כולם מדברים כאן על השקעה לטווח ארוך, אז בדקתי עכשיו את התשואות בS&P מול התשואות בת"א 125 לטווח ארוך. חישבתי גם את שער החליפין של הדולר אז מול היום. הבדיקה שלי היא על מי שהשקיע 100K ש"ח לפני 10 שנים, 15 שנה, ו20 שנה, כמה ש"ח יש לו עכשיו בתיק.
והנה התוצאות:
10 שנים: (שער הדולר: 3.90)
אס אנד פי - 265K ש"ח
ת"א 125 - 341K ש"ח
15 שנה: (שער הדולר: 3.63)
אס אנד פי - 435K ש"ח
ת"א 125 - 370K ש"ח
20 שנה: (שער הדולר: 4.69)
אס אנד פי - 345K ש"ח
ת"א 125 - 518K ש"ח
ניתן לראות שהS&P מנצח את ת"א 125 רק בטווח של 15 שנה, אבל ב10 שנה וב20 שנה דווקא תל אביב 125 מנצח.
אם אתה מחפש איזה מדד ניצח לאורך ההיסטוריה ולפי זה ללכת להשקיע יש מקום לדיון. אבל אז לדעתי תוכל למצוא מדדים שהניבו יותר כמו מדד הנאסד"ק 100 (לא בדקתי, אבל מאמין שהוא ינצח בקלות את ת"א 125).
אבל זאת לא ההסתכלות הנכונה, אמנם זה משפט שחוק אבל הוא פשוט הדבר הכי נכון 'תשואות העבר אינן מעידות על תשואות העתיד'. אין לך דרך לדעת מהי ההשקעה שתניב הכי הרבה תשואה בעתיד!
ולכן ההשקעה שלך צריכה להיות הכי 'חכמה', והשקעה חכמה מתחילה מפיזור סיכונים - בשביל לפזר סיכונים אתה צריך לפזר הן מבחינת סקטורים והן מבחינת מדינות, ובדיוק כמו שמשקיע לא ישים את כל התיק בנאסק 100 מכיון שהוא מרוכז בטכנלוגיה, ככה גם הוא לא אמור לשים את כל התיק בת"א 125 (וגם לא את רובו) כיון שהוא מרוכז מבחינה גיאגרפית.
ולכן דיון האם להשקיע במדינת ישראל הוא פשוט לא 'חכם'
(כוונתי השקעה חכמה לטווח ארוך המכונה השקעה פאסיבית, אבל ליתר דיוק יותר נכון לומר שהוא לא 'טיפש' כמו כל משקיע פאסיבי, אלא להיפך הוא 'חכם' כמו משקיע אקטיבי).
כמובן שאתה יכול לנסות לתזמן לפי אירועים כל שהם כמו כל משקיע אקטיבי, אבל קודם כל אתה צריך להבין טוב מה הם הגורמים לעליות ירידות וכו' (בקיצור להבין באמת בהשקעות), ודבר שני אתה חייב להיות עם יד על הדופק, להיות ערני לשינויים ולקרוא את המפה נכון. ממילא בהשקעה כזו שמרוכזת בסקטור מסויים (או בנדו"ד במדינה מסוימת) אין מקום להשקעה מסוג שגר ושכח.
דרך אגב כמדומני שהמדד של דרום קוריאה הניב השנה תשואה פי 3 מת"א 125



Reactions: קובי האלוף., ר' מיילך ו-פנינה ריימונד3 //