חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
עמית סגל

לפי רויטרס, שמסייג את עצמו בדיווח, ישראל הודיעה שמלאי המיירטים שלה נגד טילים בליסטיים הולך ואוזל
בוקר טוב לעורבים של ערוצי התבהלה.
ערוצי השחור, הדיכאון והייאוש.
עם ישראל בלחץ, בממ"דים
ואתם? בנוהל מוסיפים עוד לחץ, עוד פאניקה, עוד דרמה.
ועל סמך מה?
“גורם אמריקאי עלום שם”.
ויודעים מה גם אם זה נכון את מי זה משרת חוץ מאת אירן ולבנון ? מה המטרה בפרסום הזה?
ועוד דבר אחד קטן…
אולי תתאמו ביניכם גרסאות לפני?
כי בכותרת אחת:
ארה״ב מודיעה לעולם.
ובשנייה:
ישראל מודיעה לארה״ב.
אבל מה כבר אפשר לצפות מלהקת עורבים מפיצי שחורות. (הצל).
 
דיווח ראשוני - לא מאומת
מוג'תבא המנהיג העליון של איראן חוסל. מחכים לאישור סופי.
*טראמפ: מוג'תבא מת | כתבנו המדיני שלמה ריזל במהדורת הבוקר בקול חי:* "חמינאי בכלל לא רצה למנות את בנו כדי לא להפוך את איראן למונרכיה, אבל הבן מוג'תבא צבר כוח אדיר מתחת לרדאר ובזמן שכולם צחקו עליו - הוא ביסס את מעמד משמרות המהפכה. בזמן שעלי לריג'אני לוטש עיניים לכתר, מוג'תבא מוכיח שהוא האיש החזק בשטח. טראמפ טוען שהוא כבר לא איתנו"
 
זוהו שיגורים מאיראן
התרעות באזורים נרחבים - שומרון, דן, ירקון, השפלה, שרון, בקעה, שפלת יהודה, לכיש.

הטיל יורט.
כנראה מדובר בטיל מתפצל.
מספר זירות נפילה בתל אביב, חולון ופתח תקווה בעקבות נפילות שברי יירוט.
הרס רב בזירת הנפילה בתל אביב.
בחסדי שמים, לא דווח עד כה על נפגעים.
 
נערך לאחרונה ב:
משמרות המהפכה: "מתחייבים לצוד את נתניהו ולהרוג אותו"
אבו עלי אקספרס: משמרות המהפכה האיראנים: "נרדוף את נתניהו ונחסל אותו, אם הוא עדיין בחיים בכלל" משמרות המהפכה האיראנים פרסמו היום הצהרה בה נשבעו לרדוף את ראש הממשלה נתניהו כל עוד הוא חי. הם התייחסו בין היתר לשמועות שמפיצים מתנגדיה של ישראל לפיהן נתניהו לא נראה בפומבי וכי ההופעה האחרונה שלו (ביום חמישי) היתה דמות שנוצרה ב AI.... מתוך ההצהרה: "גורלו הלא ידוע של ראש הממשלה הציוני הפושע והאפשרות של מותו או בריחתו, יחד עם משפחתו, מהשטחים הכבושים חושפים משבר ומצבם הרעוע של הציונים. אם רוצח הילדים עדיין בחיים, נמשיך לרדוף אחריו בנחישות כדי להרוג אותו ."
 
ספיר לפקין: שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י טען בריאיון לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי שיפורסם בהמשך במלואו: המנהיג העליון במצב טוב ומנהל את המצב באופן מלא. הוא אמר כי "אין יוזמה מוגדרת לסיום המלחמה. נברך על כל יוזמה אזורית שתוביל לסיום צודק שלה. כיבוש האי חארג יהיה טעות חמורה יותר מהמתקפה נגדו. מצר הורמוז פתוח לכולם, למעט ספינות אמריקניות ובעלות בריתם". "המצב באיראן יציב, ואין פילוגים במוסדות המדינה או בצבא. המגעים הדיפלומטיים עם קטאר, סעודיה, עומאן ומדינות השכנות נמשכים". "מוכנים להקים ועדת חקירה עם מדינות האזור בנוגע ליעדים שהותקפו. התקיפות שלנו מכוונות רק נגד בסיסים ואינטרסים אמריקניים באזור. אם יותקפו מתקני האנרגיה שלנו, נתקוף מתקנים של חברות אמריקניות באזור. סיום המלחמה תלוי בהבטחה שלא תחזור ובתשלום פיצויים". עוד הוא האשים כי "האמריקנים ייצרו כטב"ם הדומה לכטב"ם 'שאהד' שלנו בשם 'לוקאס', והוא משמש לתקיפת יעדים במדינות ערביות ייתכן שישראל עומדת מאחורי תקיפות נגד יעדים אזרחיים במדינות ערביות כדי לחבל ביחסים עם איראן".
 
גזרת תחנת חולון נפילת רסיס
פתח תקווה דיווח על נפילת רסיס
בתל אביב ריבוי שיחות למוקדי ההצלה
אין דיווח על נפגעים כעת
&
בעמיקם תל אביב צוות מד"א במקום מדווח על פגיעה במבנה. יש הרס ורכבים שרופים
יתכן ויש אנשים במקלט.
 
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ’י לאל־ערבי אל־ג’דיד: "ייתכן שישראל עומדת מאחורי תקיפת מטרות אזרחיות במדינות ערביות, כדי לפגוע ביחסים עם איראן". עוד אמר: "המנהיג העליון מוג’תבא ח’אמנאי במצב בריאותי טוב ומנהל את המצב באופן מלא"
*טראמפ: מוג'תבא מת | כתבנו המדיני שלמה ריזל במהדורת הבוקר בקול חי:* "חמינאי בכלל לא רצה למנות את בנו כדי לא להפוך את איראן למונרכיה, אבל הבן מוג'תבא צבר כוח אדיר מתחת לרדאר ובזמן שכולם צחקו עליו - הוא ביסס את מעמד משמרות המהפכה. בזמן שעלי לריג'אני לוטש עיניים לכתר, מוג'תבא מוכיח שהוא האיש החזק בשטח. טראמפ טוען שהוא כבר לא איתנו"
מעניין: כעת ערוצים איראניים בטלגרם מדווחים כי מוגבתא חמינאי המנהיג העליון החדש של איראן - חוסל.
 
לטובת חיזוק אחיזתו ברחוב – המשטר האיראני מחלק נשקים ארוכים לתומכיו – גם לנשים.
זאת כדי שיהיו חלק מהכוח המסייע לשימור המשטר במקרה של הפגנות מתנגדי המשטר –
הם נערכים לשלב שבו יקראו ארה”ב וישראל למתנגדי המשטר לצאת לרחובות.
 
זוהו שיגורים מאיראן
התרעות באזורים נרחבים - שומרון, דן, ירקון, השפלה, שרון, בקעה, שפלת יהודה, לכיש.

הטיל יורט.
כנראה מדובר בטיל מתפצל.
מספר זירות נפילה בתל אביב, חולון ופתח תקווה בעקבות נפילות שברי יירוט.
הרס רב בזירת הנפילה בתל אביב.
בחסדי שמים, לא דווח עד כה על נפגעים.
עדכון: 3 פצועים קל מהירי האחרון לתל אביב
 
שר החוץ סער בזירת הנפילה בזרזיר עם מספר כותרות מעניינות: ישראל אינה עומדת בפני מחסור במיירטי טילים. אנו מצפים מממשלת לבנון לנקוט בצעדים רציניים כדי למנוע מחיזבאללה לירות לעבר ישראל. אנו שותפים לנחישות עם ארה"ב להמשיך במלחמה עם איראן עד שנשיג את מטרותינו. ישראל אינה מתכננת לקיים שיחות ישירות עם ממשלת לבנון בימים הקרובים.
 
איתי בלומנטל: ערוץ המוסד בפרסית בטלגרם פונה לתושבי איראן ומשאיר קישור ליצירת קשר מאובטח "רק את יודע כמה קשה עבדת כדי להגיע לאן שאתה היום. אתה נמצא בצומת דרכים בחייך, ועליך לקבל החלטה גדולה. הכל עומד להשתנות. אל תתן למה שעבדת עליו כל כך קשה להיעלם. עשה את הבחירה הנכונה לעתידך ולעתיד משפחתך. צור איתנו קשר דרך ערוץ מאובטח כדי שנוכל לבנות עבורך יחד עתיד בטוח ופרודוקטיבי"
 
טראמפ הודיע כי צבא ארצות הברית תקף את האי חארג במפרץ הפרסי והשמיד את כל המטרות הצבאיות שבו.
לדברי טראמפ, פיקוד המרכז האמריקני ביצע את אחת מתקיפות האוויר הגדולות במזרח התיכון נגד מה שכינה "היהלום שבכתר של איראן".
דיווחים מאיראן: המשטר שולח אזרחים לעבר האי ח׳ארג׳ כדי לשמש כמגן אנושי
על רקע האיום של דונלד טראמפ להשתלט על האי ח׳ארג׳, ובצל הדיווחים על הגעת ספינת המלחמה USS Tripoli עם אלפי לוחמי מארינס - מגיעים דיווחים חריגים מתוך איראן.
לפי הדיווחים: המשטר מעודד “התארגנות עממית” של אזרחים בנמל גנאווה בדרכם להפליג לעבר האי ח׳ארג׳.
בתקשורת האיראנית מוצג האירוע כהתקהלות ספונטנית של אזרחים המבקשים להגן על האי.
מנגד, גורמים באופוזיציה טוענים כי מדובר בשיטה מוכרת של המשטר - יצירת “נוכחות עממית” כדי לשמש כמגן אנושי.
 
אלמוג בוקר: מאז הלילה: כל 90 דקות ירי מאיראן. כך זה נראה: 1:15 - אילת והערבה 2:24 - שרון, דן, שומרון, שפלה, לכיש, בקעה 5:34 - ירקון, שפלה, לכיש 6:14 - באר שבע והנגב - ממוקד דימונה. 6:43 - באר שבע והנגב 8:17 - לצפון (גולן, קו עימות וכרמל) 11:34 - אזעקות באילת 11:50- אזעקות בשומרון, שפלה, לכיש, שרון ומרכז
 
סידני, אוסטרליה, הבוקר דגלי הרפובליקה האסלאמית של איראן ודגלים פלסטינים בכפיפה אחת, המפגינים קוראים:
אנו לפקודתך ח’אמינאי.
תשוחרר פלסטין.
 
תיעוד שטרם נראה כדוגמתו מאיראן: כלי טייס של חיל האוויר תקף מבנה לאחסון כטב"מים באתר שיגור במערב איראן. לאחר התקיפה, חיילים איראנים שניסו להימלט, הותקפו מהאוויר וחוסלו בתוך שניות
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
7 תגובות
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה