חדשות בארץ אסון במעון בירושלים: נקבע מותם של 2 תינוקות בני 3-4 חודשים • עשרות אושפזו מחשש להרעלה

הפיתרון
להזכירכם, בפורום חדשות בכלל, ובאשכול עם דירוג הודעות בפרט - חל איסור מוחלט לכתוב פטפטת, דעות אישיות, ויכוחים, ציטוטים, בירור מקורות, בקשות העלאת קבצים, וכו'. וודאי שלא הודעות הנוגעות לנושאים רגישים, הלכתיים, השקפתיים וכדו'.

פורום חדשות נועד לעדכוני חדשות בלבד!
ממליץ לקרוא שוב את כללי הפורום.

בתקווה לחדשות מרנינות ובשורות טובות.
  • הוסף לסימניות
  • #21
ח"כ יואב בן צור: ״הלב שותת דם על הטרגדיה הקשה במעון הלא מפוקח בירושלים. ברגעים אלו הלב יוצא אל משפחות הפעוטות אשר עולמם נחרב עליהם באסון הכבד שפקד אותם, את כולנו. במאבק העיקש שניהלתי על המשך הסבסוד במעונות יום גם לאברכים, התרעתי וזעקתי בעשרות מסמכים כתובים ומגובים משפטית בפני הייעוץ המשפטי לממשלה, על הסכנה החמורה בשלילת סבסוד ממעונות יום מפוקחים ודחיקת אלפי משפחות למעונות יום ללא פיקוח. לצערי, היום החשש התברר כזעקת אמת, הכתובת היתה על הקיר, פעוטות חסרי ישע שילמו בחייהם בגלל החלטות כוחניות וחסרות אחריות שפוגעות בראש ובראשונה בפעוטות חסרי ישע".
 
  • הוסף לסימניות
  • #22
סיכום:
דוברות מד״א: היום, בשעה 12:24, התקבלה קריאה במוקד החירום 101 של מד"א במרחב ירושלים על תינוקת כבת 4 חודשים שאותרה מחוסרת הכרה במעון בשכונת רוממה בירושלים. למקום הוזנקו מיד כוחות של מגן דוד אדום, שהחלו בביצוע פעולות החייאה ופינוי של התינוקת לבי"ח שערי צדק. בזמן שצוותי מד"א פינו את התינוקת, הם נקראו בשנית אל תוך הזירה, בעקבות תינוק נוסף שנמצא כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה, הוא פונה גם הוא תוך שצוות מד"א נאבק על חייו ומבצע בו פעולות החייאה לבי"ח הדסה הר הצופים. למקום הוזנקו כוחות גדולים של מגן דוד אדום שכללו אמבולנסים, ניידות נמרץ ואופנועי חירום של מד"א שהחלו בסריקות ופינוי של 53 תינוקות וילדים ששהו במתחם והיו בהכרה מלאה להמשך בדיקות בבתי החולים שערי צדק, הדסה הר הצופים והדסה עין כרם.

לסיכום: 2 תינוקות, בן ובת כבני 4 חודשים שפונו תוך ביצוע פעולות החייאה נקבע מותם, 53 תינוקות וילדים שפונו מהמתחם להמשך בדיקות בחדרי המיון בבתי החולים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #23
יו״ר ש״ס דרעי על האסון המעון בירושלים: "עם כל הכאב, חייבים לומר באופן ברור: אסור להפעיל מעונות ללא פיקוח! 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'. עם זאת, נדרש גם חשבון נפש עמוק. מי יכול לומר 'ידינו לא שפכו את הדם הזה'? כאשר דוחפים בבת-אחת אוכלוסייה גדולה מאד למצוקה, אנשים נאלצים לחפש פתרונות אחרים והתוצאות עלולות להיות קשות ומרות".
 
  • הוסף לסימניות
  • #24
יו"ר הועדה לזכויות הילד, ח"כ קטי שטרית: "לאור המקרה המזעזע ומכמיר הלב בו עשרות פעוטות נחשפו לחומר מסוכן במסגרת שהותם בגן פרטי בירושלים אשר פעל ללא רישיון ובניגוד לחוק - אני דורשת לקיים דיון בהול בועדה לזכויות הילד בראשותי אשר יתחקה אחר היעדר הפיקוח בגנים הפועלים בניגוד לחוק. לא ייתכן שתחת אפן של הרשויות ובאין מפריע, מעונות לא מפוקחים ישמשו כר פורה לאזלת יד המסכנת את ילדי ישראל".
 
  • הוסף לסימניות
  • #26
הכונן שהניח את הילדים בשירותים חושף מה היה שם באמת "חיפשנו בכל מקום להניח את הילדים, שקר וכזב מה שמפרסמים בתקשורת"


 
  • הוסף לסימניות
  • #27
האסון בפעוטון בירושלים: בנוסף לשלל האופציות הגננת נשאלה לגבי אפשרות להרעלת מזון. בתגובה השיבה ״הבאתי להם רק חלב בבוקר״. (לירן תמרי)
 
  • הוסף לסימניות
  • #28
האסון בפעוטון בירושלים: בנוסף לשלל האופציות הגננת נשאלה לגבי אפשרות להרעלת מזון. בתגובה השיבה ״הבאתי להם רק חלב בבוקר״. (לירן תמרי)
תינוקות בני 3 חודשים לא אוכלים את אותם דברים של תינוקות בני חצי שנה
 
  • הוסף לסימניות
  • #29
נתי קאליש: שני התינוקות שנספו באסון המעון, נלקחו לאבו כביר לבדיקה. כרגע לא מדובר על נתיחה. ב'עדה החרדית' אומרים אם יהיה חשש לניתוחי מתים - הציבור ייצא להפגנות ענק.
 
  • הוסף לסימניות
  • #32
הסיבה לאסון בפעוטון בירושלים עדיין לא ידועה. המכון לרפואה משפטית יבצע לפעוטות שנספו בדיקת CT חיצונית.

תפילות
 
  • הוסף לסימניות
  • #33
במשפחה של התינוקת שנפטרה בפעוטון בירושלים לא מעכלים: "כואב לנו מאוד. שורף. אף אחד לא יודע מה קרה. היא הייתה שם רק כמה ימים". (כאן חדשות)
 
  • הוסף לסימניות
  • #34
כעת יצא האמבולנס עם הפעוטות משערי צדק לכיוון אבו כביר. אוטובוסים של הקנאים כבר בדרך לאבו כביר. (הפרגוד)
 
  • הוסף לסימניות
  • #37
אמא חרדית שגרה בשכונת רוממה בירושלים, אנשים מדברים ומלכלכים והיד קלה על המקלדת
  1. יש פה בכל השכונה הענקית הזאת מעון אחד בלבד של התמ"ת , איך בדיוק הוא אמור להכיל אלפי תינוקות שיש פה בשכונה ??????
    משפחתונים של התמ"ת יש גם בודדים ..
    יש פה מצוקה אמיתית שגורמת לכך שאנשים חייבים לשלוח לגנים פרטיים.
  2. השכונה מורכבת מהמון משפחות חוצניקים שהנשים לא עובדות ועל כן רב הגנים הפרטיים מסתיימים בשעה 13.
    יש בכל השכונה הזאת כמה גנים בודדים שמסתיימים בשעה 16:00 ולכן כל מי שלא התקבל למעון מחוסר מקום אין להם שום אופציה אחרת מלבד הגנים האלה ועל כן נוצר עומס .
  3. אברכים בגילאי גיוס אין להם את הפריבילגיה לשלוח לא למעון ולא למשפחתון בזכות המדינה היקרה שלנו .
  4. בת משפחתי שלחה כמה מילדיה לגן הספציפי ,מדובר בגננת מסורה ואחראית מאד . כמובן שצריך לבדוק אם היתה רשלנות שהובילה לאסון, אבל הרצח שעושים לה בתקשורת הוא לא הוגן. אציין שאני "זכיתי" וביתי לומדת במעון של התמ"ת, אבל זה בגלל שבעלי עובד. (ינון מגל)
 
  • הוסף לסימניות
  • #38
כלל המטופלים, כ-40 במספר, יישארו להשגחה באשפוז לילי בבתי החולים של הדסה לצורך ניטור מצבם. בבדיקות הדם לאיתור רעלים לא נמצא כל ממצא חריג. (לירן תמרי)
 
  • הוסף לסימניות
  • #39
לפי הבנתי, בגן הספציפי בו נפטרו התינוקות ל"ע יש רק כ-15 ילדים, אך בעקבות החשש לאירוע חומ"ס פינו מכל הבניין את כל הגנים שיש שם בבניין ולכן הגיעו למס' של 55 תינוקות.
ואני שומע ממקורות נוספים שמדובר הגננת מאוד מבוקשת ומסורה.
אגב גם בתיעוד שיצא מתוך הבית (מעשה לא חוקי ולא מוסרי) המצב נראה סביר בהחלט 2-3 עגלות בכל חדר, אולי מוגזם שיש גם במטבח.
אבל משהו מוכר מאוד בגנים, מקווה שיש לה ביטוח כמו שמאוד ממליצים היום.
יש היום הרבה מאוד גני ילדים פרטיים/מטפלות פרטיות שאינם מפוקחות וזה חוקי לחלוטין כל עוד יש לך עוסק רשמי, + ביטוח תלמידים והגנה סבירה.

ואפשר לחשוב שבמגזר הכללי אין מעונות וגנים לא מפקוחים בכלל, אוהו כמה זה פורח יש בתל אביב מעונות/גנים פרטיים שלוקחים 5 א"ש ויותר לילד, כמובן נותנים גם בהתאם, רק 5-6 ילדים בגן, מצלמות וכו'.
 
  • הוסף לסימניות
  • #40
כמה כאב - ליה ע"ה; הילדה שנפטרה היום.
photo_2026-01-19_16-04-12.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
היי, הקטע הבא הוא אולי-פרק-ראשון-לסיפור-בהמשכים, אבל מכיוון שהסוף שלו עוד לא ברור(מהסיבה הפשוטה שהוא לא קיים), אז הוא יישאר בהגדרה הנוכחית עד לקבלת הנחיות חדשות😄
__

שיעורי היסטוריה הם הסיוט שלי.

כאילו מישהו לקח את הזמן ופיזר את כל החלקיקים הבלתי נראים שלו על פני נצח, ואז מתח את הכל על פני נצח נוסף. ויש לי חשד סביר שזאת גברת שוסטר, המורה המיתולוגית שאחראית לעוול הזה, המתקרא 'שיעור-היסטוריה-בכיתה-י"ב-בשיעור-שמיני-ואחרון-של-יום-ראשון-עייף-במיוחד'.

בשלב כלשהו הקשרים הסינפטיים במוח שלי נהפכים מבולגנים כמו סיר מקרוני דקיקים ומתוסבכים, והדף המרוט שמולי מעיד על כך בשתיקה דמומה רווית דיו בארבעה צבעים שונים.

אני מניחה ראש יגע על זרועותיי הלאות, מניחה למחשבה שלי להיסחף לתכנון עליז לאחר הצהריים הקרוב. המחשבה על בגדים חתיכים במחירי סוף עונה בזארה וסט אוברולים זעירים לאחיינית הכי מתוקה והכי יחידה שלי מציתים בי מלאי אנרגיה חבוי, ורטט של ציפייה חולף דרך כתפיי, מתעקל עם המרפקים ומתנגש בקצות אצבעותיי במרץ חסר סבלנות. היידה, מלחה!

'לא מומלץ, בגין עומד בגלל איזה תאונה עצמית מטופשת וחבורת שוטרים שלקחו הכל ברצינות מדי', קורא קול לא מוכר בקדמת מוחי, ואני משתעלת בהפתעה, תוהה מאיפה זה בא לי.

ראשית, מה למען השם קרה ליצירתיות האופטימית-בדרך-כלל שהיא משדרת לי מחזות אימה בדמות תאונות ופקקים אינסופיים?...

שנית, בהנחה ואכן הייתה תאונה, איך ייתכן שאני אדע עליה?

אוקיי, כן, זה פשוט לא הגיוני. או שאני נביאה, למרות שאני לחלוטין לא חושבת שאני שוטה או קטנה.

"גברת שטיינברג, אפשר לעזור לך במקרה?" קולה מטיל האימה של גברת שוסטר חודר לפתע דרך עור התוף שלי, והוא נשמע קרוב מדי. אני מרימה ראש, ממהרת למלמל מילות התנצלות.

"לרגע היה נשמע כביכול את מחרחרת מתוך שינה, אני מניחה שתטפלי בזה עוד היום", היא רצינית להחריד, ואני מוכרחה למלוא השליטה העצמית שלי כדי לא לפלוט צחקוק היסטרי.

היא חוזרת ללמד, ואני חוזרת לתנוחתי הקודמת, מסדירה נשימה. מיד אחרי זה מעיפה את הקול הטורדני ממקודם ל'stupid thoughts zone' שבירכתי מוחי וחוזרת לטוות חלומות על שמלות מהממות וסוודרים חתיכים שאולי יימצאו.

הזמן עובר מהר פתאום, ואני מתמתחת באושר כשקולו הרגוע עד אימה של יידל וורדיגר מזמר להנאתו שיר עם מילים ביידיש שמעולם לא טרחתי לנסות להבין.

אני מכתפת פאוץ', דוחפת אזניות וממהרת לחכות לאוטובוס שיקדם אותי למושא חלומותיי בשעה האחרונה- קניון מלחה.

אבל תוך דקות אני מוצאת את עצמי כלואה בלופ מחשבות אינסופי, ששוטף אותי בחוזקה ומכריח אותי לחשוב באובייקטיביות האם אני שוטה או קטנה.

כי בגין עומד בגלל איזו תאונה עצמית מטופשת וחבורת שוטרים שלקחו הכל ברצינות מדי.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה