אין לי חג

• הוסף לסימניות
דומני שהבעיה אינה בפתרונים כי אם בפטרונים. אותם שלוקחים פטרונות על נפש הזולת ומשתיקים בכח קולות שבוקעים מהמקום האמיתי.
פטרונות שמאמינה שאם דברים לא ייאמרו הם פשוט ייעלמו ויתנדפו מן העולם.
הדיבר ה11 הוא לא תשתיק. אולי הוא כבר כלול ב'לא תגנוב'.. כי למי יש זכות לקחת מאדם את זכותו לבטא את תחושותיו. ואולי זה בכלל שייך ל'לא תחמוד אשת רעך' וד"ל.
ואחרי כל זה, חשוב לתת את הדעת שקושי החיים, המירוץ הבלתי פוסק, השעבוד לעבודה והרצון התמידי לאכול את כל העוגות תוך כדי ריקוד על כל החתונות ולהשאיר אותן שלמות. כל זה קיים ונכון גם בלי קשר ללימוד התורה. ישנה אכזבה מובנית מכך שהסיפוק המיוחל יחפה על הקושי ומשזה לא קורה, מושלך חלק משמעותי מהקושי על ההקרבה לתורה למרות שכפי הנראה הוא היה קיים גם אם הבעל היה עוסק ביגיע כפיו.
אז כנראה שתחת השמש אין פתרון. אבל, אולי למעלה מן השמש יש פתרון.

• הוסף לסימניות
סליחה על האמירה הבוטה, אבל אף אחד לא חשב עלי כשתכנן את החגים האלו, איפה למען השם, אני מכניסה בסדר היום שלי בישול חג??? נס ששבועות זה חג בן יום אחד בלבד. ואני אפילו לא מתקשקשת. למרות שחמותי מגיעה לחג. מי שרוצה חמש עוגות גבינה, מוכן להכין בעצמו, לא שאני לא רוצה להכין, אבל פשוט אין לי זמן!

ואת מי זה מעניין שאני צריכה עכשיו שבוע חופש, ואסתפק אפילו ביומיים כדי לנוח אחרי יומיים רצופים של בישול, הגשה תעסוקה לחמישה ילדים מתחת גיל אחת עשרה, בעל עייף ושוויגער?

איך חברה מורה אינפפה לי פעם, רק בשביל זה צריך להפסיק ללמד את הבנות שלנו את המקצועות הריאלים. שנשים יהודיות לא יאהבו את החגים??? שפסח בשבילן מהווה את כל הסדר יום הרגיל, פלוס נקיונות, בישולים וקניות? ועול פלוס עול פלוס עול? בלי גרם של ציפייה, ושמחה? אולי יש משהו במה שהיא אומרת, אבל אני כלואה כרגע, בכלוב אפילו לא מזהב.
קווצ'!
חד וחלק!
הפתרון הוא יותר עמוק ויותר נגיש ממה שנראה.
אבל לא בקשו ממני עצות, רק חוו"ד על הכתיבה - אז זה

כתוב בדיוק כמו שזה צריך להיכתב! מלא עוצמה.

• הוסף לסימניות
למרות שחמותי מגיעה לחג
קודם כל, זה למה? כאילו לא חסרה לה עבודה?
טוב, טוב, לא מתערבת...

הסיפור (?) והכתיבה בועטים חזק בבטן הרכה.

ואחרי כל זה, חשוב לתת את הדעת שקושי החיים, המירוץ הבלתי פוסק, השעבוד לעבודה והרצון התמידי לאכול את כל העוגות תוך כדי ריקוד על כל החתונות ולהשאיר אותן שלמות. כל זה קיים ונכון גם בלי קשר ללימוד התורה. ישנה אכזבה מובנית מכך שהסיפוק המיוחל יחפה על הקושי ומשזה לא קורה, מושלך חלק משמעותי מהקושי על ההקרבה לתורה למרות שכפי הנראה הוא היה קיים גם אם הבעל היה עוסק ביגיע כפיו.
יש מצב שזה נכון, אפילו מאוד. רק מה, במקרים של עובר הקרבה, הרגעים הקשים צפופים יותר אחד לשני, כך שיש לעניין הזה גם השפעה.

• הוסף לסימניות
תודה :)

דומני שהבעיה אינה בפתרונים כי אם בפטרונים. אותם שלוקחים פטרונות על נפש הזולת ומשתיקים בכח קולות שבוקעים מהמקום האמיתי.
פטרונות שמאמינה שאם דברים לא ייאמרו הם פשוט ייעלמו ויתנדפו מן העולם.
הדיבר ה11 הוא לא תשתיק. אולי הוא כבר כלול ב'לא תגנוב'.. כי למי יש זכות לקחת מאדם את זכותו לבטא את תחושותיו.
אהממ
לא הבנתי איך זה מתקשר...

• הוסף לסימניות
תודה :)

אהממ
לא הבנתי איך זה מתקשר...
אה זה ממש פשוט. לוחצים על סנד וזה מתקשר..:)
הקולות הללו מושתקים בדרך כלל בפטרונות. הקולות של הכאב והקושי והמצוקה והאכזבה. מושתקים כי "חס וחלילה איך אפשר בכלל לדבר ככה.."

• הוסף לסימניות
לגמרי.
האמת? למרות שלא הזדהיתי ממש עם כל מה שכתבת, נדמה לי שאפילו קצת בכיתי.
כתוב פשוט מעולה.
(אם כי צריך לשים לב כשכותבים בגוף ראשון, שלפעמים קשה להבין האם מדובר בסיפור אישי או סתם בבחירה של נקודת מבט, זה משנה מאד לאופי התגובות).

ואחרי כל זה, חשוב לתת את הדעת שקושי החיים, המירוץ הבלתי פוסק, השעבוד לעבודה והרצון התמידי לאכול את כל העוגות תוך כדי ריקוד על כל החתונות ולהשאיר אותן שלמות. כל זה קיים ונכון גם בלי קשר ללימוד התורה.
לא. אישה עם חמישה ילדים (פלוס פלוס, כן ירבו ילדי ישראל) שגם מפרנסת יחידה ולכן צריכה לעבוד 9 שעות ביום - קשור אך ורק ללימוד תורה (או לחד-הוריות שלא רלוונטית לענייננו).
אולי זה לא פופולרי כאן, אבל אני אומרת את זה לצד החיוב. רק שחשוב לשים דברים במקומם. אולי הכי חשוב.

כי איכשהו, התחושה שלי היא שלא הכל מושלם, כי אין דבר מושלם, ואין פתרון, כי לחיים עצמם אין פתרון. והבעיה הכי גדולה שלנו היא לא אי-מושלמות או חוסר-פתרון, אלא חוסר הנכונות להצביע במדויק על הנקודה.

אנחנו בוחרים. ובשונה ממה שאולי לימדו אותנו, הבחירות הגדולות בחיים תמיד יהיו בין טוב לטוב, לא בין טוב לרע.
אנחנו בוחרים בין דברים חשובים לדברים חשובים עוד יותר.
כל אחד צריך לבחור לעצמו, אבל חשוב לזכור את זה. זאת בחירה, ובחירה אמתית היא תמיד הקרבה של דברים חשובים וטובים מאד-מאד.

"ככה זה. רוצים ללמוד כמו שצריך ולגדל את הילדים כמו שצריך ולנשום מדי פעם כמו שצריך. אז לוקחים בחשבון שאם הכל באוויר, משהו ייפול באיזשהו שלב... לפחות שזה יהיה המשהו הכי פחות חשוב לך"...
[נעמי צוובנר, ורוח אחד לכל]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לגמרי.
האמת? למרות שלא הזדהיתי ממש עם כל מה שכתבת, נדמה לי שאפילו קצת בכיתי.
כתוב פשוט מעולה.

ואו. תודה :)
אפילו אני לא בכיתי...

(אם כי צריך לשים לב כשכותבים בגוף ראשון, שלפעמים קשה להבין האם מדובר בסיפור אישי או סתם בבחירה של נקודת מבט, זה משנה מאד לאופי התגובות).
חח, את לא באמת תכננת שאני אראה את זה, מה?
ממש במקרה מצאתי את זה :rolleyes:
אבל לעינינו, מה זה משנה אם זה אמיתי או לא? התגובות לעניות דעתי, אמורות להיות זהות.
ואם זה אמיתי, זה יחתוך בבשר החי, זהו מחיר החשיפה.

כי איכשהו, התחושה שלי היא שלא הכל מושלם, כי אין דבר מושלם, ואין פתרון, כי לחיים עצמם אין פתרון. והבעיה הכי גדולה שלנו היא לא אי-מושלמות או חוסר-פתרון, אלא חוסר הנכונות להצביע במדויק על הנקודה.

אנחנו בוחרים. ובשונה ממה שאולי לימדו אותנו, הבחירות הגדולות בחיים תמיד יהיו בין טוב לטוב, לא בין טוב לרע.
אנחנו בוחרים בין דברים חשובים לדברים חשובים עוד יותר.
כל אחד צריך לבחור לעצמו, אבל חשוב לזכור את זה. זאת בחירה, ובחירה אמתית היא תמיד הקרבה של דברים חשובים וטובים מאד-מאד.

נכון.
ולפני העריכה, אמרת שיש לך הערות, אז זהו. אולי לכן התכוונת שזה משנה אם זה מצב אמיתי או שלא.
ולדעתי זה לא משנה, כי זו מציאות קיימת, בין אם שלי או של אחרות. ולזה אי אפשר להתכחש.

וגילוי נאות, לא, זה לא סיפור חיי, לצערי, אבל זה אמיתי, כמו שכתבתי קודם.
מורכב מפיסות ששמעתי, מנשים קרובות. דבר לא מומצא. (חוץ מהקטע האחרון, חברה מורה אמרה לי את הדברים למו אוזניי)
חלקן מודות בכך, שזה מצב שמעבר לכוחות שלהן, וחלקן נמצאות בסיטואציה, בלי לחשוב אם זה הגיוני או לא.
והוא רנאה הגיוני, כי הן ממשיכות לתפקד עשר.

האם זה עצוב בהכרח? לא.
כי העולם הזה מורכב, וזהו חלק מהמורכבות שבו.

ולכן גם כתבתי לצערי, כי אם נשים לב, אז מעבר לנקודת המבט הזו,
לאישה ההיא, יש חמישה ילדים, ובעל מוקיר ומעריך. ופרנסה. ותורה. וחוץ מהכל, גם קשה לה כרגע.
אבל זו נקודה כל כך קטנה מעל כל המפה, ונכון שכרגע, זו הנקודה שתופסת "אותה", אם זה מה ש"היא" החליטה לספר כרגע, אבל המכלול, ענק. ולדעתי, אין פה דבר עצוב. יש פה סיטואציה קשה וקצת מורכבת. ואולי אפילו כואבת. אבל לא עצובה.

וגם בבחירות בין טוב לטוב, זה קשה, מאוד. ולא תמיד לפני הבחירה באמת מבינים לאיזה חוזה את מכניסים את עצמינו, במיוחד מישהי שלא ראתה את זה בבית.

"ככה זה. רוצים ללמוד כמו שצריך ולגדל את הילדים כמו שצריך ולנשום מדי פעם כמו שצריך. אז לוקחים בחשבון שאם הכל באוויר, משהו ייפול באיזשהו שלב... לפחות שזה יהיה המשהו הכי פחות חשוב לך"...
[נעמי צוובנר, ורוח אחד לכל]
יפה!

סליחה על האמירה הבוטה, אבל אף אחד לא חשב עלי כשתכנן את החגים האלו, איפה למען השם, אני מכניסה בסדר היום שלי בישול חג??? נס ששבועות זה חג בן יום אחד בלבד. ואני אפילו לא מתקשקשת. למרות שחמותי מגיעה לחג. מי שרוצה חמש עוגות גבינה, מוכן להכין בעצמו, לא שאני לא רוצה להכין, אבל פשוט אין לי זמן!
הבהרה: חלילה לא התכוונתי להשם יתברך שהביא לנו את החגים במתנה. אלא למציאות חיים מעניינת שהרבה נקלעו אליה, או כמו שכתב @קופי 100 , שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תודה שהייתם איתי עד פה :)

• הוסף לסימניות
כל מילה.

שום הערות. כמו שכתבת, זאת מציאות קיימת ויותר מזה, והנשים הקרובות שלך דומות דמיון מפתיע לשלי (שלא לדבר על החברות המורות), ואת עוד תיארת את זה מושלם. איך אפשר להגיב בכלל?
כתבתי שיש לי 'אבל'. והנה את כתבת אותו כל כך יפה:
לאישה ההיא, יש חמישה ילדים, ובעל מוקיר ומעריך. ופרנסה. ותורה. וחוץ מהכל, גם קשה לה כרגע.
אבל זו נקודה כל כך קטנה מעל כל המפה, ונכון שכרגע, זו הנקודה שתופסת "אותה", אם זה מה ש"היא" החליטה לספר כרגע, אבל המכלול, ענק. ולדעתי, אין פה דבר עצוב. יש פה סיטואציה קשה וקצת מורכבת. ואולי אפילו כואבת. אבל לא עצובה.

אמנם לא הייתי חולמת לכתוב ככה מפורש, כי אין לי את הפריווילגיות שיש לכותבת הפוסט. אולי קטע על רווקה בשבועות. אולי אחותה הדומה לאישה ההיא אפילו תתארח. אולי משהו עם כותרת כמו, חג הגיהנום שלי. שבועות-פרוג-סטייל.

ולא קושי בקושי ירפא, והכל מציאות קיימת.

ולמרות שהכל נכון מכל הכיוונים, לא הייתי כותבת אפילו תגובה עלובה אם היה לי צד שמישהי ירקה כאן שפריצים של דם. כך שלמרות שאולי תיאורטית את צודקת, בפועל זה די רחוק.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

1774285119351.png
הערכה אמיתית ליד הימנית שלך! 💖💖💖
לפעמים מילה אחת קטנה של "תודה" עושה פלאים, אבל מתנה מבית Buddies עושה הרבה יותר... ✨
מגיע להן – לילדות ולכל אלו שעוזרות, משקיעות ונותנות את הלב, במיוחד בתקופה העמוסה הזו של ערב פסח ומלחמה. 🌸
המתנות של Buddies! 🎀
הוא צבעוני, הוא מתוק והוא מלא בסטייל שכל בת חולמת עליו.
רוצה לראות ?
הרשמי וקבלי ישירות למייל את הקטלוג המרהיב!

והפינוק האמיתי: הגרלת ענק לקהילת פרוג 🎁
3 ערכות יוקרתיות ומפנקות
ל-3 זוכות מאושרות!

איך נכנסים להגרלה? פשוט מאוד:
כתבי לנו כאן בתגובה: נרשמתי ואת מי את רוצה לפנק וזהו נכנסת להגרלה!

ההגרלה תיערך ביום שני כו' ניסן – אל תפספסי! ⏰

💫 כי גם לה מגיע פינוק מושלם על כל ההעזרה הלב הגדול! 💫
להשיג בחניות:

1774279162556.png
1774279205943.png
1774279248557.png
1774285149434.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה