יש משפט ידוע: שיהודי לא עושה קידוש הגוי עושה הבדלה.
קצת סדר:
א. היו גדולי תורה מובהקים לכו"ע כמו הגר"מ שטרנבוך וחברי בד"צ העדה"ח שהורו לצאת להפגנה, אז אי אפשר לבא בטענות לאלו שהלכו. בדיוק כמו ששואלים אותך על דברים מוזרים בהתנהלות החכי"ם ואתה עונה: "גדולי ישראל", ועוד ססמאות על אמונת חכמים, אז בקשה "העתק הדבק", דוק מינה ודון באתרין.
ב. בכל הפגנה מימים ימימה, יש את הצדיקים שבאים באמת ותמים ובין אם נסכים עם הגישה או לא אבל ברור שזה בא ממניעים טהורים, והם גם נזהרים לא להתנהג באלימות וכו', אך כידוע תמיד יש חבר'ה משועממים, צעירים חובבי אקשן ומהומות שגוררים את העסק שמאלה, היו הרבה פעמים שזה בכלל לא מהחבר'ה של המפגינים.
ג. לאלה שמתיימרים להבין בחשבונות שמים ומקשרים בין אסונות למחאות, נזכיר כי היה אסון גם בהפגנת המיליון, אז מה זה אומר? ואם כבר? שנים יש אסונות בבין הזמנים ובטיולים ומעולם לא חשבו הצדיקים הללו אולי יש בזה איזה סימן לבטל את הטיולים ובפרט למקומות מסוכנים. אולי עדיף שבמקום להטיל דופי בציבורים שהולכים ע"פ רבותיהם, כל אחד מאתנו יחפש בעצמו בדברים שכתוב בהם ברור לכו"ע בתורה שבכתב ושבע"פ שגורמים לצרות, האם אנו נקיים בזה? איך נראה אצלנו מצב ה"מחניך קדוש" וכל המסתעף ? כבוד התורה, גם לגדולי המחנה האחר? בין אדם לחברו ואהבת ישראל, גם למי שחושב אחרת ממך? גם למי שכל חטאו שנולד בציבור אחר משלך, או שהולך אחרי גדול בתורה שהעיתון שלך לא מחזיק ממנו? כל אחד יבדוק אצל עצמו, ויסיק את המסקנות. אין צורך להביט ימינה ושמאלה.



Reactions: דני הארט, אוראל סולטן, ר' מיילך ועוד 13 משתמשים16 //