פרוייקט מחיר למשתכן ברשות השידור - אקה נדל"ן

אנחנו התקשרנו לחברת בדק בית והם המליצו לנו לקחת אחרי שהבית מוכן כך הם יכולים לבדוק את החשמל / המים ועד כל מיני דברים שעוד לא סיימו שם
הדירה היתה מוכנה בערך 90%
הם אמרו לנו מלמעלה מה לנסתכל וגם דיברנו אם מישהו שזכה ולקח בדק בית והוא אמר לנו איזה תיקונים הוא הי צריך לעשות וכך עשינו
מקווה שזה באמת היה צעד נכון ושזה לא יעלה לנו במידי הרבה עגמות נפש בעז"ה
הם צודקים וכדאי לקחת חברת בדק בית טובה !
מומלץ מאוד גם לעשות צילום "מקיף" של הצנרת איסטלציה !
וכד' אני קניתי דירה ועשיתי בדק בית כולל צילום רגיל , והכל היה נראה תקין עד ש...
עברו כמה חודשים וכך נראה המסדרון שלי היום .
מתברר שיש חור קטן בצנרת שאת זה הוא לא ראה בצילום
וזה לא הכל ,
ואחרי שקיבלתי את הדירה כל תיקון של ליקויים - צריך לרוץ אחרי החברה אינספור פעמים
כשלרוב הם בכלל לא טורחים לענות לטלפונים
 

קבצים מצורפים

  • 20251028_184330.jpg
    20251028_184330.jpg
    1.3 MB · צפיות: 65
  • 20251029_201947.jpg
    20251029_201947.jpg
    1.5 MB · צפיות: 73
סוף סוף אחרי המתנה מורטט עצבים ,
אחרי אין סוף דחיות חוזרות ונשנות , כבר מתחילים לראות את האכלוס באופק .
לקראת האכלוס הצפוי מצו"ב טיפ והסבר קצר וקולע מה אפשריות המיזוג "ללא מחירים" (לכל אחד יש לו אפשריות אחרות למי שרוצה יעוץ יכול להתקשר )
כדי לתכנן טוב יותר מה כדאי לכל אחד לעשות
 

קבצים מצורפים

  • הסבר אפשריות מיזוג אויר ,.pdf
    KB 459.3 · צפיות: 76
נערך לאחרונה ב:
הם צודקים וכדאי לקחת חברת בדק בית טובה !
מומלץ מאוד גם לעשות צילום "מקיף" של הצנרת איסטלציה !
וכד' אני קניתי דירה ועשיתי בדק בית כולל צילום רגיל , והכל היה נראה תקין עד ש...
עברו כמה חודשים וכך נראה המסדרון שלי היום .
מתברר שיש חור קטן בצנרת שאת זה הוא לא ראה בצילום
וזה לא הכל ,
ואחרי שקיבלתי את הדירה כל תיקון של ליקויים - צריך לרוץ אחרי החברה אינספור פעמים
כשלרוב הם בכלל לא טורחים לענות לטלפונים
העלת כאן נושא מאד מאד חשוב ואני אסביר,
לא כל חברת בדק בית משתמשת במכשור מקיף ומקצועי שיכול להביא אותה למצוא ממצאים כמו שאתה מדבר עליהם
איפה הפערים? הפערים באים לידי ביטוי שיש חברות בדק בית שמוכרות בדיקה ב1000 שקל פלוס מעמ ״כולל צילום קווי צנרת״, כשבפועל הבודק מגיע עם מצלמת כיס מאלי אקספרס שרכש אותה ב50₪ ובכך הם מכסחתים את עצמם, שבודק מגיע עם מצלמת ביובים של 20,000 ש״ח הוא חד משמעית יכול לראות הכל. הבעיה המרכזית נהייתה שהיום כולם מחפשים רק את הזול ובסוף משלמים ביוקר..
בכל אופן מי שירצה לקבל הסבר מקיף יותר מוזמן לפנות אלי ליעוץ באהבה - 054-4234441
 
מישהו יכול להסביר לי באיזה שלב נמצאים בפרוייקט מתי האכלוס בפועל ומתי התקבל טופס 4
 
קיבלתי היום ד כסליו בקשה לתשלום האחרון [כבר היה מסירה ראשונית לפני חודשיים] נראה מה זה אומר
 
עכשיו בצהרים קיבלתי עוד מייל כדלהלן
דיירים יקרים שלום רב,

בהמשך למייל שנשלח אליכם הבוקר אנו מעדכנים כי נשלח הודעה נוספת לגבי מועד התשלום האחרון.
לעת עתה אין להתייחס למייל שנשלח אליכם הבוקר.

בברכה,
 
אגב, לאף אחד אין מושג אם ישנה תביעה ואיפה היא אוחזת?
ישנה תביעה
היא הוגשה לפני יותר מחצי שנה
בגלל פעלולים משפטיים של הנתבעים
(למשל בקשות הארכה להגשת מענה-של 3 חודשים
אח"כ צירוף את חברת הבניה ועוד כמה לנתבעים
וכל אחד מהם יש לו כמה חודשים לנסח עמדה ולהגישה לבית המשפט)
ולכן הדיון הראשון בנושא יהיה עוד כמה חודשים ורק אז יהיה אפשר להבין להיכן פנינו מועדות
חשוב שכל מי שיכול יקדיש תפילה לסיום העניין במהרה עם הצלחה גדולה
 
הבניינים 1-2 שכבר מסכירים דירות יהיו עלולים למצוא עצמם עם דחיות נוספות של האכלוס כי הם ממש לא מוסרים דירות ולרוב הרוכשים לא קראו לאכלוס ראשוני
(לפחות זה מה שאני שמעתי
אשמח לדעת שטעיתי)
 
האם מישהו יודע מה קורה אם בנינים 1 ו2 שכבר מוכנים אפילו הפיתוח החיצוני למה אין עדיין מסירה
 
הם טוענים שיש בעיה עם טופס 4
ולכן לא מאכלסים (ויש מצב לדחיה נוספת גם לבניני 3-6)


דבר נוסף לפי מה שהבנתי יהיו חדשות בשבוע הבא בקשר למשפט נגד אקה נדל"ן
נעדכן כשנדע
 
אצלנו בפרויקט אנשים שילמו על בדק בית
למעשה היה דברים שהקבלן לא הסכים לבצע
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
מספיק להתקשר ולהתווכח עם נציגי חברות התחבורה

פשוט פותחים תיק בת"ק תכף אסביר איך,

ופתאום הם מתקשרים איליך, ומסבירים לך למה התביעה לא צודקת

ובדרך כלל בסמוך למועד ה'משפט' (נשמע מלחיץ קחו את זה כביקור ברופא משפחה...) הם מציעים לך פשרה על כחצי מהתביעה

ולאמיצים שבינינו ברוב המקרים אל תוותרו תלכו לביהמ"ש ותקבלו את כל הסכום!!!

הלוואי שכל עם ישראל יעשה כך, פתאום חברות התחבורה ידפקו אוטובוסים בשעון שוויצרי!!!!

א'. האטובוס לא יצא וכולי וכולי, תשמרו או קבלה של מונית שלקחתם (בד"כ עדיף לקחת מונית ככה יש נזק יותר רציני אך לא חייבים) או נסיעה הבאה שלקחתם וכל הוכחה אחרת
ב. שולחיים תביעה במקביל לחברת התחבורה המפעילה וכמו"כ למשרד התחבורה.
ג. מחכים לתשובות, אם התשובות לא מספקות (לא נתנו פיצוי מספק וכולי) פותחים תביעה ב15 דקות!!!
ד. מחכים למועד הדיון, בד"כ תקבלו כבר מיד אחרי ההגשה טלפונים מתפתלים מחברת התחבורה המפעילה למה זה תביעה שטותית, ויש להם אפי' הוכחות להפך, אל תבהלו, חכו בסבלנות ואז או ששתתפשרו או שתלכו עד הסוף, בהצלחה תעבירו הלאה שכולם יתבעו אותם, ונקבל ככה שירות נורמלי!!!

כל מי שהגיש והצליח או שלא שיעלה את המקרה כאן שנצליח ביחד לחולל שינוי!!!!
נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".


מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.
שלום לכולם,
אז קבלו אותו....
****אשכול טיסות זולות***
למי? -
לכל מי שצריך לטוס, לכל יעד שהוא. ואינו מתמצא או אין לו בקיאות בעניין.
איך? - כותבים לאן רוצים לטוס, תאריכים מדוייקים, ומקבלים אי"ה לינק.
מי? - כל מי שרוצה יכול לעזור באשכול, לכל מי שיש ידע בסיסי באתרי חיפוש הטיסות.
כמה?
- אין כאן שום רווח כספי הכל בשביל העזרה איש לאחיו.
מה? - יהיה כאן בל"נ מענה לבקשות, וגם מעת לעת מבצעים לזמן מוגבל של חברות תעופה.

ואם יש לכם נסיון שאתם רוצים לחלוק אותו עם הציבור, אז קדימה....
דבר חשוב נוסף: המטרה של האשכול הינו טיסות זולות לכן הטיסות המוצעות יהיו משולבות לפעמים חניות ביניים אחת או שניים, ולפעמים תחזיקו חזק... משולבות נסיעה עם אוטובוס או רכבת, רק בכדי להוזיל את הכרטיס.

גילוי נאות מאד חשוב: אין לפותח האשכול כל רווח כספי מהעניין כלל ועיקר!!!

--------------------------

אז לפני שאתם מבקשים תנסו להיעזר לבד בסורקי הטיסות הללו:
מנסיון כדאי לעבור לגלישה בסתר בעת החיפוש - אחרת המחירים עולים!!!
סקיי-סקאנר - SKYSCANNER (הכי זול בדרך כלל)

גוגל-טיסות (קצת יותר יקר אבל לפעמים יש יוצאים מן הכלל)

סקיי-פיקר - קיווי (אתר מאד מאד נוח, משלב גם הגעה ליעד עם אוטובוס או רכבת!!!! אך לא תמיד זול במיוחד, מצויין מאד כ'מראה מקום' ואז לחפש אצל השאר)

צ'יפ-פלייט (מערכת שסורקת כמה סורקים ביחד, לא מצאתי משהו מיוחד בזה)

וויז-איר (מצויין ליעדים במזרח אירופה כמו קברי צדיקים, אך לא רק. וכן למי שרוצה להוזיל את הכרטיס גם במחיר של יציאה משדה התעופה רמון)
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
האתר!
האתר המיוחד על סדרת דופליקטים!

מה יש לנו שם?

❓ חידונים

📰 מאמרים

🖼️ תמונות

ועוד׳

האתר אינו פתוח בנטפרי עדיין, אז נשמח אם מישהו יוכל לשלוח לבדיקה!

לשליחת מאמרים : שלחו אימייל מסודר אל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

והמאמר שלכם יפורסם ברגע שנוכל! (נבקש לא להטריד בנושא)
לשליחת חידונים

האתר בשלבי הקמה על כן לא כל הפתורים שתראו יעבדו!

וזהו... !
תהנו!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

כנראה משהו שלא כולם יאהבו לשמוע, בטח לא אלו שיושבים ומחכים להגרלות בקוצר רוח
אבל מישהו חייב להגיד את האמת:
התפיסה שמחיר למשתכן היא תמיד העסקה הכי טובה בשוק – פשוט "פאסה".
היא הייתה נכונה ל-2018 - 2023, פחות ב-2026.

אנשים עדיין חיים את הזכיות של פעם בירושלים, בבית שמש ובמרכז, שם חילקו מתנות של ממש והרווחים היו במיליונים.
היום, כשמסתכלים על הפרויקטים בפריפריה, מבינים שזה פשוט מוצר אחר לגמרי.

זו הסיבה שאתם מפסידים כסף
  1. המדד שוחק את ההנחה: בפריפריה הפער בין מחיר הזכייה למחיר השוק הרבה יותר קטן ממה שהיה במרכז. כשאתם מחכים 5 שנים למפתח, מדד תשומות הבנייה פשוט שוחק את כל הרווח שלכם. בסוף אתם משלמים כמעט מחיר שוק על דירה שתקבלו בעוד חצי עשור. זו לא הנחה, זו הלוואה יקרה מהמדינה.

  2. מלכודת השכירות: בירושלים ובמרכז הביקוש קשיח. בפריפריה - ביום שבו הבניין מוכן, נפלטים לשוק מאות דירות להשכרה בבת אחת. מחירי השכירות פשוט מתרסקים כי כולם משקיעים שמחפשים שוכר. מי שבנה על זה שהשכירות תכסה לו את המשכנתא – הולך להביא הרבה כסף מהבית בכל חודש.

  3. ההון שלכם מושבת: בזמן שאתם מחכים לזכייה המיוחלת, הכסף שלכם סתם שוכב בבנק. בשוק החופשי, עם קצת שכל ואיתור נכון של פרויקטים ועסקאות טובות ובניהול מו"מ מקצועי, אתם יכולים לייצר עליית ערך ותזרים כבר עכשיו. ללא המתנה ובלי לחיות באשליות.

  4. הכלא של ה 5 שנים: החוק אוסר עליכם למכור את הדירה במשך 5 שנים מהאכלוס (או 7 מהזכייה).
    ואתם תקועים עם נכס שאתם לא יכולים לממש. בזמן שבשוק החופשי הייתם יכולים לעשות 'אקזיט' או לשפר דיור.
    כאן אתם 'בני ערובה' של הרגולציה, ורואים מהצד איך הזדמנויות אחרות בורחות לכם.
המשחק בפריפריה שונה לגמרי, והמספרים מראים שעדיף נכס מניב ביד, מאשר "הנחה" על הנייר שנעלמת עם כל מדד שמתפרסם.

(נ.ב. זו דעה אישית וזכותו של כל אחד לחלוק 🙂)

זכו בדירת מחיר למשתכן בפרויקט בלי יזם - ולא עודכנו במשך שנתיים וחצי​

החברה היזמית הודיעה לרמ"י כי לא תוכל לעמוד בתנאי הזכייה במכרז הקרקע - ויצאה מהפרויקט ■ במשרד השיכון לא ידעו מכך, ובנובמבר 2022 הגריל את הדירות ■ מאז לא עודכנו הזוכים על הבעיה, גם פניותיהם למשרד לא זכו למענה - ונראה שהסיכוי לקבל את הדירות אפסי


אתר בנייה באופקים. המינימום שהייתי מצפה זה לעדכון, או ביטול הזכייה שלנו
אתר בנייה באופקים. המינימום שהייתי מצפה זה לעדכון, או ביטול הזכייה שלנו

אתר בנייה באופקים. "המינימום שהייתי מצפה זה לעדכון, או ביטול הזכייה שלנו" צילום: אליהו הרשקוביץ
סימי ספולטר
סימי ספולטר
לעקוב
14:12 • 18 במאי 2025


בנובמבר 2022, כשזכה בהגרלת מחיר מטרה בשכונת אפיקי נחל באופקים, ש' לא תיאר לעצמו שכמעט שלוש שנים מאוחר יותר הוא ושאר הזוכים באותו פרויקט ימצאו את עצמם בדיוק באותה הנקודה — חלום הדירה לא התקרב כלל למימוש, והם אפילו לא ידעו על כך.
כאשר פנה באחרונה ליזם שאמור היה לבנות את הפרויקט, השיב לו היזם שהוא כבר לא קשור לעניין, וסירב להרחיב. בייאושו ניסה ש' לפנות למשרד השיכון, אך גם שם לא קיבל מענה לשאלה הפשוטה לכאורה: מה קורה עם הפרויקט?
במאי 2022 הודיעה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) כי נבחרו שלושה זוכים במכרז הקרקע לבניית 568 יחידות דיור באפיקי נחל, ש-285 מהדירות יימכרו במסגרת תוכנית מחיר מטרה. אחת הזוכות, קבוצת היוצקים, זכתה ב-65 דירות, כמחציתן במסלול המסובסד והשאר למכירה בשוק החופשי. חצי שנה מאוחר יותר, בנובמבר, משרד השיכון ערך הגרלה לזכאים, ו-33 זוכים מאושרים קיבלו את האפשרות לרכוש דירה מוזלת של 100 מ"ר בכ-800 אלף שקל.

אלא שבמשרד השיכון ככל הנראה לא ידעו שההגרלה שערכו חסרת טעם. הזוכה, קבוצת היוצקים, הודיעה שלושה חודשים קודם לכן שלא תוכל לעמוד בתנאי הזכייה, וכי היא יוצאת מהפרויקט. ברמ"י ככל הנראה לא עדכנו את משרד השיכון, ובשנתיים וחצי שחלפו מאז אף אחד לא עדכן את הרוכשים אף לא פעם אחת שלמעשה הזכייה שלהם לא תתממש.

בינתיים היזמים שזכו במגרשים סמוכים כבר התקדמו ובונים בקצב. כך למשל, קבוצת אבני דרך, כבר נמצאת לקראת סיום בניית השלד בחלק מהבניינים, לא רחוק מהמגרש השומם שבו זכתה קבוצת היוצקים.
נראה שלאף אחת מהרשויות לא אכפת מהמצב שנוצר. משרד השיכון לא טרח לעדכן את הרוכשים, וגם כשהם פנו אליו ביוזמתם הם לא קיבלו מידע בסיסי על הסטטוס של הפרויקט. במקביל, המשרד גם לא פעל מול רמ"י לפתור את הבעיה, וכך המגרש לא יצא עד היום למכרז נוסף. גם פניות TheMarker למשרד השיכון בבקשה לתגובה לא נענו. כעת הסיכוי של הזוכים לקבל את הדירה המוזלת שבה זכו — 8,397 שקל למ"ר — נראה נמוך במיוחד.
"לא רק שאנחנו תקועים בלי יזם אחרי שזכינו בהגרלה, המשרד אפילו לא טרח להסביר לנו את זה ולכן שנתיים שלמות שיכולנו לגשת בהן להגרלות אחרות ירדו לטמיון", אומר ש'. "המינימום שהייתי מצפה זה לעדכון או ביטול הזכייה, גם את זה לא עשו".


הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה