עזרה מעונות ומשפחתונים לילדי אברכים - תשפ"ה

אח שלי .הוא חייב גיוס ועובד כשכיר ושנה שעברה (תשפ"ה)קיבל סבסוד למעון לשני ילדיו
1)האם גם השנה יקבלו הנחה או שבעקבות מכתב היועמשי"ת שאין לתת סבסוד לחייבי גיוס לשנת תשפ"ו גם אם האבא עובד יש מה לחשוש שבסוף לא יהיה הנחה (כי בינתיים הוא משלם מחיר מלא לשני ילדים
2) עמותת אמת ליעקב פרסמו שאין לחשוש ובסוף יהיה סבסוד ..אבל האם לדעתכם אפשר לסמוך על זה .כי מדובר בסכום גבוה
 
אני צריכה עזרה בדרגה דוקא לצהרונים.
אצלנו בעיר זה לא מסובסד ולפני דרגות הצהרון עולה 850 ש"ח לחודש.
בעלי אברך + עוסק פטור. (הוא לא בגיל גיוס,)
ואני עצמאית.
ובסימולטור שאני כותבת את הנתונים כתוב לי דרגה 12
ולפי החישוב שלי כן אני אמורה לקבל דרגה.
מה יכול להיות שהגדרתי לא נכון? אולי קשור להגדרה של הבעל?
יש לי 2 ילדים להכניס לצהרון.
אשמח לעזרה. תודה.
 
אני צריכה עזרה בדרגה דוקא לצהרונים.
אצלנו בעיר זה לא מסובסד ולפני דרגות הצהרון עולה 850 ש"ח לחודש.
בעלי אברך + עוסק פטור. (הוא לא בגיל גיוס,)
ואני עצמאית.
ובסימולטור שאני כותבת את הנתונים כתוב לי דרגה 12
ולפי החישוב שלי כן אני אמורה לקבל דרגה.
מה יכול להיות שהגדרתי לא נכון? אולי קשור להגדרה של הבעל?
יש לי 2 ילדים להכניס לצהרון.
אשמח לעזרה. תודה.
תשחקי בהגדרות
שימי לב אם בסכום ההכנסות צריך להכניס סכום ממוצע לחודש או כמות ההכנסה ב3 חודשים
גם אל תצייני את האברך, אין לזה משמעות לדרגה

(כך לפי מה שאני מכירה)
 
האם אברך שלא בגיל גיוס(ועשה גם שירות לאומי) זכאי לדרגה או שכל האברכים בבעיה עם הדרגות?
 
דחוף לי לדעת לקראת הרישום למעונות תשפ"ז.
מהן הדרכים הכשרות כיום לקבל סבסוד לאברך?
עסק עצמאי בסכום כלשהו מספיק?
תלוש בסכום כלשהו מספיק?
דרגת רווחה אפשר לקבל אם האמא עובדת אבל לא זכאים לסבסוד כי האבא אברך? (יש תיק).
 
דחוף לי לדעת לקראת הרישום למעונות תשפ"ז.
מהן הדרכים הכשרות כיום לקבל סבסוד לאברך?
עסק עצמאי בסכום כלשהו מספיק?
תלוש בסכום כלשהו מספיק?
דרגת רווחה אפשר לקבל אם האמא עובדת אבל לא זכאים לסבסוד כי האבא אברך? (יש תיק).
תשאלי ברווחה.
לכאורה לא אמורה להיות שום בעיה.
הכללים של הרווחה לא קשורים בכלל לכללים של התמ"ת
אבל בשביל לקבל דרגת רווחה את צריכה להרוויח שכר נמוך מאד.
 
אבל בשביל לקבל דרגת רווחה את צריכה להרוויח שכר נמוך מאד.
זאת בדיוק הייתה השאלה שלי.
בעקרון דרגת רווחה זה רק אם מרוויחים פחות מהמינימום כדי לקבל דרגת תמ"ת (3100 בערך).
כי מי שזכאי לדרגת תמ"ת לא זכאי לדרגת רווחה.
השאלה היא מה קורה שלא זכאי לדרגת תמ"ת לא בגלל הסכום.
 
זאת בדיוק הייתה השאלה שלי.
בעקרון דרגת רווחה זה רק אם מרוויחים פחות מהמינימום כדי לקבל דרגת תמ"ת (3100 בערך).
כי מי שזכאי לדרגת תמ"ת לא זכאי לדרגת רווחה.
השאלה היא מה קורה שלא זכאי לדרגת תמ"ת לא בגלל הסכום.
לא הבנתי אותך.
את זכאית לדרגת רווחה
אבל חושבת שאם את לא זכאית לדרגת תמ"ת בגלל חיוב גיוס לא תהיי זכאית לדרגת רווחה?
 
לא הבנתי אותך.
את זכאית לדרגת רווחה
אבל חושבת שאם את לא זכאית לדרגת תמ"ת בגלל חיוב גיוס לא תהיי זכאית לדרגת רווחה?
בעיקרון היא לא זכאית לדרגת רווחה - בגלל הסכום
אך היא גם לא זכאית לדרגת תמ"ת - בגלל שהאבא אברך
השאלה שלה האם תוכל לקבל דרגת רווחה מהסיבה שאין לה דרגת תמ"ת, בלי קשר לסכום.
 
לא הבנתי אותך.
את זכאית לדרגת רווחה
אבל חושבת שאם את לא זכאית לדרגת תמ"ת בגלל חיוב גיוס לא תהיי זכאית לדרגת רווחה?

בעיקרון היא לא זכאית לדרגת רווחה - בגלל הסכום
אך היא גם לא זכאית לדרגת תמ"ת - בגלל שהאבא אברך
השאלה שלה האם תוכל לקבל דרגת רווחה מהסיבה שאין לה דרגת תמ"ת, בלי קשר לסכום.
זה בדיוק העניין.
וזה דחוף, למה הרישום עוד שבועיים, ועושה רושם שיסגר עוד לפני שנספיק להגיד הא. (מצוקת מקומות חריפה.)
 
זה בדיוק העניין.
וזה דחוף, למה הרישום עוד שבועיים, ועושה רושם שיסגר עוד לפני שנספיק להגיד הא. (מצוקת מקומות חריפה.)
אני לא יודעת, אין לי נסיון.
כדאי שתתיעצי עם הרווחה.
ההגיון האישי שלי אומר שלא תהיו זכאים.
 
שלום
עוסק פטור, כמה שעות מינימום צריך על מנת ליהות זכאים לסבסוד?
אשמח לכל מידע איך הסבסוד להורה עצמאי עם עוסק פטור
תודה!!
 
משפחתונית שיש לה ילד במשפחתון של עצמה
אך בעלה חייב גיוס
האם תהיה זכאית לסיבסוד בגין הילד? או שלא תקבל עליו כלום?
אשמח מאד למענה.
 
משפחתונית שיש לה ילד במשפחתון של עצמה
אך בעלה חייב גיוס
האם תהיה זכאית לסיבסוד בגין הילד? או שלא תקבל עליו כלום?
אשמח מאד למענה.
אם בעלה אינו עובד היא לא תקבל כלום,
(זה לא משנה מה האשה עובדת),
אבל אם בעלה עוזר לה בניהול המשפחתון, מומלץ מאוד לדווח לרשות המסים שבעלה שותף בעסק,
ואז הוא נחשב עובד,
(זה אמנם מזיק לדמי לידה, אבל נותן ריווח כפול ומכופל במענק עבודה).
 
לקראת מעונות תשפ"ז:
חייב גיוס שיש לו תלוש יכול לקבל הנחה?
מה המינימום בתלוש?
ומה החסרונות של להיות עם תלוש במקום להיות רשום כאברך?
תודה רבה!
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

שלום רב,

ארגון אמת ליעקב בישראל - עתר לבג"ץ בגין סבסדוד יום למחויבי גיוס שהם שכירים / עצמאיים / בעלי עסק חדש .
יש צורך להרוויח לחודש מינימום 3,159 ש"ח .

מעתיקה :


"ישראל, אַל יֵרַךְ לְבַבְכֶם, אַל תִּירְאוּ". עדכון חשוב בנושא הסבסוד למעונות יום​


הורים יקרים,

בשעות האחרונות פורסמה המלצה חדשה מטעם עו"ד גיל לימון, לפיה אחד התנאים לקבלת סבסוד למעונות יום בשנה הבאה יהיה הסדרת מעמד מול צה"ל (רצו"ב).
חשוב להבהיר: התבחינים הרשמיים לשנת תשפ"ו טרם פורסמו. מכתבו של לימון למ"מ מנכ"ל משרד העבודה הוא בגדר המלצה, וההחלטה הסופית לגבי שילובה בתבחינים נתונה לסמכותו הבלעדית של הצוות המקצועי במשרד. אנו בטוחים שהצוות המסור במשרד לא ייתן ידו להנחיה פוגענית זו.
אנו רואים בהמלצה זו פגיעה חמורה בעקרונות הסבסוד המקוריים, שכן מטרתו היא לעודד עבודה ולימודים מוכרים, ולא שירות צבאי. ההמלצה פוגעת במגוון רחב של משפחות, ובמיוחד באוכלוסיות הבאות:
  • הורים חילונים ופציפיסטים שאינם מתגייסים מסיבות שונות.
  • הורים עובדים ולומדים מכל המגזרים, אשר זקוקים לסבסוד כדי לצאת לשוק העבודה או להשכלה.
  • הורים מהחברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית שאינם משרתים בצבא.

יש לציין כי המלצה זו מנוגדת להודעת הפרקליטות לבג"ץ בעתירה שהגשנו רק לפני כשבוע, בה נקבע מפורשות שיש לסבסד הורה עובד ולומד ללא תנאי כזה. בנוסף, שינוי התבחינים לאחר תום הרישום והשיבוץ לשנת תשפ"ו פוגע בהיערכות ובהסתמכות של אלפי משפחות.
אנו נמשיך לפעול בעוצמה בנושא זה ובכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותנו, כולל הגשת עתירה דחופה, כדי למנוע את יישום ההמלצה. אנו מאמינים שבסופו של דבר נצליח, כשם שהצלחנו בעתירות עד היום.
אנו עדיין ממליצים לכל ההורים שתוכניותיהם כוללות עבודה או לימודים להמשיך במסגרות כפי שתכננו. יחד עם זאת, אנו מבהירים כי אין בקבלת המלצה זו משום לקיחת אחריות לתוצאה, שכן היא אינה תלויה בנו.
נמשיך לעדכן אתכם בכל התפתחות.

תזכורת חשובה: מועדי הגשת מסמכים
שימו לב למועדים הקרובים:
למרות שבתבחינים לשנת תשפ"ה מופיע תאריך יעד של 31.8.25, חובה להגיש את כל המסמכים עד ליום חמישי, ה-28 באוגוסט. הסיבה לכך היא שהתאריך הרשמי שנקבע על ידי החשב הוא 30.8, שחל בשבת.
אנא הקפידו להגיש את המסמכים בהקדם האפשרי ולא לחכות לרגע האחרון. לאחר ההגשה, חובה עליכם לוודא באתר משרד העבודה כי סטטוס ההגשה והדרגה שלכם נותרו מאושרים. יש לעקוב אחר הסטטוס עד היום האחרון, גם אם כבר אושרתם.

סייעו לנו להמשיך להיאבק למענכם

כדי שנוכל להמשיך בפעילותנו ולממן את העלויות המשפטיות הגבוהות, אנו זקוקים לתמיכתכם. ניתן לתרום באחת מהדרכים הבאות:

בברכה,
ארגון "אמת ליעקב בישראל"


קישור GOV

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  10  פעמים
למעלה