מקרר המלצה על מקרר

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת אם יש דגמים מסוימים מומלצים..
או מאיזה דגמים כדאי להתרחק..
ומה היתרון בכך שהמקפיא למטה והמקרר למעלה?
וכו' וכו'
אנחנו לפני קנית 3 מקררים (לכמה אחים)

מחכה להמלצות.
תודה.

• הוסף לסימניות
הסיבה שבגינה מקפיא נמצא למעלה בד"כ היא סיבה היסטורית:
כידוע, קור יורד כלפי מטה לעומת חום שעולה למעלה.
לכן, בעבר, כשתא ההקפאה היה בתוך חלל המקרר עצמו, היה יותר יעיל לשים אותו למעלה, ובכך לחסוך בקירור המקרר עצמו.

היום, שהמקפיא והמקרר נפרדים לחלוטין, אין לכך סיבה של ממש.
היתרון שבמקפיא למטה הוא שלרוב המקפיא פחות בשימוש, לכן החלק העליון, הנגיש יותר, שמור למקרר.

למשפחות גדולות חשוב לקנות מקרר בעל נפח גדול. מקררי אמנה הם טובים מאוד. אבל חלקם מיוצרים בטורקיה בעוד אחרים מיוצרים בארה"ב.
לא לקנות בשום פנים ואופן את אלה המיוצרים בטורקיה. הם יישברו בתוך זמן קצר!

כדאי לשים לב למדבקה המציינת את רמת צריכת החשמל של המקרר, לא כדאי להתפתות לרכוש מקרר זול יותר בעל צריכת חשמל גבוהה. כך ייצא הפסדנו בשכרנו.

• הוסף לסימניות
אמקור עם 10 שנות אחריות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;283466:
הסיבה שבגינה מקפיא נמצא למעלה בד"כ היא סיבה היסטורית:
כידוע, קור יורד כלפי מטה לעומת חום שעולה למעלה.
לכן, בעבר, כשתא ההקפאה היה בתוך חלל המקרר עצמו, היה יותר יעיל לשים אותו למעלה, ובכך לחסוך בקירור המקרר עצמו.

היום, שהמקפיא והמקרר נפרדים לחלוטין, אין לכך סיבה של ממש.
היתרון שבמקפיא למטה הוא שלרוב המקפיא פחות בשימוש, לכן החלק העליון, הנגיש יותר, שמור למקרר.
תיקון קטן:
הסיבה היא טכנית, לא הסטורית.
קור יורד למטה מאחר ומשקל האוויר הקר כבד יותר (אוויר חם מתרחב, ואוויר קר מתכווץ, כך שהאוויר הקר דחוס יותר וממילא כבד יותר). מקררים פשוטים חייבים מכורח הכלל הזה להיות עם תא הקפאה למעלה, עם מערכת פתחים (ובמקררים ממש ממש פשוטים, שאני לא מניח שקיימים היום, עם פתח אחד) לתוך תא המקרר. כוונון הקור במקרר הוא מכני לחלוטין על ידי פתיחת חלון גדול יותר או קטן יותר. תא לקירור חזק (0 מעלות?) שנמצא בתוך המקרר (בד"כ מגירה), בנוי בס"ה מתעלה נוספת שמגיעה מתא ההקפאה.
במקררים מהסוג הזה חובה על המדפים במקרר שיהיו 'עבירים', או שיהיו בנויים מרשת (יש דבר כזה היום?) או שבקצוות יש פתח לכל האורך על מנת להעביר את הקור מלמעלה ללמטה.
היתרון במקרר מסוג כזה הוא היותו פשוט, מה שאומר פחות שכלולים - פחות תקלות.
ישנם משוכללים יותר, שיש מערכת מסועפת של פתחים מהמקפיא, עם בקרה אלקטרונית לכל חלק במקרר על מנת לשמור על טמפרטורה רצויה. המערכת גם פה היא מכנית על ידי הגדלת והקטנת הפתחים בצורה אלקטרונית.
ישנם מקררים משוכללים עוד יותר, עם מערכת ניתוב על ידי מפוחים למיניהם. במקררים מהסוג הזה כבר אין משמעות לכלל שדבר קר כבד יותר, מאחר והמפוחים דואגים לדחוף את האוויר הקר בכל חלל הקירור. כך שבמקררים מהסוג האחרון ניתן לשים את תא הקירור למטה.

במקררים מהסוג האחרון תופעת העברת הריחות (במקררים של פעם, עם הקרח, אין בכלל את הבעיה הזו!), כמעט ולא קיימת הודות לפילטרים במערכת האוורור. במקררים מהסוג הראשון והשני העברת הריחות מצומצמת על ידי מנגנון שסופג את הריחות ומוציאם החוצה. לא הכי יעיל.

לסיכום:
מקררים עם תא תחתון משוכללים יותר, עם בקרת אקלים טובה מאוד, ועם מניעת פיזור ריח. החיסרון היחיד הוא שככל שמוצר משוכלל יותר, וככל שהוא מכיל יותר רכיבים, יהיו בו יותר תקלות. אם כי בוודאי ישנם חברות אמינות שמסוגלות לייצר מוצר אמין, איכותי, ומתקדם. אבל הכיס........

יתכן שישנם מקררים שמגיעים אפילו עם מערכת קירור נפרדת (מדחס נפרד) לחלוטין להקפאה ולקירור, אם כי דבר כזה אמור לייקר מאוד את המוצר, כך שקשה לי להאמין שזה קיים.

ישנה עוד נקודה;
בגדול, ככל שהמקרר משוכלל יותר - הוא יותר בעייתי לגבי שבת. כדאי לבדוק את הנושא לפני הקנייה.

• הוסף לסימניות
מקרר של אמנה... מצוין!!
גם יפה וגם טוב- רק צריך לעשות עליו התקן שבת, עלות נוספת של כ- 150 ש"ח לא זוכרת בדיוק.
(ההתקן הוא מגנט חזק במיוחד על המתגים)

• הוסף לסימניות
אם קונים ל-10 שנים? אמנה. גם לא יקר, גם לא עושה בעיות. וגם נח.

• הוסף לסימניות
לאמא שלי יש אמנה והיא סובלת ממנו כבר המון שנים.
יש לציין שזה דגם side by side תוצרת ארה"ב, אבל כנראה לא מותאם אקלימית לארץ.
מרעיש מאוד, ועושה עוד שלל בעיות מעצבנות אחרות.

אז גם אם קונים אמנה כדאי לברר טוב טוב לגבי דגם מתאים.

לגבי תא הקפאה למטה, זה מאוד יעיל לאנשים גבוהים או לאלה שקשה להם להתכופף. לנמוכים זה סתם לא נוח.
ולדעתי יותר מהכל - זה גימיק של היצרן, הרי חייבים להתחדש כדי לבדל את עצמם בשוק המשעמם הזה, לכן חייבים להמציא כל הזמן את הגלגל מחדש (כי מה כבר אפשר לחדש במקרר?)

• הוסף לסימניות
יש לי אמנה ואני מרוצה מאד. אך בשבת אסור לפתוח כשאינו פועל.
התקן שבת הורס מקררים כי הם לא בנויים לזה וזה נגד טכניקת פעולתם. זאת שמעתי על אמקור ותדיראן מהמוכר בחנות, האמין מאד בעיני (חשמל עילית)

אח"כ התחרטתי שלא קניתי sharp בגלל השבת. שם אין בעיה כלל.

• הוסף לסימניות
לי יש את ה-sharp ואני מאד מרוצה.
הוא גדול, נוח מאד ומותאם לשבת בקלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;284121:
לאמא שלי יש אמנה והיא סובלת ממנו כבר המון שנים.
כמה שנים אחרי הקנייה?

ותמיד יש כאלה עם מזל רע, לא?
באופן כללי, הייצור בארה"ב הופך לאמין יותר מיום ליום ב-5 שנים האחרונות. פעם היה חשוב רק שיהיה כמה שיותר גדול וכמה שיותר נוח.

• הוסף לסימניות
תזכרו שההתקן שבת הפשוט זה רק מכבה את האור אבל הסיפור עם התרמוסטט עדיין נמצא שכשפותחים כשהמקרר מכובה זה גורם לו להידלק..
וגם בהתקנים שכן מכסים את הסיפור האחרון זה נגרם עקב כך שבשבת המקרר נכנס למצב שהוא עובד זמן כן וזמן לא בלי קשר לפתיחת או סגירת המקרר, וכולם טוענים ובצדק שזה הורס אותו, כי לפעמים צריך יותר קור ולפעמים פחות...

אני שמעתי מ "צורף" שבמקום כל ההתקנה שהורסת את המקרר, להשים שעון שבת שמכבה את המקרר בדיוק בחצי שעה/שעה שצריכים אותו לסעודה לפני ואחרי, ואז יוצא ש -80% מהשבת הוא עובד רגיל ב"ה.
מנסיון זה מעולה.

• הוסף לסימניות
אז הבנתי שאכן בשאר המקררים זה כך וזה הורס. בשארפ הטכנולוגיה ממש מובנית אחרת וזה לא הורס. לא להסתמך על זה. כדאי לבדוק. זה מה שהייתי עושה היום.

• הוסף לסימניות
מה קורה בשארפ? מה מובנה שם?

• הוסף לסימניות
לי יש תדיראן אפולו ומרוצה מאוד!! (6 שנים, בלי שום פאנצ'ר!!)
יש שם התקן שבת מובנה!

• הוסף לסימניות
לי יש כבר שנה וחצי אמקור והוא מעולה אמקור של ישראל,יש התקן שבת מובנה.
להורים שלי יש אמנה עם המקפיא למטה (7 שנים)
והוא מצויין. בקשר לשבת הם פשוט הורידו לגמרי את המנורה כדי שלא יהיה שום בעיות.

• הוסף לסימניות
שימי לב באמנה שהכפתור של הדלת לא משפיע על עוד דברים מלבד המנורה.

• הוסף לסימניות
לי יש "אמקור" דגם "טופ" (הדגם הגדול יותר עם הידית המלבנית, לא האליפסה) רק שנה וחצי
ונשבר חודש אחרי שנגמרה האחריות (האחריות היתה לשנה בלבד)
כבר שילמתי עליו בערך 1000 ש"ח רק על תיקונים (החלפת פיקוד שבת וטכנאים)
הוא נשבר כבר 4 פעמים.

העיצוב שלו מאד יפה אבל ה"פיקוד שבת" גורם לתקלות.
אני חושבת ששלי הוא פגם ביצור אבל אין לי איך לבדוק זאת.
מקווה שעזרתי.

• הוסף לסימניות
איך יכול להיות אחריות רק שנה אחת?יש לי ל10 שנים אחריות!!!(אמקור יזראל)
RC הוא מובנה אך ורק לכפתור של התאורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעיינות21;289507:
איך יכול להיות אחריות רק שנה אחת?יש לי ל10 שנים אחריות!!!(אמקור יזראל)
RC הוא מובנה אך ורק לכפתור של התאורה.
אני לא יודעת, הייתי בטוחה שיש לי לפחות 3 שנים אחריות ולכן לא עשיתי ביטוח.
אבל בקבלה כתוב שהאחריות לשנה בלבד - זה שייך לשרות קריסטל (אולי יש 2 סוגים לאמקור?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה