• הוסף לסימניות
  • #1
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה




הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!
 
בעקבות מזג האוויר הסוער: פגישת האדמו"רים מאגודת ישראל עם מנהיגי דגל התורה, בניסיון לגבש עמדה משותפת על חוק הגיוס, נדחתה למחר. (אברהם פריינד)
 
ח"כ משה גפני ב'קול חי': "אין פתרון על פני זמן רב לסאגת הגיוס. עכשיו עובדים על החוק - לא שהוא משוש חיינו, אבל זה מה שיש כרגע. אני סומך על החברים שלי שיעשו את המירב וכל דבר נשאל את גדולי התורה".

"צריך לקוות שבג"ץ לא יתערב, אבל אם הוא יתערב נשאל שוב את גדולי התורה מה לעשות הלאה. בלי לימוד התורה אין זכות קיום לעם היהודי בארץ ישראל, ואנחנו נמשיך להיאבק ולא נרפה".

"אם לא יעבור חוק הגיוס אז לא יעבור תקציב ונלך לבחירות, אנחנו לא נוותר על זה כי זה מה שאמרו לנו גדולי ישראל. אומרים שאנחנו לא עושים כלום בכנסת, זה ממש לא נכון. אנחנו העברנו מיליארד וחצי שקל שעל זה יש עכשיו בג"צים, זה לא בא יש מאין. נעשתה עבודה, אבל יש שנאה תהומית. אני לא אגיד מה עוד קידמנו כי יוגשו על זה בג"צים".

"יש שנאה לציבור החרדי, בעיקר במערכת המשפט, בתקשורת ובפקידות הבכירה. העם לא איתם - העם עובר לימין. השופטת וילנר עיכבה בפינצטה - רק את הכסף שיועד לציבור החרדי. למרות שהכסף לחינוך הממלכתי וגם לשכר השופטים עבר באותה דרך. זו שנאה ברורה. היועמ"שית פועלת משנאה לציבור החרדי, לא מיושר ולא משום כוונה אחרת".
 
"תתפללו עלינו! הצרה הגדולה שיש בתוכנו כאלו שלא מבינים את הצרה הזו"

את הדברים אמר מרן רבי מאיר צבי ברגמן שליט"א בשידור חי ליהודי ארגנטינה שיוצאים בימים אלו לחופשת הקיץ:
"תתפללו עלינו, על יושבי ארץ ישראל, שאנחנו צריכים רחמים גדולים, שיש פה גזירה נוראה של שמד, שרוצים לקחת את הבני ישיבות לצבא רח"ל. והצרה הגדולה שיש בתוכנו כאלו שלא מבינים את הצרה הזו". (הפרגוד)


 

קבצים מצורפים

  • הגרמ''צ ברגמן.zip
    1.4 MB · צפיות: 113
הדרך לחוק הגיוס עוברת בטהרן - אבי מוסקוב


 

קבצים מצורפים

  • הדרך לחוק הגיוס עוברת בטהרן.zip
    2.4 MB · צפיות: 252
1000108895.jpg
 

דברי מרן המלאים | "הגזרות הקשות, גזרת הגיוס זה דבר מאוד לא פשוט, ואנחנו עושים את כל המאמצים שיהיה מצב טוב. שייזהר, להיזהר, ואנחנו עושים את המאמצים המירביים, שיידע שאנחנו עושים כל מה שאפשר לעשות. ויש שיוצאים נגד, והם עושים הפגנות, והם מזיקים גדולים. לא להשתתף בהפגנות! צריך לתת להם הרגשה טובה שדואגים להם מאוד, דואגים מאוד מאוד".
התיעוד המלא:
 
מכה נוספת בדרך?
בג"צ הודיע: נדון בשלילת הטבת "מחיר למשתכן" מחרדים עריקים (יואלי ברים)
 
הפרשן ישראל כהן ב'ערוץ 13' על דבריו החריפים של מנהיג הדור מרן הגר"ד לנדו נגד הפגנות בנושא הגיוס.
 

קבצים מצורפים

  • הפרשן ישראל כהן ב'ערוץ 13' על דבריו החרי_2026-01-14.mp3
    1.3 MB
חשיפה: הסדר חריג לקראת הילולת הבאבא סאלי בנתיבות
רב משטרת ישראל בנתיבות גיבש הסדר מיוחד לקראת הילולת הבאבא סאלי: בני ישיבות לא ייעצרו במהלך ההילולה על רקע עריקות.
לפי ההסדר, גם במקרה של חיכוכים בשטח המשטרה לא תעביר מעורבים עריקים לידי המשטרה הצבאית.
זה הסדר של משטרת נתיבות באופן כללי עם עסקני העיר
היא לא מתעסקת עם עריקים ובתמורה יש לה שקט תעשייתי
 
אלי הירשמן חדשות 12:
שני אדמו"רים מאגודת ישראל צפויים להיפגש הערב עם מנהיגי דגל התורה, הרב לנדו והרב הירש, בניסיון לגבש עמדה אחידה בנוגע לחוק הפטור מגיוס.
כזכור, בתוך אגודת ישראל קיימת התנגדות לחוק, בעוד שבדגל התורה תומכים בו.
 
על רקע חוק הפטור | חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל האדמו"ר מצאנז והאדמו"ר ממודז'יץ הגיעו למעונו של הגר"ד לנדו ברחוב הרב שר 15 בבני ברק להתייעצות ושיחה בנושא החוק להסדרת מעמדם של בני הישיבות, בהשתתפות הגרמ"ה הירש.
photo_2026-01-14_18-46-44.jpg
 
על רקע חוק הפטור | חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל האדמו"ר מצאנז והאדמו"ר ממודז'יץ הגיעו למעונו של הגר"ד לנדו ברחוב הרב שר 15 בבני ברק להתייעצות ושיחה בנושא החוק להסדרת מעמדם של בני הישיבות, בהשתתפות הגרמ"ה הירש.
צפה בקובץ המצורף 2156047
דובר ש"ס אשר מדינה ב'קול ברמה':
בעז"ה בעוד שבועיים יעבור החוק להסדרת לומדי התורה ויופסקו המעצרים של בני התורה.
 
בעקבות מזג האוויר הסוער: פגישת האדמו"רים מאגודת ישראל עם מנהיגי דגל התורה, בניסיון לגבש עמדה משותפת על חוק הגיוס, נדחתה למחר. (אברהם פריינד)
הפרגוד: ברגע זה הסתיימה פגישת האדמו"רים עם ראשי הישיבות, מי שנשאר לשוחח ביחידות עם הגר"ד לנדא הוא האדמו"ר ממודז'יץ.
 
אברהם פריינד: האדמו"ר ממודז'יץ נועד הערב ביחידות עם הרב דב לנדו לאחר פגישת הרבנים, והודיע לו כי עמדת מועצת אגודת ישראל היא נגד חוק הגיוס, וביקש לתאם הודעה משותפת של המועצות נגד המהלך. הרב לנדו השיב בנחרצות: "זו עוולה גדולה".
 
"החוק לא יעבור בג"צ"

התנגדות של הייעוץ המשפטי לסעיף נוסף ומשמעותי בנוסח חוק הגיוס החדש​

הייעוץ המשפטי של ועדת חוץ וביטחון מפרסם חוות דעת על סעיף נוסף ומשמעותי בנוסח חוק הגיוס החדש והודיע על התנגדותו לאפשרות שהוועדה המייעצת תוכל להוריד את יעדי הגיוס | כל הפרטים (חרדים)​

ישי כהן
כיכר השבת | 07:50

החקיקה ממשיכה להסתבך: הייעוץ המשפטי לוועדת חוץ וביטחון ממשיך לפרסם את חוות דעתו על נוסח חוק הגיוס החדש, מה שמקשה על חקיקת החוק בדרך שהחקיקה תעמוד במבחן בג"צ.
יכול לעניין אותך

הלילה (בין רביעי לחמישי) פרסמה הלשכה המשפטית של הוועדה התנגדות לסעיף מרכזי נוסף בנוסח החוק, סעיף הקובע יכולת ל'וועדה המייעצת' - המורכבת מגורמים שונים כולל נציגי המגזר החרדי - לקבוע את יעדי הגיוס בשנת גיוס מסוימת בשל אי התאמת מסלולים למול קביעת יעדים בחקיקה ראשית.

לדברי הייעוץ המשפטי: "אחד מסעיפי הליבה של ההסדר המוצע הוא חובת העמידה ברף השנתי המינימלי לגיוס. בשונה מהסדרים קודמים, וכדי לחזק את האפקטיביות של החוק, נקבעו היעדים לשנים הראשונות בחקיקה ראשית ולא בהחלטת ממשלה. אי עמידה ברף המינימלי השנתי לגיוס אמורה להביא, על פי המוצע, להפחתה בתקציב הישיבות ולשלילת הטבות אישיות".

"על פי המוצע", נכתב בחוות הדעת: "הוועדה המייעצת תהא רשאית לקבוע, באישור ועדת החוץ והביטחון, כי אי-הקמת מסלולי שירות מותאמים מצדיקה את הפחתת הרף המינימלי לגיוס. קביעה שכזו, מבטלת את קביעת המחוקק בהסדר ראשוני - כלומר, את קביעת המחוקק לעניין הרף המינימלי השנתי שנקבע בכל שנה.

"יתרה מזו, קביעה שכזו גם תבטל, באותה שנת לגיוס את המשמעויות היישומיות של אי העמידה ביעד הגיוס על פי קביעת המחוקק. כלומר, היא תבטל את מנגנוני הפחתת התמיכה בישיבות ואת מנגנוני שלילת ההטבות האישיות לאותה שנה".

"לעמדתנו", מסכמים בייעוץ המשפטי לכנסת: "מתן סמכות לוועדה המייעצת לשנות את יעדי הגיוס שנקבעו בחקיקה ראשית או מתן אפשרות לקביעה בדיעבד כי אי עמידה בהם הייתה מוצדקת בשנת גיוס מסוימת, עלולה להפוך את ההסדר לחסר תוקף מעשי".

כזכור, בחודש האחרון, הייעוץ המשפטי לכנסת התנגד לסעיפים רבים ומרכזיים בנוסח חוק הגיוס החדש, כולל על סעיפי היעדים והסנקציות, לצד השאלה מי-הוא חרדי ולמי תהיה הזכות להעניק הפטור מגיוס.

גורמים חרדים בכירים ממשיכים להעריך כי: "הסיכוי להעביר את חוק הגיוס החדש קלוש, וגם אם יקרה הנס והוא יעבור - הוא לא יעמוד במבחן בג"צ, מספיק לקרוא את חוות הדעת של הייעוץ המשפטי לוועדה, שלא נדבר על חוות הדעת של הייעוץ המשפטי לממשלה, משחקים ב'נדמה לי'".
 
נתניהו פירק את המרד החרדי בדרך לחוק הגיוס - אייכלר ימונה לסגן שר
דרמה פוליטית רגע לפני ההכרעה על חוק הגיוס: ראש הממשלה נתניהו הצליח לבלום את התסיסה בתוך יהדות התורה.
השרים יתבקשו לאשר בדקות הקרובות את מינויו של ח"כ ישראל אייכלר לתפקיד סגן שר התקשורת.

במקביל, המהלך כולל את חזרתו של הרב יצחק פינדרוס לכנסת במסגרת החוק הנורווגי, מה שמחזק את הקואליציה בקול נוסף וממושמע לקראת ההצבעות המכריעות על חוק הגיוס.

המהלך נועד לייצב את הקואליציה, להבטיח את המשך התמיכה החרדית בחוק הגיוס ולמנוע משבר פוליטי שעלול היה להוביל לקריסת הממשלה.
 
נערך לאחרונה ב:
פרסום ראשון: דרעי מגייס את עולם התורה הספרדי לתמיכה בחוק הגיוס
בניסיון לייצר חזית אחידה ותמיכה רבנית משמעותית, ביוזמת יו"ר ש"ס אריה דרעי יתקיים במוצאי שבת הקרובה כינוס חירום של ראשי ישיבות המזוהים עם התנועה.
הכינוס, שייערך באולם "סוכת דוד" בירושלים, נועד להביע תמיכה פומבית במתווה חוק הגיוס המקודם כעת בממשלה.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
8 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה