חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.

מפקד הצבא האיראני: האיום הציוני נגד איראן הוא ממשי
מפקד צבא איראן אמיר חאתמי מצהיר: "ההכנות שנעשו בששת החודשים האחרונים, לאחר מלחמת 12 הימים, מותאמות במלואן לסוג האיומים. היום אנחנו חזקים יותר מהתקופה שלפני המלחמה. האיום של המשטר הציוני נגד איראן הוא ממשי. ולכן, אנחנו לוקחים אותו ברצינות ונערכים בהתאם".
 
תיעודים של מספר סרטונים שמוגדרים ״מזעזעים״ הוצגו לגורמי ממשל אמריקאים ואירופיים בעיקר, בכדי להוכיח את הטבח שמתבצע וכדי לקבל לגיטימציה לפעולה.

בדומה לסרטון הזוועות מה-07.10 להבדיל.
דור פ.

צרפת ובריטניה מזמנות את השגריר האיראני במדינתם
 
טראמפ בפוסט דרמטי!


“פטריוטים איראנים, תמשיכו להפגין – תשתלטו על המוסדות שלכם!!! תתעדו ותשמרו את השמות של הרוצחים והמתעללים. הם ישלמו מחיר כבד. ביטלתי את כל הפגישות עם גורמים איראנים עד שההרג חסר ההיגיון של מפגינים ייפסק. העזרה בדרך. נהפוך את אירן לגדולה שוב (MIGA) !!!

הנשיא דונלד ג’יי טראמפ״.
 
הפעם המליון
 

קבצים מצורפים

  • 1768315951815.png
    1768315951815.png
    KB 304.1 · צפיות: 276

הצהרת מועצת העורכים של איראן אינטרניושנאל: טבח 12,000 איראנים לא ייקבר בדממה​

איראן נמצאת תחת שלטון של הפסקת חשמל מאורגנת. מטרת ההאפלה הזו אינה רק "שליטה ביטחונית", אלא הסתרת האמת. סגירת האינטרנט הנרחבת, שיתוק התקשורת, סגירת התקשורת חסרת התקדים וההפחדה של עיתונאים ועדים - כולם משרתים מטרה אחת: למנוע את הצפייה, ההקלטה וההעמדה לדין של פשע היסטורי ועצום.

בימים האחרונים, לאחר שקיבל כמה דיווחים מפוזרים אך מבהילים ומזעזעים, איראן אינטרנשיונל עשתה כל מאמץ להגיע להערכה מדויקת יותר, באמצעות אימות מקצועי, של ממדי הדיכוי החמור וההרג האכזרי של אנשים במהלך המחאות בימים האחרונים.
במדינה שבה הממשלה חוסמת במכוון את הגישה למידע, הגעה להערכה זו היא משימה קשה וגוזלת זמן, במיוחד משום שחיפזון בפרסום מספרי הרוגים לא מלאים היה עלול להוביל לטעויות ברישום המציאות ולעיוות ממדי האסון הגדול הזה.
נכון ליום ראשון, כמות הראיות והנרטיבים החופפים הגיעה לנקודה שבה ניתן להשיג תמונה ברורה יחסית.
במהלך היומיים האחרונים, מערכת העיתון "איראן אינטרנשיונל" בחנה בקפידה, בצורה רב-שלבית ובהתבסס על סטנדרטים מקצועיים, מידע שהתקבל ממקור המקורב למועצה העליונה לביטחון לאומי, שני מקורות במשרד הנשיאות, עדויות שהתקבלו ממספר מקורות במשמרות המהפכה בערים משהד, כרמאנשאה ואספהאן, עדויות מעדי ראייה ומשפחות ההרוגים, דיווחים מהשטח, נתונים הקשורים למרכזים רפואיים ומידע שסופק לנו על ידי רופאים ואחיות בערים שונות.
בסיכום המחקרים הללו, הגענו למסקנה כי:
  • בטבח הגדול ביותר בהיסטוריה העכשווית של איראן נהרגו לפחות 12,000 בני אדם, רובם בשני לילות רצופים, חמישי ושישי, 8 ו-9 בינואר.
  • טבח זה הוא חסר תקדים בהיסטוריה האיראנית מבחינת היקפו הגיאוגרפי, עוצמת האלימות ומספר ההרוגים בפרק זמן קצר.
  • בהתבסס על מידע שהתקבל לידי איראן אינטרנשיונל, אזרחים אלה נהרגו בעיקר על ידי משמרות המהפכה וכוחות הבסיג'.
  • טבח זה היה מאורגן לחלוטין; לא תוצאה של "עימותים מפוזרים" ו"לא מתוכננים".
  • מידע שקיבל איראן אינטרנשיונל מהמועצה העליונה לביטחון לאומי וממשרד הנשיאות מצביע על כך שטבח זה בוצע בהוראתו האישית של עלי ח'אמנהאי, בהודעה מפורשת ובאישורם של ראשי שלושת רשויות הממשלה, ועם הוצאת פקודת ירי ישירה מצד המועצה העליונה לביטחון לאומי.
  • רבים מהקורבנות היו צעירים מתחת לגיל 30.
מספר מקרי המוות המשוער
בהתבסס על נתונים זמינים והשוואה של מידע שהתקבל ממקורות אמינים, כולל המועצה העליונה לביטחון לאומי ומשרד הנשיא, ההערכה הראשונית של מוסדות הביטחון של הרפובליקה האסלאמית היא שלפחות 12,000 בני אדם נהרגו בטבח הארצי הזה.
ברור שבתנאים של חסימת תקשורת וחוסר גישה ישירה למידע, הגעה לסטטיסטיקה סופית דורשת תיעוד מפורט יותר.
הניסיון של השנים האחרונות מראה כי מוסדות הביטחון תמיד שמרו על סודיות וסירבו לתעד ולפרסם נתונים סטטיסטיים מדויקים על נפגעים.
איראן אינטרנשיונל מחויבת לדיוק הסטטיסטיקות הללו בעזרת קהל היעד שלה, באמצעות איסוף מסמכים, השוואת סיפורים ואימות מתמשך, כך שאף שם לא יאבד ואף משפחה של הנפטר לא תישאר דוממת.
מצב התקשורת והמדיה
כלי תקשורת במדינה נסגרו. מאות עיתונים ארציים ומקומיים נסגרו מאז יום חמישי, אירוע חסר תקדים בהיסטוריה של העיתונות האיראנית.
כיום, מלבד שידורי הרפובליקה האסלאמית של איראן, רק אתרי חדשות בודדים פעילים במדינה, וגם הם פועלים תחת צנזורה ופיקוח ישיר של מוסדות ביטחון.
מצב זה אינו סימן ל"שליטה במשבר"; זוהי הודאה של הממשלה בפחד מחשיפת האמת.
קריאה לקבלת מסמכים
איראן אינטרנשיונל קוראת לכל אזרחיה בתוך המדינה ומחוצה לה לשלוח לנו כל מסמכים, סרטונים, תמונות, קריינות קולית, מידע הקשור לנפגעים, מרכזים רפואיים, אתרי סכסוך, זמן ומקום האירועים וכל פרט שניתן לאמת על אירועי הימים האחרונים.
אבטחת משאבים וסודיות מידע הן בראש סדר העדיפויות שלנו.
מחויבות לפרסום ותיעוד בינלאומיים
לאחר אימות והערכה מדוקדקת של המידע, איראן אינטרנשיונל תפרסם את ממצאיה ותעמיד אותם לרשות כל הרשויות והמוסדות הבינלאומיים הרלוונטיים.
הרפובליקה האסלאמית אינה יכולה להסתיר את הפשע הזה על ידי ניתוק העם האיראני מהעולם. האמת תירשם; שמות הקורבנות יישמרו; וטבח זה לא ייקבר בשתיקה.
בני האלמוות הללו שייכים לא רק למשפחות האבלות וליקיריהן, אלא גם למהפכה הלאומית האיראנית.
מועצת העורכים של איראן אינטרנשיונאל
 
צרפת זימנה את שגריר איראן בתגובה לדיכוי הבלתי אנושי של מפגינים


מקורות במשרד המלחמה האמריקאי אמרו ל-CBS News כי הפנטגון נתן לטראמפ מגוון רחב של אפשרויות צבאיות נגד הרפובליקה האסלאמית. במקביל, משרד החוץ השוודי קרא לאזרחיו לעזוב את איראן באופן מיידי.
 
טראמפ בפוסט דרמטי!


“פטריוטים איראנים, תמשיכו להפגין – תשתלטו על המוסדות שלכם!!! תתעדו ותשמרו את השמות של הרוצחים והמתעללים. הם ישלמו מחיר כבד. ביטלתי את כל הפגישות עם גורמים איראנים עד שההרג חסר ההיגיון של מפגינים ייפסק. העזרה בדרך. נהפוך את אירן לגדולה שוב (MIGA) !!!

הנשיא דונלד ג’יי טראמפ״.
לא פחות חשוב | טראמפ למעשה מצהיר כי הוא ביטל את המו"מ עם איראן. נותרה דרך אחת - הצבאית. (ניצן שפירא)
 
דורון קדוש:
המילים הדרמטיות ביותר כמובן של הנשיא טראמפ הן - ״העזרה בדרך״.
טראמפ רוצה לוודא שההפגנות באיראן לא ידעכו, אלא יימשכו בכל הכוח ואף יתעצמו.
יהיה מעניין לראות את ההשפעה של דבריו, אולי, כבר בשעות הקרובות.
 
הסנאטור הרפובליקני לינדזי מסביר מה כוונתו של טראמפ כשהוא אומר למפגינים באיראן ש"העזרה בדרך" 👆:

"... נקודת המפנה במסע הארוך הזה תהיה נחישותו של הנשיא טראמפ. בלי חיילים על הקרקע, אך תוך שחרור “גיהינום קדוש” - כפי שהבטיח - על המשטר שרמס כל קו אדום. גל עצום של תקיפות צבאיות, תקיפות סייבר ומתקפות פסיכולוגיות הוא לב ליבו של המסר: “העזרה בדרך”.

מה אני מצפה לראות? השמדת התשתיות שמאפשרות את הטבח והשחיטה של העם האיראני, וחיסול ההנהגה האחראית להרג.

הסיוט הארוך של העם האיראני עומד להסתיים בקרוב. אני גאה מאוד בנשיא טראמפ."
א"ע
 
בכיר במשרד הבריאות האיראני לניו יורק טיימס: 3000 בני אדם נהרגו בגל המחאות. (ברק בטש)
 
אריאל כהנא
ועדת החוץ של בית הנבחרים האמריקני:
שינוי המשטר באיראן בלתי נמנע
 
תמיר מורג:

העולם כולו מנסה להבין לאן פניו של הנשיא טראמפ בנוגע לאיראן, וזה זמן טוב להיזכר באירוע של חיסול קאסם סולימאני.

בעקבות הסלמת הפעילות העוינת של איראן וניסיון הפריצה לשגרירות ארה"ב בבגדד, הציגו ראשי הפנטגון לנשיא 4 אופציות, מהקלה אל הכבדה:

1. הכבדת מדיניות הסנקציות והלחץ הכלכלי
2. תקיפה נגד המיליציות השיעיות בעיראק
3. תקיפת אתרי טילים באיראן וספינות איראניות
4. חיסול מפקד כוח קודס, קאסם סולימאני

כפי שהעידו לאחר מכן מעורבים בדבר, האופציה של חיסול סולימאני, שנחשבה לקיצונית, הוכנסה לרשימה כדי להסליל את טראמפ לבחור באחת מאפשרויות הביניים, כפי שנוהגים מנהיגים רבים בסיטואציות כאלה.

טראמפ בחן את הרשימה ולתדהמת הנוכחים פקד: "אופציה מס' 4 - תהרגו את סולימאני!"
 
בן יניב: לפני זמן קצר: הנשיא טראמפ התעלם משאלות על איראן, ענה רק נתוני האינפלציה החיוביים ועלה על האייר פורס וואן בדרך לעצרת בנושא תעסוקה במישיגן
 
הלל ביטון רוזן:
"האיום האיראני כפי שהכרנו אותו, לא יהיה כפי שהיה לפני כשבועיים - זו החלטה ישראלית ואמריקאית. מבחינה צבאית וביטחונית לא לאפשר לאיראן לחזור להיות המפלצת שהייתה"
 
כאן 11:
חיזבאללה הוציא הודעה רשמית בה הוא תומך בהפגנות בעד המשטר, שלטענתו כללו מיליוני אנשים, "נגד המעורבות האמריקנית בענייני הפנים של איראן".
גם בהצהרה זו חיזבאללה מאשים את ישראל וארה"ב במעורבות ישירה בהפגנות, באמצעות שימוש בקבוצות אנשים קטנות "שהופכות את ההפגנות לכאוס והרס".
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
תזכורת: כללי הפורום
  • האשכול מיועד לשיתוף מניסיון בלבד לרכישות מוצלחות מאלי-אקספרס.
  • אין להעלות קישורים למוצרים שאינם מניסיון אישי.
  • אין להעלות פה בקשות ודיונים אודות מוצרים וקישורים שונים.
  • ניתן להעלות קישור שיווקי, אך חובה לציין ק"ש.
  • פרסום קישור שיווקי ללא גילוי נאות, יגרום לחסימה לצמיתות מהאשכול.

באם מעלים קישור שיווקי יש לציין זאת בהדגשה (מומלץ להוסיף קישור לא שיווקי)
ולהוסיף 2 מעלות שמצאתם במוצר, כגון משלוח מהיר, ומועיל מאד לדבר X.

שימו לב, בקשות ודיונים רק באשכול הייעודי
שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה