חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
ידידיה אפשטיין

אלוף פיקוד צפון חושף: "חיזבאללה נפל למארב אסטרטגי"

מדברי מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא: "חיזבאללה עשה טעות קשה כשהצטרף למערכה, הוא נפל למארב אסטרטגי, אנחנו לא נעצור עד שיקבל מכה קשה מאוד, אנחנו נמצאים בהגנה חזקה, בשטחים שולטים בלבנון וכן בגבול, עיבינו כוחות בהגנה גם בגזרת סוריה. אנחנו נכה בארגון בעוצמה בכל מרחב לבנון: בביירות, בצור ובצידון. תקפנו כ-250 מטרות עד כה ונמשיך כך כל יום. אני מודה לכם על שיתוף הפעולה, התמיכה וההנהגה בימים אלו, נמשיך לפעול יחד".
 
נסגר בדקות האחרונות המרחב האווירי בלרנקה, קפריסין, בשל גילוי "כלי תעופה לא מזוהה מלבנון שבדרכו לאי". מטוסי F-16 יווניים שהוצבו אתמול באי ירטו 2 כטב"מים, לפני שנכנסו למרחב האווירי של קפריסין.
 
דובר צה״ל: הרמטכ״ל בקשר הדוק עם מקביליו באזור, מעבר לכך לא אוכל לפרט (עמית סגל).
 
טקס הפרידה מהמנהיג העליון:

החל מהשעה 22 היום בערב (שעון איראן), הציבור יוכל להגיע למוסלאת האמאם ח'מיני ולהיפרד מגופתו. האירוע יתקיים במשך שלושה ימים שלמים. לפי הפרסומים הרשמיים תוכננו תוכניות מיוחדות לשלושת הימים הללו אשר תפורסמנה בהמשך.
 
דובר צה"ל:

מטוס אדיר (F35I) של חיל האוויר הישראלי הפיל לפני זמן קצר מטוס קרב איראני (YAK-130) מעל שמי טהרן.

זו הפלה הראשונה בעולם של מטוס קרב מאויש על ידי F-35.
הפלת מטוס הקרב האיראני: האיראנים פרסמו תיעוד לפני זמן קצר בו הם חושבים שהופל מטוס קרב ישראלי/אמריקני וחוגגים. בדיעבד מתברר כי מדובר בהפלת המטוס האיראני.
 
היועץ לביטחון לאומי בעיראק, קאסם אל-אערג'י, מודיע כי שוחח עם שה"ח האיראני עראקצ'י. לדבריו, השיחה עסקה בתיאום לשמירה על הגבול בין המדינות, למניעת ניסיונות הסתננות, על רקע החשש האיראני מכניסת ארגוני אופוזיציה כורדיים שבסיסיהם בעיראק לאיראן, והדיווחים על כך שארה"ב וישראל מעוניינות לחמש אותם ולהפעילם נגד המשטר האיראני.
 
המוסד בחשבון הטלגרם בפרסית: בימים אלה של איראן החדשה, ההיסטוריה נכתבת מהרחוב, מהשכונות ומהבתים. הדיווחים שאתם שולחים לנו מציירים מפה מדויקת וכנה של התמוטטות המשטר. כל תמונה, כל וידאו וכל תיעוד הוא חלק שמתחבר לתמונה גדולה ומלאת תקווה. המשיכו לשתף את האירועים שמסביבכם. הקול שלכם נשמע והתיעודים שלכם משפיעים מאוד. אתם ההבטחה לניצחון הזה!.
 
עמית סגל: צה״ל מורה לכל תושבי דרום לבנון להתפנות צפונה.
 
*בצל המתקפה מאיראן: בריטניה מחלצת אזרחים מהמזרח התיכון*

בעקבות מתקפות הטילים והכטב"מים האיראניים, יותר מ-130,000 אזרחים בריטים ביקשו סיוע לחזור ממוקדי הלחימה • טיסת החילוץ הראשונה צפויה להמריא מעומאן כשעליה הפגיעים ביותר • במקביל, משחתת של הצי המלכותי נשלחה להגן על בסיס צבאי בקפריסין שהותקף • שרת החוץ הבריטית: "בטיחותם של אזרחינו בראש סדר העדיפויות"
 
דיווחים על תקיפות ריכוך מאסיביות ישראליות כנגד מטרות משטר איראניות בגבול עיראק שנועדו לאפשר כניסת מליציות כורדיות (יוסי יהושוע)
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
*פרסום ראשון: ישראל חיסלה את רחמאן מקדם, *ראש אגף
המבצעים המיוחדים של משמרות המהפכה, והאיש שעמד מאחורי ניסיון התנקשות בטראמפ ערב הבחירות לנשיאות ב-2024.

טראמפ עודכן על כך בשעות האחרונות בידי ישראל.
 
חוזרים לשגרה?
משרד האוצר מבקש להסיר חלק מההגבלות במשק - ולעבור מהשבוע הבא לשגרה כתומה.
המשמעות: פתיחה של מוסדות חינוך ומקומות עבודה שיש בהם מיגון
(קרן מרציאנו).
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....


מוזמנים למצוא את הדמויות והדימויים.


אבא בהודעה: "בדקות האחרונות יצאנו המשותף אני ואמא למבצע 'זעקת הקרצוף' נגד החמץ בביתנו. כוחותינו ניקו כעת בעוצמה את הארונות העליונים בחדר השינה וחיסלו שם עשרות פירורים, זאת בנוסף להשמדת חמץ בכל רחבי הבית".

אמא בהודעה: "מבצע 'זעקת הקרצוף' יחסל את כל מערך השאור בביתנו, ויביא להחלפת משטר החמץ הנוראי!"

דובר צה"ח (צבא השמדת חמץ): 'במתקפה משותפת על חדרי השינה והילדים חוסלו הבוקר עשרות בייגלך עבשים ומאות שקדי מרק מהמרושעים שבחמץ!"

'פיקוד השורף'- 'בדקות הקרובות צפויה ארוחת בוקר הנושאת מאות גרמים של חמץ! יש להיכנס למרחב המטבח ולא לצאת משם עד לסיום הארוחה!'

דיווח על נפילת פירור בשידה בחדר השינה, כרגע לא ידוע על התחמצות חפצים נוספים.

כוחות הניקוי יצאו לסרוק זירות בהם נתקבלו דיווחים על נפילות פירורים...

דובר צה"ח: 'אמא פתחה כעת במסע ניקוי בלב חדר הילדים. נוקו עשרות מוקדי חמץ'.

חשש כי במתקפת ארוחת הצהריים אחד הילדים היה מתפזר ופיזר עשרות שקדי מרק ברחבי הבית.

דובר צה"ח: אמא פתחה כעת במסע ניקוי בלב חדר השירות.

דיווח ראשוני על לכידת עוגיית עבאדי מתחת למיטה בחדר ילדים, ושליפתה משם להמשך טיפול כוחות הניקוי.

דובר צה"ח: 'קופסת ממתקי חמץ חוסלה כעת על ידי ילדי הבית בלב המטבח'.

אבא שוקל כניסה לניקוי המטבח עם חומרים שעדיין לא השתמשו בהן מתחילת הניקוי!

נשק יום הדין- דיווח על שימוש בסנט מוריץ בניקוי התנור.

חשש כבד אצל אמא כי אבא לא יביא לניקוי יסודי מהחמץ עקב לחץ פנימי מהילדים להביא לסיום הניקוי.

אבא פרסם את רשימת חמש עשרה הנקודות על שמירת הניקיון מחמץ עד הפסח.

אבא: "השמדנו את כל מערך הפירורים והשאור, והבאנו לקריסת משטר החמץ בבית!"

גורמים בקרבת אמא: בניגוד לטענת אבא, עשרות מוקדי חמץ עדיין לא נוקו לחלוטין!

מבצע ההטעיה הגאוני: אבא ואמא פתחו במתקפת פתע נוספת למיגור סופי של כלל החמץ בבית באמצעות עשרות חומרי ניקיון!

אמא: "מודה לאבא על המהלך המשותף להשמדת החמץ. לא ננוח עד להשגת כל יעדינו! שינינו את פני הבית!"
0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  10  פעמים
למעלה