• הוסף לסימניות
אני מעוניינת לדעת (מידיעה בלבד): אישה שקיבלה 20% נכות בביטוח לאומי,
והיא רוצה להגיש עוד חצי שנה שוב תביעה,
האם כדאי לה עכשיו להגיש בקשה לשיקום מקצועי - תעסוקה, או שזה יכול להרוס לגבי התביעה הבאה?
(אם זה משנה אז מדובר על נכות כללית)
תודה מראש!!!

• הוסף לסימניות
ביקשת מידיעה... אני לא יודעת.
אבל אני משערת שאם התנאי הוא 20% אז פחות משנה אם זה 20 או 40.
אבל אם היא רוצה לנסות גם בניידות וכדו'
יש פעמים שזה מזכה בדברים נוספים.

עריכה: אני רואה שזה משנה לפעמים...
מצ"ב. עמוד 3 - שירותי תמלול ושקלוט.

קבצים מצורפים

• שירותי תמיכות והנגשות בתקופת השיקום המקצועי.pdf
    KB 894.4 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
שמעתי ממישהו בשם גולדנטל, ששיקום מקצועי לא פוגע בקצבת הנכות. לא יודעת איך זה למעשה, כי כשעובדים ומשתכרים מעל סכום מסוים, זה מקזז מהקצבה. כ"כ אם הם רואים שהאדם מצליח לעבוד טוב למרות המגבלה שלו, זה יכול גם לעורר אותם לחשב מסלול מחדש.

• הוסף לסימניות
ביקשת מידיעה... אני לא יודעת.
אבל אני משערת שאם התנאי הוא 20% אז פחות משנה אם זה 20 או 40.
אבל אם היא רוצה לנסות גם בניידות וכדו'
יש פעמים שזה מזכה בדברים נוספים.
אולי זה לא היה מספיק ברור, עכשיו היא גם זכאית לשיקום המקצועי, אבל לא לקצבה והשאלה עם השיקום יכול לפגוע בתביעה של עוד חצי שנה שאז אולי היא כן תהיה זכאית לקצבה. (כבר עכשיו המומחים שהתייעצנו אמרו שהם לא מבינים איך יכול להיות שדחו את הבקשה)

• הוסף לסימניות
אולי זה לא היה מספיק ברור, עכשיו היא גם זכאית לשיקום המקצועי, אבל לא לקצבה והשאלה עם השיקום יכול לפגוע בתביעה של עוד חצי שנה שאז אולי היא כן תהיה זכאית לקצבה. (כבר עכשיו המומחים שהתייעצנו אמרו שהם לא מבינים איך יכול להיות שדחו את הבקשה)

אהה.. לא אחזתי.

לא יודעת להגיד לך.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אין שום בעיה בס"ד לקבל קיצבת נכות מלאה של אובדן כושר 100% ולעבוד תוך כדי ואף לאחר מכן

דווקא אני יודעת שאם עובדים יותר ממשרה של 50% או מספר שעות (לא זוכרת מדויק) אז לא מקבלים קצבה של 100% אי כושר.

• הוסף לסימניות
השאלה בעיקר האם לגשת לשיקום תעסוקתי או שזה יכול לפגוע בתביעה בעוד חצי שנה.

• הוסף לסימניות
לא מידיעה- מהשערה בלבד!!
ב"ל מעודדים תעסוקה. אדרבה.
אין שום בעיה בס"ד לקבל קיצבת נכות מלאה של אובדן כושר 100% ולעבוד תוך כדי ואף לאחר מכן (בתהליך הגשת התביעה יש להשתכר עד גבול הקבוע בחוק ולא מעבר).
כהוכחה - אדם שקיבל 65% אובדן כושר ומשתכר מעל סכום מסוים זכאי לקבל תוספת תלויים מלאה, 100%

• הוסף לסימניות
השאלה בעיקר האם לגשת לשיקום תעסוקתי או שזה יכול לפגוע בתביעה בעוד חצי שנה.
באופן כללי
שיקום הוא בערך שנה ובזמן השיקום האדם זכאי לקצבה מלאה כך שתוך כדי השיקום אין סיבה להגשת בקשה לקצבה

ואחרי שמסתיים השיקום
זה אמור לעזור בתביעה עתידית בביטוח לאומי
אם השיקום יעזור והאדם ימצא עבודה, אז הכי טוב לגוף ולנפש

ואם לא
אז הוא מראה לביטוח לאומי שהוא אכן רוצה לעבוד אלא שלא הצליח

שיקום לא מזיק רק ירוויח בינתיים את הכסף של השיקום ואת מימון הלימודים
===
ממליץ להתייעץ עם מומחים במיוחד למקרה ספציפי

• הוסף לסימניות
כעיקרון לפי חוק לא אמור להפריע בכלל.
בפרקטיקה, צריך להבין באיזה סוג נכות מגובר האם מדובר במקרה שיתכן שעוד חצי שנה תגיעו לפקיד שיקום כדי שיתן המלצה על אי כושר, ואז אחרי שכעת אתם מנסים לשכנע אותו לאשר לכם לימוד מקצוע ונכנסים איתו לתהליך צריך לחשוב איך זה ישפיע על ההמלצה שלו.
אם זה מסוג המקרים שבהנהח ויאשרו לכם נכות רפואית יאשרו לכם אי כושר מלא, פחות הייתי חושש.

אגב, אני מציע שלפני שאתם מגישים שוב תבדקו מה הסיבה לכך שלא אישרו לכם את הקצבה בפעם הקודמת.
כי להסתפק בתשובה שביטוח לאומי לא בסדר שלא אישרו פעם קודמת וכולם אמרו שהם היו צריכים לאשר, לא בטוח יגרום לכך שהם יאשרו לכם הפעם.

• הוסף לסימניות
אני ישאל בצורה יותר פשוטה: אם עכשיו מאשרים לנו שיקום מקצועי, האם בעוד חצי שנה נוכל להגיש תביעה מחודשת לביטוח לאומי כדי שנוכל לקבל גם סל שיקום?
אשמח לתשובה מידיעה.

• הוסף לסימניות
אני ישאל בצורה יותר פשוטה: אם עכשיו מאשרים לנו שיקום מקצועי, האם בעוד חצי שנה נוכל להגיש תביעה מחודשת לביטוח לאומי כדי שנוכל לקבל גם סל שיקום?
אשמח לתשובה מידיעה.
כן

• הוסף לסימניות
אני מכירה מישהו שהרופא בביטוח לאומי המליץ על 65 אחוז אי כושר ועכשיו יש לה וועדת שיקום עם עובדת סוצאלית האם הם יכולים להוריד לה את אחוזי אי כושר @קל זכות @L.E. ?

• הוסף לסימניות
אני מכירה מישהו שהרופא בביטוח לאומי המליץ על 65 אחוז אי כושר ועכשיו יש לה וועדת שיקום עם עובדת סוצאלית האם הם יכולים להוריד לה את אחוזי אי כושר @קל זכות @L.E. ?
הרופא מחליט רק על אחוזי נכות רפואית בלבד על סמך מסמכים רפואיים
עו"ס מחליט על אכ"ע על סמך זה שהוא מדבר עם הבן אדם מה מפריע לו לעבוד וכמה הוא מסוגל

• הוסף לסימניות
@ט.ר.ב
לא נראה לי.
אם משתכרים בעבודה ממשכורת מסכום מסוים (לא זוכרת כמה) אז הקצבה שניתנת קטנה בהתאמה.

• הוסף לסימניות
אם קבעו אחוזי אי כושר ואחרי זה הגישו שיקום ויש פגישה על שיקום זה לא משנה לעניין ההחלטה של האי כושר אבל אם יש פגישת שיקום לעניין אי כושר בזמן החלטה של זכאות חדשה או ערעור כן יכול להיות שינוי באחוזי אי כושר.

לעניין הסכום שפוגע בקצבה צריך להיות ב15 חודשים שקדמו להגשת תביעה 90 יום שההכנסה עד 7990 ש"ח ברוטו
אחרי שיש אישור אפשר לעבוד כמה שרוצים אבל יהיה "קיזוז" תלוי באחוזי אי כושר ושכר ברוטו

• הוסף לסימניות
אם יש נגיד 55 אחוז נכות לצמיתות, יכול להיות שיהיה אי כושר 65 נגיד?
כלומר, אחוזי הנכות נקבעים על ידי רופא ואחוזי האי כושר זה נקבע על ידי עו"ס?

• הוסף לסימניות
אם יש נגיד 55 אחוז נכות לצמיתות, יכול להיות שיהיה אי כושר 65 נגיד?
כלומר, אחוזי הנכות נקבעים על ידי רופא ואחוזי האי כושר זה נקבע על ידי עו
55 אחוזי נכות לצמיתות (וגם הרבה יותר) יכולים להיות 30 % אי כושר ולא לזכות בקיצבה
ובחסדי שמים גם 40% נכות מוכרים ב-100% אובדן כושר ומזכים בקיצבה מלאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
3 תגובות

אולי מעניין אותך גם...