מידע שימושי אשכול הדיונים הגדול על סדרת דופליקטים! - נא לשמור על הנושא!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כדאי לשים לב לשאלות שיונה ספיר העלתה באתרה.

למה טָהוּלָא נתן לזירו את כדור הטונגו ללא כל מאבק?
מיהו מַקְסִימִילְיָאן בזהותו האמיתית? האם הוא טוב או רע?
מדוע גורש אביו של מייקל לעמק השדים?

• הוסף לסימניות
שאלה שגם אני חשבתי עליה. האם אצל חיות דופליקטיות הכללים קצת שונים? (מסתבר שלא, לפחות אצל כלל החיות- ע"ע הגוליבר של זירו. השאלה מה עם הזאבים) או שאולי קיבל רופיו "תרופה" כמו שדני לקח בספר הראשון?
אולי זה הסוד של הקולר?
שבתוכו היה את התרופה??

• הוסף לסימניות
כמה דברים שמחרפנים אותי בסדרה הזאת, אשמח לשמוע אם יש עוד מישהו שסובל מזה כמוני...
סליחה מראש על האריכות, אני שומרת את זה בפנים כבר המון זמן.

1. זירו. יונה ספיר הייתה צריכה נבל טוב, אכזר, עם אינטרס ועם סיבה לרשעות שלו. לכן, אם נחזור אחורה לבית היתומים של ד"ר קאלי, יורי היה היחיד שלא הסתדר עם הכוחות, ד"ר קאלי נתן לו את התליון, ואז הוא גילה שהנוכחות של יורי מסכנת את עצמו, או את שאר הילדים בתוך שדה הכוח שיצר סביב לבית היתומים. (אולי זה לא 100% מדויק, אני פשוט לא זוכרת לפרטי פרטים..) אז ד"ר קאלי אומר ליורי: אההממ, אההה, מסתבר, אהה שלא יהיה טוב לכולם אםם, טוב, אם תשאר כאן...
יורי: למה??
הד"ר: אההממ, אה... (אני צריך לומר לו שזה מסוכן, אבל לאף הוא מטומטם והוא לא יבין, אז עדיף להשאיר אותו ככה, שירגיש טיפש ולא רצוי, ודחוי)
יורי: אתה שונא אותי! לא אכפת לך ממני! אני שונא אותך! אני אהרוב הכל!
מאות שנים אחרי, זירו מנסה להרוס את העולם כי ד"ר קאלי הגאון המטורף, שהמציא את העולם מחדש לא הצליח להרכיב משפט שלם.
(זירו הנכד של יורי, דני הנכד של אבנר, שאמור להיות האוצר הראשי. זירו רוצה להרוג את דני. מ.ש.ל.)

2. זירו: אתה רוצה לגרום לזאב לגעת בכדור? בלי לגעת בכדור בעצמך? תרדים אותו, קח כפפה, תיגע לו בפרווה.
קח איי רובוט עתיק מימי הביניים, תקשור עליו את הכדור.
קח מכונית על שלט.
קח מלקחיים.

לעעעעעעע, תעלה על ציפור, תרחף מלמעלה עם מבחנה, תנסה להפיל את התכולה בדיוק על הזאב, תיכשל, תנסה שוב, תצליח-ואז תרדים אותו! ככה מתנהג נבל גאון כמו זירו!

3. דני: בסוף הספר, שיתקו אותו כי השתמש בכוחות אסורים, כמו הרשע ההוא מהמוסד לדיור מוגן.
אבל!!!!!!!!! כולם מסכימים שהוא עשה את זה למטרה טובה!! מכל הבחינות!! והשיתוק הוא לא ת ו צ א ה - הוא עונש! לא-חייבים-לתת-עונש-אם-העבירה-לא הייתה-עבירה-בכלל!!!!!

4. מסע ההתגלות: בקבוצה של דני יש אחד משותף, אחד עיוור, אחד בלי יד ואחד מטומטם.
אין כל מניעה שימשיכו במסע כמו כולם.

5. דני: כדמות ספרותית, הוא רדוד מאוד. הוא לא יוזם, אלא נגרר, לא מניע את העלילה, אלא נשרך בעקבותיה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל התחושה היא שהוא אף פעם לא באמת בוחר. הוא פשוט ממשיך את העלילה. הוא לא משתנה, לא נאבק, לא טועה. וכשהוא כן טועה, זה טעויות הזויות וטיפשיות, שגם הגיבור הכי מטומטם לא היה עושה. כל המטרה שלהן היא להעמיק את הPLOT בסדרה( נכון, כמו בכל סיפור אי-פעם, אבל בספר הזה הן מופיעות בצורה מאוד מאולצת ולא משכנעת)
רוצים דמות טובה? דמות מורכבת, שטועה, נאבקת, גדלה? קחו את מהללאל, כדוגמה.

ורק עןד הערה קטנה: בספר השני, המשימה שלהם הייתה לחיות כמו שחיו לפני מאתיים שנה. כלומר, בזמננו-לחטוב, עצים, לשאוב מים, כמו כולנו.
היא כנראה התכוונה לומר-לפני 450 שנה.. אבל זה כבר סתם קטנוני מצידי

מבינה לגמרי את כל מי שהולך להתנפל עליי....:cool:

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כולם מסכימים שהוא עשה את זה למטרה טובה!! מכל הבחינות!! והשיתוק הוא לא ת ו צ א ה - הוא עונש! לא-חייבים-לתת-עונש-אם-העבירה-לא הייתה-עבירה-בכלל
זו תוצאה. כי גם אבנר קיבל את אותו העונש.
בקיצור זה קשר של סיבה ותוצאה.

• הוסף לסימניות
זו תוצאה. כי גם אבנר קיבל את אותו העונש.
בקיצור זה קשר של סיבה ותוצאה.
דני עשה את זה כדי להציל את העולם. או משהו.
שום מטרה אנוכית.
מלבד זאת, המסדר זקוק לו, כפי שהוזכר אינסוף פעמים במהלך הסדרה.
אז לשתק אותו?????
וכשאמרתי סיבה ותוצאה-התכוונתי לכך שזה לא איזה כישוף עתיק או מנגנון אוטומטי של ענישה-אלא החלטה מושכלת (?????????) של המסדר האם להעניש או לא

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מלבד זאת, המסדר זקוק לו, כפי שהוזכר אינסוף פעמים במהלך הסדרה.
אז לשתק אותו?????
לכן כל הבכירים התנגדו לזה שהוא ינתק את החיבור לאחותו... חוץ ממקסימליאן
הסיבה שהוא בקרצ'ר ומשותק בפרליזיס היא שזו הברירה היחידה שלו להישאר בחיים ולהשאיר את לאי אחותו בחיים.

• הוסף לסימניות
אולי זה הסוד של הקולר?
שבתוכו היה את התרופה??
זה רעיון ממש חכם! לא חשבתי על זה.
4. מסע ההתגלות: בקבוצה של דני יש אחד משותק, אחד עיוור, אחד בלי יד ואחד מטומטם.
אין כל מניעה שימשיכו במסע כמו כולם.
רק מציינת שההוא בלי היד הוא גם העיוור. (אבישי).
אולי הם יקבלו יותר 'עזרים' במשימות הבאות...
מה שכן, בעיניי זה מאוד מוגזם שדני ימשיך בשנת ההתגלות כמשותק. מה, הוא יעשה משימות עם העיניים? הראש? הפה? מוגזם מאוד.
והאופציה השניה היא ש'בשל הקרבתו, יחוסו, אומץ ליבו, גבורתו ומשימתו' של דני (המוזר מבניהם) הוא איכשהו יבריא.
הנסיך או האציל?
כי לגבי האציל כבר אמרו אצלנו שאולי זה זירו.
ממש לא אותו האופי. לא מוצאת קווי דמיון. גם לא הוכחות הגיוניות בספר.
אולי אולי שליח שלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
אתגר קשרי מילים נוסף, מתחלף כל יום ב-13:00

מוזמנים לשלוח רעיונות לאתגר sheva.motion בג'ימייל
וכן אם יש רעיון למשחק מילים אחר שאשמח לבנות.

- ללא התחייבות לאתגר מדי יום
- ללא התחייבות לרמה גבוהה... מי שקל לו מדי, שייתן לילדיו הרכים לפתור

ועוד משחק נחמד שיצרתי בין לבין
אפשר לשנות את רמת הקושי בגלגל השיניים

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה