• הוסף לסימניות
  • #1
כללים למשתתפים באשכול עדכונים זה:
• אשכול זה מיועד לדיווחים בלבד, עדכונים מהנעשה במלחמה, חדשות נקיות ומוסמכות.​
• האשכול אינו מיועד לדיונים, ציטוטים, בדיחות, פרשנויות, כתבות, תמונות, סרטונים, קבצים כלשהם, בקשות תפילה ותהילים (מלבד הפרק היומי), בקשות עזרה וחסד, סיפורי גבורה וניסים, בקשות מקור לדיווחים, שאלות ובירורים על דיווחים. כמו כן, אין להעלות ידיעות ושמועות אודות אירועים מיוחדים שאין עליהן מקור מוסמך, כמו נפילת חייל בקרב, שחרור חטופים, להקת כטב"מים לדימונה וכדו'. וכמובן שאין לכתוב הודעות הנוגדות את הצנזורה, או מכילות תוכן שאינו ראוי לאתר פרוג, או מכיל תוכן קשה לקריאה.​
• דירוג חיובי: נתקלתם בידיעה מרעישה, ציון דרך במלחמה, דרגו אותה בצד שמאל, וכך יוכלו לצפות בה בקלות בסינון ע"פ דירוג.
• דירוג שלילי: נתקלתם בהודעה כפולה? דרגו אותה במינוס, וכך תעזרו לנו לאתר בקלות הודעות כפולות ומיותרות. תודה מראש!

יש לקרוא כללים אלו היטב, משתמש שיעבור על הכללים - יאבד את הרשאת הכתיבה בפורום מיידית ללא אזהרה •
חדש!!! הפרק היומי של אשכול העדכונים, באשכול נפרד, הצטרפו אלינו, כל יום פרק, להצלחת כלל ישראל!
  • אשכול נספח שבועי לדיונים והרחבות + הסקר השבועי - בנספח בלבד.​
  • כללים חדשים בהרחבה - חובת קריאה - כאן.​
  • אשכול תפילות - כאן.​
  • הפרק היומי - כאן.​
  • תיעוד מהמלחמה באשכול הייעודי בלבד - כאן.​
  • רץ ברשת - חחחרבות ברזל - כאן.​
  • הודעות צבע אדום - כאן.​
  • שמות הנרצחים - כאן.​
  • הודעות פוליטיות הקשורות למלחמה - כאן.​
  • רוצים לקבל הרשאה בפורום חדשות ועדכונים?! לחצו כאן.​
  • חמ"ל פרוגיסטי לבקשות עזרה סיוע ומידע - כאן.​

אנו כאן בפרוג מתפללים לשובם לשלום של החטופים והחיילים, להחלמתם המהירה של הפצועים, ליבנו עם הנופלים ומשפחותיהם, ומייחלים יחד עם כל בית ישראל לביאת משיח צדקנו במהרה, אמן.
לבקשת רבים נצרף פה בל"נ מידי יום פרק תהילים בהודעה נעוצה, עצרו לרגע מהדיווחים ונקרא יחד את הפרק היומי!
• קראתם, סמנו חיובי להודעה זו. כך נספור כמה משתמשים השתתפו בקריאה •
(אנא, אל תדרגו חיובי/שלילי הודעה זו מלבד סימון לאמירת התהילים)
 
פעיל רשת חותי', התומך בחמאס העלה אתמול לרשת תמונה של אבו עבידה (שהוכנה ב AI) , דובר הזרוע הצבאית של חמאס, שוכב על מיטה בבית החולים - וביקש מהעוקבים להתפלל לשלומו - שיחלים מפציעתו( כזכור אבו עבידה חוסל בתקיפה לפני כמה חודשים) . מה שמדהים בעניין הוא שמאות אנשים לפחות, לקחו את העניין ברצינות והיו בטוחים שמדובר בתמונה אמיתית של אבו עבידה ששוכב בבית חולים עם מדים של הזרוע הצבאית... אפילו הוסיפו את שמו של הצלם בקטן ... יש המון תומכי חמאס ברחבי העולם שמשוכנעים שהוא עדיין חי ועוד מעט יוצא לנאום...
 
רום ברסלבסקי שורד השבי שהוכה ונחבל קשות בידי הג׳יהאד האיסלאמי מתאר בראיון מזעזע בחדשות 13 את מסכת העינויים המטלטלת שעבר במנהרות בעזה: ״חטפתי מכות קשות לא בגלל בן גביר ולא בגלל נתניהו ולא בגלל אף אחד אלא רק כי אני יהודי״.
 
ויכוח בקבינט בין ראש השב"כ זיני לבן גביר סביב איסוף הנשקים במגזר הערבי:

בן גביר: חייבים להכניס גם את השב"כ והצבא לתוך הערים. המשטרה עושה עבודה טובה וחשובה אבל אין לה די כלים, אין לה רוגלות ולא יכולת החקירה של השב"כ. אני צריך את שב"כ באירוע".

זיני: צריך להיזהר לא להכריז על כל אזרח עם נשק כטרוריסט.

בן גביר: בוודאי שכן! כל מי שיש לו נשק לא חוקי הוא טרוריסט". (מוטי קסטל)
 
מתוך ההכתבה על רום ברסלבסקי ששודרה הערב.
קשה מאוד לשמוע. קשה להכיל. איך נשארים בחיים אחרי הכל.
"חזרתי מפגישה עם השטן"
בשלב מוקדם של המלחמה, מורעב, מוכה, מבודד ומיואש - הוא שבר על הראש שלו ספל וקיווה למות, אך המחבלים הצליחו להציל אותו, ולענות אותו אח"כ על שעשה את זה לעצמו. (ימ"ש)
לאחר כשנה חיברו אליו את סשה טרופנוב, ששהה עימו יומיים בלבד.
רום מספר שהוא הרגיש בטוח מאוד עם סשה ושהוא לא הרגיש ככה מאושר הרבה זמן, כיוון שלאורך כל תקופת השבי היה מבודד. הם דיברו המון. כל היום וכל הלילה.
עד שהצבא נכנס לרפיח ושם הפרידו אותם והיה לו קשה מאוד שוב להישאר לבד עם אותם מחבלים ארורים.
בתקופה הזאת הוא עבר מסכת התעללויות חוזרות ונשנות שקשה מאוד לכתוב כאן.
לפני כל התעללות - המחבלים היו שמים שיר חגיגה בערבית, שמחים וצוהלים.
באופן יומיומי. 7 פעמים ביום. ביום ובלילה.
"אמרתי לעצמי עברת עוד יום בגיהנום. וגם מחר יהיה גהינום. וגם מחר יהיה גהינום"
כשאמרו לו שכדאי לו להתאסלם תמורת אוכל ותנאים טובים ענה: "נולדתי יהודי ואמות יהודי"
באחד מהפעמים הוא אמר למחבל "אל תחשוב שזה רק אני כאן ואתה כאן ואתה יכול לעשות לי מה שאתה רוצה ואף אחד לא רואה. אלוקים רואה אותנו והוא רואה איך אתה מענה אותי. והוא ישלם לך על כל מה שעשית לי"
בסרטון שבו הוא שוכב על מזרן ובוכה - הוא מספר שהוא בכה מתוך הכאב הפיזי מההתעללויות ולא מהרעב.
מבחינתו היה למות מרעב ולא לאכול בכלל העיקר לא לעבור עוד התעללות אחת.
כדי לגרום לו עוד יותר לבכות - המחבלים השמיעו לו את השיר שהיו שמים לפני כל פעם שהיו מכים אותו.
באחת הפעמים הכו אותו קשות בכפות הרגליים והשאירו אותו לעמוד כמה ימים רצופים, ככה, על רגליים מצולקות.
ביום האחרון איחדו בין 8 חטופים (מתוכם בר ואבינתן) וכל אחד שיתף מה עבר עליו.
כשנשאל איזה שיר הוא הכי מתרגש לשמוע, הוא ענה 'ואפילו בהסתרה'
הכתבה מסיימת כשהוא מניח תפילין וטלית מתחת לעץ, אומר ברכות השחר בכוונה.

הוא צפה בשידור הכתבה בשידור חי וכתב שהוא עכשיו רואה את הסרט של חייו מוקף באנשים שהכי קרובים אליו. הוא לא מוכן לבכות ולא מוכן שיבכו. מי שבוכה יוצא מהחדר. הוא רוצה לראות את זה מתוך מקום של שמחה וחוזק. ומודה לכל עם ישראל על כל התמיכה.


רום בן תמר, אל נא רפא נא לו.
"אל נקמות ה' אל נקמות הופיע"
 
השרה גמליאל תקפה את רה"מ:
"אני תמיד איתך אבל אני מתנגדת בתוקף".


במהלך ישיבת הקבינט עלתה הצעה אותה מוביל רה"מ להקמת 'עיר ירוקה לדוגמא' שבה ישהו עזתים לאחר שנבדקו וכשהאיזור מפורז מנשק.

הויכוח נסוב על מיקומה המדויק של אותה עיר האם תמוקם בשטח הצהוב שבשליטת ישראל או מעבר אליו.

השרה גמליאל קטעה את רה"מ מספר פעמים ותקפה: אני תמיד איתך אבל הפעם נגד. למה שניתן להם? זה מסוכן.

השרה סטרוק הצטרפה לביקורת ותקפה גם היא חריפות את המהלך. (מוטי קסטל)
 
שרים בקבינט הלינו כי למרות הלחץ האמריקני, חיזבאללה לא מפורק מנשקו ועדיין מהווה איום. השר דיכטר אמר בקבינט: גם חמאס לא יתפרק. לנצח במונדיאל זה יותר קל מאשר לפרז את עזה. (גילי כהן)
 
אזהרה: תיאורים קשים לקריאה!
מדובר בעדות מהשבי שלא נשמעה כזאת עד כה

מתוך העדות המזעזעת של רום ברסלבסקי:


באחד הימים הגיע המחבל מחויך עם "מכתב" מהמפקד שלו שהוא צריך לקשור לרום רטייה על העיניים,
לאחר כמה ימים עם רטייה על העיניים - המחבל שואל את רום האם הוא רואה קצת אור מהצדדים? ורום השיב שקצת ממש, והמחבל לקח עוד גופייה וקשר עוד קשר על העיניים שלא יראה כלום!
לאחר כשבוע עם רטייה על העיניים יום ולילה, המחבל מגיע עם עוד "מכתב" מהמפקד ומקריא לרום בחיוך שהוא צריך לסתום לו את האוזניים! והמחבל הולך וחוזר עם שתי אבנים קטנות ואומר לרום "הנה הבאתי משהו שמתאים לאוזניים", ומתחיל להכניס את האבנים לאוזן בעזרת דפיקות של מסמר שייכנס עמוק, ורום מתאר שהוא צורח מכאבים, ולאחר שהוא מכניס לו את האבנים לאוזניים הוא קושר לו חזק את שתי הרטיות חזרה על העיניים ובלחץ על האוזניים, ורום מתאר שהוא חש כאבים עזים ופיצוצים בראש והוא מרגיש שהדם לא זורם למח, וככה הוא היה עוד שבועיים!! בלי שינה יום ולילה והרעב שגובר! ושוב המחבל מגיע עם עוד "מכתב" שהוא קיבל הוראה לתת לו מכות ועינויים וכך הוא קיבל יום ולילה שמעירים אותו באמצע הלילה באמצעות פנסים ומדליקים שירים בערבית, ונותנים לו פיצוצים לראש עם אגרופים ושוט של חמורים! וכך נמשכו העינויים במשך שלושה חודשים!! כולל עינויים שא"א לעלות על הכתב! ודברים שהוא עוד לא מסוגל לספר!
רום מציין שבעוד שרוב החטופים השבים חוזרים לאט לאט לעצמם, הוא עוד בקושי מתחיל להשתקם!
 
נערך לאחרונה ב:
בדיון הקבינט העלה שר הביטחון רעיון של הגליה של אותם 200 מחבלים כלואים. רה"מ אמר שאפשר לבחון את העניין.

הרמטכ"ל: "אני לא מסכים עם עמדת שר הביטחון, השמדה או כניעה. כניעה זה לא הגליה, כניעה זה פלנלית על העיניים וידיים אזוקות למעצר וחקירה בשדה תימן…״
(ירון אברהם)
 
דרמה מדינית: השליח של טראמפ למזרח התיכון סטיב וויטקוף: נודיע היום על מדינה נוספת שמצטרפת להסכמי אברהם. (ככה"נ אינדונזיה)
קזחסטן בהתייחסות ראשונה: ממשלת קזחסטן פרסמה התייחסות ראשונה להצטרפות הצפויה להסכמי אברהם, ומסרה כי מדובר ב"המשך טבעי והגיוני של מדיניות החוץ של קזחסטן". (רויטרס)
 
דיווח בניו יורק טיימס: איראן גזרה עונש של ארבע שנות מאסר על כמראן חכמתי, מכיוון שביקר בישראל לפני 13 שנה לרגל בר המצווה של בנו.
חכמתי היגר מאיראן לארה"ב כשהיה בן 13, ומחזיק באזרחות כפולה אמריקנית-איראנית. לפני כמה חודשים ערך ביקור קצר באיראן לפגוש משפחה ומאז הוא נעצר ונכלא בכלא אווין הידוע לשמצה. (אסף רוזנצוייג)
 
טראמפ: "זה עתה קיימתי שיחה נהדרת בין ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, לנשיא קאסים-ג'ומארט טוקאייב מקזחסטן. קזחסטן היא המדינה הראשונה בקדנציה השנייה שלי שהצטרפה להסכמי אברהם, הראשונה מבין רבות. זהו צעד משמעותי קדימה בבניית גשרים ברחבי העולם. כיום, מדינות נוספות עומדות בתור לאמץ שלום ושגשוג באמצעות הסכמי אברהם שלי. בקרוב נכריז על טקס חתימה כדי להפוך אותו לרשמי, ויש עוד מדינות רבות שמנסות להצטרף למועדון הכוח הזה".
(מוטי קסטל)
 
רויטרס: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי איראן ביקשה שהסנקציות עליה יוסרו. את הדברים אמר במהלך שיחה עם כתבים לצד נשיא קזחסטן קאסים-ג'ומארט טוקאייב בבית הלבן, בצל הצטרפות המדינה להסכמי אברהם. הסנקציות על טהרן הוחזרו לפני כחודש במסגרת מנגנון ה-snapback, לאחר שהרפובליקה האיסלאמית הואשמה בהפרת הסכם הגרעין מ-2015, ובצל כישלון המו"מ הגרעיני מול ארה"ב.
 
טראמפ על הצבת הכוח הבין-לאומי בעזה: "זה יקרה בקרוב מאוד, יש הרבה מדינות שהתנדבו לעזור". נשיא ארצות הברית הוסיף: "אם חאמס לא יתנהג כשורה, אז הם יהיו בבעיה גדולה. לפי שעה, ההסכם מתקדם היטב".
 
דיווחים ערביים: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו הבוקר באזורים במזרח חאן יונס ובמזרח העיר עזה. כוחות צה"ל מבצעים פעולות פיצוץ ומפגיזים כמה אזורים ברצועה. (שחר קליימן)
 
בהצעת ההחלטה לממשלה ביום ראשון להטבות למשרתים בצה"ל נכללת גם הצעה לחג לאומי חדש: יום הוקרה למשרתי צה"ל, בדומה ליום כוחות הביטחון האמריקאי. החג הלאומי צפוי להוקיר את המשרתים בצבא, בנוסף ליום הזיכרון הקיים שמוקיר ומזכיר את החללים. (ישראל היום)
 
קזחסטן בהתייחסות ראשונה: ממשלת קזחסטן פרסמה התייחסות ראשונה להצטרפות הצפויה להסכמי אברהם, ומסרה כי מדובר ב"המשך טבעי והגיוני של מדיניות החוץ של קזחסטן". (רויטרס)
גילי כהן: אגב, סתם אנקדוטה: טראמפ נשאל הלילה, מה המשמעות של הצטרפות קזחסטן להסכמי אברהם כשיש לה כבר יחסים מלאים עם ישראל. הוא העביר את השאלה לסגנו וואנס שאמר כי זה מוסיף למומנטום של ההסכם, ואז לרוביו שר החוץ שאמר שהסכמי אברהם הם יותר משמעותיים מסתם שגרירויות, ובסוף טראמפ התבטא ואמר שהשוני זה בגלל התקיפה באיראן, בגדול.
 
רועי קייס: זיאד א-נח'אלה, מנהיג הג'יהאד האיסלאמי, אמר בנאום היום כי "הם רצו שעמנו וההתנגדות שלו ייכנעו לאורך כל הזמן ואנחנו התנגדנו לכך כל הזמן, באיתנות ובסיכול למטרות התוקפנות, ויצאנו מהמלחמה הזו כשהנשק שלנו בידינו, ולוחמינו בשטח, ועמנו בראש מורם, גאה ואיתן."
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

תזכורת: כללי הפורום
  • האשכול מיועד לשיתוף מניסיון בלבד לרכישות מוצלחות מאלי-אקספרס.
  • אין להעלות קישורים למוצרים שאינם מניסיון אישי.
  • אין להעלות פה בקשות ודיונים אודות מוצרים וקישורים שונים.
  • ניתן להעלות קישור שיווקי, אך חובה לציין ק"ש.
  • פרסום קישור שיווקי ללא גילוי נאות, יגרום לחסימה לצמיתות מהאשכול.

באם מעלים קישור שיווקי יש לציין זאת בהדגשה (מומלץ להוסיף קישור לא שיווקי)
ולהוסיף 2 מעלות שמצאתם במוצר, כגון משלוח מהיר, ומועיל מאד לדבר X.

שימו לב, בקשות ודיונים רק באשכול הייעודי
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
אני מעלה את האתגר של @שבשבה , באיחור ניכר עקב תקלות טכניות.
@מנהל ai מקווה שזה בסדר...

________________________________________________________________________

תודה רבה ל @משתמש חדש דנדש על האתגר היפה, לכל המדרגים, ול @מנהל ai על הניהול הבאמת מסור.

האתגר יהיה על תמונות מיציאת מצרים, עם דגש על תמונה איכותית מרשימה וריאליסטית, שיכולה להיות על כל סצנה, בין מהשיעבוד, מהמכות, מהיציאה, ואפילו מהמרדף של המצרים וקריעת ים סוף. וכמובן ניתן להוסיף תוכן הומוריסטי בתמונה.

📌 כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹 פטפטת בנספח בלבד!
⏰זמני האתגר:
מעכשיו
ועד הערב בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
דוגמאות:
השיעבוד.
תמונה שנוצרה


מכת ברד
תמונה שנוצרה

יציאת מצרים
תמונה שנוצרה

מצרים רודפים אחרי בנ''י
תמונה שנוצרה

אז קדימה, בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה