השקעות נודניקים, לכאן!!! שו''ת השקעות למתחילים, בורים, וחסרי ידע.

ציניקן?
שלחתי מייל - האם יש תכניות להביא לנו לארץ עוד קרנות של אנוסקו?
תשובה - "כן יש"
בקשתי פרטים. נראה...
מחכה לשרשור שלך - "חשיפה ראשונית"...
ומה עם איישרס של בלאקרוק.
בכל אופן תודה, אתה באמת מקור המיד(ע) האמין.
 
"אנחנו ננפיק 3 קרנות סל על מדדי אגח, 2 על מדדי מניות ואחת על סחורות"
וואו מדהים!, העניין של האג"ח הוא ג"כ בשורה ענקית באם זה יהיה ממשלתי, או אפילו קונצרני בדירוג גבוה, שיוכל להוות חלופה לקרן כספית ישראלית רגילה ללא דמי הניהול הגבוהים.
 
וואו מדהים!, העניין של האג"ח הוא ג"כ בשורה ענקית באם זה יהיה ממשלתי, או אפילו קונצרני בדירוג גבוה, שיוכל להוות חלופה לקרן כספית ישראלית רגילה ללא דמי הניהול הגבוהים.
אין סיכוי למדדים ישראלים
 
"אנחנו ננפיק 3 קרנות סל על מדדי אגח, 2 על מדדי מניות ואחת על סחורות"
 
רעיון מבורך.
 
בס"ד
מי כיכול לדאוג שזה יפתח בחדר מחשבים?
נטפרי תייגו את זה כנראה כחדשות ולכן זה חסום.
 
שאלה שמעניינת אותי
לפעמים לפני תחילת המסחר אני רואה בקרן ביקוש בעליה והיצע בירידה
באיזה מחיר זה ימכר? כמו ההיצע בירידה או כמו הביקוש בעליה?
 
שאלה שמעניינת אותי
לפעמים לפני תחילת המסחר אני רואה בקרן ביקוש בעליה והיצע בירידה
באיזה מחיר זה ימכר? כמו ההיצע בירידה או כמו הביקוש בעליה?
כמו המתפשר
 
אם אתה הולך לשוק והמוכר רוצה למכור לך ב100 ואתה רוצה לקנות ב90
לא תהיה שום עסקה
עד שמישהו מתפשר על הסכום או אתה תסכים ל100 או שהוא יסכים ל90
או שתגיעו לאמצע 95
 
אני מאמין שהבורסה הישראלית תתחזק בעקבות המלחמה,
אני משקיע לטווח קצר-חצי שנה/ שנה
עד שיהיה התחזקות משמעותית,
איך אני משקיע במדד תל אביב? יש לי קרן השתלמות ב S&P אבל אני לא רוצה לגעת בה
איך מתחילים מאפס?
 
אני מאמין שהבורסה הישראלית תתחזק בעקבות המלחמה,
אני משקיע לטווח קצר-חצי שנה/ שנה
עד שיהיה התחזקות משמעותית,
איך אני משקיע במדד תל אביב? יש לי קרן השתלמות ב S&P אבל אני לא רוצה לגעת בה
איך מתחילים מאפס?
 
אני מאמין שהבורסה הישראלית תתחזק בעקבות המלחמה,
אני משקיע לטווח קצר-חצי שנה/ שנה
עד שיהיה התחזקות משמעותית,
איך אני משקיע במדד תל אביב? יש לי קרן השתלמות ב S&P אבל אני לא רוצה לגעת בה
איך מתחילים מאפס?
על איזה סוג השקעה אתה מדבר?
יש לך אפשרות לקרן השתלמות
יש לך קופת גמל להשקעה
ויש לך אפשרות לקנות קרנות מחקות דרך הבנק (יקר) ובין דרך מסחר עצמאי
 
על איזה סוג השקעה אתה מדבר?
יש לך אפשרות לקרן השתלמות
יש לך קופת גמל להשקעה
ויש לך אפשרות לקנות קרנות מחקות דרך הבנק (יקר) ובין דרך מסחר עצמאי
לא קרן השתלמות,

אופצייה אחרת שאני יכול להכניס ולהוציא כסף באופן גמיש דרך האינטרנט בפלטפורמה נוחה ופשוטה
גם בסכומים קטנים.
 
אם אתה משקיע במדד ישראלי האפשרות הכי נוחה היום שאני יודע זה דרך אלטשולר שחם
ללא דמי ניהול, עמלת קניה מכירה של 0.06 ומתנה למצטרפים 200 ש"ח יש סכום מינימום של 5000 ש"ח
(אם תרצה קישור שאני מרויח עליו אשמח לתת)
לגבי הקרנות עצמם אם חשוב לך קרנות כשרות יש על ת"א 125 ועל ת"א 90 ברשימה של רהון
אם כוונתך למדדים אחרים יש ת"א בנקים ועוד
אני מצרף את הרשימה
תל אביב פסגות 1155324 פסגות ETFי (4A) כשרה ת"א 125 בד"ץ העדה החרדית הרב אריה דביר
תל אביב הראל 1155340 הראל סל (4A) כשרה ת"א 125 בד"ץ העדה החרדית הרב אריה דביר
תל אביב קסם 1155365 קסם 4A) ETF) כשרה ת"א 125 ני"ע מס' 1155365 בד"ץ העדה החרדית הרב אריה דביר
תל אביב מיטב 1155373 תכלית סל (40) כשרה ת"א 125 בד"ץ העדה החרדית
תל אביב מגדל 1159714 MTF סל (A4) כשרה ת"א 125 בד"ץ העדה החרדית
תל אביב הראל 1166172 הראל סל (4A) ת"א 90 כשרה בד"ץ העדה החרדית הרב אריה דביר
ת"א בנקים אי. בי. אי. 1148774 תשואה כהלכה
ת"א בנקים קסם 1146430 תשואה כהלכה
ת"א בנקים מור 1187764 משקל שווה תשואה כהלכה
ת"א בנקים מור 5131966 משקל שווה תשואה כהלכה
ת"א בנקים אי. בי. אי. 5134168 תשואה כהלכה
ת"א בנקים הראל 5133616 תשואה כהלכה
ת"א בנקים ילין לפידות 5137302 תשואה כהלכה
 

קבצים מצורפים

  • ª-6.xlsx
    KB 444 · צפיות: 10

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

לכאורה, זה בלתי נמנע שמחירי הנדל״ן יקרסו לחלוטין בשנים הקרובות.

ואני כותב זאת כאדם שחי שנים רבות את עולם השקעות הנדל"ן – בארץ ובחו״ל. גם חצר מונטיפיורי בצפת, הייתה מבחינתי השקעה נדל״נית, לא מלונאית. כשהדירות בארץ נמכרו בערים רבות ב־130 אלף ש״ח, התחננתי לאנשים לקנות דירות, ואף אחד לא רצה לשמוע לי.


והיום – מהסיבות הבאות, אני לא אגע בנדל״ן:
ואני יודע שהדברים קצת קשים לעיכול, בפרט מי שלא מכיר וחי את התחום, ובכל זאת החלטתי לפרסם.


אין מחלוקת בין מומחי הבינה המלאכותית שבקרוב יוחלפו כ־90% מהמפתחים, ועוד סוגי עבודות רבים ייעלמו לחלוטין. מדובר בתהליך שצפוי להקריס את מחירי הנדל״ן בכל אזור יקר, כמו שאסביר בעוד רגע.
מקומות כמו תל־אביב ומנהטן יקרים משום שהם מרכזי עבודה – הפרמטר העיקרי בכל מקום בעולם לגובה מחירי הנדל"ן הם בהתאם למקומות העבודה שיש למקום להציע (כמובן שירושלים או מירון לא נופלים לקטגוריה זו) ומקום כמו תל־אביב שהפך למרכז הייטק ושיש בה כ־265 אלף מפתחים, ש־90% מהם יישארו ללא עבודה, תוביל להתרוקנות המגדלים, וממילא לעזיבה של תושבים, אלא אם כן המחירים יפלו וישתוו למקומות זולים בארץ.

במקביל, הרכב האוטונומי, שכבר קיים ופועל בהיקף עצום בארה"ב – חברת המוניות Waymo בארה״ב מבצעת למעלה מ־250 אלף נסיעות שבועיות – דבר שצפוי לבטל את הצורך בכל חניון וחניה (שמהווים 20–30% מהשטח הבנוי בתל־אביב). מכוניות אוטונומיות מונעת פקקים, מייתרת חניונים, אפס תאונות דרכים (למרות כל מה שקראתם על זה) זה אומר שאפילו המוסכניקים, ואורטופדים מאבדים לקוחות, ובשלב הבא חברות הביטוח. נוחות הנסיעה המאפשרת לאנשים לנוח ולעבוד בזמן הנסיעה, מאפשרת לגור רחוק יותר מהעיר, אבל באמת לא תהיה שום סיבה להגיע ולגור בת"א.

ישראלים רבים יעברו לחיות במקומות כמו תאילנד ואחרים – שם העלויות נמוכות, והחיים איכותיים יותר.

קשה לצפות עתיד, אבל לכאורה זה בלתי נמנע שמחירי הנדל״ן, עם כל המשרדים שיתרוקנו, יקרסו, והאפקט יתפשט על פני כל אזור המרכז. גם בני ברק שיקרה מסיבות אחרות יושפע מכל אזור המרכז.

אני לא כותב את הדברים מתחושות, אני חי את עולם הטכנולוגי ובינה מלאכותית, אני לא מחפש לתפוח לעצמי על השכם, אבל חברת ההשקעות שלנו חייה ונושמת תהליכי שוק, יש לנו את האנליסטים הטובים ביותר, ולכן באופן אישי, בשלב זה הייתי נמנע לחלוטין מרכישת דירה – במיוחד כשמדובר בלקיחת משכנתא גדולה.
כל כך הרבה מדברים על השקעה בS&P500, והבסיס להשקעה ולחיקוי המדד הזה נובע בעיקר משיטת ההשקעה הפאסיבית.
שהיא השיטה היחידה שהצליחה לאורך זמן להביא רווחים יותר מכל אחד מוכשר או גאון כזה או אחר.
כשמתבוננים ביסודות הפילוסופיה הלא כל כך עמוקה של ההשקעה הפאסיבית, יש יסוד אחד שכל הזמן חוזר על עצמו.
במקום לקנות מניה בודדת אני קונה את כל השוק.
אני לא צריך לשבור את הראש מה יקרה אם סמסונג תהיה חזקה יותר מאפל.
פפסי מקוקה קולה.
ישראכארט מאמריקן אקספרס.
או גמיני' מGPT.
ומדוע?
כי כל חברות האלה יהיו בבעלותי. לאלו שמחפשים דיוקים, כן אני יודע, GPT עדיין לא נסחרת היא בהנפקה, זה רק בשביל לסבר את האוזן.
וממילא כאן נשאלת השאלה.
מה יקרה אם ארה"ב (סנופי) תחלש בתקופה מסוימת ולא תביא תשואות גבוהות כמו שהיא הביאה בעשור האחרון.
או במקרה גרוע יותר תחדול מלהיות מובילה, אגב מי שרוצה יכול לעיין ערך קריסת המדדים ביפן
למה אותו עקרון שאנחנו מבינים שצריך להשקיע בכל החברות במשק, לא מביא אותנו למסקנה שאנחנו גם צריכים להשקיע בכל המדינות בעולם.
כבר היו כאן כמה דיונים על כך, אבל לצורך המחשה עשיתי בדיקה קצרה בגוגל והשוואתי בין הS&P500 (צהוב) לשאר העולם (כחול) (למתחילים ששמעו רק על הראשון: תחשבו שיש לכל העולם ביחד גם S&P משלו...).
והאמת שדי הופתעתי...
אז הנה להנאתכם.
רק לסיום אומר "ההבדל בין משקיע חובבן למשקיע המקצוען הוא, שהמשקיע החובבן שואל איפה יש הכי הרבה תשואה, והמשקיע המקצוען שואל איפה יש קצת פחות תשואה והרבה פחות סיכון"
1770925873089.png
שלום,

אני צריכה עצה טובה ממי שמבין בתחום הנדלן.

קרובת משפחה שלי רוצה לקנות דירה להשקעה. היא מסתכלת על דירות חדשות שעתידות להיבנות בפרויקט פינוי בינוי בחדרה, באזור הרכבת.
מה שהציעו לה זה לשלם עכשיו 10 אחוז, ואת כל השאר רק בזמן מסירה בעוד בערך חמש שנים. ויש פטור ממדד תשומות הבניה.

המחירים שם בערך ככה:
דירת 3 חדרים גדולה סביב 2 מיליון ש״ח.
דירת 4 חדרים סביב 2.5 מיליון ש״ח.

הקבלן אומר שיש סעיף בחוזה שנקרא הלוואת קבלן. לפי ההסבר שלו זה אומר שאם הקבלן יצטרך לקחת הלוואה בשביל הפרויקט, הוא יכול לקחת עד 50 אחוז מערך הדירה, והוא זה שמשלם את ההחזרים של ההלוואה, אבל הקונים צריכים לקחת את ההלוואה.

אני באמת לא מבינה בנושאים האלו ורוצה לשמוע מה אתם חושבים.
האם זו עסקה שנשמעת טובה?
מה היתרונות והחסרונות?
איך המחיר ביחס לשוק?
האם יש שם פוטנציאל טוב להשכרה באזור ההוא?
והאם הסעיף של הלוואת קבלן זה דבר מקובל או שצריך להיזהר ממנו?

אשמח לכל עצה והכוונה. תודה רבה מראש!
עברתי כעת על כמה וכמה מ"אשכולות הנוכלות" הגדולים ב"פרוג".
האשכולות על כל הנוכלויות.

מזעזע לראות עד כמה הציבור שלנו מצולק מרמאויות. כמה מאות מליונים נפלו לפח. אבל ברוך ה' זה נראה שאנחנו בתהליך של תיקון, בין השאר בזכות פרוג, ובזכות כל האנשים הטובים.

מה שכן צריך לדעת שפרוג היום הוא כנראה "כיכר העיר" המרכזית של הציבור החרדי, בפרט בכל הקשור לדברים האלו, שהתקשורת החרדית משתפת איתם פעולה במקרה הרע ושותקת במקרה הטוב.

מה הבעיה? הבעיה שכמעט בכל אשכול כזה, שבו אנשים טובים מנסים להגן על האומללים הבאים מנפילה, מגיעים באופן קבוע כמה ניקים חדשים, בני בלי שם, (לפעמים משלמים על פרימיום) ומתחילים להלחם בעד הנוכלות: לזרוע ספיקות, להגן, וכו'.
הם עושים זאת בצורה ממש מתוחכמת ומניפולטיבית, לפעמים מחמיאים לאיצ'ה אבל טוענים שכאן הוא התבלבל, מפריחים חצאי אמיתות, מביאים חצאי נתונים, מאשימים אחרים בשקר, וכו' וכו'. וכאשר מוכיחים על ניק מסויים שהוא טרול - מגיע ניק חדש ומגן עליו...
כמובן שזה ממש שקוף שמדובר בנציגי הנוכלים, ואולי בנציגים של כאלו שנפלו כבר בנוכלות, ועכשיו מקווים שהנוכלות לא תתפוצץ, בכדי שהם יוכלו לחלץ משהו מההשקעה שלהם...
אבל כמובן הם לא מודים בזה, הם בכלל לא קשורים, וגם לא משקיעים, הם רק נציגי הועדה נגד לשון הרע, או שבמקרה הם התעניינו והם יודעים וכו' וכו'.

עכשיו - אנשים שמכירים את הפורום, יודעים פשוט לדלג על כל מה שהם כותבים.

הצרה היא שיש הרבה שלא מכירים. יש הרבה מאוד אברכים בלי שום ידע, שמישהו מנסה לדחוף להם איזו השקעה, והם ניגשים לחדר מחשבים, כותבים בגוגל את שם ההשקעה. האשכול הרלוונטי עולה להם והם מתחילים לקרוא.

וזה ממש מסוכן שהם יקבלו את כל המידע המניפולטיבי הנ"ל. זה נשמע לכם מוזר, אבל יש הרבה כאלו שהודעה של איצ'ה שוות ערך מבחינתם להודעה של טרול כלשהו...

עוד נקודה היא שהם מנסים בכל הכח להטריל את האשכול, להעביר אותו למריבות אישיות, עד שהוא ינעל/ימחק.

ההצעה שלי פשוטה. בכל אשכול בנושא השקעה מסוכנת, ויש כאן ב"ה את המומחים לעניין, יודיעו לניקים הנ"ל שהם יוכלו לכתוב באשכול רק אם הם מזדהים מול הנהלת הפורום עם ת"ז וכו', ומפרסמים כאן גילוי נאות מה הקשר שלהם לעניין.
אם לא - הם יחסמו.


זה נראה פרוצדורה מיותרת, אבל רק למי שלא יודע איזו הצלת נפשות ודורות יש באשכולות החשובים הללו - בלי שום הגזמה.

כמובן שאם הם יזדהו יהיה כאן תועלת עצומה נוספת: הם לא יוכלו יותר לזרוק הבטחות בלי כיסוי, בחינת "גביהא בן פסיסא" (ע"ע).
למשל, ראיתי הודעה באשכול על פנדרלה, לפני שנה ושלושה חודשים, שהניק כותב "בעצם חבל על הדיון, זה הרי סיפור של השנה הקרובה, ברור שבשנה הקרובה יגיעו כל הרווחים".
אז הנה עברה השנה... אם היה כותב את ההודעה הזו מישהו רשמי מטעם - הסיפור כבר היה ברור...

מתייג את המנהלים והשליחים למלאכת הקודש של ההצלה מנוכלויות:

@מקצועי בלבד @השקעות R הון @איצ'ה קו המידע @מנוי פרימיום @אלי אלימלך @ברנדוויין וסליחה ממי ששכחתי...

עריכת מנהל: האשכול לא נועד לדיון בנושא של נוכלות זאת או אחרת [לכך יש את האשכולות המיועדים לכך] אלא רק לדון על רעיונות באופן כללי שהנוכלויות לא יגיעו לפרוג.
1769630703938.png
אז הדולר צונח.
ומהר יחסית.
נשברים כאן מחסומים פסיכולוגיים של 30 שנה...
הדולר עומד על פחות מ3.10 שקלים.
מה זה אומר לנו?

נתחיל מהסוף: פשוט להמשיך להשקיע!

הדולר יעלה או ירד?
אנחנו כידוע לא מנסים לחזות את העתיד, אלא להתנהל בהווה בצורה החכמה ביותר.
אז אולי לגדר את המט"ח זה הפיתרון!

מה זה גידור?
דוגמה לגידור: חקלאי שחושש מירידת מחירי החיטה, חותם מראש על חוזה למכירת היבול במחיר קבוע. כך, גם אם מחיר השוק יצנח, ההכנסה שלו מוגנת.
כך גם בדולר יש אנשים טובים... שבתשלום כמובן ישמחו לספק לנו את הביטוח הזה...

וכעת נשאלת השאלה מדוע לא לגדר מט"ח.
כן אני יודע שכל האנשים עם השמות המפוצצים, יודעים לדקלם לא כדאי לגדר מט"ח בהשקעה ארוכת טווח, בא ננסה להבין את זה במתמטיקה טהורה בשביל להסביר זאת לעצמנו, כך שנהיה בטוחים יותר בעצמנו.
אז הנה החישוב הפשוט, גידור מט"ח עולה סביב האחוז, (עלות גידור פשוטה סביב 1%, ובקרן מנוטרלת [-מגודרת] פער עלות דמי ניהול למנוטרלת - 0.5%, היות ואין קרנות איריות מנוטרלות שקליות נצטרך לקנות קרן ישראלית מה שמעלה את המחיר בעוד 0.15 בממוצע, בנוסף יש מיסוי על דיבידנים גבוה יותר בכ 0.35% בשנה, 0.5+0.35+0.15= 1% שוב חזרנו לאותה תוצאה של אחוז)
הבה נניח שהדולר יאבד מהערך שלו 1.5% בשנה, אז ללא גידור נפסיד 1.5%, ואם גידור נפסיד 1% בשנה. אז הפער בין גידור ללא גידור הוא סיכון של 0.5% בשנה בממוצע.
הבה נניח שאני משקיע ל10 שנים בהנחה של תשואה ממוצעת של 10% שנתי.
אז ההפסד שלי מירידת הדולר היא 5% סה"כ, והתשואה היא סביב 122%!, ואם הדולר יתחזק אזי המגדר בוודאות רק יפסיד!

כדי שעלות הגידור (10%) תצדיק את עצמה הדולר יהיה חייב להיחלש עוד 10% מעכשיו ולרדת לשער של 2.781 לשקל.

כמובן שאם אנחנו משקיעים לטווח של 20 שנה הוא יצטרך לרדת עוד הרבה יותר!

מקווה שנהנתם!!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  9  פעמים
למעלה