נכתב ע"י תרצה613;1716232:
ag, לא הצגת שום טיעון כלכלי הגיוני מאיפה יהיה לגמ"ח המרכזי מליוני שקלים להלוות.
אף אחד לא אומר שזו רמאות, רק שמבחינה כלכלית ומתמטית אין לעסק הזה הרבה מדי זמן לשרוד. לא בטווח הקרוב, אלא קצת הלאה.
1. ״מיליוני״ השקלים שניתנים כהלוואות מקורם בכספים שאנשים (והרבה) מפקידים בגמ״ח, כמו כל גמ״ח ׳רגיל׳
2. זה לא מליונים , כי אנשים כל הזמן מחזירים הלוואות בכל רגע נתון.
נכתב ע"י עיצובי;1716234:
אין לי כח להכנס כרגע לכל החישובים המתמטיים, אבל ישבתי על הנושא הרבה זמן, החשש האמיתי היחיד שקיים, זה שיום אחד יקום מתחרה או יותר ואז כל העסק נופל, הכל שם מבוסס על כך שיש תזרים דהיינו שאנשים ממשיכים להזרים כספים כל הזמן, ברגע שיש מתחרה מוצלח הלך להם כל התוכנית.
לכל תורם/לווה מוגדר אטומטית תאריך שבו יוכל להוציא הלוואה. חישוב התאריך מבוסס על התזרים (החזרי הלוואות, לא יחידות חדשות!!!!). במקרה שיש אנשים שהיו לפניו ברשימה ולא הוציאו הלוואה או מחזירי הלוואות שמיהרו להחזיר את ההלוואה הוא מתקדם בתאריך. (ולא כמו שמישהו כתב פה ״פרוטקציה״...)
נכתב ע"י מחשב נייד;1716260:
שני שאלות 1. איפא ראינו גמ"ח שמפרסם כל כך הרבה?
2. מי עומד בראש הגמ"ח, הן מצד הרבנים, והן מצד ה'בעל הבית'? לא נציגים, רק מי לוקח אחריות. מי האדם שאם ח"ו יקרה משהו, לא יוכל להתחמק שאומרו שרק היה נציג\מנהל, אך לא האחראי.
1. זה גמ״ח ריווחי בהחלט! מדמי הריביות! (״תרומות״ בלע״ז...)
2. אין צורך בבעל הבית/ אחראי. לא יכול לקרות שום דבר! אף אחד מלכתחילה! לא מתחייב להעמיד הלוואה! ה״ריבית״ מוגדרת באופן ברור כתרומה מלאה ללא שום טיעונים!
3. הבעל הבית האמיתי הינה עמותה בשם ״הגמ״ח המרכזי״ מס׳ עמותה 580403533. וזה הפרטים שלהם: משרד ראשי
רחוב ברויאר 1 בית וגן
ת.ד. 16328 ירושלים
טל. 073-7248888
פקס. 02-6428158
בין השעות 9:00 – 15:00
גזברות
רחוב נחום 9 ת.ד. 5908 ירושלים
טל. 02-5023960 פקס. 02-5004245
ולא! אין לי שום קשר עם הגמ״ח ואני לא נציג!!!