• הוסף לסימניות
  • #1
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה




הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!
 
מיכאל שמש : האישור הסופי יתקבל רק אחרי גיבוש הנוסח בוועדה. משמעות החלטת החרדים: נתניהו והקואליציה מגדילים את ההימור. יצטרכו לעבור את כל הליך החקיקה בכנסת בלי ידיעה סופית שהחרדים בכלל תומכים בחוק. עם סיכון שבסופו של דבר חוק לא יהיה אבל ביקורת וזעם ציבורי בהחלט יהיו.
 
בליכוד כועסים על הודעת דגל התורה. הציפייה היתה שתהיה תשובה ברורה של כן או לא. בליכוד לא רוצים לשלם מחיר ציבורי בלי שתהיה ודאות לחוק. כרגע שוקלים איך להגיב. (מיכאל שמש)
 
בליכוד כועסים על הודעת דגל התורה. הציפייה היתה שתהיה תשובה ברורה של כן או לא. בליכוד לא רוצים לשלם מחיר ציבורי בלי שתהיה ודאות לחוק. כרגע שוקלים איך להגיב. (מיכאל שמש)
גורם בכיר בקואליציה: החוק לא יונח בלי התחייבות של דגל התורה לתמוך בו (עמית סגל)
 
אחרי הכרעת דגל התורה, הלחץ עובר כעת לש״ס, שתידרש גם היא לאשר סופית ורשמית את קידום חוק הגיוס. צעד כזה צפוי להצית גל מחאה משמעותי עוד יותר נגד הנציגים החרדים, כאשר ההפגנות שראינו עד היום היו רק הקדמה למה שממתין בהמשך. (אבי מוסקוב)
 
יו״ר אגו"י הרב יצחק גולדקנופף: עד לרגע זה לא קיבלתי את טיוטת חוק הגיוס ולכן היא טרם הובאה לפני מועצת גדולי התורה. מובהר באופן חד-משמעי: "אגודת ישראל לא תתמוך בשום הצעת חוק הכוללת סנקציות או פגיעה כלשהי במעמדם ובזכויותיהם של לומדי התורה בארץ ישראל כפי שהיה נהוג עד היום".
 
אמס
בג"ץ בעוד החלטה נגד לומדי התורה בפסק שניתן על עתירה המבקשת לשלוח צווי גיוס לכלל הבחורים: ״אין לאפשר המשך מתן הטבות שניתנות בקשר ישיר, או עקיף, להשתמטות מחובת הגיוס, למשל כאלה המוענקות לתלמיד ישיבה בתור שכזה, כאשר הימצאותו בישיבה משמיעה השתמטות מחובת הגיוס״.

על הממשלה לגבש בתוך 45 ימים "מדיניות אפקטיבית" לאכיפת גיוס חרדים שתכלול צעדי אכיפה משלימים, בדגש על המישור הכלכלי-אזרחי.
 
אבי מוסקוב: בכירים בדגל התורה: ״החרדים עשו את שלהם, הכדור כעת עובר למגרש של נתניהו. הוא נמצא עכשיו ברגעי במבחן האם הוא רציני ויקדם את החוק בזריזות או לא״. להבנתי, אם נתניהו ישדר רצינות, דגל תתן אור ירוק להצביע באופן סופי גם במליאה.
 
נתי קאליש: בצל הדיונים וההכרעה הצפויה בחוק הגיוס מרן הגר"א סאלים בקריאה לקביעת יום צום בהיכלי הישיבות בתפילה וזעקה להצלת עולם התורה. בנוסף הורה רה"י לבני ישיבת מאור התורה שבראשותו, לצאת ולערוך מעמד תפילה בקבר רחל אמנו לעורר זכות אם על בנים.
 
לפיד: “כל הרעיון בהקמת המדינה הציונית היה שלא מחכים יותר לאישורי רבנים”

כך כתב כבר הגר"ח מבריסק באיגרת מיום י"ט באלול תרנ"ט: "ותכליתם כבר הודיעו ופרסמו, כי היא לעקור את יסודי הדת, ולתכלית זו גם לכבוש את מקומות מושבות ישראל..."
 
בג"ץ בעוד החלטה נגד לומדי התורה בפסק שניתן על עתירה המבקשת לשלוח צווי גיוס לכלל הבחורים: ״אין לאפשר המשך מתן הטבות שניתנות בקשר ישיר, או עקיף, להשתמטות מחובת הגיוס, למשל כאלה המוענקות לתלמיד ישיבה בתור שכזה, כאשר הימצאותו בישיבה משמיעה השתמטות מחובת הגיוס״.

על הממשלה לגבש בתוך 45 ימים "מדיניות אפקטיבית" לאכיפת גיוס חרדים שתכלול צעדי אכיפה משלימים, בדגש על המישור הכלכלי-אזרחי.
ח"כ ישראל אייכלר: שלטון הרשע בבג"צ מנסה לגרור את המדינה למלחמת אזרחים נגד החרדים. היום גזרה המלכות על כל הרשויות לעצור בכפיה המונית את לומדי התורה. הדמוקרטיה הישראלית שבויה בידי הדיקטטורה הבג"צית. הם חוללו הפיכה שלטונית אנטי יהודית כל זמן שעדיין לא נעלו את הכנסת, נמשיך לנסות להציל את לומדי התורה מידי אויביה. אנחנו נשוב להעלות להצבעה את חוק המעונות לסייע לאמהות ולתינוקות של לומדי תורה, על אפם ועל חמתם של כל מבקשי נפשם.
 
צפו: הגר"י יוסף רוקד לצלילי 'בשלטון הכופרים'

תיעוד שהגיע לידי מערכת 'אמס' מציג סיטואציה מפתיעה מחתונת בת הדיין הרב ירון נבון, שבה נראה מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף במרכז קבוצת בחורים מישיבת 'נתיב הדעת' בראשות הגר"א קפלן, אשר רוקדים ומפזזים לצלילי השיר 'בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים', אותו משמיעים הזמר מוישי ולס ותזמורתו של דני אבידני.

התיעוד מפתיע במיוחד, לאור העובדה שמרן הראש"ל, בנו של מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל שהיה מהראשונים שהביע נכונות לשמש כרב ראשי במדינה למרות היותו חרדי, משתתף בריקוד המדובר ולא מביע מחאה או התנגדות נראית לעין.

 

קבצים מצורפים

  • הגר''י יוסף רוקד לצלילי 'בשלטון הכופרים'.zip
    1.1 MB · צפיות: 160
‏בנט קובע שבישיבת הממשלה הראשונה בראשותו הוא יבטל את חוק הגיוס. יש רק בעיה אחת: לא ניתן לבטל חוקים בישיבת ממשלה, רק במליאת הכנסת. (אבי מוסקוב)

1000042027.jpg
 
‏אחרי שהרבנים הליטאיים אמרו את דבריהם אפשר להעריך בזהירות שגם אצל רבני ש"ס הסיפור סגור ובשלב הזה לא יביעו רשמית התנגדות לחוק, ואם יגיע להצבעה אפילו יתמכו בדרעי שירצה להצביע בעד. (שילה פריד)
 
‏בסביבת נתניהו אומרים: "אנחנו ביקשנו תשובה מהרבנים כיצד יצביעו גם אם הייעוץ המשפטי יתעקש על הערותיו. תשובה לשאלה הזאת לא קיבלנו". (שלום שטיין)
 
בג"ץ בעוד החלטה נגד לומדי התורה בפסק שניתן על עתירה המבקשת לשלוח צווי גיוס לכלל הבחורים: ״אין לאפשר המשך מתן הטבות שניתנות בקשר ישיר, או עקיף, להשתמטות מחובת הגיוס, למשל כאלה המוענקות לתלמיד ישיבה בתור שכזה, כאשר הימצאותו בישיבה משמיעה השתמטות מחובת הגיוס״.

על הממשלה לגבש בתוך 45 ימים "מדיניות אפקטיבית" לאכיפת גיוס חרדים שתכלול צעדי אכיפה משלימים, בדגש על המישור הכלכלי-אזרחי.
לא היה בבינגו שלי להיום: השופט סולברג מצטט את ר' חיים מבריסק והאדמו"ר הזקן. (שילה פריד)

1000042033.jpg
 
יעקב ריבלין: כדי להבין את פשר ההחלטה של החרדים בנושא חוק הגיוס- להתקדם עם החוק אך לא להסכים בנתיים- צריך להביט עליה במבט מסחרי. שני סוחרים רוצים לעשות עסקת ברטר. אבל אך אף אחד לא בטוח שלשני יש באמת את הסחורה. החרדים רוצים לראות שלנתניהו יש רוב בכנסת וכח להתמודד עם המחאה שתפרוץ. הליכוד רוצה לדעת שיש הסכמה חרדית רחבה לחוק עם סנקציות ויעדים. נכון לעכשיו לשני הצדדים אין כלום ביד. לכן ההחלטה החרדית היא תרגיל התחמקות. לא פלא שלקח שבועיים לגבש אותה.
 
המקובל הרב יעקב עדס אומר ב"קול חי" שמרן הרב יצחק יוסף נגד חוק הגיוס וגם אם יעלה לשידור ויאמר שהוא בעד - בעצם הוא נגד.

 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  10  פעמים
למעלה