מספר ההרוגים במתקפת הפתע של המורדים הסורים על צבא אסד באזור אידליב וחלב עלה לכמעט 200, כך דיווח המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, ארגון אופוזיציה הפועל מלונדון. המורדים השתלטו על כביש חלב דמשק, ותקפו גם את נמל התעופה א-נירב, ממזרח לחלב, שבו נמצאות מיליציות פרו-איראניות.במסגרת מתקפת הפתע על כוחות המשטר בסוריה, לפי דיווחים המורדים השתלטו על כביש חלב-דמשק ותקפו גם את נמל התעופה א-נירב, ממזרח לחלב, שבו נמצאות מיליציות פרו-איראניות. מספר ההרוגים חצה את ה-180.
מפציצים של חיל האוויר הרוסי פתחו כמה תקיפות עם פצצות במשקל 2,000 קילו על התקהלות של שכירי חרב טורקים וכוחות תחריר א-שאם מזרחית לעיירה מריה בפאתי חלב הצפוניים, אזור בשליטה טורקית.מספר ההרוגים במתקפת הפתע של המורדים הסורים על צבא אסד באזור אידליב וחלב עלה לכמעט 200, כך דיווח המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, ארגון אופוזיציה הפועל מלונדון. המורדים השתלטו על כביש חלב דמשק, ותקפו גם את נמל התעופה א-נירב, ממזרח לחלב, שבו נמצאות מיליציות פרו-איראניות.
בווינט דווח כי האחראי למתקפת הפתע הגדולה על הצבא הסורי שהחלה אתמול הוא הארגון הג'יהאדיסטי "הייאת תחריר א-שאם", ואל המבצע, שאותו הוא מכנה "הרתעת התוקפנות", הוא יצא עם ארגוני מורדים נוספים. היום הגיעו הקרבות קילומטרים ספורים מהעיירות השיעיות נבל וא-זהרא, שבהן נמצאים פעילי חיזבאללה. חיזבאללה סייע במהלך מלחמת האזרחים לאסד, והיה מהגורמים המרכזיים שמנעו את נפילת משטרו.
רשת אל-ערבייה הסעודית דיווחה כי המורדים שולטים כעת ביותר מ-100 עמדות של כוחות המשטר הסורי בחלב, הם קרובים להטיל מצור על העיר – 48 שעות בלבד אחרי שהחלו במתקפה.
ההסתערות שלהם החלה ממש עם כניסתה לתוקף של הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה בלבנון. שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, מיהר להאשים היום את המתרחש בסוריה כ"תוכנית אמריקנית-ציונית שמטרתה לערער את הביטחון והיציבות באזור בעקבות כישלונותיה של ישראל מול ההתנגדות".
ה-BBC דיווח כי המורדים בסוריה מנצלים את הוואקום שהותיר חיזבאללה, שספג מכה קשה מישראל, כדי להתקדם במדינה. חיזבאללה חלש, איראן נמצאת תחת לחץ ורוסיה עסוקה באוקראינה, המורדים מנצלים את המצב ותוקפים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כג
אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:



Reactions: טובבבבבבב, chaim המלך, רוצה בחיי ועוד 59 משתמשים62 //