- הוסף לסימניות
- #1
זכו בדירת מחיר למשתכן בפרויקט בלי יזם - ולא עודכנו במשך שנתיים וחצי
החברה היזמית הודיעה לרמ"י כי לא תוכל לעמוד בתנאי הזכייה במכרז הקרקע - ויצאה מהפרויקט ■ במשרד השיכון לא ידעו מכך, ובנובמבר 2022 הגריל את הדירות ■ מאז לא עודכנו הזוכים על הבעיה, גם פניותיהם למשרד לא זכו למענה - ונראה שהסיכוי לקבל את הדירות אפסי
אתר בנייה באופקים. "המינימום שהייתי מצפה זה לעדכון, או ביטול הזכייה שלנו" צילום: אליהו הרשקוביץ
סימי ספולטר
לעקוב
14:12 • 18 במאי 2025
בנובמבר 2022, כשזכה בהגרלת מחיר מטרה בשכונת אפיקי נחל באופקים, ש' לא תיאר לעצמו שכמעט שלוש שנים מאוחר יותר הוא ושאר הזוכים באותו פרויקט ימצאו את עצמם בדיוק באותה הנקודה — חלום הדירה לא התקרב כלל למימוש, והם אפילו לא ידעו על כך.
כאשר פנה באחרונה ליזם שאמור היה לבנות את הפרויקט, השיב לו היזם שהוא כבר לא קשור לעניין, וסירב להרחיב. בייאושו ניסה ש' לפנות למשרד השיכון, אך גם שם לא קיבל מענה לשאלה הפשוטה לכאורה: מה קורה עם הפרויקט?
במאי 2022 הודיעה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) כי נבחרו שלושה זוכים במכרז הקרקע לבניית 568 יחידות דיור באפיקי נחל, ש-285 מהדירות יימכרו במסגרת תוכנית מחיר מטרה. אחת הזוכות, קבוצת היוצקים, זכתה ב-65 דירות, כמחציתן במסלול המסובסד והשאר למכירה בשוק החופשי. חצי שנה מאוחר יותר, בנובמבר, משרד השיכון ערך הגרלה לזכאים, ו-33 זוכים מאושרים קיבלו את האפשרות לרכוש דירה מוזלת של 100 מ"ר בכ-800 אלף שקל.
אלא שבמשרד השיכון ככל הנראה לא ידעו שההגרלה שערכו חסרת טעם. הזוכה, קבוצת היוצקים, הודיעה שלושה חודשים קודם לכן שלא תוכל לעמוד בתנאי הזכייה, וכי היא יוצאת מהפרויקט. ברמ"י ככל הנראה לא עדכנו את משרד השיכון, ובשנתיים וחצי שחלפו מאז אף אחד לא עדכן את הרוכשים אף לא פעם אחת שלמעשה הזכייה שלהם לא תתממש.בינתיים היזמים שזכו במגרשים סמוכים כבר התקדמו ובונים בקצב. כך למשל, קבוצת אבני דרך, כבר נמצאת לקראת סיום בניית השלד בחלק מהבניינים, לא רחוק מהמגרש השומם שבו זכתה קבוצת היוצקים.
נראה שלאף אחת מהרשויות לא אכפת מהמצב שנוצר. משרד השיכון לא טרח לעדכן את הרוכשים, וגם כשהם פנו אליו ביוזמתם הם לא קיבלו מידע בסיסי על הסטטוס של הפרויקט. במקביל, המשרד גם לא פעל מול רמ"י לפתור את הבעיה, וכך המגרש לא יצא עד היום למכרז נוסף. גם פניות TheMarker למשרד השיכון בבקשה לתגובה לא נענו. כעת הסיכוי של הזוכים לקבל את הדירה המוזלת שבה זכו — 8,397 שקל למ"ר — נראה נמוך במיוחד.
"לא רק שאנחנו תקועים בלי יזם אחרי שזכינו בהגרלה, המשרד אפילו לא טרח להסביר לנו את זה ולכן שנתיים שלמות שיכולנו לגשת בהן להגרלות אחרות ירדו לטמיון", אומר ש'. "המינימום שהייתי מצפה זה לעדכון או ביטול הזכייה, גם את זה לא עשו".
הנושאים החמים


Reactions: goaty, אמונה בהשם, עיצוב שנוסק גבוה ועוד 12 משתמשים15 //