כלכלה נבונה הצלחתם לצמצם הוצאות בתחום בחיים? שתפו!

איפה קונים? איך נראה? מה המותג?
למלאות לפי הכללים שכתבתי למעלה
pikok_thermos_2.5liter_cookshop.jpg

לא יודע מה המחיר כיום
שווה כל שקל
אכן, שווה כל שקל
מעולם לא השתמשנו במיחם אלא בטרמוס
כבר רכשנו כמה במהלך החיים
גם בימות החול- כל בוקר מרתיחים מים וממלאים את הטרמוס, כך שיש מים חמים למהלך היום

יש כאן שני דיונים:
1. מה חייבים לצרוך, צריך לחשב מה ההוצאות ההכרחיות, בסדר יורד:
מים, אוכל, מגורים, ביגוד, שכ"ל, חשמל, גז, נסיעות, טלפון. מה עוד?
כמה כל זה אמור לעלות?
בזה ניתן לחסוך - שתיה טבעית במקום מתוקה. לחם במקום עוגה. מגורים בפריפריה ולא במרכז, וכו'. וזה עלות החיים הבסיסית.
2. איך אפשר לצרוך הכל בפחות כסף.
הקשר בין הדיונים אינו מובהק ולפעמים לא קיים.

זה לא הרבה כסף ויותר קשור לקיץ למשפחות שצורכות הרבה איגלואים
קונים תבניות להכנת ארטיק אם מקל ולקנות גריקן פטל ומכינים קרטיב והילדים הרבה יותר נהנים
חבילה של 70 איגלואים עולה 10שקל 10 חבילות עולה 100 שקל
גריקן פטל עלה לי 34 שקל קניתי באיקאה מתקן נח ל6 קרטיבים ב10 שקל יצא לי 44 שקל בלבד
האמת שאני עשיתי את זה לא משביל לחסוך את הכמה שקלים של האיגלו
אלא הבן שלי הקטן לא היסתדר אם איגלו וארטיק גדול מלכלך את כל הבית אז הבאתי לו חמשושים
ואחד לא הספיק וגם האחים שלו רצו וזה יצא מאוד יקר אז התחלתי להכין קרטיבים לבד

תרמוס פיקוק (250 שח)
שומר על החום מצוין והוא מהווה תחליף לקומקום
(אם ממלאים אותו נכון: מעט מים רותחים 2 דק' לפני המילוי, ריקון ואח"כ מילוי במים רותחים עד למעלה )
אמרו לי בכמה חנויות שאין להשיג כיום את המקורי
ומה שיש זה זיוף, ולא פיקוק

-לא עושים קניות במכולת או בסופר יקר, בהשוואה זה פער של מאות שקלים בחודש
-בגדים לגבר קונה דרך התתי"ם בישיבות יוצא די זול חליפה כובע חולצות וכו'
-בגדים נשים וילדים חלק ניכר מזמינים מאלי /נקסט/שיין , יש דברים שווים
-חלק מאיפור מליידי מייקאפ חצי מחיר עד שליש מהארץ
-נעליים קונים איכותי קצת יקר מחזיק לעונה +,ולא זול שצריך להחליף כל חודשיים..
-פאה טובה ב6-7 אלף,מחיר יקר לא תמיד נותן יותר תמורה למחיר מנסיון ..
-רכב זה צורך או פינוק,אצלינו זה פינוק אז אין לבינתיים
-יש מוצרי חשמל שזוללים חשמל כגון מחשב נייח,סוגים מסויימים של מיחם לשבת,
יש חברה שמוכרת מוצרים בזול אבל עם צריכת חשמל מופרזת של כמה חודשים,כבר היית קונה איכותי וצריכה זולה.
-שבתות בבית זה הוצאה גדולה- מזונותיו של אדם קצובין לו חוץ מהוצאות שבת ויו"ט..
-יש כאלה שחוסכים בדברים הקטנים אבל כשיש הוצאה גדולה לוקחים את ההכי מותג והכי יקר,לא תמיד זה נצרך.
-אצלינו לא מחשבים כל שקל בודד,אבל אני יודע בד"כ בסוף חודש כל דבר אם היה נצרך או פינוק שזה גם מותר... :)
והכל ברוח טובה שזה הכי חשוב,ובלי לשדר לחץ או דאגה.

באנו בזמן פחות או יותר
וזו היתה כל הסחורה

אבל לא משנה
אם יש כמה ברי מזל שמצאו סלסלה טובה
זה לא הופך את הסחורה כולה לשווה
והחצי מחיר הוא כי מדובר בסחורה סוג ה..
גם אם מי שבא בזמן יכל למצוא כמה סלסלות בודדות טובות יותר.
אז למה את לא מזדכה?? אפשר לבקש זיכוי

שלום וברכה
בעקבות האשכול וההודעות שלי מלפני קרוב לשנה תוכלו לראות אותם כאן א ב ג כבר כמעט שנה שאני לא משלם עמלות ניהול חשבון ועמלות כ.א. סה"כ חיסכון של למעלה מ 700 שח .
עשיתי לי תזכורת לחדש את ההטבות וכעת היא קפצה לי, שלחתי בקשה לחידוש ההטבה ואני מקפיץ את זה גם כאן כדי להזכיר אם יש עוד מישהו שצריך את התזכורת הזו.

עוד דבר, עשיתי מחזור משכנתא, בעקבות הריביות היותר טובות שקיבלתי יכולתי לקצר את משך ההלוואה בצורה משמעותית בלי להגדיל את ההחזר החודשי, בסיכום כל התשלומים אני אמור לשלם למעלה מ 70 אלף ש"ח פחות מאילו לא הייתי ממחזר.

עוד דבר, עשיתי מחזור משכנתא, בעקבות הריביות היותר טובות שקיבלתי יכולתי לקצר את משך ההלוואה בצורה משמעותית בלי להגדיל את ההחזר החודשי, בסיכום כל התשלומים אני אמור לשלם למעלה מ 70 אלף ש"ח פחות מאילו לא הייתי ממחזר.
זה הכי משמעותי

השאר זה התעסקות בפכים הקטנים

יש המון פכים קטנים אז זה שווה השקעה
אבל השקעה אחת שווה הרבה יותר

זה הכי משמעותי

השאר זה התעסקות בפכים הקטנים

יש המון פכים קטנים אז זה שווה השקעה
אבל השקעה אחת שווה הרבה יותר
נכון ולא לגמרי.
700 שח זה אמנם רק אחוז אחד מ 70 אלף אבל:
1. אם מכפילים את זה במספר שנים זה הופך לסכום הרבה יותר משמעותי.
2. הזמן שדורש כדי לחסוך את הסכום הזה הוא מזערי וניתן לעשות את זה תוך כדי דברים אחרים.
3. מחזור משכנתא הוא הליך הרבה יותר ארוך ומסורבל, מסתבר שהחיסכון מול שעת עבודה גדול יותר מאשר במחזור משכנתא.

יתרה מזו, מחזור משכנתא זה גם צירוף של הרבה פרוטות שבסוף מצטברות, הרי איך זה עובד, הורדתי את הריביות, כלומר חיסכון חודשי קטן בריבית שבמשך הזמן מצמצם את הקרן כך שהתקופה מתקצרת ובסוף זה מצטבר לחיסכון של עשרות אלפי שקלים אבל זה מתמשך על פני למעלה מ 20 שנה.

אבל, כמובן שעדיף גם וגם ומה שיפה בחסכונות האלו שהם לא פוגמים בכלום בחיים, לא גורמים לחוסר נוחות, לא מצריכים להתגבר על שום חשק ולא להימנע משום הרגל. חוץ מעצלות כמובן.

שלום לכולם,
אשמח לשמוע טיפים ורעיונות שנוסו והצליחו
בנושא של צמצום הוצאות בכל תחום בחיים-מזון, חשמל וכד'
לאור יוקר המחיה המטורףףףףףףף
עברתי לפני כמה שנים מסיגריות רגילות לסיגריה אלקטרונית. [עם חומר מילוי, באופן ידני, לא סיגריות ח"פ]
חסכתי כנראה מעל 30,000 ש"ח.
במקום 1000 ש"ח לחודש לאזור ה200 ש"ח בחודש.

שלום וברכה
בעקבות האשכול וההודעות שלי מלפני קרוב לשנה תוכלו לראות אותם כאן א ב ג כבר כמעט שנה שאני לא משלם עמלות ניהול חשבון ועמלות כ.א. סה"כ חיסכון של למעלה מ 700 שח .

איך עושים את זה כך שבבנק יתייחסו לבקשה ולא ינפנפו אותי?
הם הרי מקבלים מלא בקשות
העמלות שהם נותנים זה שיטת מצליח? א"כ, איך זה שלא כולם עושים את זה?

איך עושים את זה כך שבבנק יתייחסו לבקשה ולא ינפנפו אותי?
הם הרי מקבלים מלא בקשות
העמלות שהם נותנים זה שיטת מצליח? א"כ, איך זה שלא כולם עושים את זה?
המציאות היא שלא כולם מבקשים.
בעבר ניסיתי לבקש כמה פעמים ולא נתנו לי, שנה שעברה החלטתי שאם לא נותנים לי פטור אני עובר בנק, דיברתי עם בנק מתחרה וכניסיון אחרון חזרתי לבנק שלי, הם הבינו שאני רציני ופטרו אותי מעמלות, השנה כשביקשתי לעדכן את זה לשנה נוספת הם בכלל לא ניסו להתווכח, אישרו לעוד שנה וזהו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה