חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.

מבזק פיקוד העורף - התרעה מקדימה​


1772735309330.png
 
גורם ביטחוני בכיר:

"המלחמה בחיזבאללה תתחיל בפועל הלילה, מחר הדאחייה תראה אחרת"
 
ספינה איראנית נוספת הותקפה ליד סרי לנקה
דיווחים כעת בתקשורת בסרי לנקה כי למעלה ממאתיים חיילי הצי האיראני נטשו את ספינת הצי "בושהאר" מחשש שיותקפו באמצעות צוללת כמו הספינה "דנה".
 
חוסל ראש מערך האש של חיזבאללה שהיה אחראי לירי הנ״ט ב-2015 שממנו נהרגו לוחמי צה״ל יוחאי קלנגל ודור ניני
 
כותרות מרכזיות מהצהרת רמטכ"ל -

- לאחר השלמת שלב מהלומת הפתיחה המפתיע, בו יצרנו עליונות אווירית ודיכאנו את מערך הטילים הבליסטיים. כעת אנו עוברים לשלב הבא במערכה, בו נגביר את הפגיעה ביסודות המשטר וביכולותיו הצבאיות. בידנו מהלכים מפתיעים נוספים, שאין בכוונתי לחשוף.

- בתוך 24 שעות, טייסנו סללו את הדרך לטהרן. השמדנו כ-80% ממערכות ההגנה האווירית, והשגנו עליונות אווירית כמעט מוחלטת בשמי איראן. נטרלנו והשמדנו למעלה משישים אחוזים ממשגרי הטילים הבליסטיים.

- בפעולה מסונכרנת אנחנו מפשיטים את המשטר מיכולותיו הצבאיות ומביאים אותם לכדי בידוד אסטרטגי ולנקודת חולשה שהם לא היו בה מעולם, זהו שיתוף פעולה היסטורי. שני הצבאות החזקים בעולם, שולטים בשמי מדינת הטרור הגדולה בעולם.

- ככל שהיינו ממתינים עם הפעולה, איראן הייתה נכנסת למרחב החסינות והסכנה הייתה גוברת.

- חיזבאללה ביצע טעות אסטרטגית, ובניגוד לאינטרסים של אזרחי לבנון בחר להצטרף למערכה - הוא משלם על כך מחיר כבד.

- הלילה, חיסלנו את ראש מערך האש של חיזבאללה. ידוע בכינויו פידאא. פידאא אחראי למותם של ישראלים רבים ופיקד בעצמו על ירי הנ"ט, באירוע "שמש חורפית" בינואר 2015 בגזרת הר דוב. באירוע זה נהרגו לוחמי גבעתי.

- לא יהיו יותר משוואות, נמשיך ונפעל להגנה על ביטחון תושבי הצפון. נפעל ללא הרף להסרת האיום, ולא נרפה מהיעד של פירוק חיזבאללה מנשקו.
(צאפ)
 
חוסל ראש מערך האש של חיזבאללה שהיה אחראי לירי הנ״ט ב-2015 שממנו נהרגו לוחמי צה״ל יוחאי קלנגל ודור ניני
בהמשך לדיווח על תקיפת שני הרכבים אמש בדאחיה דובר צה”ל מעדכן:

צה”ל חיסל את מפקד ניהול כוח האש של ארגון הטרור חיזבאללה בביירות

חיל האוויר בהכוונת אמ״ן, תקף אתמול בערב במרחב ביירות וחיסל את המחבל זיד עלי ג’מעה, אחראי ניהול כוח האש של ארגון הטרור חיזבאללה ואחראי הארטילריה בדרום לבנון.

מתוקף תפקידו, ג׳מעה היה אמון על שיגור אלפי רקטות, טילים וכלי טיס בלתי מאוישים לעבר מדינת ישראל משטח לבנון.
בעברו, מילא מספר תפקידים מרכזיים בארגון הטרור חיזבאללה ואף לקח חלק בלחימה בסוריה לצד משטר אסד.

בנוסף, שימש בעבר כמפקד גזרת אלח׳יאם והוביל את מתווה הטרור נגד כוחותינו, בו שיגרו מחבלי ארגון הטרור חיזבאללה טיל מסוג נ״ט לעבר כוחות צה״ל שפעלו במרחב הר דב ב-28 בינואר 2015, בו נפלו שני לוחמי גבעתי, רב סרן יוחאי (ג’וחא) קלנגל ז”ל וסמל ראשון דור חיים ניני ז”ל.
 
נשיא איראן מצייץ: "אני מעריך את אנשי כורדיסטן האמיצים והמכובדים שעמדו לצד איראן בימים היסטוריים אלה. אני מזדהה עם משפחות השהידים והפצועים באירועים אלה. כוחות הביטחון ששומרים על הביטחון מחויבים לטפל באופן נחרץ בכל תנועה בדלנית"
 
גילי כהן: עוד פרטים מהמהדורה: באופן חריג וכשהוא לא נושא תפקיד רשמי, השר לשעבר דרמר משתתף בהתייעצויות ביטחוניות. דרמר היה איש הקשר של רה"מ לממשל טראמפ ולמפלגה הרפובליקנית, ולפי מקורות זה הרקע למעורבותו החריגה - הביקורת העזה במפלגה הרפובליקנית על המלחמה, כאשר דרמר נקרא לסייע. טראמפ מדגיש בימים האחרונים כי המבצע מתקדם 'מהר מהמתוכנן'. גורמים בממשל רוצים לחתור לסיום המלחמה - גם כאשר השלטון באיראן נשאר על כנו, אך מוחלש.
 
למרות שפרש לפני מספר חודשים משירות, בעקבות המערכה מול איראן ולבנון דובר צה"ל בשפה הערבית אביחי אדרעי חזר לשירות.
ככל הנראה בצה"ל מבינים שבלוחמה הפסיכולוגית מול איראן ולבנון האפקט התודעתי של "אביחי" כפי שמכונה ברשתות הערביות משמעותי ביותר.
1772738163854.png
 

קבצים מצורפים

  • translated_image_iw.png
    translated_image_iw.png
    KB 452.2 · צפיות: 587
נערך לאחרונה ב:
אבו עלי:

העוקב י’ שם לב שבתמונות של מטוסי הקרב הישראלים שפרסם היום דובר צה”ל ניתן לראות את נהר הפרת בסוריה באזור דיר א-זור.
זו הודאה ישראלית (רשמית?) שחיל האוויר משתמש במרחב האווירי הסורי כדי לתקוף באיראן.
 
סדקים ראשונים: חיילים איראנים נוטשים עמדות ועורקים, מטות בסיג' מותקפים דיווח על סדקים ראשונים במשטר האיראני - לא בלב המדינה אלא באזורי פריפריה: חיילים עורקים, מטות בסיג' מותקפים באזורי פריפריה, והתארגנות חמושה באזורים שונים במדינה (מלחמה)

הפרשן לענייני ערבים ברוך ידיד דיווח במהדורה המרכזית של ערוץ I24NEWS כי באזורי פריפריה באיראן - באזור הדרומי של המדינה, ובצפון מערב המדינה, בתפר עם כורדיסטאן ועיראק - ישנן תופעות של סדקים במשטר.
לפי הדיווח, בצפון המדינה חיילי צבא איראן יורדים מהמדים, מגלחים זקנים ויוצאים אל אפגניסטן השכנה. לעומתם חיילי בסיג' נוטשים את המטות עם בני משפחות ונמלטים מכל מאוזרים שונים.
במקביל, תושבים מקומיים באותם אזורים מנצלים את המצב כדי להרוס מטות בסיג'. אנשי משטר עוברים לבתי ספר.
בנוסף לפי הדיווח יש תופעות של עריקות מהצבא האיראני, תוך שבועת אמונים לעם האיראני - לא לממלכה ולא לרפובליקה האסלאמית.
מנגד, כך דווח, ישנה התארגנות חמושה מוכרת גם החלק האחווזי בדרום איראן, שקורא לעצמאות ולשליטה במשאבים הכלכליים באותו אזור. בעבר ניסו אותם גורמים בדרום לשלוט באזורי הנפט.
האם יש תיאום בין הקבוצות? לפי הדיווח, יש גורמי אופוזיציה שאומרים שהדבר נמצא בימים אלה בהתהוות, ואולי לקראת כניסה כורדית שעדיין לא מתקיימת - תתגבש צורה עוד יותר.
 
אבו עלי.
“נתפסו על חם”: ככה המשטר האיראני מביים סרטוני תמיכה עממיים המוניים רק 7 מכוניות ומשאית אחת ונציגי המשטר חוסמים את הרחוב כדי לדמות פקק תנועה ארוך. לאחר מכן צוות הצילום של רשות השידור האיראנית מתחיל לתעד זאת כאילו מדובר בזרם אדיר ושוצף של תומכי המשטר.
 
אבו עלי אקספרס

פינוי הלבנונים מבתיהם גורם, כמו בעבר, לסכסוכים קשים: צבא לבנון יורה באוויר כדי לגרש עקורים לבנוניים ממבנה באזור זקאק אלבלאט במערב ביירות.

הפינוי הרחב יוצר בעיות חברתיות קשות בלבנון - ואפשר להוסיף כמקדם אלימות גם את צום חודש רמדאן.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה