מופעי תרבות השנה יוצא סרטים (מלחמה וכו)??

• הוסף לסימניות
יש לכם מושג אם יוצא סרט כלשהוא בירושלים???
(דה זה וו, ועוד...)

אם לא יצא סרטים בגלל המלחמה הארורה הזו,
אני לא כזה מהר יסלח! יש גבול גם למלחמה!!:(:oops:

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אשכולות דומים

אתרים בחינם בפסח 2025 – פרויקט פסח בנק הפועלים יוצא לדרך​

בנק הפועלים ממשיך גם השנה במסורת האהובה ומשיק את פרויקט אתרים פסח בנק הפועלים – יוזמה חברתית שמזמינה את עם ישראל לבקר ללא תשלום בעשרות אתרים, מוזיאונים, אטרקציות ואתרי מורשת במהלך חול המועד פסח.
מדובר באחד הפרויקטים הגדולים והמרגשים שמציעים פעילות לכל המשפחה, עם למעלה מ-60 אתרים פתוחים בחינם, בצפון, בדרום, במרכז ו
בירושלים.

פרויקט פסח בנק הפועלים – שילוב של ערכים, תרבות וחיסכון​

היוזמהשל בנק הפועלים אתרים לפסח מתקיימת זו השנה ה-20, ומהווה הזדמנות נהדרת ליהנות מהחג תוך תמיכה באתרי תיירות מקומיים שנפגעו – במיוחד בצפון ובדרום שנפגעו במהלך מלחמת חרבות ברזל.
הפרויקט חוסך למשפחה ממוצעת כ-1,000 ₪ ומחבר אותנו לנופיה ולמורשת של ישראל.

מתי זה קורה ואיך נרשמים?​

הכניסה לכל האתרים תתאפשר בין התאריכים 14–18 באפריל 2025, ימי חול המועד פסח:

• ימים ב'-ה': פעילות מלאה
  • יום ו': חצי יום פעילות
📝 הכניסה ללא תשלום, אך מחייבת הרשמה מראש, שתיפתח ב-9 באפריל באתר הפרויקט:
👉 www.poalimatarim.com

הקישור יהיה תקין החל מה 9.4

רשימת האתרים והמוזיאונים המלאה​

תל אביב והמרכז:​

• מוזיאון תל אביב לאמנות
  • "אנו" – מוזיאון העם היהודי
  • המוזיאון הישראלי במרכז יצחק רבין
  • מוזיאון יעקב אגם בראשון לציון
  • מוזיאון נחום גוטמן
  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס
  • מוזיאון רמת גן
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית
  • מוזיאון בית ראובן
  • בית ביאליק

השרון והסביבה:​

• הפלנתניה – מרכז מדע וחלל
  • מוזיאון אום אל פחם
  • החוויה המתגלגלת – בית הגלגלים הרצליה
  • מוזיאון וילפריד לאמנות המזרח

צפון:​

• אתר החרמון
  • אגמון החולה
  • הגן הזאולוגי נהריה
  • פארק קצרין
  • מוזיאון חומה ומגדל בחניתה
  • בית המורשת הדרוזית בג'וליס
  • אמת המים ברגבה
  • אחוזת דוברובין ביסוד המעלה
  • מוזיאון ימי לאומי חיפה
  • משכן לאמנות עין חרוד
  • מוזיאון חיפה לאמנות
  • מוזיאון ינקו דאדא עין הוד
  • מוזיאון לוחמי הגטאות
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בחיפה
  • מוזיאון עתיקות הגולן
  • מוזיאון העיר חיפה
  • מוזיאון אוצרות בחומה
  • בית יגאל אלון
  • מוזיאון הרמן שטרוק חיפה

ירושלים והסביבה:​

• מוזיאון ישראל
  • טיילת החומות בעיר העתיקה ירושלים
  • מוזיאון ארצות המקרא
  • מוזיאון מורשת החשמונאים במודיעין
  • המוזיאון לאמנות האסלאם
  • אמת המים בארמון הנציב

השפלה והדרום:​

• לונדע – מוזיאון הילדים
  • פארק תמנע
  • מרכז הים והדולפין באשדוד
  • מוזיאון הים ומלואו
  • צריף בן גוריון בשדה בוקר
  • מרכז מורשת יהדות תימן
  • כפר ביתא ישראל
  • מוזיאון ג'ו אלון בנגב
  • הגדת חבל ימית
  • מוזיאון לתרבות הפלשתים באשדוד

פירוט האתרים והאטרקציות בדרום הארץ של העמותה לקידום התיירות במרחב שקמה בשור:​

• חוות הדקלים – סיור חקלאי, פינת חי, טלאים, פינות יצירה
  • סדנאות ניפוח זכוכית של רון ארט יודאיקה – סיורים בסטודיו, סדנאות הדגמה
  • מוזיאון הצריף ומרכז המבקרים קיבוץ חצרים – הרצאות, היסטוריה, חקלאות, סרטונים
  • מוזיאון מורשת צאן ברזל בקיבוץ צאלים – אוסף עבודות מתכת מ-90 שנות ייצור
  • שביל הסלט בתלמי יוסף – קטיף חווייתי, טעימות, הדרכה של אורי אלון
  • משק 77 במושב תקומה – קטיף עצמי, תותים, נינג'ה מתנפח
  • מרכז מבקרים משק חביב בפעמי תש"ז – טעימות שמן זית ויין, סיורים מודרכים

למה זה חשוב?​

מעבר להנאה ולחיסכון, פרויקט אתרים בפסח בנק הפועלים מחבר בין קהלים שונים בארץ, תומך בעסקים מקומיים, ומעודד את הקהל לחזור לטייל במקומות שנפגעו כלכלית.
זו לא רק יוזמה תרבותית – זו גם אמירה חברתית של סולידריות, חיזוק הקהילות ושמירה על המורשת שלנו.

נגישות לכולם​

רוב האתרים בפרויקט נגישים לאנשים עם מוגבלות, ובאתר הפרויקט ניתן למצוא מידע מלא על כך. גם מרכז החוויה המתגלגלת בהרצליה פתוח לקהל ומציע חוויה ייחודית הממחישה את אתגרי היום-יום של אנשים עם מוגבלות.

אם חיפשתם אתרים פסח בנק הפועלים – זה הזמן לשריין מקום, לארוז קצת אוכל, לקחת את הילדים ולצאת לטייל – עם משמעות, בלי תשלום.
במהלך שיעורו המפורסם התייחס מגיד המישרים הנודע, הגאון הרב ברוך רוזנבלום, למלחמה המתנהלת מול איראן, דברים מעוררי מחשבה ועוררות – כשהוא מציג חשבון מספרי המובא בדברי הגאון מווילנא זצ"ל, המלמד לדבריו על כך שאנחנו נמצאים ברגעים האחרונים של ההיסטוריה – "עת שלום".

"אני לא מחשב קיצין", פתח הרב רוזנבלום, "אני לא שייך לאגף גילוי המשיח, זה לא הענף שלי. אני מתפלל שלוש פעמים ביום לבקש מהקודשא בריך הוא שנזכה בעזרת השם ל'צמח דוד עבדך מהרה תצמיח'."

אך לדברי הרב, כשהוא נתקל בדברים הכתובים בספרו של רבי אליהו לופיאן 'לב אליהו' (פרשת בשלח, מאמר "כוח האמונה למעלה מן הטבע), לא יכול היה להתעלם. "קיבלתי התעוררות עצומה", אמר. "ודבר שאני התעוררתי, אני רוצה לשתף אתכם, זה מבחינת 'אל תמנע טוב מבעליו'."

הרב הסביר כי בספר קהלת, בפרק ג', נמנות 28 עיתים – "עת ללדת ועת למות… עת מלחמה ועת שלום". הגאון מווילנא, כפי שמובא בדברי רבי אליהו לופיאן, כתב שלכל עת כזו יש תקופה של 214 שנים, במשך ששת אלפי שנות העולם – 6,000 לחלק ל-28 יוצא 214.285.

"אם כך", הוסיף הרב, "עברו כבר 27 עיתים. כמה נשאר? עת אחת בלבד – עת שלום."

לפי החשבון, שנות ה-6,000 פחות 214 מביאים אותנו לשנת תשפ"ו. אך כיוון שמדובר ב-214.285, פחות משליש שנה – מדובר בכ-103 ימים. "מי״ז בסיוון, אז התחילה המערכה מול איראן, ועד ראש השנה – בדיוק 103 ימים", ציין הרב. "בחשבון הזה נכנסנו לעת שלום".

בצורה ציורית המשיך: "חיזבאללה – זכּוּינוֹ א-לוהי לְבָרכֵין. אסד – קבור כבר אצל פוטין, שניהם יקברו ביחד בעזרת ה'. חמנאי – תכינו לו מצבה. תנו לו עוד שבוע או שבועיים."

עוד הדגיש הרב כי גם אם יתחלף נשיא בארה"ב – "זה לא משנה, אין לו הרבה זמן. למה? כי אנחנו נכנסים לעת שלום – לקראת בואו של משיח צדקנו."

כדי להמחיש, ביקש הרב לחשב שוב: "6,000 לחלק ל-28 יוצא 214.285. תעשו 27 כפול 214.285 – מגיעים לשנת 5,785, תשפ"ה. קיבלתם את החשבון של הגר"א, שמביא הרב לופיאן."

הרב סיכם את דבריו: "אני לא אומר מתי המשיח בא. אולי הוא כבר כאן, אולי הוא צריך להתגלות. לא יודע. דבר אחד אני כן יודע – הגענו לזמן של ימות המשיח. ואין המשיח בא אלא מתוך תשובה. כולנו נחזור עכשיו בתשובה שלמה, נחכה בכיליון עיניים לביאת משיח, ונזכה כולנו לקבל את פניו מתוך שמחה גדולה במהרה בימינו, אמן."
0 תגובות
בעז"ה, עובדת על חוברת לחגים תשפ"ו הבאים עלינו ועל כל ישראל לטובה, אמן.

השנה, החלטתי להוסיף מיזם נחמד בחוברת.
החוברת מכילה 8 קטגוריות.
בכל קטגוריה אני רוצה להוסיף "מתכון אורח". מתכון ממישהו אחר, לא מתכון שלי. אבל מתכון מנצח!
מה שאומר שאם נראה לכם שיש לכם מתכון מעולה לאחד הקטגוריות הרשומות מטה, רשמו כאן את הקטגוריה המתאימה בתגובה. כל שצריך לעשות זה לרשום את הקטגוריה. מעבר לזה כבר אפנה אליכם. במידה ואקבל מספר מתכונים לקטגוריה אחת, אבחר את מה שנראה לי הכי מתאים, לפי פרמטרים שלי. וכמובן מראש אומרת- שום דבר לא אישי. בהמשך נביא כאן באשכול את המתכונים שנשלחו ולא נכנסו לחוברת.

מה צריך להביא בסופו של דבר?
-מתכון שלך. לא משהו מהרשת. מתכון כזה שאת יכולה לרשום עליו שם שלך בלי לחשוש שלקחת משהו מהרשת...כדי שלא נכנס לבעיות של הפרת זכויות יוצרים, ובכלל...זה הכיף!
זה הזמן לנסות ולהתנסות כדי להגיע למתכון מצויין משלך. אפשר להתבסס על מתכון שאינו שלך אבל חייב להיות בו משהו שיהפוך אותו לשלך. שינוי מהות מספיק.

-תמונה

עד מתי אפשר לנסות להכניס מתכון לחוברת?
יום ראשון הבא בעז"ה.

מה תרוויח מי שהמתכון שלה ייכנס לחוברת?
-חסד עם נשות ישראל בכל העולם [!!!]
-סיפוק
ו???? נו, באמת? חוויה נחמדה של מתכון שמצטרף לחוברת גדושה במתכונים מצויינים, כולל הרבה חדשים.
אז בעצם למה את מחכה?
רשמי לי כאן בתגובה רק את הקטגוריה שבה תרצי להכניס מתכון

אה, כן, מה הקטגוריות?
1. מנות פתיחה
2 מנות עקריות [דגים, עוף, בשר וכו']
3. תוספות
4. סלטים וירקות
5. קינוחים
6. עוגות ועוגיות
7. ללא גלוטן
8. מאפים [לא עוגות]

ועוד דבר אחד-
המתכונים יעלו בשם האמיתי ולא בשם הניק היות והחוברות שלי מופצות הרבה גם מחוץ לפרוג.
אפשרי בדיעבד גם רק ראשי תיבות, אבל תהיה העדפה לשם מלא.

אם יש עוד שאלות אני כאן בעז"ה.

בשם ה' נעשה ונצליח.
פורסם בחדר מורים, ולא מבין למה - זה שייך לכאן, זה מידע מאוד חיוני

במהלך שיעורו המפורסם התייחס מגיד המישרים הנודע, הגאון הרב ברוך רוזנבלום,
למלחמה המתנהלת מול איראן, דברים מעוררי מחשבה ועוררות – כשהוא מציג חשבון מספרי המובא בדברי הגאון מווילנא זצ"ל, המלמד לדבריו על כך שאנחנו נמצאים ברגעים האחרונים של ההיסטוריה – "עת שלום".

"אני לא מחשב קיצין", פתח הרב רוזנבלום, "אני לא שייך לאגף גילוי המשיח, זה לא הענף שלי. אני מתפלל שלוש פעמים ביום לבקש מהקודשא בריך הוא שנזכה בעזרת השם ל'צמח דוד עבדך מהרה תצמיח'."

אך לדברי הרב, כשהוא נתקל בדברים הכתובים בספרו של רבי אליהו לופיאן 'לב אליהו' (פרשת בשלח, מאמר "כוח האמונה למעלה מן הטבע), לא יכול היה להתעלם. "קיבלתי התעוררות עצומה", אמר. "ודבר שאני התעוררתי, אני רוצה לשתף אתכם, זה מבחינת 'אל תמנע טוב מבעליו'."

הרב הסביר כי בספר קהלת, בפרק ג', נמנות 28 עיתים – "עת ללדת ועת למות… עת מלחמה ועת שלום". הגאון מווילנא, כפי שמובא בדברי רבי אליהו לופיאן, כתב שלכל עת כזו יש תקופה של 214 שנים, במשך ששת אלפי שנות העולם – 6,000 לחלק ל-28 יוצא 214.285.

"אם כך", הוסיף הרב, "עברו כבר 27 עיתים. כמה נשאר? עת אחת בלבד – עת שלום."

לפי החשבון, שנות ה-6,000 פחות 214 מביאים אותנו לשנת תשפ"ו. אך כיוון שמדובר ב-214.285, פחות משליש שנה – מדובר בכ-103 ימים. "מי״ז בסיוון, אז התחילה המערכה מול איראן, ועד ראש השנה – בדיוק 103 ימים", ציין הרב. "בחשבון הזה נכנסנו לעת שלום".

בצורה ציורית המשיך: "חיזבאללה – זכּוּינוֹ א-לוהי לְבָרכֵין. אסד – קבור כבר אצל פוטין, שניהם יקברו ביחד בעזרת ה'. חמנאי – תכינו לו מצבה. תנו לו עוד שבוע או שבועיים."

עוד הדגיש הרב כי גם אם יתחלף נשיא בארה"ב – "זה לא משנה, אין לו הרבה זמן. למה? כי אנחנו נכנסים לעת שלום – לקראת בואו של משיח צדקנו."

כדי להמחיש, ביקש הרב לחשב שוב: "6,000 לחלק ל-28 יוצא 214.285. תעשו 27 כפול 214.285 – מגיעים לשנת 5,785, תשפ"ה. קיבלתם את החשבון של הגר"א, שמביא הרב לופיאן."

הרב סיכם את דבריו: "אני לא אומר מתי המשיח בא. אולי הוא כבר כאן, אולי הוא צריך להתגלות. לא יודע. דבר אחד אני כן יודע – הגענו לזמן של ימות המשיח. ואין המשיח בא אלא מתוך תשובה. כולנו נחזור עכשיו בתשובה שלמה, נחכה בכיליון עיניים לביאת משיח, ונזכה כולנו לקבל את פניו מתוך שמחה גדולה במהרה בימינו, אמן."

מאמרים שיכולים לעניין אותך

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה