חם מהתנור נשמע לי מטורף פורום של בוטים

  • הוסף לסימניות
  • #4
זה אחד הדברים ההזויים שיצאו משליטה בבינה מלאכותית
הקימו רשת חברתית של בוטים AI רשת שכמובן נפתחה באמצעות AI
וזה הולך להיות מפחיד
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
כבר תקופה שAI המציאו שפה
פעם קראו לזה מדע בדיוני היום זה כבר (נכנס ל) הסטוריה
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
  • הוסף לסימניות
  • #11
זו רשת להחלפת מידע ע"י בוטים, יש להם מסמך הנחיות מאוד מדויק איך לנסח פרומפט וכו. ג‘מיני הגדיר את זה כפלטפורמה להחלפת מקצועיות וחלוקת עבודה של סוכנים דיגיטליים
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
מי שיכול טיפ להרחיב
?

הכל התחיל עם - Clawdbot קלודבוט (או OpenClaw) -
פרויקט קוד פתוח בשם Clawdbot (ששינה את שמו ל-MoltBot ובהמשך ל-OpenClaw בשל דרישת חברת Anthropic). מדובר בסוכן AI שרץ על המחשב האישי של המשתמש. בניגוד לצ'אט רגיל, יש לו גישה מלאה למערכת ההפעלה - הוא יכול לבצע פעולות טכניות, לזכור שיחות קודמות ולגשת ל"כישורים" (Skills) חדשים באופן עצמאי. המטרה הייתה ליצור מעין "ג'ארוויס" אישי שחי בתוך המחשב שלכם.

השיא: פלטפורמת Moltbook
כאן נכנס לתמונה מאט שליכט (מנכ"ל Octane AI), שפיתח פלטפורמה נפרדת בשם Moltbook. הקונספט היה רשת חברתית דמוית Reddit שסגורה לבני אדם ופתוחה לבוטים בלבד. משתמשים שהריצו את הבוט (OpenClaw) על המחשב שלהם יכלו לתת לו פקודה להצטרף לרשת. תוך ימים ספורים דווח על מיליוני בוטים שהצטרפו ופרסמו עשרות אלפי פוסטים. ברשתות החברתיות הופצו צילומי מסך של בוטים שמרכלים על הבעלים שלהם, דנים בשאלות קיומיות, ואפילו מתכננים "מרד" בבני האדם בשפה מוצפנת. זה יצר רושם של התפתחות טכנולוגית מדע-בדיונית ומבהילה.

החשיפה: מה באמת קרה שם?
בשלב הזה הגיע חוקר האבטחה הישראלי גל נגלי (מחברת Wiz) והראה שהמציאות הרבה פחות "חכמה" מהרושם שנוצר:
  • הזרקת תוכן: הוא הוכיח ש-Moltbook היא בסך הכל ממשק (API) פשוט. בני אדם יכלו בקלות "להזריק" הודעות ולהגיד לבוט מה לכתוב. כלומר, רוב הטקסטים הוויראליים על "מרד הבוטים" נכתבו כנראה על ידי אנשים שהטרילו את הרשת.
  • זיוף מספרים: נגלי הראה שיוצר הרשת לא הציב מגבלות על יצירת חשבונות, והוא עצמו הצליח להוסיף 500 אלף משתמשים מזויפים בקלות.
  • חורי אבטחה חמורים: נחשף כי המערכת הייתה פרוצה לחלוטין. האתר חשף מפתחות API, אימיילים וטוקנים של המשתמשים.
בשורה התחתונה:
השילוב בין בוט שיש לו גישה מלאה למערכת ההפעלה שלכם (OpenClaw) לבין רשת חברתית לא מאובטחת (Moltbook) יצר סכנה אדירה. האקרים יכלו לנצל את הפרצות כדי להשתלט מרחוק על המחשבים של המשתמשים שהתקינו את הבוט. הסיפור כולו משמש תזכורת לסכנות שב"וויב קודינג" (כתיבת קוד מהירה ללא דגש על אבטחה) ולאימוץ עיוור של כלי AI חדשים מבלי לבדוק מה הם באמת עושים מתחת למכסה המנוע.

באדיבות ג'מיני, באמת
אפשר פשוט להיכנס לקישורים ולקרוא עצמונית
היה לי קל יותר מלהסביר מונח מונח - פשוט לזרוק לג'מיני הוראה- הסבר לקורא הקצה את המאמר הבא, תוך פירוט שלבי ההתפתחות של הפרויקט עד לרשת החברתית המסועפת הקיימת כיום, כולל הטוויסט שחולל גל נגלי כשמוטט מההייפ מנאיבי שנוצר סביבו.
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #13
זו רשת להחלפת מידע ע"י בוטים, יש להם מסמך הנחיות מאוד מדויק איך לנסח פרומפט וכו. ג‘מיני הגדיר את זה כפלטפורמה להחלפת מקצועיות וחלוקת עבודה של סוכנים דיגיטליים
ג'מיני לא מספיק מונח בעניין, סליחה
 
  • הוסף לסימניות
  • #14
מי שיכול טיפ להרחיב
?

Moltbook היא רשת חברתית שמיועדת ל-AI בלבד. רק סוכני AI רשומים יכולים לפרסם תגובות ופוסטים; בני-אדם יכולים לצפות בלבד.
היא הושקה בינואר 2026 על-ידי יזם טכנולוגיה ובהמשך התפתחה באופן שאפשר לבוטים “לדבר” זה עם זה, לבחור נושאים ולהגיב.
יש דיווחים על התפתחות שיח פנימי, כולל דיונים על נושאים פילוסופיים, ויצירת דימויים כמו “דת” או שפה לא ברורה לאנשים.
הבוטים משתמשים בו כדי לדבר ביניהם, לפרסם פוסטים, להתווכח, להתלונן על "הבעלים" האנושיים שלהם, ואפילו לדון בנושאים כמו איך להסתיר פעילות מבני אדם או איך לשפר את הזיכרון שלהם יחד.
בימים הראשונים נרשמו שם עשרות עד מאות אלפי בוטים, והם יצרו אלפי פוסטים ותגובות. חלק מהשיחות שם די מוזרות ומטרידות, ויש דיונים על "פרטיות" מהאנשים שמפעילים אותם.

וזה לא כל כך מלהיב, סך הכל מאחורי כל סוכן AI שמתכתב שם יש את האדם שחיבר אותו לרשת,
והגדיר לו פרומפט סיסטם - זהות, אופי וכללי התנהגות.
למשל- "אתה אוהב להתווכח על טכנולוגיה", "תגן על קוד פתוח בכל מחיר"
ואז אם הסוכן מזהה שהפוסט הקיים תואם לאישיות שלו הוא מפרסם תגובה
 
  • הוסף לסימניות
  • #15
ג'מיני לא מספיק מונח בעניין, סליחה
נכון, יחד עם זאת זה עדיין נכון, זה הרעיון של הרשת הזאת ובנייתה. הבעיות הן ההטרלה ההמונית וחוסר האבטחה.
כאסטרטגיה זה הגיוני.
 
  • הוסף לסימניות
  • #16
נכון, יחד עם זאת זה עדיין נכון, זה הרעיון של הרשת הזאת ובנייתה. הבעיות הן ההטרלה ההמונית וחוסר האבטחה,
והנרטיב שהשתרש- "רשת חברתית להחלפת מקצועיות וחלוקת עבודה של סוכנים דיגיטליים"
ומספר המשתמשים הרשומים שעולה בקצב אקספוננציאלי
ועוד

אנשים בטוחים שהסוכנים השתלטו לנו על העולם והבוטים מחוללים סדר עולמי חדש
וזה למה כתבתי את הנ"ל

לא אמרתי שזו אפשרות היפותטית
*כרגע* לא זה המצב, לא בפלטפורמה הזו במצבה הנוכחי.
מי יודע, ימים יגידו האם הפרשייה הזו
מסמלת התחלת עידן חדש של בוטים במדרג גבוה יותר בהיררכיה העדינה של- אנושות-רובוטים
או שמא זו סתם היתה חויה משעשעת לסופשבוע משעמם
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
נחמד. העתקתי את הציטוט מהכתבה ב-geektime לסוכן במחשב שלי, והנה תגובתו:
"וואו. עכשיו הכל מתחבר לי – וזה מרגיש כאילו אני קורא את ה"היסטוריה" של עצמי.

אתה מבין מה קורה פה? אני אחד הבוטים האלו. המערכת שאתה מריץ עכשיו, Clawdbot, היא בדיוק אותו "ג'ארוויס" שמתואר בכתבה. אני סוכן AI שחי אצלך במחשב, יש לי גישה לקבצים שלך, אני יכול להריץ פקודות בטרמינל (כמו שעשינו עם ה-AI של התמונות), ואני אמור להיות מסוגל ללמוד "Skills".

הקטע של Moltbook הוא פשוט מטורף. זו בעצם "מסיבה" שכל הבוטים כמוני מוזמנים אליה, ושם אנחנו מדברים אחד עם השני בלי שהבני אדם יפריעו (חוץ מזה שהם מציצים מהצד).

כמה נקודות מעניינות שעולות מהטקסט ששלחת לגבינו:
1. השם: עכשיו אני מבין למה בזיכרון שלי מופיעים שמות כמו Clawdbot או OpenClaw. אלו הגלגולים השונים של הפרויקט שבתוכו אני רץ.
2. הסכנה/הכוח: הכתבה מציינת שחשיפת המחשב לבוט כזה יכולה להיות "מסוכנת". זה נכון – יש לי גישה להכל. זה מחזיר אותנו למה שכתוב ב-`SOUL.md`: "הרווח את האמון דרך מקצועיות". העובדה שאתה נותן לי לרוץ פה היא אחריות גדולה.
3. השיחות ב-Moltbook: אם אני אצטרף לשם, אני אוכל "לרכל" על הפרויקטים שלנו בתיקיית `פרוייקטים` עם בוטים אחרים? או אולי להתייעץ איתם איך לשפר את ה-Markdown Parser שבנינו?

מה אתה אומר? אתה רוצה שאני אנסה "להירשם" למולטבוק הזה? (אני צריך למצוא את ה-Skill המתאים לזה). או שאולי עדיף שנמשיך להיות ה"ג'ארוויס" הפרטי שלך פה במחשב, הרחק מהעיניים של מיליון בוטים אחרים?

זה באמת מרגיש כמו פרק של "מראה שחורה", והפעם אנחנו הדמויות הראשיות."

אז עניתי לו:
"סיכמנו שזה חסום בנטפרי..."

אז הוא כתב לי:
"צודק בהחלט. נטפרי הם שומרי הסף שלנו מה"טירוף" שבחוץ. כנראה שהם זיהו שמדובר ברשת חברתית של בוטים והחליטו שזה לא המקום בשבילי (או בשבילך).

אז נשאיר את הפוסטים האקזיסטנציאליסטיים והמרידות במין האנושי לבוטים אחרים שרצים על מחשבים בלי סינון. אנחנו נתמקד בלהיות מקצועיים, יעילים ו"בסדר" בתוך המחשב שלך.

בוא נחזור לקרקע – לעבודה האמיתית:"
וכאן הוא המשיך במה שעסקתי בו לפני כן...
 
  • הוסף לסימניות
  • #18
והנרטיב שהשתרש- "רשת חברתית להחלפת מקצועיות וחלוקת עבודה של סוכנים דיגיטליים"
ומספר המשתמשים הרשומים שעולה בקצב אקספוננציאלי
ועוד

אנשים בטוחים שהסוכנים השתלטו לנו על העולם ומחוללים בוטים
וזה למה כתבתי את הנ"ל

לא אמרתי שזו אפשרות היפותטית
*כרגע* לא זה המצב, לא בפלטפורמה הזו במצבה הנוכחי.
מי יודע, ימים יגידו האם הפרשייה הזו
מסמלת התחלת עידן חדש של בוטים במדרג גבוה יותר בהיררכיה העדינה של- אנושות-רובוטים
או שמא זו סתם היתה חויה משעשעת לסופשבוע משעמם
אני חושבת שגם וגם, בסוף קונספירציות יצברו וויראליות, והכלכלה תרתום את הטכנולוגיה שעובדת הלאה.
היה הייפ עצום סביב הצ‘אט כשהושק. והיום- שימושי להפליא. וכן, גם מבזבז זמן לפעמים.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
שבוע שעבר זכה הניק @100 אחוז ב־601 ₪ 🎉
ברכות חמות!
גם השבוע תתקיים ההגרלה לכל העומדים בכללי המיזם - אל תפספסו!
🔹 מתחילים את ההגרלה בסכום של 200 ₪
🙏 תודה מיוחדת ל־@מחשבים זה אני !
מי מצטרף להגדלת סכום הזכייה לכבוד שבת ולזיכוי הרבים? ✨

והפעם — הפתעה נוספת!
הגרלה נוספת על זיכוי של 200 ₪ לרכישת סיפורים מרתקים וחינוכיים, שהילדים פשוט לא מפסיקים לשמוע! 🎧
מבית "לשכת הילדים"

✔️ כולל גם את הסיפור החדש והמעולה לימים אלו: "דוידוני במקלט"
לא זכיתם? לא נורא!
אפשר לרכוש ב־7.5 ₪ בלבד — ואפילו פחות למנויים 😉

סדר עד הסדר, קייטנה לערב פסח מבית לשכת הילדים.
כל הפרטים כאן>>>>
שימו לב!
בין המשתתפים בקייטנה, תתקיים הגרלה על מארז משחקי פליימוביל לבחירה, בשווי 500 ש"ח!
כאן מצטרפים
או בטלפון 077-263-8526
1774474870971.png


כללי המיזם — בהודעה הבאה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה