הרחבה על התנוחות

• הוסף לסימניות
היי,
חכם אבימי ביקש כל כך יפה היתי חייב להיענות :)

אשתף אתכם את רכבת המחשבות שלי במהלך יצירת התנוחות באופן כללי.
השלבים שיוצגו כאן מאוד חשובים, אבל אני לא תמיד עושה אותם. ליתר דיוק, עשיתי אותם אלפי פעמים ועכשיו זה בא לי באופן קל יותר יחסית.
אני מאוד ממליץ להתאמן על השלבים שיופיעו לפניכם, זה יעיף לכם את הציור לכמה רמות למעלה.

להלן מסמך התנוחות שעשיתי בשלב הסקיצה (האינקינג לא באמת חשוב, כל התנוחה נמצאת בסקיצה. האינק זה רק ביצוע כדי להראות את אותו הדבר באופן מרשים יותר. זה כמו לנהוג בפרארי, זה לא שווה כלום אם האדם שעל ההגה לא חסיד ברסלב (זה היה חכם!!) :D )

תנוחות 19.8 סקיצ.jpg

ועכשיו לתהליך המחשבה, נתחיל בהתחלה.
צריך להבין שבאיור כמו בכל דבר החכמה היא לדעת לפשט, לפרק את המורכב לגרסה ההכי פשוטה שיש.
ואם בהפשטה עסקינן ברצוני להכניס כוכבית קטנה, נודע לי שיש אנשים שבכלל לא עושים סקיצה, הם פשוט ישר מציירים את האף, הפה והעיניים והופההה יש לנו פרצוף! אוי ואבוי!!! חברים זה כמו לנסות לבנות בניין בלי תוכניות. בתוכנית לא משנה איפה המיקרוגל הולך להיות, חשוב שיהיה ארבע קירות שיתאימו למבנה הכללי של הבית. התנוחה היא ההרמוניה של החלקים בגוף, הראש קשור לידיים והידיים קשורות לרגליים - איך תדעו איפה כל זה הולך להיות אם לא תעשו סקיצה?! עד כאן בעניין זה.

בחזרה לעניין ההפשטה -נשאלת השאלה מהי ההפשטה של התנוחה? -

line-of-action.jpg

הדבר ההכי חשוב בכל תנוחה זה הליין אוף אקשן (Line of action), בתרגום חופשי - קו הפעולה. מדובר בקו בצורה ההכי בסיסית שלו שיכתיב את התנוחה. ככל שהקו יהיה דינמי יותר כך גם התנוחה תיהיה דינמית יותר. ככל שתגזימו בקו כך גם התנוחה תיהיה מוגזמת יותר.

למה קו הפעולה חשוב? משום שברגע שנתרגל מספיק המוח שלנו ידע לעשות פלאים מקו פשוט. משום שמעתה נוכל להסתכל על תנוחה ולהבין מה לא בסדר אצלה - קו הפעולה לא קיים. כל האיברים הולכים לכל הכיוונים בלי שום הגיון וזה גורם לתנוחה להיראות חובבנית (לא משנה כמה רמת האינק גבוהה).

בכדי לחרוט טוב טוב את קו-הפעולה אני ממליץ קודם כל להתחיל את התנוחות עם קו הפעולה ולנסות לבנות את הכל עליו.
ובתור תרגיל אפילו חזק יותר כדאי לקחת את התנוחות שעשינו ולנסות להגזים אותם בעזרת קו-הפעולה, פשוט תעשו קו דינמי יותר/מוגזם יותר ותעשו את התנוחה בהתאם. התרגיל הזה יאפשר לכם לקלוע נכון יותר בפעמים הבאות שתציירו תנוחות.

הגזמה ליין.jpg
הגזמה.jpg

עכשיו כאן נכנס עניין הסטייל של המאייר, ככל שהסגנון הוא קומיקסי יותר אפשר להרשות 'להשתגע' יותר עם קו הפעולה -כמה שיותר - יותר טוב. מנגד אם הסגנון ריאליסטי הקו יהיה מאופק יותר (אך נוכח לחלוטין!!). באופן יחסי אני יכול להגיד שהרבה יותר קל לאייר בסגנון קומיקסי משום שהוא מאוד גמיש וסולחני, כל אי-דיוק אנטומי וכדו' יכול להתפרש כסגנון, מנגד בסגנון ריאליסטי המקום לאי-דיוקים קטן מאוד וצריך לדעת לאייר ברמה גבוהה מאוד.

כל זה טוב ויפה, אבל הדבר שתמיד תמיד צריך לרוץ לכם בראש במהלך ביצוע הסקיצה זה התלת-מימדיות של התנוחה!!
תבינו לאיפה כל דבר הולך, מה הכיוונים של האיברים ומה מרכז המשקל של התנוחה (!!)

3D.jpg

בכדי להבין את עניין התלת-מימד אני ממליץ (שוב פעם :) ) לקחת את התנוחות שעשיתם ולעשות להם פירוק תלת-מימדי באופן שיהיה ברור מה הצורה של החלקים ומה הכיוון שלהם. תתרגלו את זה מספיק פעמים (בחיים לא באמת מספיק אבל הבנתם מה אני מתכוון..) וזה יבוא לכם באופן עצמאי - פשוט תציירו נכון יותר.

לסיום, כמו שאתם רואים העסק הזה (לכאורה) מסובך יותר ממה שהוא נראה ממבט שטחי, אך דעו לכם שאם אנחנו לא מרוצים מהאיורים שלנו, זה לא בגלל שאין לנו את התוכנה הנכונה, או את המברשת הנכונה, או איזה מסך בשווי של יאכטה. הבעיה היא בוודאות באחד מהבאים (או שניהם) - קו הפעולה ותלת-מימד.

עד כאן לקדיחה, תודה לכולם ובהצלחה רבה! :)

• הוסף לסימניות
תודה!

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה

• הוסף לסימניות
זה צריך ללכת לנעיצת הנעיצות!

• הוסף לסימניות
זה טס על טיל ללינקייה.
אשריך, יויו, זה מושלם.

• הוסף לסימניות
תודה!
אף פעם לא הצלחתי להבין איך עובדים עם הליין אוף אקשן, מציירים אותן ראשון ועליו בונים את הדמות או שקודם הדמות?

• הוסף לסימניות
תודה!
אף פעם לא הצלחתי להבין איך עובדים עם הליין אוף אקשן, מציירים אותן ראשון ועליו בונים את הדמות או שקודם הדמות?
אפשר משתי הכיוונים.
הדרך הארוכה לדעתי היא לצייר דמות ואז לתקן אותה לפי ליין אוף אקשן תקין.
אפשר לשרטט קו לא מחייב ועליו לבנות דמות, בערך, ולפי הבנייה שלה, לתקן את הליין אוף אקשן וחוזר חלילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה