התייעצות גננת שמעירה לילד לפני כולם

• הוסף לסימניות
שמתי לב כבר כמה וכמה פעמים שהגננת של הבן שלי (שבכללי אני מרוצה ממנה מאוד) ממש הרבה מעירה, כועסת וצועקת על ילדים לפני כככל הילדים בגן, ובקול רם, ואפילו יכולה להגיד לכולם "תראו מה דודי עשה, אנחנו לא מתנהגים ככה".
זה מאוד צורם לי.
מצד אחד היא גננת, והיא חייבת להעיר וללמד ואף פעם לא הייתי גננת אני לא יודעת אם ריאלי בכלל להעיר לילד בשקט בצד כל פעם, אבל מצד שני כמו שלנו בתור מבוגרים זה היה כואב ומשפיל, גם להם זה ככה.

מה אומרים?

• הוסף לסימניות
צורם גם לי.
יש דרכים נוספות לחנך בלי שכל הילדים ידעו מה דודי עשה...

העלית לי נשכחות, מורתי מכתה ח' שכשהיא היתה מעירה לתלמידה היא הרגילה אותנו לא לסובב את הראש לראות מי זו שהמורה גערה בה. והבת שהעירו לה ידעה מאד שזה מכוון אליה...
למורות שבינינו, השתדלו לאמץ!

• הוסף לסימניות
בגיל קטן מאד, לא ממש קיימות התחושות של בושה והשפלה, כמו אצל מבוגרים.
וודאי ש'דה לגיטימציה' לילד וכדו' עלול להשפיע עמוק על נפשו,
אבל סתם הערות על דברים שילדים עושים, וכל יום זה מישהו אחר, לא אמורים להשפיע עליו.
ככה זה בכל הגנים!
ובאופן כללי משתמשים בכלי הזה גם ללמד לילדים נורמות חברתיות, והתנהגות אנושית.

אך בגיל קצת יותר גדול, עלול לפגוע מאד,
ולרוב משאירים צלקות נפשיות, יותר ממכות פיזיות שאסרו כבר מזמן.
שמתי לב כבר כמה וכמה פעמים שהגננת של הבן שלי (שבכללי אני מרוצה ממנה מאוד) ממש הרבה מעירה, כועסת וצועקת על ילדים
כועסת - כעס אמיתי בהחלט בעיה, אם הילדים הם נטל נפשי בשבילה, זה כנראה לא תפקידה בעולם!
צועקת - במובן הפשוט, גם לא בשביל ילדים קטנים (ולכל אדם שפוי), אמור להיות דיבור החלטי ותקיף.

• הוסף לסימניות
בגיל קטן מאד, לא ממש קיימות התחושות של בושה והשפלה, כמו אצל מבוגרים.
וודאי ש'דה לגיטימציה' לילד וכדו' עלול להשפיע עמוק על נפשו,
אבל סתם הערות על דברים שילדים עושים, וכל יום זה מישהו אחר, לא אמורים להשפיע עליו.
ככה זה בכל הגנים!
ובאופן כללי משתמשים בכלי הזה גם ללמד לילדים נורמות חברתיות, והתנהגות אנושית.

אך בגיל קצת יותר גדול, עלול לפגוע מאד,
ולרוב משאירים צלקות נפשיות, יותר ממכות פיזיות שאסרו כבר מזמן.

כועסת - כעס אמיתי בהחלט בעיה, אם הילדים הם נטל נפשי בשבילה, זה כנראה לא תפקידה בעולם!
צועקת - במובן הפשוט, גם לא בשביל ילדים קטנים (ולכל אדם שפוי), אמור להיות דיבור החלטי ותקיף.
תודה!
חשוב לי לשמוע את זה.

היא לא נראית כועסת באמת וגם לא ממש צועקת, יותר מדברת בסמכותיות ובתוקף.
אשמח לשמוע מקור לזה שבגיל הקטן זה לא ממש מפריע להם.
מדובר על גן גיל 3.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה