- הוסף לסימניות
- #41
מי החליט ש80 קמ"ש היא המהירות בה יש מספיק שיקול דעת?ההבדל הגדול הוא במקרה בו הוא נדרש בלשיקול דעת מהיר או להזזת ידיים מהירה, ככל שהוא יותר מהר כך יש לו סיכוי פחות להספיק.
זה מעשים שבכל יום בכביש.
אולי דווקא 60 קמ"ש היא המהירות האופטימלית?
כמה לא מהר צריך? מהירות של הליכה רגלית?אז אפשר לעשות את ההצעה שלו אבל על 20 ק"מ יותר מהחוק.
לגבי מה שכתבת על רוב הנהגים - רוב הנהגים נוסעים מהר, אבל זה לא סותר את זה שאם אף אחד לא היה נוסע מהר התאונות היו יורדות. לכן גם אם נהג חושב על עצמו שזה בסדר, כציבור כדאי לתקן הגבלות.
דווקא זכור לי שאחרי העלת המהירות בכביש 1 סיפרו שלא הייתה עליה במספר התאונות או בחומרתם.
המהירות האופטימלית היא נתון שלא ניתן לחשב.
יתכן שעדיף שכולם יסעו בכביש מהיר על 30 קמ"ש וימנעו תאונות
ויתכן שעדיף שיסעו מהר יותר ושהתנועה תזרום
ויתכן גם שלא ניתן מעשית לאכוף את הגבלת המהירות באופן גורף
לגבי תאונות עצמיות, זוהי כבר האחריות האישי של הנהג (או כשל שהוא בין כה וכה לא יכול למנוע) לנסוע במהירות בה הוא יכול לשלוט ברכב, ולגבי תאונות עם רכבי אחרים ככל שנצליח לגרום לנהגים לנסוע באותו הקצב, כך שהסיכוי שיתנגשו אחד בשני יורד.
ולכן, כאשר באים לקבוע את המהירות הרצויה, צריך להתחשב במהירות שבה הנהגים נוסעים, ואם נעלה את מהירות הנסיעה וזה יגרום ליותר נהגים לנסוע במהירות דומה, אזי העלאת המהירות היא זאת שתפחית את היקף התאונות.
במציאות של ימינו בה רוב הנהגים בכבישים בינעירוניים נוסעים מהר יותר מהמהירות המותרת, העלאת המהירות היא הגורם שיכול להפחית את תאונות הדרכים
במה צריך להעלות? אני לא יודע, כדאי להעלות בקצת ולראות איך מתנהגים הנהגים בפועל.
הנושאים החמים





Reactions: משהי :), בחור בוגר, יואלי קליין ועוד 29 משתמשים32 //