דרוש מידע המלצה לספר על קריעת ים סוף

  • הוסף לסימניות
  • #1
שלום, אשמח להמלצה על ספר בו כתוב הסיפור של קריעת ים סוף עם כל המדרשים, שניתן לקרוא בו בשטף ולהבין
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

במלחמה האחרונה מול איראן היו כמויות אדירות של חסדי ה' מכל הכיוונים, אשמח למי שיוכל להוסיף חסדי ה'.
כמובן שכל הדברים הם רק הגלויים כרגע, יש הרבה חסדי ה' שאנו לא יודעים וגם לא נדע לעולם.
מי שמוסיף מידע שלא ידוע לציבור - אשמח אם יוסיף מקור.
אין הכוונה דווקא לניסים בסגנון קריעת ים סוף, אלא גם ובעיקר בסגנון מגילת אסתר. ששם הכל נעשה כביכול בידי בני אדם אבל הכל היה מתוזמן נפלא מאת ה'

אתחיל כמה נקודות:-
לפני 16 שנה התחילו בארה"ב להכין פצצה מיוחדת עבור מתקני הגרעין בפורדו (
https://hm-news.co.il/news-flash/565537/)
-לפני 4 שנים התחילה מלחמת רוסיה אוקראינה מה שגרם לפוטין להיות עסוק ולא להתערב לטובת איראן ידידתו למרות בקשותיהם ולמרות עזרתם הרבה לרוסיה. (האריך בזה הרב ברוך רוזנבלום)
- לפני 3 שנים התחילה הרפורמה המשפטית שגרמה להפגנות שמאל ולמה שנראה כקרע בעם, שגרם לחמאס להחליט שהזמן מתאים לצאת למתקפה פתאומית על ישראל, מה שגרם לתובנה כללית בהנהגה בישראל שצריך להשמיד אויבים גם אם הם נראים שקטים כמו איראן.
- לפני 3 שנים מונה לשר לביטחון פנים אדם שהערבים מפחדים ממנו והמשטרה שלו, וכך לא קרה מה שקרה כאן ב"שומר החומות" בלוד עכו חיפה יפו וכו' (רק להזכיר אז הפרעות היו בגלל שני טילים מעזה... וכעת כותשים את עזה לבנון ואיראן והערבים בארץ יחסית מפחדים להרים ראש.. חסד ה'!)
-לפני שנה הנשיא טראמפ הנשיא הכי אוהד לישראל נבחר, וגם ידיד טוב של רה"מ שהיתלו יחד באיראן.
- - בשנה האחרונה חוסלו החמאס והחיזבאללה שאיימו על ישראל שכאשר תתקוף את איראן יפגעו בישראל קרוב למאתיים אלף טילים.
מחוסר זמן עצרתי לפני תחילת המלחמה.

אז מה קרה במכת הפתיחה?
ושלא נפגעו מטוסים שלנו באיראן.
וניסי הטילים

מחכה לתוספות,
המטרה היא שבסוף יצא עמוד מסודר לספר חסדי ה' .
תודה רבה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה