חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
הדיווח ב-Financial Times מיום ה-13 במרץ 2026 חושף כי ארה"ב כילתה בשבועיים הראשונים של המלחמה מול איראן (שהחלה ב-28 בפברואר 2026) מלאי תחמושת קריטי שהיה אמור להספיק ל"שנים".
ריקון המחסנים
שימוש מסיבי בטילי טומהוק: הדיווח מדגיש כי חיל הים האמריקני ירה כמות אדירה של טילי שיוט מתקדמים מסוג טומהוק – כ-168 טילים ב-100 השעות הראשונות בלבד. גורמים רשמיים ציינו כי "חיל הים ירגיש את ההוצאה הזו במשך מספר שנים".
עלויות עתק: מוערך כי ארה"ב השתמשה בתחמושת בשווי של כ-5.6 מיליארד דולר ביומיים הראשונים לתקיפות בלבד. בתוך פחות משבועיים, העלות הכוללת של התחמושת והמבצעים נאמדה ביותר מ-11 מיליארד דולר.
פגיעה במוכנות בזירות אחרות: המחסור מעורר חשש כבד לגבי יכולתה של ארה"ב להגיב במקביל לעימותים פוטנציאליים אחרים, כמו מול סין במיצר טאיוואן, צפון קוריאה או רוסיה.
נציב נט.
 
מרוקו קיבלה "רגליים קרות" בעקבות כשלון מערכות ההגנ"א הסיניות במלחמה באיראן.
כלי תקשורת מרוקאיים טענו כי הרשויות המרוקאיות עורכות כעת סקירה יסודית של המשא ומתן המתמשך עם בייג'ינג בנוגע לרכישת שלוש מערכות הגנה אוויריות מדגם HQ-9, כך על פי מקורות סינים מומחים. זאת בעקבות ההתפתחויות הצבאיות האחרונות במזרח התיכון שמשכו את תשומת ליבם של חוגים אסטרטגיים בינלאומיים רבים. מקורות אלה מצביעים על אפשרות להשעות זמנית את השיחות, שכן רבאט מבקשת להעריך בקפידה את אמינותה המבצעית של מערכת זו.
לדבריה, אזהרה זו קשורה ככל הנראה ישירות לגורלן של סוללות דומות שסופקו בעבר לאיראן. ניתוחים שמסתובבים מצביעים על כך ש"מרוקו שוקלת מחדש את האפשרות לבטל את המשא ומתן בנוגע לרכישת שלוש מערכות HQ-9 לאחר השמדת סוללות דומות באיראן", והוסיפה כי "מערכות HQ-9B שסופקו לטהרן הושמדו בשעות הראשונות של מתקפה אמריקאית".
 
צבא ארצות הברית את האי קראג׳ והחריב את תשתיות הצבא במקום, המשמשות בין היתר להגנה על תעשיית הנפט האיראנית.
מראיין: האם אתה חושב על כיבוש האי ח'ארג, דרכו עובר 90% מהנפט האיראני?

טראמפ: אני לא יכול לענות על שאלה כזו, אני יכול לשנות את דעתי תוך שניות.
‏גורמים במערב מדברים על אפשרות שטראמפ ישתלט על האי חארג' ועל שדות הנפט האיראניים, ויודיע למשטר שאיראן צריכה לשלם את הוצאות המלחמה של ארה"ב. (תמיר מורג)

קצת הרחבה על התקיפה שבוצעה אמש:


טראמפ הודיע כי צבא ארצות הברית תקף את האי חארג במפרץ הפרסי והשמיד את כל המטרות הצבאיות שבו.
לדברי טראמפ, פיקוד המרכז האמריקני ביצע את אחת מתקיפות האוויר הגדולות במזרח התיכון נגד מה שכינה "היהלום שבכתר של איראן".

בynet דווח כי מדובר בתקיפה ראשונה נגד האי במהלך המלחמה.
האי חארג נחשב לנקודה אסטרטגית מרכזית משום שכ 90 אחוז מייצוא הנפט האיראני עובר דרכו.
בסוכנות הידיעות האיראנית פארס דווח כי במהלך התקיפה נשמעו כ 15 פיצוצים באי.
לפי הדיווח, היעדים כללו מערכות הגנה אווירית, בסיס חיל הים ומגדל הפיקוח של שדה התעופה.

טראמפ ציין כי ארצות הברית בחרה שלא לפגוע בתשתיות הנפט עצמן, אך הזהיר כי אם איראן תנסה לפגוע בתנועת הספינות במצר הורמוז ההחלטה עשויה להשתנות.

לפי גורמים צבאיים שצוטטו בעיתונות האמריקנית, מפציצים אמריקניים פגעו במחסני טילים ובאתרים שבהם אוחסנו מוקשים ימיים.
האי חארג שוכן כ 25 קילומטר מחופי איראן במפרץ הפרסי ונחשב לאחד המרכזים החשובים ביותר לכלכלת הנפט של המדינה.
 
נשיא טורקיה, ארדואן: "הרשת הציונית צמאת הדם ממשיכה להפציץ בתי ספר ובתי חולים באיראן ובלבנון; בדיוק כפי שעשתה בעזה בעבר.

כממשלה, איננו יכולים לעמוד בחיבוק ידיים לנוכח כל פעולה המשפיעה על השלום בארצנו, במסגרת מאמצינו להגן על השלום והיציבות בעולם.

לנוכח טירוף זה, טורקיה נמצאת בחזית המדינות השואפות להגן על אומות, מדגישות חוכמה ואיפוק, ושואפות לפתור משברים באמצעות דיאלוג ודיפלומטיה."
 
עמית סגל

לפי רויטרס, שמסייג את עצמו בדיווח, ישראל הודיעה שמלאי המיירטים שלה נגד טילים בליסטיים הולך ואוזל
הדיווח נשאב מסוכנות הידיעות האנטי מערבית והאנטי ישראלית סמאפור. (עמית סגל).
 
עמית סגל

לפי רויטרס, שמסייג את עצמו בדיווח, ישראל הודיעה שמלאי המיירטים שלה נגד טילים בליסטיים הולך ואוזל

ברק בטש: אדגיש רק דבר אחד כי יש לא מעט פייק שרץ סביב הדיווח הזה:
זה לא דיווח ברויטרס. זה דיווח בגוף התקשורת סמאפור, ואני, כאמור, ממליץ להטיל ספק באמינות הדיווח הזה.

מוריה אסרף: אני אוסיף: בכירים בצהל אמרו לי מוקדם יותר הערב כי העובדה שהמערכה הזו משותפת לישראל וארה״ב (בשונה מעם כלביא) היא מקלה מאוד על ישראל בכל הקשור למלאי החימושים וחידושם גם במהלך המלחמה עצמה וגם אם תמשך שבועות נוספים
 
יורש העצר האיראני רזה פהלווי נותן את הפקודה הרשמית לחברי "משמר הנצח", רשת התומכים המלוכנים בתוך איראן, לתקוף את מנגנון הדיכוי של הרפובליקה האסלאמית ב"מכות חכמות ויעילות", וקורא לכך כדרך לקריסת המשטר הסופית, תוך הדגשה כי אינו קורא להפגנות רחוב.
 
צפה בקובץ המצורף 2203449

*האזורים בהם יהיה ניתן לקיים למידה פרונטלית החל מיום שני הקרוב:*

🟡בקעת בית שאן, בקעה, יהודה ושומרון, ים המלח, מערב לכיש, עוטף עזה, מערב הנגב, דרום הנגב והערבה

*מזכירים שגם בישובים אלו הלימודים יתקיימו פיזית רק באישור הרשות המקומית ובמוסדות חינוך בהם ניתן להגיע למרחב מוגן תקני בזמן קצר*

העיריות אשקלון ואריאל הודיעו כי לא יפתחו את מערכת החינוך על אף הקלות פיקוד העורף
 
טראמפ: נלכוד ונוציא להורג את כולם

יש לנו תיעודים שלהם ובסוף נלכוד את כולם ונוציא אותם להורג.

אני יכול בתוך שעה להשמיד תחנות כוח גרעיניות, או תחנות כוח שיוצרות את החשמל, או מתקני התפלת מים,
אבל בינתיים אני נחמד.
 
מפקד חיל הים של משמרות המהפכה עונה לטראמפ:
"האמריקנים שיקרו בטענות על השמדת חיל הים של איראן.
אחר-כך שיקרו בטענות על ליווי מכליות נפט.
ועכשיו הם מבקשים עזרה מכוחות אחרים.
מצר הורמוז עדיין לא נחסם צבאית אלא רק נשלט"
 
שווייץ סירבה לבקשה של ארה"ב- ממשלת שווייץ הודיעה כי דחתה שתי בקשות של מטוסים צבאיים אמריקאיים לטוס מעל שטחה
• עם זאת, שלוש בקשות אחרות לטיסות הומניטריות ורפואיות אושרו •
הסיבה לדחייה: חוק הניטרליות השווייצרי.
 
המוקד: סוכנות הידיעות האיראנית פארס המזוהה עם משמרות המהפכה מציגה תיעוד של אנשים רבים עומדים בתור כדי להצטרף לאיוש המחסומים ברחובות
(בתיעוד נראים גם זקנים וילדים)
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שוב כמה מילים...

האמת שכבר כמה ימים שאני מתכננת לכתוב את ה"כמה מילים" לחוברת זו, פסח תשפ"ו.

מתכננת, מתחילה ועוצרת.

כי איכשהו, במקום כמה מילים חדשות, אפשר לפתוח את כמה המילים של חגים תשפ"ו, של פסח תשפ"ד....ועוד.

שוב אנחנו בחופשות כפויות.

שוב מלחמה. ואזעקות. אש. הרס וחורבן.

שוב גולים רבים מבני העם שלנו מבתיהם שניזוקו. שוב נחרד הלב עם כל פיצוץ, הדף ורעידה של חלונות הבית.

שוב ממ"ד שמשתחל בין אקונומיקה לספוג הפלא. ואולי זה האקונומיקה וספוג הפלא שמשתחלים בין ממ"ד לממ"ד.

שוב תזכורות קשות לכך שאנחנו עדיין בגלות. גלות בתוככי הארץ המובטחת שלנו.

ושוב לוחשות השפתיים תפילה והלב מבקש שתבוא כבר הגאולה.

רק הבוקר ישבתי בממ"ד בעת שהיתה אזעקה. קולות הנפץ שנשמעו מבחוץ היו חזקים במיוחד. התרגלנו אמנם. אבל בכל פעם הם מרעידים את החלונות....ובעיקר את הלב. הבוקר הם היו חזקים במיוחד וקול חבטה של מתכת נלווה אליהם. היה ברור שזה קרוב אלי ממש.

רגעים מספר אחרי שיצאנו מהממ"ד נודעתי לנס שאירע ממש כאן, קרוב לבית שלי.

פצצת מצרר נחתה באתר בניה בסוף הרחוב שלי. נחתה ולא התפוצצה. 1.5 אורך של נס

וזו לא פעם ראשונה. רסיסי יירוט ענקיים בגודל של מכונית נפלו. ולא רק כאן.

ואז הבנתי שיש לי כמה מילים לחוברת הזו. כמה מילים שאפשר לעטוף במהודק למילה אחת- "ניסים"!

בכל דור דור עומדים עלינו לכלותינו. עוד משחר ההיסטוריה. פרעה, עמלק, מדי ופרס, בבל, יוון, ספרד בימי האינקוזיציה, גרמניה של מלחמות העולם, עיראק, חמאס, חיזבאללה, איראן. בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, בגוף ובנפש- והקב"ה מצילנו מידם.

לא נדרשת הסתכלות עמוקה בכדי לראות את הניסים הגלויים שמתרחשים סביבנו בכל יום.

פצצות מצרר שלא מתפוצצות. טילים שנופלים בשטחים פתוחים, או כאלו שמכלים את זעם הנפץ שלהם על עצים ואבנים. מאות טילים שבעזרתו יתברך מיורטים, שברי יירוט שנוחתים בינות לבניינים, בחצרות בתים, ובתוככי בתים ומכריזים בקול גדול על ניסים שהביאו בכנפיהם.

העם שלנו כואב את כאבם של כל הפצועים, את החלל והריק שמותירים אחריהם הרוגים הי"ד. הלב נרעד מול כל אלו שאבדו בית, הכאב הוא גדול ואמיתי, אבל בד בבד עם זאת הוא מודה על הניסים הגדולים. על מה שיכול היה לקרות וברוך ה' לא קרה. על עשרות נפילות שלא הזיקו, על מטחים שהותירו אחריהם קל נפץ ושובל אבק ללא פגיעות בנפש.

בזכות מה זוכים אנו לניסים גדולים כל כך, ניסים שאין להם הגיון על פי דרך הטבע?

התורה בחומש דברים, פרק י"א, מדברת על הניסים הגדולים שעשה הקב"ה לעם ישראל במצרים, במדבר ובארץ ישראל. היא מתארת את הניסים "אֶת-גָּדְלוֹ--אֶת-יָדוֹ הַחֲזָקָה, וּזְרֹעוֹ הַנְּטוּיָה. וְאֶת-אֹתֹתָיו, וְאֶת-מַעֲשָׂיו, אֲשֶׁר עָשָׂה, בְּתוֹךְ מִצְרָיִם--לְפַרְעֹה מֶלֶךְ-מִצְרַיִם, וּלְכָל-אַרְצוֹ. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְחֵיל מִצְרַיִם לְסוּסָיו וּלְרִכְבּוֹ, אֲשֶׁר הֵצִיף אֶת-מֵי יַם-סוּף עַל-פְּנֵיהֶם, בְּרָדְפָם, אַחֲרֵיכֶם; וַיְאַבְּדֵם ה', עַד הַיּוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לָכֶם, בַּמִּדְבָּר, עַד-בֹּאֲכֶם, עַד-הַמָּקוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְדָתָן וְלַאֲבִירָם, בְּנֵי אֱלִיאָב בֶּן-רְאוּבֵן, אֲשֶׁר פָּצְתָה הָאָרֶץ אֶת-פִּיהָ, וַתִּבְלָעֵם וְאֶת-בָּתֵּיהֶם וְאֶת-אָהֳלֵיהֶם--וְאֵת כָּל-הַיְקוּם אֲשֶׁר בְּרַגְלֵיהֶם, בְּקֶרֶב כָּל-יִשְׂרָאֵל. כִּי עֵינֵיכֶם הָרֹאֹת, אֶת-כָּל-מַעֲשֵׂה ה' הַגָּדֹל, אֲשֶׁר, עָשָׂה..."

לאחר תיאור הניסים, ממשיכה התורה ומתנה תנאי לזכות בניסים ובזכות האחזקה בארץ ישראל "וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם--לְמַעַן תֶּחֶזְקוּ, וּבָאתֶם וִירִשְׁתֶּם אֶת-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַתֶּם עֹבְרִים שָׁמָּה, לְרִשְׁתָּהּ. וּלְמַעַן תַּאֲרִיכוּ יָמִים עַל-הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֵיכֶם לָתֵת לָהֶם וּלְזַרְעָם--אֶרֶץ זָבַת חָלָב, וּדְבָש"

זכות הקיום שלנו, זכות האחזקה שלנו בארץ ישראל – היא קיום המצוות. ככל שנרבה בהם, כך נזכה לראות את ידו הגדולה של הקב"ה מגינה עלינו בניסים גדולים הלאה

"כִּי אִם-שָׁמֹר תִּשְׁמְרוּן אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה הַזֹּאת, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם--לַעֲשֹׂתָהּ: לְאַהֲבָה אֶת-יי אֱלֹהֵיכֶם, לָלֶכֶת בְּכָל-דְּרָכָיו--וּלְדָבְקָה-בוֹ. וְהוֹרִישׁ ה' אֶת-כָּל-הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה, מִלִּפְנֵיכֶם; וִירִשְׁתֶּם גּוֹיִם, גְּדֹלִים וַעֲצֻמִים מִכֶּם"

והלוואי שנזכה לעובדו בשמחה, גם בזמנים קשים בהם הבלבול בבית ומחוץ גדולים.

הלוואי.

והלוואי ונזכה לגאולה השלימה בקרוב.

-------

תודות, כי איך אפשר בלי?

בראש התודות, תודה גדולה לבורא העולם על כל הטוב והשפע שהוא מרעיף עלינו בכל רגע. תודה על מתנות שממטיר עלינו גם בימים טרופים אלו. תודה על כח ויכולת. תודה.

תודה לאיידי וויס האלופה שפנתה אלי מעצמה ברצון לעצב גם את החוברת הזו עוד בטרם עלתה במוחי השאלה אם תהיה השנה חוברת או לא. תודה על עבודה מקצועית בנועם, בשמחה, בצורה נקייה ביותר. זקוקים למעצבת? איידי תעשה עבורכן את העבודה באופן המקצועי ביותר!

תודה להורים שלי שנותנים בלי סוף. לאמא שלי, השראה עבורי בבישול [על אף ולמרות שמלחיצה אותי ממש כשהיא כבר עמוק בסירי הפסח כשאני עוד טובעת עמוק במקרר ואקונומיקה].

תודה למשפחתי האהובה. סליחה על טעימות שנכפות עליכם לעיתים. סליחה על שנדרשתם לפנות לבלאגן צילומים שאני יצרתי. לא מבטיחה שלא יקרה שוב.

תודה לכל המפרגנות. הפרגונים שלכם הם השמן שמניע את גלגלי העשייה שלי.

------

בחוברת הושקעו מאמצים גדולים, זמן ומחשבה. אנא, הקפידו שלא להעביר בקבוצות ללא אישור מראש. מנעו ממני את עוגמת הנפש הזו.

העברתם מתכון בודד? ציינו את המקור. מתן קרדיט הוא תשלום קטן [ומתבקש] להשקעה גדולה.

בחוברת זו הוספנו אייקונים בראש כל מתכון. שימו לב אליהם. יש בהם מידע שיכול עזור לכן. התחדשנו באייקון של מיניקיטשן. מתכון שמתאים להכנה במיני- צויין ככזה.



רוב התמונות שבחוברת הם תמונות של המנות שהכנתי בפועל. חלק עברו עיבוד קל ב AI. בתמונות כאלו העיבוד היה לרקע בלבד ולא למנה עצמה. המנות אותנטיות כפי שיצאו לי בהכנתן. עם זאת, ישנם מספר תמונות שיוצרו ב AI, כולל המנה עצמה. בתמונות האלו המנות משקפות את התוצאה ב 95% לפחות. תמונה שלא עמדה בתנאי הזה – נפסלה. חשוב לציין כי גם המתכונים שבהם התמונה כולה נוצרה ב AI, המנות הן מנות שהכנתי בעבר ולא כאלו שלא ניסיתי. כך שגם תמונה שנוצרה ב AI כולה, משקפת כמעט במדוייק את התוצאה.

אפשר להעביר לפרטיים. העברה לקבוצות כפופה לאישורי.

להורדת החוברת לחצו כאן

חג כשר ושמח

העני

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​


תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
תוכניות מלאות של הגרלה 2446
המסקנות:
עיריית בית שמש לא יודעת קרוא וכתוב.
הפרוייקט יכלול 5/6 קומות ללמטה כמו התוכנית המקורית
יבנה בצורת H כדי לאפשר 2 כיווני אויר בכל הדירות (@די )
עד 8 בקומה
79-85 יח"ד בבנין
7 בניינים
אגב, ההגשה היתה ב 9/3 ולא כמו שמפורסם. התאריך שמופיע באתר ההנדסה הוא תאריך חתימת המהנדס.
בשורות טובות לכולם!
נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".


מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה