חדשות בעולם מהפך וזעזועים בוונצואלה • ארה"ב עצרה את הנשיא מדורו במבצע נועז

  • הוסף לסימניות
  • #84
טראמפ: ונצואלה לא תהיה המדינה האחרונה. אנחנו בהחלט צריכים את גרינלנד
טראמפ מצהיר, יממה וחצי אחרי המתקפה על קרקאס: "אנחנו צריכים את גרינלנד למען ביטחוננו". כמאמר לאונרד כהן: קודם ניקח את ונצואלה, אח"כ ניקח את גרינלנד. (עמית סגל)
 
  • הוסף לסימניות
  • #85
מיגל טראוזמן, דובר ארגון הקהילה היהודית (CAIV) בוונצואלה בשיחה עם N12: "אתמול כולם נשארו בבתים, משום שהתעוררנו לבשורה על חדירה צבאית אמריקנית והוצאתו של ניקולס מדורו, ולכן הדבר הנבון היה להישאר בבית. אך כבר היום המצב מתחיל לחזור לשגרה: אנשים רבים ברחובות עומדים בתורים כדי לתדלק, לקנות תרופות ומזון בסופרמרקטים. הרחובות והכבישים המהירים נמצאים בשגרה מלאה". (תומר אלמגור)
 
  • הוסף לסימניות
  • #86
לא יודע אם קשור לכאן או לשרשור על איראן.

כמה היה חשוב מאדורו לציר הרשע האיראני?

מרכז המחקר עלמא: ב-27 במאי 2020, לרגל "יום ירושלים העולמי", פורסם באתר של המנהיג העליון, ח'אמנהאי, איור של רחבת מסגד אלאקצא בירושלים תחת הכותרת "נתפלל בירושלים".

באיור נראים דמויותיהם שלמנהיגים ובעלי תפקיד בולטים בציר השיעי האיראני דאז (נכון להיום חלקם כבר חוסלו...).

תשומת לב לאדם השמאלי ביותר העומד בשורה הראשונה ואשר רואים באיור רק חלק מדמותו.

זהו נשיא וונצואלה - ניקולאס מדורו, אשר נהפך לבן ברית קרוב מאוד של המשטר האיראני.

העובדה כי האיראנים טרחו לאייר את דמותו של מדורו כחלק ממנהיגי הציר השיעי, היתה אקט סימבולי משמעותי עם מסר ברור.

המסר נהפך למציאות הלכה למעשה, במיוחד בשנים האחרונות. האיראנים ראו בוונצואלה וכעוגן לפעילות האיראנית בדרום אמריקה בכלל וכ"חצר האחורית" לפעילות נגד ארצות הברית בפרט.

1767553678929.png
 
  • הוסף לסימניות
  • #91
  • הוסף לסימניות
  • #92
עמיחי שטיין: הוושינגטון פוסט מדווח: אחת הסיבות המרכזיות לכעס של טראמפ על מנהיגת האופוזיציה של ונצואלה מצ'אדו - בגלל שהסכימה לקבל את פרס נובל לשלום, שלטענת טראמפ הוא זה שהיה צריך לקבל. אז נכון, מצ'אדו הקדישה את הפרס לטראמפ אבל בכירים בבית הלבן אומרים לעיתון: "אם הייתה מסרבת - היא הייתה נשיאת ונצואלה"
 
  • הוסף לסימניות
  • #93
הרב אברהם גרשון, נשיא הקהילה החרדית בוונצואלה, לבצלאל קאהן בקול חי: "בוונצואלה יש כ-4,000 יהודים, מתוכם חלק גדול דתיים וחרדים. יש קהילה אשכנזית וספרדית, ואת הקהילה שלנו שאני ייסדתי, אבל כולם חיים באחווה ורעות. עד אתמול לא ידענו מה קורה, אבל בערב הודיעו שאפשר לחזור לשגרה היומיומית. בתי הכנסת ובתי הספר פתוחים, ועולם כמנהגו נוהג"
 
  • הוסף לסימניות
  • #95
ניסיון לפרוץ את המצור הימי של טראמפ | דיווח בניו יורק טיימס: 16 מכליות נפט הנתונות לסנקציות אמריקניות שהיו תקועות בשבועות האחרונים בנמלי ונצואלה, יצאו בבת אחת ביום שבת בבוקר מנמלי המדינה, בחסות הפעולה האמריקנית נגד מדורו, במטרה לחמוק מהסגר (אסף רוזנצווייג).
 
  • הוסף לסימניות
  • #97
ראש ממשלת סלובקיה, רוברט פיקו: אני חייב לתת קרדיט לטראמפ על דבר אחד: הוא לא נימק את החלטתו באופן שקרי בצורך להפיץ דמוקרטיה או להגן על זכויות אדם, כפי שהיה עושה ממשל ביידן או כל נשיא אמריקאי קודם. הוא דיבר בגלוי ורשמית על השליטה בנפט הוונצואלי ועל כניסתן של חברות אמריקאיות לתעשיית הנפט הוונצואלית.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אתגר קשרי מילים נוסף, מתחלף כל יום ב-13:00

מוזמנים לשלוח רעיונות לאתגר sheva.motion בג'ימייל
וכן אם יש רעיון למשחק מילים אחר שאשמח לבנות.

- ללא התחייבות לאתגר מדי יום
- ללא התחייבות לרמה גבוהה... מי שקל לו מדי, שייתן לילדיו הרכים לפתור

ועוד משחק נחמד שיצרתי בין לבין
אפשר לשנות את רמת הקושי בגלגל השיניים
שלום לכל חברי הפורום היקרים,

אני כותב כאן מתוך תחושת שליחות, לאחר שנחשפתי למאבק של קבוצת זוגות שנמצאים בתוך 'מלחמה' משל עצמם – המלחמה על הקמת בית בישראל.
כולנו יודעים שבטיפולי פוריות, כל יום הוא נצח. הזמן הוא המשאב הכי יקר, והשעון לא עוצר מלכת. לצערנו, המלחמה הנוכחית יצרה מציאות שבה הבירוקרטיה, ביטולי התורים והעומס במערכת הבריאות דוחקים הצידה את הזוגות האלו.
הם נמצאים במירוץ נגד הזמן, וכל עיכוב של חודש בגלל בירוקרטיה עלול להיות קריטי. מדובר בחיים עצמם, בזכות הכי בסיסית וקדושה – להפוך להורים ולבנות המשכיות לעם ישראל.
הופצה עצומה דחופה שדורשת מהמדינה לא להפקיר את הזוגות האלו בגלל המלחמה. אנחנו מבקשים להכיר בטיפולים האלו כזכות יסוד שלא נדחית, ולהסיר את החסמים הבירוקרטיים שחונקים את התקווה.
אנא, הקדישו דקה אחת לחתום. זו לא רק חתימה, זו הושטת יד לאחים שלנו שנלחמים בשקט, בקושי ובציפייה.
קישור לחתימה על העצומה:

יהי רצון שבזכות הערבות ההדדית הזו, נזכה כולנו לשמוע רק בשורות טובות, ולראות בבניין בתים נאמנים בישראל
0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה