• הוסף לסימניות
  • #1
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה




הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!
 
למה האמנתם לביבי? | הרב יצחק יוסף בפתח שיעורו השבועי תוקף את ראש הממשלה נתניהו: "לפני מספר שנים, נתניהו זרק את החרדים והקים ממשלה עם השמאל, אסור לשכוח את זה ואסור להאמין לו. התכנסו אז מועצות גדולי וחכמי התורה וחכם שלום לא הצליח לדבר, הוא פרץ בבכי על גורל תלמידי הישיבות. אם היה חי איתנו לא היה נותן לדבר הזה לקרות. לפני הקמת הממשלה, לפני העברת התקציב הראשון - היה דורש להעביר את חוק הגיוס. למה לסמוך על ביבי? אסור להאמין לו." (שלום שטיין).
 

לאור הכישלון לפתות בחורי ישיבה ואברכים להתגייס, צה"ל מקדם מהלך חדש​


בצה״ל מתכוונים לפנות לקהילות היהודיות הגדולות בתפוצות, במטרה לעודד גיוס של נערים יהודים בגיל גיוס, שיבואו לכמה שנים לארץ כדי לשרת בצה״ל לאחר שצה"ל כשל לפתות בחורי ישיבה ואברכים, וזאת על רקע הסנקציות נגד לומדי תורה

צה״ל בוחן פנייה לקהילות יהודיות בתפוצות כדי לעודד גיוס נערים יהודים מחו״ל לשורותיו לאחר שנכשל לגייס חרדים תוך הצעות ופיתויים שונים.

רק אתמול פרסם צה"ל על מבצע ׳מתחילים מחדש׳ ללומדי תורה שלא התייצבו, להתגייס לשירות משמעותי בצה״ל, תוך נסיון פיתוי בכך שלא יינקטו נקדם הליכים פליליים אם הם יתייצבו ויימחק הרישומים הפליליים נגדם, אך נראה שבצבא לא ממתינים לצעירים החרדים וכבר בוחנים אפשרויות נוספות.

על פי הדיווח של דורון קדוש בגל״צ, בצה"ל טוענים כי יש מחסור בכ-10-12 אלף חיילים, ואי-גיוס החרדים, מביא את הצבא לנסות למצות כל אפשרות אחרת כדי למלא מחדש את השורות.

פוטנציאל הגיוס בקרב בני ה-18-25 (בני גיל הגיוס) בקהילות היהודיות הגדולות בחו"ל הוא יותר מ-10,000 בכל שנתון.

בכירים בצה״ל אמרו: "היעד שאנחנו מתכוונים להציב הוא הגדלה של כ-600-700 חיילים נוספים בכל שנה מהקהילות היהודיות בחו״ל. הקהילות העיקריות שימקדו בהן מאמצים - ארה״ב וצרפת".
 
היועמשי"ת מצהירה רשמית: ערבים זכאים לזכויות וחרדים לא! :mad:

IMG-20250821-WA0110.jpg
 
נערך לאחרונה ב:
מכה נוספת לחרדים: היועצת המשפטית לממשלה הודיעה לבג״ץ שההנחות בדמי ביטוח לאומי - רק לחרדים ותלמידי ישיבות שהסדירו את מעמדם באופן פרטי מול הצבא והרשויות. אם העמדה תתקבל בבית המשפט, הסכום שייאלצו לשלם - יזנק דרמטית. (אוף דה רקורד)

IMG-20250825-WA0021.jpg
 
הרב יעקב עדס ערך פולסא דנורא נגד ''כל מי שידו בגיוס החרדים''.
פולסא דנורא? המקובל הרב יעקב עדס לדב אייכלר ב'כאן מורשת': "למעלה ממאה פעמים ערכתי תפילות על קברו של המהרי"ל דיסקין. חס וחלילה לא עשיתי פולסא דנורא. אני לא יודע מי האדם שהפיץ את השמועה, זה לא בכיוון בכלל. יש גם הסרטה של כל התפילה".
 
פולסא דנורא? המקובל הרב יעקב עדס לדב אייכלר ב'כאן מורשת': "למעלה ממאה פעמים ערכתי תפילות על קברו של המהרי"ל דיסקין. חס וחלילה לא עשיתי פולסא דנורא. אני לא יודע מי האדם שהפיץ את השמועה, זה לא בכיוון בכלל. יש גם הסרטה של כל התפילה".
לאחר השמועות כי המקובל הרב יעקב עדס עשה 'פולסא דנורא' לעוסקים בגיוס בני הישיבות, הנה התיעוד המלא של התפילה נגד "גזירות השלטון" שערך המקובל אתמול. (דניאל גרובייס)

 

קבצים מצורפים

  • video.zip
    14.4 MB · צפיות: 20
המתווה הדרמטי של ביסמוט: אלפי חרדים שלא לומדים יתגייסו בתמורה לביטול הסנקציות
המתווה החדש שמוביל יו"ר ועדת חו"ב ח"כ ביסמוט: גיוס חרדים בתקנת חירום לשנה אחת לפי צרכי צה"ל. המעצרים יוקפאו, הסנקציות על הישיבות יתבטל. ביסמוט מקווה שהחרדים יסכימו בתקנת שעת חירום על גיוס מספרים גבוהים של "לפי צורכי הצבא", אך עדיין לא נוקבים במספרים מדויקים (jdn)
 
"מתווה ביסמוט" שפורסם בוואלה (שימוש בתקנות שעת חירום לפתרון זמני של משבר הגיוס) - לא על דעת היעוץ המשפטי של הכנסת, ולכן ככל הנראה לא יקרה. החרדים דורשים פתרון ישים. (יובל שגב)
 
שלום שטיין
לקראת חידוש הדיונים על חוק הפטור מגיוס מחר בוועדת חוץ ובטחון :
אריאל אטיאס נכנס לפגישה אצל יו״ר הוועדה, בועז ביסמוט.

פגישת ביסמוט-אטיאס: לפגישה הצטרפה יועמ"שית הועדה מירי פרנקל שנתנה את חוות דעתה על המתווה החדש של ביסמוט. שלום שטיין
 
כישלון: יחידת מג"ב החרדית הצליחה לגייס 24 לוחמים בלבד.
 
צה"ל על יום הגיוס של אתמול:
סה"כ מתגייסים חרדים (02.09.25): 240
• מתוכם ללחימה (חרב): 198
• תומכי לחימה (מגן): 42

פירוט הלחימה:
• נצח יהודה - 80
• חטיבת החשמונאים - 54
• פלוגת תומר (גבעתי) - 13
• פלוגת חץ (צנחנים) - 22
• יחידת מגן הנגב (חיל האוויר) - 5
• מג"ב - 24
(אברהם פריינד)
😭
 
ארי כהן:
במפלגות החרדיות מתפכחים ולראשונה מודים במבוכה:
"לא רואים פתרון למשבר חוק הגיוס"
יממה לפני החזרה לדיונים על חוק הגיוס בכנסת,
במפלגות החרדיות עולים למתקפה חריפה כלפי רה"מ נתניהו וטוענים:
"זה נראה שהוא מחפש את כל הסיבות רק כדי שלא להעביר חוק גיוס ,
וכל רצונו הוא למרוח זמן, עד ליציאה לבחירות במועד שיתאים לו".
על ההצעה החדשה של ביסמוט התבטאו החרדים:
"היא לא רלוונטית",
לדבריהם: "אנחנו מחפשים חוק או לפחות מסמך עקרונות שיסדיר את מעמד בני הישיבות,
לא עוד משהו שנועד לכישלון - כמו ההצעה הזו".
 
גורם חרדי המעורה בפרטי חוק הגיוס על הדיון היום בוועדת חו"ב:
"אפשר לומר שהפעם ראינו התקדמות אמיתית.
לאחר עשרות דיונים שדיברו באוויר,
ביסמוט הצליח להגיע להסכמות ועמד במטרת הדיון כפי שהציב מראש"
(אברהם פריינד)
 
קבוצת בחורים שהתגייסו לתוכנית ׳קודקוד׳, שם משרתים בלבוש חרדי - ביקשו ללמוד בשעות הערב בישיבה כדי להרגיש שייכות.
מרן הגר״ד לנדו שליט"א הכריע ש״הנזק גדול מהתועלת״, ולכן לא לקבלם לישיבה.
 
בשבוע הבא יתקיימו 3 דיונים בוועדת חו"ב על חוק הגיוס (בימים ראשון, שני ושלישי). (אברהם פריינד)
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
תוכניות מלאות של הגרלה 2446
המסקנות:
עיריית בית שמש לא יודעת קרוא וכתוב.
הפרוייקט יכלול 5/6 קומות ללמטה כמו התוכנית המקורית
יבנה בצורת H כדי לאפשר 2 כיווני אויר בכל הדירות (@די )
עד 8 בקומה
79-85 יח"ד בבנין
7 בניינים
אגב, ההגשה היתה ב 9/3 ולא כמו שמפורסם. התאריך שמופיע באתר ההנדסה הוא תאריך חתימת המהנדס.
בשורות טובות לכולם!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה