חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
הסנטור טד קרוז בראיון מצולם לCNBC:
הפצרתי בנשיא ואמרתי לו שהמשטר מעולם לא היה חלש יותר. אל תחמיץ את ההזדמנות הזאת.
אם האייתוללה יודח מן השלטון, הדבר יהפוך את אמריקה לבטוחה הרבה יותר.
הפצרתי בנשיא לתמוך במפגינים ואף לחמש אותם, לאפשר לעם האיראני את היכולת להפיל את המשטר.
ושנית, אני סבור שפוטנציאלית יש אפשרות שנראה, אולי כבר בתוך ימים, תקיפות מוגבלות.
מה שלא נראה הוא כוחות קרקעיים. לא נראה נוכחות קרקעית של חיילים אמריקאים שם.
אך אני חושב שיש אפשרות ממשית לתקיפות ממוקדות
 
המספרים מאחורי פריסת הכוחות במזה"ת של ארה"ב |
✈️ 150+ מטוסים הועברו לאזור
🚢 2 נושאות מטוסים ענקיות
⚓ 11 משחתות עם טילי טומהוק
🎯 60+ מטוסי קרב בירדן
🔻 צוללת גרעינית אחת
למעשה, שליש מכל הצי האמריקני פרוס כעת מול איראן - הריכוז הגדול ביותר מזה 20 שנה של צבא ארה"ב

ישראל היום
 
*איתי בלומנטל:* פרסמנו הערב: גורם בפיקוד המרכז האמריקאי מאשר לנו הערב ששנים עשר מטוסי קרב מסוג F-22 נחתו אחר הצהריים באחד מבסיסי חיל האוויר בדרום הארץ כחלק מההיערכות האזורית של ארה"ב במזרח התיכון

מדובר במטוסי הקרב המתקדמים ביותר בעולם, שיש רק לאמריקניים, ובין היתר אמורים לחדור לשטח האויב ולפתוח את מערכי ההגנה האווירית ולנטרל מכ"מים. יתכן שהבחירה האמריקנית לפרוס את טייסת ה F22 בישראל נובעת מכך שישראל ערוכה להתמודדות עם מתקפות טילים ועל סמך ניסיון העבר מהמערכה האחרונה.
 
*איתי בלומנטל:* פרסמנו הערב: גורם בפיקוד המרכז האמריקאי מאשר לנו הערב ששנים עשר מטוסי קרב מסוג F-22 נחתו אחר הצהריים באחד מבסיסי חיל האוויר בדרום הארץ כחלק מההיערכות האזורית של ארה"ב במזרח התיכון

מדובר במטוסי הקרב המתקדמים ביותר בעולם, שיש רק לאמריקניים, ובין היתר אמורים לחדור לשטח האויב ולפתוח את מערכי ההגנה האווירית ולנטרל מכ"מים. יתכן שהבחירה האמריקנית לפרוס את טייסת ה F22 בישראל נובעת מכך שישראל ערוכה להתמודדות עם מתקפות טילים ועל סמך ניסיון העבר מהמערכה האחרונה.
*סולימאן מסוואדה:* איתי, כמה זה חריג ומה המשמעות של הצעד הזה?

*איתי בלומנטל:* מטוסי קרב אמריקניים בכוננות בישראל זה חריג, מטוס קרב מסוג F22 חריג ביותר!
 
בכירים בצה"ל: "שעת ההכרעה של הנשיא טראמפ מתקרבת, הקפיץ לא יישאר מתוח זמן רב". (13)
 
על מה הדרמה בנחיתה של F-22 בישראל? ינון יתח עם כמה פרטים שחשוב לדעת:⁩ - מדובר על מטוס חמקן דו-מנועי, שמיועד לעליונות אווירית מתוצרת לוקהיד מרטין בדומה ל-F35 - המטוס יודע לשאת חימושים רבים במשקל כולל של כ-4.5 טון בתצורה חמקנית עם חימוש בבטן המטוס ועד 15 טון בתצורה כוללת. - מפעיל מערכות מכ"ם בעומק השטח וטכנולוגיות נוספות - בדומה למטוסים ישראלים. - הפקטור בטיסה למרחקים: יכול לשאת כמות גדולה של דלק, מצריך תדלוקים מעטים ויודע (בהיותו חמקן) לצרוך פחות. - המטוס מסוגל לטוס במהירות 1.5 מאך, על קולי, ללא צורך בפתיחת מבערים כמו מטוסים אחרים. היכולת מאריכה את טווח הפעולה, מקטינה את חתימת החום שלו ומאפשרת לו להגיע לזירה במהירות רבה יותר מיריביו.
 
ירון אברהם מהדיונים הסגורים על מוכנות העורף: 34% מהאוכלוסיה בישראל לא ממוגנת. לא באמצעות ממדים ולא באמצעות מקלטים בבניין.
זמן ההתרעה לציבור יישאר דומה. לפי שעה, לא צפוי שינוי משמעותי במודל ההתרעה של פיקוד העורף.
 
דיווח חריג: גם ראש הCIA יצטרף לתדרוך של רוביו ל"קבוצת ה8 בכירים בסנאט ובבית הנבחרים"* (ברק רביד)
 
ירון אברהם מהדיונים הסגורים על מוכנות העורף: 34% מהאוכלוסיה בישראל לא ממוגנת. לא באמצעות ממדים ולא באמצעות מקלטים בבניין.
זמן ההתרעה לציבור יישאר דומה. לפי שעה, לא צפוי שינוי משמעותי במודל ההתרעה של פיקוד העורף.
ירון אברהם: פרסמנו במהדורה | הדיונים הסגורים על מוכנות העורף בדרג המדיני והצבאי. הפרטים מעניינים. הנה מה שאפשר לומר:*

בשבועות האחרונים מתקיימים בישראל דיונים סגורים בנושא הגנת העורף, לקראת האפשרות של עימות מול איראן.

תדירות הדיונים האלה הלכה וגברה בימים האחרונים, כולל כינוס של ועדת השרים להגנת העורף, ששום דבר שנוגע למוכנות העורף מול איראן ונדון בה לא יצא לציבור. בהודעה לתקשורת פורט רק נושא רעידות האדמה.

הערב אנחנו מפרסמים שבמסגרת הדיונים שמקיים שר הביטחון כץ, יחד עם ראש רשות החרום הלאומית ואלוף פיקוד העורף שי קלפר, כמובן עם גורמים נוספים, מערכת הביטחון מעדכנת על מודל הפקת הלקחים ממבצע עם כלביא.

זה מה שאפשר לספר על מה שקורה שם:

קודם כל - נתון מבהיל למדיי - 34% מהאוכלוסיה בישראל לא ממוגנת. לא באמצעות ממדים ולא באמצעות מקלטים בבניין. בפיקוד העורף מציגים מודלים שייתנו בזמן אמת מענה לאוכלוסיות מתקשות או לאוכלוסיות שבהן מערך המיגון נמוך.

לגבי הפעלת המשק בשעת חרום - יוחרגו עוד מקומות עבודה שיוכלו לפעול הפעם בשל העובדה שהם יודעים לעבוד ממקומות בתת-קרקע במידת הצורך, בחניונים וכדומה.

לגבי מערך הצופרים - זמן ההתרעה לציבור יישאר דומה. לא צפוי שינוי משמעותי במודל ההתרעה של פיקוד העורף לפי שעה.

את כל אלה שמעו שרים בישיבת הקבינט, אבל לשכת שר הביטחון - אולי כדי לא לזרוע בהלה - לא פרסמה זאת לציבור, שם אומרים לנו הערב כך:

"שר הביטחון מקיים דיונים שגרתיים בכל הנושאים, בין היתר בנושאי מוכנות העורף".
 
גילי כהן:

דיווחתי במהדורת כאן חדשות

כחלק מלקחי המלחמה עם איראן, המדינה הסדירה מה בדיוק נחשב משק חיוני בשעת חירום, במקרה של הגבלה משמעותית מטעם המדינה על היציאה למקומות העבודה. צוות של כמה משרדי ממשלה, יחד עם רשות החירום הלאומית ופיקוד העורף גיבשו את רשימת התחומים העדכנית - שגם מחויבת לעבוד בשעת חירום, וגם מחויבת במיגון מתאים. העדכון פורסם היום, בימים של מתיחות הולכת וגוברת מול איראן. לפי ההגדרות, ענף ההייטק העוסק באספקת שירותי תקשורת, תכנות, שירותי מידע וענן - לצד תשתיות ומעבדות בתחום הסייבר, המדטק והאנרגיה - ייחשבו כמשק חיוני לשעת חירום, בשל הערך הכלכלי המשמעותי הנשקף ממנו.
 
הנשיא טראמפ צפוי להתייחס הלילה בנאום מצב האומה למשבר עם איראן, אך עדיין לא ברור סופית אם המסר שלו יהיה ממוקד בפתרון דיפלומטי או באיום נוסף לפעולה צבאית נגד איראן. יועציו של טראמפ סטיב וויטקוף וג'ארד קושנר הציעו לו להכניס לנאום משפט חיובי על השיחות בז׳נווה, וסימן השאלה הגדול שגם יכול להשפיע על תוכן הנאום הוא ההצעה האיראנית. מקור שמעורה בפרטים ציין כי שר החוץ האיראני קיבל אישור מהמנהיג העליון ח'אמנאי לגבי פרטי ההצעה. עם זאת, עד לרגע זה ההצעה עדיין לא הועברה לארה"ב. אם ההצעה לא תועבר הדבר עלול להיתפס ע"י הנשיא טראמפ כנסיון איראני למשוך זמן. יש לחץ גדול מאוד של המתווכות - עומאן, קטאר ומצרים - על האיראנים להציג בהקדם הצעה רצינית לארה"ב

ברק רביד
 
ביום חמישי האחרון. פיקוד העורף כבר נערך להנחיות חירום והן נדחו .
 
דיווח במערב: משמרות המהפכה מציבים בכוננות משגרי טילים סיניים במזרח טהרן.
 
כלי תקשורת בעיראק מדווחים על טיסות של מטוסי קרב לא מזוהים סמוך לגבול איראן עיראק.
 
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י:

"בהתבסס על ההבנות מהסבב הקודם, איראן תחודש את השיחות עם ארה"ב בג'נבה מתוך נחישות להשיג עסקה הוגנת ושוויונית - בזמן הקצר ביותר האפשרי.

אמונותינו הבסיסיות ברורות: איראן בשום פנים ואופן לא תפתח נשק גרעיני, וגם לעולם לא נוותר על זכותנו לרתום את היתרונות של הטכנולוגיה הגרעינית למען עמנו".
 
סוכנות הידיעות האיראנית ״איראן בערבית״:

- משמרות המהפכה סיכלו ״מבצע גדול ומורכב״ שתכנן ארגון המוג'אהדין העממי של איראן בסיוע המוסד הישראלי

- כמה מחברי הרשת שתכננו את המבצע נהרגו במהלך הסיכול, וכמה נוספים נעצרו

- חקירות גילו כי המבצע כוונה לארמון הנשיאות ולמטה של המועצה העליונה לביטחון לאומי

ברק בטש
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה