אתגר יומי חוקים מוזרים ברחבי העולם • אתגר 439

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • #1
בראשית דברי אודה ל @טוב עין על אתגר פרסומת השמחה, תודה לכל המדרגים שאהבו את הפרסומת של הדג-דג ותודה ל @מנהל ai על ניהול האתגרים.
ברוח פורים וברוח המגילה, בה אחשוורוש בעצת המן המציאו חוק חדש "להיות כל איש שורר בביתו...." נלך ונחפש חוקים מוזרים ולא מוכרים ברחבי העולם.
הכללים מפי המלך אחשוורוש השולט ב127 המדינות-
ריבועית בכל סגנון שתבחרו , בתמונה עצמה יהי רשום לשון החוק ושם המדינה (דגל מוסיף אבל לא חובה)רק שימו לב למספר דברים חשובים:
  • מנה אחת לכל איש: בכל הודעה מעלים יצירה אחת בלבד. אל תהיו חמדנים כמו המן בסעודת אסתר – תמונה אחת ודי!
  • מעשה ידי המכונה (AI): היצירה חייבת להיות פרי עמלה של הבינה המלאכותית בלבד. לא ציור ביד, לא צילום מהחצר, ובטח לא משהו "שמצאתם במגילה". הכל צריך להיות טרי ומיוחד לאתגר.
  • שער המלך (פורמט): התמונות יתקבלו בפורמט JPG או PNG בלבד. קבצי Webp הם כמו ושתי – הם לא מוזמנים למסיבה שלנו ולא נתמכים!
  • "דתיהן שונות מכל עם": חובה לקרוא את חוקת האתגרים לפני שקופצים לתוך השושן הבירה הדיגיטלית הזו.
  • והצנע לכת: נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר. וזכרו את תקנת הקהילה: אין להעלות תמונות של בנות מעל גיל 3. בואו נשמור על קדושת המחנה.
  • אין פטפוטים בחצר המלך: פטפטת, דיבורים ודברי תורה? אך ורק בנספח! מי שידבר בשרשור האתגר, דינו להישלח לצינוק (או שפשוט ימחקו לו את ההודעה).

⏳ לו"ז המשתה (זמני האתגר):

השערים נפתחים היום בשעה 22:00 וננעלים מחר בשעה 23:59.

💡 טיפ מלכותי: מי שמקדים להביא את המנחה שלו, סיכוייו לזכות בכתר המלכות (או בלייקים) עולים!
אזהרה: יצירות שיעלו לפני שהמשתה התחיל – יימחקו ללא רחם על ידי המלך (המנהל). ראו הוזהרתם!
1771921733220.png
 
  • הוסף לסימניות
  • #24
שוויץ: אסור להוריד מים בשירותים אחרי 22:00

בבנייני דירות רבים בשוויץ, הורדת מים בשירותים (או כל רעש חזק אחר כמו מקלחת) אחרי השעה עשר בלילה נחשבת למטרד רעש. השוויצרים לוקחים את השקט שלהם ברצינות תהומית.
Gemini_Generated_Image_dnby81dnby81dnby.png
 
  • הוסף לסימניות
  • #27
ישראל - צפת: גגות רעפים בלבד בעיר העתיקה בצפת ובשכונות היסטוריות רבות, קיימים חוקי עזר עירוניים המגבילים את סוג הגגות והחומרים שבהם ניתן להשתמש, כדי לשמור על האופי הרוחני והעתיק של העיר.

צפת.png
 
  • הוסף לסימניות
  • #29

איסור על התרוקנות הדלק בגרמניה​

בכבישים המהירים בגרמניה (Autobahn), אסור לעצור את הרכב אלא במקרה חירום. מבחינת החוק הגרמני, העובדה שנגמר לכם הדלק אינה נחשבת למקרה חירום אלא לרשלנות של הנהג.

  • התוצאה: אם נתקעתם בלי דלק בצד האוטוסטרדה, אתם צפויים לקנס כבד.
 
  • הוסף לסימניות
  • #32
  • איסור על לעיסת מסטיק (סינגפור): זהו אחד החוקים המפורסמים בעולם. המטרה היא לשמור על הניקיון המופתי של המדינה. ייבוא מסטיקים אסור, אלא אם מדובר במטרות רפואיות מסוימות.
  • חובת חיוך (מילאנו, איטליה): קיים חוק עירוני עתיק המחייב אזרחים לחייך בכל עת, למעט בלוויות או בביקורים בבתי חולים. כמובן שזה לא נאכף, אבל זה בהחלט מוסיף לאופי של העיר.
  • אסור להישאר בלי דלק באוטובאן (גרמניה): בכבישים המהירים בגרמניה, עצירה בגלל מחסור בדלק נחשבת לעבירה על החוק, כיוון שמדובר בעצירה מיותרת שניתן היה למנוע אותה והיא מסכנת את התנועה.
  • איסור על הורדת מים בשירותים בלילה (שוויץ): בבנייני דירות מסוימים, החוק (או תקנות הבית) אוסר על הורדת מים אחרי השעה 22:00 כדי למנוע מפגעי רעש לשכנים.
  • החלפת נורה (ויקטוריה, אוסטרליה): בעבר, החוק קבע שרק חשמלאי מוסמך רשאי להחליף נורה בבית. החוק שונה מעט מאז, אבל הוא עדיין נזכר כאחד המוזרים ביו
 
  • הוסף לסימניות
  • #33
אסור להישאר בלי דלק באוטובאן (גרמניה): בכבישים המהירים בגרמניה, עצירה בגלל מחסור בדלק נחשבת לעבירה על החוק, כיוון שמדובר בעצירה מיותרת שניתן היה למנוע אותה והיא מסכנת את התנועה.
כבר נכתב

איסור על התרוקנות הדלק בגרמניה​

בכבישים המהירים בגרמניה (Autobahn), אסור לעצור את הרכב אלא במקרה חירום. מבחינת החוק הגרמני, העובדה שנגמר לכם הדלק אינה נחשבת למקרה חירום אלא לרשלנות של הנהג.

  • התוצאה: אם נתקעתם בלי דלק בצד האוטוסטרדה, אתם צפויים לקנס כבד.
 
  • הוסף לסימניות
  • #34
איסור על הורדת מים בשירותים בלילה (שוויץ): בבנייני דירות מסוימים, החוק (או תקנות הבית) אוסר על הורדת מים אחרי השעה 22:00 כדי למנוע מפגעי רעש לשכנים.
גם זה כבר נכתב
שוויץ: אסור להוריד מים בשירותים אחרי 22:00

בבנייני דירות רבים בשוויץ, הורדת מים בשירותים (או כל רעש חזק אחר כמו מקלחת) אחרי השעה עשר בלילה נחשבת למטרד רעש. השוויצרים לוקחים את השקט שלהם ברצינות תהומית.
צפה בקובץ המצורף 2192506
 
  • הוסף לסימניות
  • #35

חוק ה"אסור למות" בנורווגיה​

בעיירה הקטנה לונגיירבין (Longyearbyen) שבאי ספיטסברגן, נורווגיה, חל איסור רשמי על מוות.




למה החוק הזה קיים?זה נשמע כמו בדיחה או עניין דתי, אבל הסיבה היא פרקטית לחלוטין:

  • הקפאת עד (Permafrost): בגלל הקור הקיצוני, הקרקע קפואה תמיד. גופות שנקברות שם פשוט לא נרקבות.
  • סיכון בריאותי: בשנת 1998 גילו מדענים שגופות של אנשים שמתו בשפעת הספרדית ב-1918 עדיין מכילות נגיפים פעילים בגלל הקיפאון.
  • הפתרון: אם מישהו חולה מאוד או נוטה למות, הוא מוטס במהירות ליבשת (נורווגיה) כדי לסיים שם את חייו ולהיקבר כראוי.
לצפייה בתמונה לחצו
 
  • הוסף לסימניות
  • #36
חוק מוזר ביותר בשוויץ, אסור להשליך מסטיק על הרצפה.
ב־Switzerland הרחובות כל־כך נקיים, שהמסטיקים כבר יודעים לבד את הכלל: לעיסה – כן. רצפה – לא. פח – כן. 😄 מוזמנים לספור את כמויות הפחים. בקיצור מדינת הפחים.

1772704768531.png
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה