זה מה שאני
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
- #101
לדעתי אין כמעט ספק שהמקום יהיה חרדי למהדרין. ברגע שזה מוגדר "צביון חרדי" - אף חילוני שפוי לא יקנה שם למגורים - אלא רק להשקעה. כך שקרוב ל100% מהתושבים (קונים ושוכרים) יהיו חרדים.
למה מורידים את הסיכויים לאפס? 40% מתוך ה50% שמוגרלות הן למילואים = 20% מסך הדירות!אטרקטיביים מאוד, הבעיה היא הקדימות של מילואים ובני מקום שמורידים הסיכוי לאפס
מי אומר שיבואו לגור כשכתוב באותיות מודגשות "צביון חרדי"? אבל מכאן עד לכדי לשנות את העיר המצב רחוק!ומשנים את פני העיר.
אני לא יודע מה ההגדרה של מחירים זולים? גם בהר יונה ללא היוזמה והחסד של ר' אברהם סלונים,בהר יונה יש נכון להרגע 197 נרשמים ליטאים, בקרית גת יש מקום לאלפים והם יבואו בתנאי שהמחירים יהיו זולים.
יש כאן שתי נקודות בשאלה של @חרדניק במה לעשות?למה צריך לעשות משהו? הפרדת כוחות עדיפה תמיד,
יש כבר תב"ע כמעט מאושרת לפלוגות. זה לא משהו של עוד 200 שנה (זה שפיר שמדברים עליו כבר עשור+).1. העיר פלוגות, ובזה הפרדת כוחות אכן טובה לכשתקודם!
אבל כרגע זה לא מקודם בגלל התנגדות משרד האוצר מה שיכול לתקוע את כל העיר, ואולי בהמשך גם להילקח מאיתנו!
מה שעשו התושבים במלכי ישראל פשוט התאבדו על זה והטרילו כל מי שרק יש לו קשר לענין,מישהו יכול לענות מה אפשר לעשות?
"לולא החסד של ר' סלונים" נכון, אבל תכלס יש את החסד הזה ובקרית גת אין (ואל תשאלני מדוע)אני לא יודע מה ההגדרה של מחירים זולים? גם בהר יונה ללא היוזמה והחסד של ר' אברהם סלונים,
המחיר גבוה ב200,000 ש"ח לפחות! (ויש קבלנים שמוכרים ביותר מכך!)
אם ימכרו דירות 3 חדרים 17,000/18,000 למ"ר, כנראה יקנו הרבה חרדים!
השמטת נתון חשוב מאוד, כי רמה ד' הוצפה בפרסומים רחבי היקף על עתידו כל האמצע של כלל העיתונים המקומיים והארציים נמרחו בזעקות- כאן יהיה שכונה חרדית!לדעתי אין כמעט ספק שהמקום יהיה חרדי למהדרין. ברגע שזה מוגדר "צביון חרדי" - אף חילוני שפוי לא יקנה שם למגורים - אלא רק להשקעה. כך שקרוב ל100% מהתושבים (קונים ושוכרים) יהיו חרדים.
גם ברמה ד' יש זוכים חילוניים אבל הם לא חלמו מעולם לבוא לגור שם.
(בענין הזה סיפרתי כאן פעם שלפני כ4 שנים חיפשתי דירה לבת שלי בשכירות והתקשרתי למספר טלפון שפירסם על דירה ברמה ד'. שאלתי את בעל הדירה אם הוא יודע אם הבניין יותר חסידי או ליטאי? והוא ענה לי שהוא חילוני ממודיעין שזכה במחיר למשתכן ואין לו שמץ של מושג, ואז הוא הוסיף בשיא התמימות: "וואלה, את האמת, כולם שואלים אותי את השאלה הזו, מה באמת עדיף לי להגיד?...")
עדיין ישאר פער של 400,000 ש"ח בין המחירים בקריית גת למחירים בהר יונה,"לולא החסד של ר' סלונים" נכון, אבל תכלס יש את החסד הזה ובקרית גת אין (ואל תשאלני מדוע)
אולי זה מסביר את מה שהובא באשכול סמוך על מכרז שיצא על פרסום שכונת קרית גת מערב שזה תקציבי ענק בדיוק למה שאתה אומרהשמטת נתון חשוב מאוד, כי רמה ד' הוצפה בפרסומים רחבי היקף על עתידו כל האמצע של כלל העיתונים המקומיים והארציים נמרחו בזעקות- כאן יהיה שכונה חרדית!
קרית גת- בהינתן ש50% מהזוכים לא יהיו חרדים יצטרכו שם להיכנס למערך פרסומי דומה שישווק את הדירות לציבור של אנ"ש (כמובן במתכונת של רמה ד', דהיינו ע"י הקבלנים)
לפי מה ששמעתי מכמה אנשים שמבינים בזה (כאן בק"ג) המצב כרגע הוא שאין כלום מבחינת הקידום!למה צריך לעשות משהו? הפרדת כוחות עדיפה תמיד, תחשוב אם בני ברק הייתה שכונה מהעיר גוש דן...
האוצר מתנגדים כמעט לכל דבר וברוב המקרים מתקפלים, אז כנראה שלהם יש פחות כוח.למי יש יותר כח משרד האוצר או לרה"ע?
לא נראה לי שיגיעו, אני לא מכיר עכשיו חברים או משפחה שבכלל שוקלים את זה כאופציה...
אולי הרישום עכשיו בהר יונה של דיור לקהילות יצליח יותר.
אבל אי אפשר לדעת אולי יהיו הפתעות?
בעצם אני חוזר בי יכול להיות שאם יהיה מצע'ב על קרית גת אז כן יגיעו גם ליטאים.בהר יונה יש נכון להרגע 197 נרשמים ליטאים, בקרית גת יש מקום לאלפים והם יבואו בתנאי שהמחירים יהיו זולים.
כבר ענו לך ע"ז.למה צריך לעשות משהו? הפרדת כוחות עדיפה תמיד, תחשוב אם בני ברק הייתה שכונה מהעיר גוש דן...
יש כאן שתי נקודות בשאלה של @חרדניק במה לעשות?
1. העיר פלוגות, ובזה הפרדת כוחות אכן טובה לכשתקודם!
אבל כרגע זה לא מקודם בגלל התנגדות משרד האוצר מה שיכול לתקוע את כל העיר, ואולי בהמשך גם להילקח מאיתנו!
2. השכונה הדרום מערבית בקרית גת מערב שלפי הטענות יכולה לצאת לשיווק באופן מיידי! ורה"ע תוקע את זה.
לעשות משהו שכל הטוב הזה לא יגזל מאיתנו ושיתחילו למכור את החלק השני של ק"ג מערב כמה שיותר מהר!לפי מה ששמעתי מכמה אנשים שמבינים בזה (כאן בק"ג) המצב כרגע הוא שאין כלום מבחינת הקידום!
זה לא משנה אם תקרא לזה גרינלנד או ארה"ב העיקר שזה יקודם כמה שיותר מהר לציבור החרדי,
מדובר בסכום דירות אסטרונומי! (לא פחות מכך...)
ואם משרד האוצר מתנגד להפרדת כוחות! אז אולי אפשר לקבל משהו אחד מרה"ע שמאוד "אהוב" כאן על הציבור...
איך שמעתי מישהו שואל אתמול, בואונהיה מציאותיים למי יש יותר כח משרד האוצר או לרה"ע? והתשובה ברורה!
בכל מקרה אם הבנתי נכון אז יש גם חלק מהשכונה של ק"ג מערב שכן נמצא בשטח של ק"ג שתקוע סתם!
ושאלתי (בעיקר) לגבי זה מה אפשר לעשות?
(מתפעל מהסבלנות שלך לענות על כל שאלה אשריך!)
מה ההגיון לליטאי לקנות בהר יונה דירה ב 13,300 למ"ר (רק ל 230 הנרשמים הראשונים זה ללא הצמדה למדד, ואם יש 197 נרשמים ליטאים כלומר שעברו את ה230 בסך הכל) כשהאכלוס עוד 5 שנים, כשליטאי יכול לקנות היום בעפולה עילית ב 14,000 למ"ר מוכנה לאיכלוס או איכלוס בקרוב?בהר יונה יש נכון להרגע 197 נרשמים ליטאים, בקרית גת יש מקום לאלפים והם יבואו בתנאי שהמחירים יהיו זולים.
על דירות רגילות . הולכים לבקש 14 אל''ש למטר . ואפשר עכשיו לקנות באותו מחיר על הנייר . שהם כבר עם היתר בנייה . לא מבין מה החסד ומה ההסכם שהגיעו עם קבלן במחיר מוזל מה זה זול פהמה ההגיון לליטאי לקנות בהר יונה דירה ב 13,300 למ"ר (רק ל 230 הנרשמים הראשונים זה ללא הצמדה למדד, ואם יש 197 נרשמים ליטאים כלומר שעברו את ה230 בסך הכל) כשהאכלוס עוד 5 שנים, כשליטאי יכול לקנות היום בעפולה עילית ב 14,000 למ"ר מוכנה לאיכלוס או איכלוס בקרוב?
מלבד הנושא של ההצמדה הנושא העיקרי הוא מחיר השכירות של 5 שנים, מגיע הרבה יותר ממחיר עפולה עילית כיום,
לחסידים וירושלמים אני מבין את נושא הקהילות אבל לליטאים?
אני מתפלא עליך ידידי, דירת 100 מר פלדלת בעפולה מקבלן ב1.4 מש"ח ? תמצא לי בבקשה, דמי תיווך מובטחים.מה ההגיון לליטאי לקנות בהר יונה דירה ב 13,300 למ"ר (רק ל 230 הנרשמים הראשונים זה ללא הצמדה למדד, ואם יש 197 נרשמים ליטאים כלומר שעברו את ה230 בסך הכל) כשהאכלוס עוד 5 שנים, כשליטאי יכול לקנות היום בעפולה עילית ב 14,000 למ"ר מוכנה לאיכלוס או איכלוס בקרוב?
מלבד הנושא של ההצמדה הנושא העיקרי הוא מחיר השכירות של 5 שנים, מגיע הרבה יותר ממחיר עפולה עילית כיום,
לחסידים וירושלמים אני מבין את נושא הקהילות אבל לליטאים?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים

Reactions: יואלי קליין ו-eliconm2 //