שריקה דקה, ומשב רוח קריר שפרץ מעם החלון, גרמו לדייב לקפוץ לבסוף ממקומו ולמשוך בחוט שהרים את התריסים לגובהם המרבי. קווי האור שבחוץ נצצו בחינניות השמורה לשעות בין הערביים, והשמש האדומה והקטנה שבמערב גימדה את כל הגושים סביבה לאין חסר משמעות, והפכה את האדמה הלחה והבוהקת אליה שקעה לפיסה קסומה של יופי טהור ואצילי.
רגעי הקסם הצליחו למשוך אליהם בשלשלאות גם את דייב, שהביט במראה ההולך ודומם בעיניים רעבות ובתשוקה דקה. רק בעבוע המים מאזור המבחנה ניתק אותו מהחלון, והוא שב אל השולחן בחיוך קטן, סופק את כפיו ומשפשף אותן זו בזו.
"אוקי, אוקי, מה עכשיו... מה עכשיו..." ידיו המשיכו להשתפשף זו בזו בקדחתנות בעודו בוהה בסקרנות במבחנה, "דוק! האסקינצפילי אוהמל, נכון?!"
המהום קטן מתוך החדר השני ענה לו לחיוב, והוא ניגש במהירות אל עבר המדפים המלאים בבקבוקים ושלף משם במהירות בקבוקון זכוכית עם תכולה כסופה, שעל חזיתו הייתה מודבקת מדבקה עם סימון התכולה באותיות לטיניות ותאריך התפוגה. הוא חזר אל השולחן המבולגן ושפך אל תוך המבחנה את החומר הסליימי.
צליל פקיעה קטן נשמע, והקצף המבעבע התחיל לדעוך בהדרגה. דייב הביט בסיפוק במבחנה הנרגעת, מחייך חיוך מאושר אל עבר בבואתו שהשתקפה ממנה. חריקת דלת נשמעה בפתאומיות מאחורי גבו, והוא סובב את ראשו ונוכח לראות שד"ר באון יצא, כנראה כדי לחזות בתוצאות מעשיו.
"נו, נו, נחמד מאוד..." המהם לעצמו ד"ר בראון, בעודו מתקרב אל השולחן וסוקר את החומר שבתור המבחנה בעיניים קפדניות, "דרוש עוד קצת שיפור, אבל אני חייב לומר שאתה מתקדם די יפה יחסית לתלמיד שנה שנייה בלימודי רוקחות ורפואה. נו, אז מה עשית בסוף?"
דייב כחכח בגרונו. "זו השנה השלישית. ובכלל למדתי רפואה פנימית."
"נו, זה לא כל כך משנה באיזו שנה אתה עכשיו, הרי בכל זאת אחרי שתסתיים המלחמה אתה תקבל את תואר הרפואה שאתה מחכה לו." אמר הדוקטור, משפשף את עינו הימנית לרגע, "בכל מצב, עדיין לא ענית לי מה עשית."
"אה... לקחתי את המומווליסרום וערבבתי אותו עם מעט חומצה גופרתית בלתי-מיוגשת, ואחר כך שפכתי שליש בקבוקן ארוקווין לתוך המבחנה, ואז... הי, דוק, לאן אתה הולך?"
"כלום." אמר ד"ר בראון מכיוון דלת הכניסה העתיקה, "רק לשאוף טיפה אוויר בחוץ. קצת חנוק פה, לא?"
"אמ... לא יודע, יכול להיות?"
"טוב," קטע אותו הדוקטור, בעודו אוחד בידית ופולט שיעול קטן, "לא משנה, אני יוצא עכשיו. התפקיד שלך זה לשמור על המבחנה להוסיף לה תמצית מיטוני כשהתכולה שלה הופכת לירוקה, הבנת? אה, ותסגור את החלון, זה לא עושה טוב לתרופות."

Reactions: טובבבבבבב, מאירה מהמרכז, עיצוב שנוסק גבוה ועוד 22 משתמשים25 //