כבישים האם אפשר להשתמש בוויז עם מחשב?

• הוסף לסימניות
אנחנו לפני נסיעה ואנחנו צריכים וויז, אין לנו פלאפון אלא מחשב עם סטיק של נטפרי
האם גם במחשב אפשר להשתמש עם הוויז??
ואם לא אולי יש דרך אחרת כמו GPS וכו'???

• הוסף לסימניות
תשובה בקצרה:
אי אפשר

באריכות:
וייז אמיתי יכול לרוץ על מחשב רק באימולטור
ובאימולטור אנדרואיד המיקום הוא מדומה ולא אמיתי.
וגם אם תצליחו להוסיף למחשב קלאסי אפשרות של GPS (בהתקן usb) האימולטור לא יקרא את ההתקן הזה
כמו שהוא לא קורא בלוטוס ווייפיי חיצוני מהמחשב.
האפשרות היחידה (אולי) לקנות דונגל GPS למחשב ולפתוח במחשב את האתר של וייז ולראות את המיקום שלכם בזמן אמת.
אבל לא יהיה לכם ניווט לייב ודיווחי תנועה בזמן אמת כמו אפליקציית וייז

• הוסף לסימניות
אפשר,
רק כמובן להגדיר מידי פעם מסלול
(הוא לא "יודע" היכן אתם נמצאים בכל רגע נתון)
עשיתי זאת פעמים רבות והיה בסדר גמור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

שלום,
יש לי מחשב נייד עסקי של דל (ליטיטיוד 5430) שקניתי לפני כמעט 3 שנים ועדין בתקופת האחריות.
לאחרונה הוא התחיל להציק לי עם כיבויים פתאומיים או מקשים שלא מגיבים,
אמנם אפשר להמשיך איתו במצב הזה, אבל לאור זה שתקופת האחריות שלי עומדת להסתיים בעוד חודש
אז פיניתי לשירות לקוחות של דל ולאחר בדיקה הם קבעו שצריך להחליף כמה חלקים במחשב, אבל אין את החלקים במלאי
ולכן הם מנפיקים לי אישור להחלפת המחשב בחדש או שווה ערך או יותר יקר בתוספת תשלום. צירפתי צילום של ההודעה ששלחו לי.
אבל אני זה שצריך לפנות לחנות שקניתי בה את המחשבו והם יטפלו בזה בהתאם לאישור שנשלח אליהם מדל.
תכל'ס התקשרתי לטכנאי מחשבים שממנו קניתי את המחשב (
מוכר מאוד בב"ב) ורק אמרתי לו שיש לי אישור למחשב חדש,
הוא מיד התחיל להגיד שממש לא שווה לי כי זה כאב ראש ובלאגן גם לי וגם לו, כי צריך לעבור שרשרת של משווקים וכו' עד ליבואן שהוא זה שאמור לקבל את המחשב הישן ולתת חדש ולרדוף אחריהם בטלפון וכו' וכו',
וגם הוא טען שכיום אין מחשב מהסוג שלי במלאי והמחשבים ניידים העסקיים של דל התייקרו מאוד, וכמעט בטוח שהיבואן יציע לי רק מחשב שיקר בכמה אלפי שקלים בתוספת תשלום ולא שווה לי. את המחשב שלי קניתי ממנו במחיר ממש זול של 3,500 ש"ח.
תוך כדי שיחה אמרתי לו שאני רואה בכמה אתרים אמינים שיש במלאי מחשב עסקי מסדרת פרו פלוס המקבילה לשלי,
והמחיר באזור 5,000 ויתכן ששווה לי להשקיע 1,500 ש"ח ולקבל מחשב חדש, אז הוא אמר שיכול להיות, אבל שאני אקח בחשבון
שאני צריך למסור לו כבר עכשיו את המחשב הישן ולחכות כמה חודשים עד שיגיע לי המחשב החדש וגם אין לו כוח לזה וכו'.
בסופו של דבר הוא ממש טוען שלא שווה לי ולו כל העסק הזה, אולם הוא לא שלל לחלוטין את הזכות שלי ללכת על זה בכל זאת
עם כל ההמתנה הכרוכה והתוספת שכנראה אני אצטרך לשלם על מחשב חדש.
השאלה שלי מאלו שאינם נגועים בדבר האם באמת כדי לסגת מזה, או כן לנצל את ההזדמנות למחשב חדש?
האם יש מישהו שהתנסה בשירות הזה של החלפת חשב מטעם דל?
אשמח ממש לייעוץ בעניין.
ככל הנראה כבר היה על זה דיון אבל אני לא מוצאת
אני מאוד מתוסכלת מכך שפתאום לא נפתח לי תמונות בצ'אט בכלל
אפילו לכתוב דברים שקשורים לדת אסור (בית מקדש. בית כנסת וכו')
בעבודה יש לי אינטרנט לא חסום ואני כותבת משם דברים וזה מייצר לי תמונות כמו שאני מבקשת
אבל יש לי מעט מאוד זמן וזה לא אפשרי להסתמך על מה שיש בעבודה כי תמיד צריך לתקן
ככה שמצד אחד אני רוצה להשתמש בו מצד שני לא בא לי להיות תלותית באינטרנט רגיל שיש בעבודה גם מבחינת זמן ונגישות וגם זה שזה לא חסום למרות שאני לא משתמשת בו לדברים אחרים.
מרגישה תסכול נורא כבר כמה ימים כאילו שחבל בכלל שהתחלתי עם זה וגיליתי את זה כי אחרי שטועמים קשה להיגמל
גם ככה קשה לי מול מחשב אז לפחות אני רוצה להוציא מזה את המיטב שאני יכולה כדי שזה יהיה שווה את זה ולהתפתח
אבל החסימה קשה מאוד ומאז שיש לי נטפרי במחשב כבר כמה שנים אני כמעט לא עוסקת בגרפיקה
(קרה לי שהייתי צריכה קובץ מסוים תלת מימד של פרח וזה חסם לי.. הייתי צריכה לנסוע במיוחד למקום אחר שעה נסיעה בשביל להוריד ממחשב אחר את הפרח ואז להעביר למחשב שלי. סיפור אמיתי)
איך אפשר לא להרגיש מוגבלת כשזה המצב?
מרגישה שאני כבר מחכה ליום הזה שה' יזמן לי פרנסה אחרת ולא להזדקק למחשב
מי שיש לו מה לחזק אני אשמח מאוד. ומי שרק רוצה להגיב בצורה ביקורתית בבקשה שיחסוך כי לא קל לי להתמודד עם זה
  • שכוייח!
Reactions: שרי שיצר1 //
0 תגובות
רכשתי לפני כחודש מחשב חדש מאדם שמוכר מחשבים בצורה פרטית.
אחרי כעשרה ימים אני רואה שכתוב לי על המחשב "הפעל את WINDOWS" ,
כשעברתי להגדרות היה כתוב שיש בעיה עם מפתח הרשיון הארגוני של מערכת ההפעלה פניתי למוכר והוא הבטיח לשלוח קובץ שיסדר את העניין.
לאחר פניות מרובות מצידי והבטחות שהקובץ יישלח וכו' , רק אחרי כחודש נשלח אליי הקובץ המדובר וכשקבלתי אותו במייל בקשתי עזרה מGPT איך להתקין אותו והוא השיב לי שקבצים מהסוג הזה מסכנים את אבטחת המחשב, עלולים להפיץ וירוסים ופשוט להמנע משימוש.
פניתי שוב למוכר והוא כתב לי יש לך ווינדוס מקורי רוצה להשתמש בקובץ קרק תשתמשי אבל תפסיקי להטריד אותי.
מייל נוסף שניסיתי להסביר בו את הבעייה נקרא על ידו אך לא קיבלתי תגובה.
השאלה שלי מה אני אמורה לעשות עכשיו- אם רשיון הווינדוס שלי לא חוקי על מה זה אמור להשפיע במחשב והאם יש דרך לאלץ את המוכר לבטל את העסקה/ להתקין ווינדוס חוקי/לממן את עלות ההתקנה?
אשמח לכל עזרה ומידע בנושא!!!!!!!!!!!צילום מסך 2025-12-09 174914.pngצילום מסך 2025-12-09 180007.png
  • תודה
Reactions: קל זכות1 //
21 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה