אשמח לעזרת הקוראים הנאמנים.
אני אוהבת מאוד לקרוא, בעבר קראתי את הספרים של יונה ספיר ואח"כ יצא לי לקרוא את ליבי קליין.
בקיצור התרגלתי לקרוא ליגה של ספרים.
אני מחפשת היום בנרות ספרים בסגנון של ליבי קליין (מבחינה ספרותית, עימוד, ועלילה טובה)
מישהו.י יכול להמליץ לי??
בנוסף לרשימה של העונה הקודם, מוסיף את הספר "לכוד בקוד" של ק. כצן. אין מצב שלא תהני...
 
מישהו יודע אם יהיה אפשר לקנות אותו בנפרד ?
כי זה נראה שהיא תשים אותו כחלק מהמארז
במארז יהיה ספר דמה שתשאיר מקום לספר האמיתי שיצא בעתיד.
אבל הספר עצמו, לכאורה יהיה ניתן לרכוש אותו בפנ"ע.
 
במארז יהיה ספר דמה שתשאיר מקום לספר האמיתי שיצא בעתיד.
אבל הספר עצמו, לכאורה יהיה ניתן לרכוש אותו בפנ"ע.
נכון, כך היא כתבה לי במייל. אבל היא אמרה שזה יקח זמן. עד שהוא ייצא ...
 
אשמח לעזרת הקוראים הנאמנים.
אני אוהבת מאוד לקרוא, בעבר קראתי את הספרים של יונה ספיר ואח"כ יצא לי לקרוא את ליבי קליין.
בקיצור התרגלתי לקרוא ליגה של ספרים.
אני מחפשת היום בנרות ספרים בסגנון של ליבי קליין (מבחינה ספרותית, עימוד, ועלילה טובה)
מישהו.י יכול להמליץ לי??
ממליצה מאד על הספרים של דבורי רנד ושל רותי קפלר,
סופרות ברמה מאד גבוהה ויודעות לגעת במקומות נכונים,
לעומת סופרות שכותבות מתח וכו' שזה יפה,אבל לא נוגע אישית...
בנוסף לרשימה של העונה הקודם, מוסיף את הספר "לכוד בקוד" של ק. כצן. אין מצב שלא תהני...
זה יותר מיושן כזה לא?,אני פשוט זוכרת שקראתי ספרים קודמים ודיברו יותר על פעם...?
 
ממליצה מאד על הספרים של דבורי רנד ושל רותי קפלר,
סופרות ברמה מאד גבוהה ויודעות לגעת במקומות נכונים,
לעומת סופרות שכותבות מתח וכו' שזה יפה,אבל לא נוגע אישית...

זה יותר מיושן כזה לא?,אני פשוט זוכרת שקראתי ספרים קודמים ודיברו יותר על פעם...?
הספר לכוד בקוד הוא עכשווי מאד, קצת עתידני. כתוב בגוף ראשון - שזה נותן לו נופך של מודרניות ומעורבות רגשית. משהו חדש ומרענן שאין כמעט בציבור שלנו.
 
הספר לכוד בקוד הוא עכשווי מאד, קצת עתידני. כתוב בגוף ראשון - שזה נותן לו נופך של מודרניות ומעורבות רגשית. משהו חדש ומרענן שאין כמעט בציבור שלנו.
אה,חשבתי שזה כמו הקודמים של ק.כצן-קודיאל וכד'...
קודיאל - זה ספרי ילדים יותר. לכוד בקוד הוא למבוגרים. כתוב אחרת לגמרי. אהבתי את הסגנון הזה :)
 
נכון, כך היא כתבה לי במייל. אבל היא אמרה שזה יקח זמן. עד שהוא ייצא ...
לא חושב שהמחיר יכלול את הספר שיצא בעתיד, אלא יהיה שם מקום גם לספר התשיעי, אותו יקנו בפנ"ע לכשיצא.
 
ואוו!
הספר ''אפקט גן עדן'' פשוט מושלם כל סיפור הופתעתי מחדש, משהו לא רגיל, שנון, לא רציתי שיגמר..... תודה רבה @הווה פשוט

''לכוד בקוד'' גם מהמם, עלילה מטורפת, מחכה להמשך!!! תודה רבה @ק. כצן

''יש פיל בחדר'' ממש יפה, עשה לי חשק לקרוא שוב את ''הפיל הלבן מהרצליה'':geek:

עריכה- גם את ''כל טעות אפשרית'' של חוי בר גם קראתי, מאד יפה!
 
אני מחפשת בדחיפות את אחד מהספרים הבאים (להשאיל בביתר)
אליסיר- עקבי
אולדנמאר- חני גרשון
החדש של חיה לובורבום
המלך- מ ספרא
אל חודיאו- רות רובין
רנסנס- גילי ברנע
תודה רבה!!!
 
אני מחפשת בדחיפות את אחד מהספרים הבאים (להשאיל בביתר)
אליסיר- עקבי
אולדנמאר- חני גרשון
החדש של חיה לובורבום
המלך- מ ספרא
אל חודיאו- רות רובין
רנסנס- גילי ברנע
תודה רבה!!!
@המילה , אני מעוניינת למכור את הספר רנסנס של גילי ברנע (יש לי 2) או להחליפו בחדש אחר. מעונינת?
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיפור בהמשכים מקור [לא] אמין

*סיפור בהמשכים - מקור [לא] אמין*


פרק 1



מושב צלפון 2024


שעון האורלוגין הישן שעמד במרכז הסלון סימן כי שעת השקיעה קרבה. מרגלית פתחי המתינה לנכד שלה שישוב מיום עבודתו העמוס.

מאז סיים את הצבא, עבר נועם לשירות המשטרה בתפקיד יס"מ. אביו שעבד במשטרה קיפח את חייו באמצע פעילות. מחבל שלף סכין והרג אותו למוות. בנו נועם ממשיך דרכו. לא רואה את עצמו עובד בשום עבודה אחרת.

דפיקה קלה על דלת הבית. מרגלית אפילו לא קמה, ידעה שהנכד שלה הגיע. היא דאגה לו בכל מאודה, עוד מאז נולד, אבל מהרגע שאביו נהרג ועבר נועם לגור איתה, דאגה לו אף יותר.

"בא חביב גלבי ורוחי. בא", קרא לו מהספה בסלון, מושיטה את ידיה לחיבוק חם. היא כבר לא צעירה כשהייתה, הגוף לא מתנהג אותו דבר. היא המשיכה לשבת, קשה לה לעמוד עכשיו.

נועם פתח את הדלת, נכנס תוך שהוא סוגר את הדלת חזרה, ומתקרב לעבר סבתו. מתכופף אליה מתרפק על החיבוק. כמה היה נותן רק בשביל לקבל חיבוק כזה מאביו, או מאימו. מרגלית הכירה את התחושות שלו, קראה אותו כמו ספר פתוח.

"אז מה סבתא. מה מספרת? איך עבר עליך היום", נועם התיישב לידה. גופו הרחב נכנס ברוחב שנותר בין סבתו לספה.

"תודה לק-ל יום יום", מרגלית הניחה ידה על פיה נשקה ושלחה אותה לשמיים. מעניקה נשיקה למי שאמר והיה העולם. "לא עשיתי כלום היום. איפה אני כבר לא כמו פעם. הייתי קמה בבוקר מכינה פיתה, ומרק, וחלבה, וסחוג, ולפעמים גם לחוח. היום בקושי למיטה יש לי כח ללכת". צחקה. צחוקה היה מר. "ביקרת את אמא?" העבירה נושא, לא רוצה להתרכז בעצמה.

"האמת שלא הייתי אצלה כבר כמה שבועות נראה לי שלושה", נועם נשמע מבואס. כאוב.

מרגלית אספה את שארית כוחותיה מהיום המשעמם שעבר עליה. מוציאה מהמקרר קערה של אורז וקציצות. חיממה לנכד האהוב שלה, והגישה לו לשולחן. "בא יא איבני. תאכל משהו".

"סבתא. אל תטרחי אני יכול להכין לעצמי", נועם התיישב ואכל בתיאבון.

"למה לא הלכת לבקר את אמא", מרגלית הביטה בצלחת מתמלאת נחת. נהנית לראות אנשים שבעים. "אתה יודע אמא יש רק אחת", חייכה בעצב.

הבית כמעט ולא ידע רגעי אושר. אפילו ביום שסיים נועם את הצבא, אף אחד לא דאג לעשות לו מסיבת שחרור, או כל דבר שחייל אחר היה עושה ברגע שהשתחרר. את הכסף שקיבל מהצבא שמר לימים אפלים שאולי יבואו.

"אני יודע סבתא", נועם הניח את המזלג על השולחן, מביט בעיניה הטובות של סבתו. "אבל אני לא מסוגל ללכת עכשיו, את זוכר מה היה שם בפעם שעברה. המלחמה הזאת לא עושה טוב לאנשים".

"כן אני יודעת", הביטה מרגלית בתמונה של בעלה המנוח שממוסגרת בגדול ומונחת על ארון הנעליים במסדרון. יש לה עוד תמונה קטנה בחדר השינה שלה. "גם סבא שלך לא ידע לקבל את המלחמה הזאת טוב", היא נזכרה כיצד שמע בשמחת תורה את ההזעקה הראשונה, הוא כבר היה בדרך לבית הכנסת, מיד חזר וירדו שניהם לקומה התחתונה. אין להם ממ"ד בבית. כל הלחץ, הכאב, והידיעות שהגיעו מהשטח גמרו אותו. חצי שנה הצליח לשרוד אבל התקף לב אחד סיים את הסיפור.

"סבתא לא התכוונתי לצער אותך", נועם המשיך להביט בעיניה של סבתו. דמעות גלשו על לחייה. הוא קם והעניק לה חיבוק אוהב. "אני אבקר את אמא שוב בקרוב".

"אבל חשוב לי שתזכור. נכון שאני גידלתי אותך, והענקתי לך. אבל זה בגלל שאמא לא יכלה לעשות את זה", מרגלית ניגבה את עיניה. "וודאי לי שאם אמא הייתה יכולה, היא הייתה עושה עבודה נפלאה. הרבה יותר טוב ממני". מרגלית קמה נעזרה בנכדה, ונשכבה במיטתה. "תודה יא איבני. שהשם ישמור לי עליך".

"תודה סבתא. שישמור גם עליך". נועם כיסה אותה ויצא מהחדר.

התמונה הקטנה של זכריה פתחי הביטה בה. מרגלית הביטה בו בחזרה. "איך עזבת אותי כאן לבד יא זכריה. איך? תשמור לי על נועם. תבקש שם רחמים עליו. מסכן הילד!!! כל כך הרבה סבל עבר עליו. הגיע הזמן שינוח".



השעה כבר מאוחרת. נועם שתף את הצלחת בה אכל. והתיישב בספה. לרגע אחד הביט על הבית. מחשבה על קניית רהיטים חדשים עבור סבתא שלו, עוברת בראשו מידי יום. ובכל יום חוזר המשפט הקבוע שלה ומהדהד בראשו. נשמה תשמור את הכסף שלך. אתה יודע איך אומרים שקל לבן ליום שחור. אין לדעת מה ילד יום יא איבני.

בדיוק מה יותר שחור מעכשיו!!!

מדינה במלחמה. אבא איננו. סבא איננו. אמא אין. וסבתא שרק דואג ודואג בגללי.


נועם נשכב בספה מוציא את הסלולרי מכיסו. רוצה להעביר את המחשבות. שיחה נכנסת מופיעה במסך. נאסר אבו-סאלח.

"הלו", נועם ענה קולו עייף. מבקש לישון.

"יש לי חדש", נאסר העביר מלל קצר. "במקום הקבוע בעוד שעה?"

נועם התרומם במהירות. מנתק. מתארגן. לפני שיצא העביר מבט אחרון לעבר סבתו. מתלבט האם להשאיר לה פתק למקרה שתתעורר. לקח את מפתחות הרכב, מחליט לא להשאיר פתח. אין לו זמן. אסור לו לאחר. כל שניה קריטית.

הוא יצא נושק למזוזה. מתפלל תפילה חרישית לבורא עולם שישמור על סבתו. ועלה לתוך רכבו, מנהיג את הרכב קדימה למקום המפגש.

בליבו קיווה לטוב. אולם גופו ידע גם ידע שבכל פעם שניפגש עם נאסר אבו-סאלח משהו רע קורה.
.....

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה