חו"ל נסיעות לאומן ראש השנה תשפ"ה.

  • הוסף לסימניות
  • #1
ראש השנה מתקרב, וכמו בשנים האחרונות כל שנה עם הקשיים המיוחדים שלה, כשהשנה לכאורה הכותרת היא המלחמה בישראל ומיעוט הטיסות בגלל זה, בצירוף לישן ולמוכר - המלחמה באוקראינה והנסיעות הארוכות.
עקב הביקוש לאשכול חדש, והעובדה שהאשכול הישן חגג לפני כשבועיים יום הולדת של שנה ויש בו הרבה מידע חשוב אבל לא ממוקד דווקא בראש השנה הבעל"ט, נפתח אשכול זה לעדכונים לקראת ראש השנה תשפ"ה הבעל"ט ודרכי הנסיעה.
נא לכתוב רק בנושא זה!
כל מה שקשור לא בדווקא לראש השנה (כללי, נסיעות בשבועות או ט"ו באב או סתם אמצע השנה וכו') להמשיך באשכול הישן.
האשכול הישן.
אתר אור בהירות הדרך.
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
בינתיים, רוב סוכני הטיסות פתחו כבר את המכירות בטיסות הצ'רטר, כשבחלקם יש לבינתיים מחירים די זולים.
מצד שני המחירים בטיסות הסדירות יקרות השנה (כמו כל הטיסות מישראל) כך שלפעמים המחירים כמעט זהים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #3
מה הם כרטיסי הטיסה הזולים ביותר?
כרטיס לא מידי ארוך עם אפשרות גם לנסוע בנסיעות פנים זולות.

כמו"כ למישהו יש מידע על מחירי ההסעות של פאייכאלה שיהיו בראש השנה?
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
מכתב מרבי יואל רוטה בנוגע לנסיעה השנה:

בעזרת ה' יתברך - יום ה' פרשת תצוה, שובבי"ם, י"ג אדר א', שנת תשפ"ד לפרט קטן

לכבוד מיין טייערער ... נרו יאיר, מאנסי

א גרויסן יישר כח פארן זיין א שליח ציבור, זיך אזוי זארגן פאר אונז מיר זאלן האבן א גרינגע וועג צו פארן קיין אומאן, צו זיין ביים הייליגן רבי'ן ראש השנה הבא עלינו לטובה.
בנוגע וכו'; אוודאי איז מיר ענדערש צו פארן מיט א טשארטער פליגער גלייך קיין מאלדאווע, עס איז נישט גרינג די נסיעה, און אז מען קען זיך גרינגער מאכן, פארן גלייך פון אמעריקע קיין מאלדאווע – איז זיכער כדאי. לאז מיר וויסן אלע פלענער, ווייל אנשי שלומינו ווילן שוין קויפן טיקעטס. עס איז טאקע נאך פרי, מיר זענען אין חודש אדר, אבער די גאנצע יאר דרייט זיך ארום דעם רבינ'ס ראש השנה, אלע בענקען שוין און ווארטן שוין, און מען גרייט זיך צו זיין ביים רבי'ן ראש השנה.
הויב אן דיין טאג מיט התבודדות, און כאפ זיך ארויף צום ציון ביים הייליגן ריבניצער זכותו יגן עלינו, און בעט דיינע בקשות, מיט תפילה קען מען אלעס פועל'ן.

היכל הקודש ברסלב
BRESLEVCENTER.COM
וזאת תכנית הנסיעה שלהם:
https://breslevcenter.com/news/גרויסארטיגע-פלענער-טשארטער-קישינעוו-אויף-אומאן-ראש-השנה-תשפה
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
ההפגנות והחסימות בגבול פולין חוזרים שוב
החל מהיום החקלאים הפולנים יחסמו את הגבול עד סוף ספטמבר


החל מהבוקר (ה9 ביוני) החלו החקלאים הפולנים לחסום את גבול אוקראינה- פולין: "שגני-מדיקה"

כך הודיעה הבוקר שירות הגבולות של המדינה

"עבור אילו קטגוריות של כלי רכב התנועה תהיה מסובכת, נעדכן בהמשך", נכתב בהודעה.

כזכור החקלאים דורשים לזנוח את ההסכם הירוק של האיחוד האירופי, שלדעתם יוביל לירידה ברווחיות הייצור החקלאי;
לסגור את הגבול עם אוקראינה על מנת למנוע יבוא תוצרת חקלאית לשוק הפולני;
החקלאים גם רוצים שהממשלה תתערב בהגנה על בעלי חיים במדינה
שביתות בגבול פולין: מה שידוע נכון ל-8 ביוני 2024
הזעם גרם להפגנות ולחסימת הגבולות לסרוגין במהלך החודשים האחרונים, כעת נראה שכוונת החקלאים להסלים את המחאות - כפי שהם מצהירים - עד סוף ספטמבר שכולל גם את ימי ר"ה הבעל"ט.
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #6
ההפגנות והחסימות בגבול פולין חוזרים שוב
החל מהיום החקלאים הפולנים יחסמו את הגבול עד סוף ספטמבר

לכל הנוסעים בימים אלו לשבועות דרך פולין.

למרות האיומים, מחסום שגני-מדיקה בגבול אוקראינה-פולין פעל היום כרגיל.
לדברי דובר שירות הגבול הממלכתי של אוקראינה אנדריי דמצ'נקו, כל סוגי כלי הרכב חוצים את הגבול ללא מכשולים.
דמצ'נקו ציין כי לא התקבל דיווח מהצד הפולני על תחילת חסימת התנועה על ידי מפגינים. אך הוא אינו שולל כי הפגנות שתוכננו לא יתרחשו בעתיד.
= כך שנקווה שבימים הקרובים ימשך כך המצב לטובת הנוסעים אומנה!
 
  • הוסף לסימניות
  • #8


בימי רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב זיע"א, נהגו אנשי שלומינו חסידי ברסלב להתקבץ ולבוא להסתופף בצל הקודש בשלושה מועדים קבועים: העיקרי והגדול מכולם הוא כידוע קיבוץ ראש השנה, עליו אמר רבינו הקדוש "איש בל יעדר", הנוספים הם 'קיבוץ שבת חנוכה' ו'קיבוץ חג השבועות'. לאחר הסתלקות רבינו הקדוש המשיכו אנ"ש את המנהג והתקבצו בזמנים הקבועים על ציונו הקדוש באומן.

גם בזמנינו ממשיכים אנ"ש חסידי ברסלב את המסורת ולמרות מצב המלחמה המתמשך בישראל ובאוקראינה, יוצאים אלפים ונערכים לדרך הארוכה לכיוון הגבולות היבשתיים של אוקראינה כדי להשתתף בקיבוץ חג השבועות תשפ"ד על קברו באומן.

כדי להקל על ציבור הנוסעים דרך מדינות מזרח אירופה איחוד ברסלב הכינו לוח זמני הלכה מפורט עבור שדות תעופה בינלאומיים במזרח אירופה. הלוח הופץ בתפוצה נרחבת בקרב חסידי ברסלב.

יו"ר איחוד ברסלב הרב נתן בן נון מספר כי צוותי עבודה מתוגברים נערכו במלוא המרץ לקראת התקבצות ההמונים בעיר אומן, ובין השאר נעשו בימים האחרונים עבודות הסדרה בדרך הכהנים באומן, וכן תיקון ושיפור כל הדרוש במתחם קברו של רבי נחמן מברסלב.

סוכני הנסיעות מדווחים כי למרות המלחמה בארץ ובאוקראינה יש ביקוש מרשים במיוחד והתעניינות גוברת והולכת ברכישת כרטיסים לאוקראינה, וכפי הנראה כרגע ישתתפו בקיבוץ בחג השבועות תשפ"ד למעלה מ-3000 חסידים.

איחוד ברסלב באומן מבקשים להדגיש בפני ציבור הנוסעים כי בעקבות המלחמה באוקראינה בשבועות האחרונים מתרחשות הפסקות החשמל יזומות מידי יום באומן, וכי יש להיערך בהתאם עם אמצעי תאורה וחשמל ניידים וכדומה.

חשוב להדגיש: עקב המלחמה המתמשכת באוקראינה, תקנות החירום של הממשל הצבאי עדיין בתוקפן וכוללות עוצר מידי יום בין השעות 12 בלילה ל-4 לפנות בוקר, כאשר בזמן זה אין להסתובב מחוץ למתחם הציון או מחוץ לבתים, העונש על הימצאות בחוץ בשעות העוצר עלול להגיע לכדי חותמת שחורה וגירוש מאוקראינה.

כמידי שנה ע"פ הוראת הרבנים גדולי זקני ברסלב, עזרת הנשים תיסגר לימי ההתקבצות בחג השבועות. זמני הסגירה הם החל מיום שני ד' סיון בשעה 22 בערב ועד ליום חמישי ז' סיון בשעה 23 בערב.
 

קבצים מצורפים

  • איחוד ברסלב.pdf
    1.5 MB · צפיות: 61
  • הוסף לסימניות
  • #9
ממשלת אוקראינה אישרה החלטות לפיתוח תשתיות גבול עם הונגריה ופולין

הממשלה אישרה הסכם עם הונגריה שיאפשר את פתיחת הגבול Velyka Palad - Nagyhódos (סמוך למשולש הגבולות עם רומניה) עבור כלי רכב נוסעים. כך הודיע ראש הממשלה דניס שמיחל בישיבת הממשלה.

"ההסכם גם מרחיב את התנועה במחסום Luzhanka - Beregsurány, במיוחד עבור תנועת נוסעים, תנועת מטענים ומשאיות ריקות", הוסיף ראש הממשלה.

בנוסף, קבינט השרים הקצה 222 מיליון UAH נוספים לבניית תשתית גבול עם פולין ולמודרניזציה של המחסומים המתאימים.

דניס שמיהל הזכיר כי בחודש הקודם פתחה הממשלה בקרת מכס וגבולות משותפת במחסום רני עם מולדובה. רשמי גבולות ומכס יתבצעו כעת רק בצד האוקראיני.

"זה יאיץ את תנועת התחבורה והוא חלק מהפרויקט שלנו ליצירת מסדרון תחבורה נוח לנמל גאלאצי הרומני", אמר ראש הממשלה.

מחסום נוסף בגבול עם סלובקיה, Uzhhorod - Vyšné Nemecké, עבר גם הוא מודרניזציה.

"כל הצעדים הללו הם חלק הכרחי מהשתלבותנו באיחוד האירופי, כמו גם שיפור הלוגיסטיקה שלנו", אמר דניס שמיהל.
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
האם יש בעיות בכניסה לאוקראינה לאדם שביקר ברוסיה / בלארוס ?
רציתי להיות בקבר החפץ חיים לפני ראש השנה אשמח למידע האם יעשו לי בעיות בכניסה לאוקראינה כיוון שהייתי בבלארוס קודם
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
מהיום באופן רשמי אין צורך בהדפסה של כרטיסי רכבת ומתקבלים כרטיסים על המסך:

  • (החרגות לרכבת להונגריה ואוסטריה)
✅
אנחנו כבר מאשרים להחזיק את המסמכים הדרושים בנייד שלנו. כרטיסי רכבת אלקטרוניים הם אפילו טוב יותר.
אין צורך להדפיס או להחליף אותם במשרד הכרטיסים לטיסות פנים.
❗
️אבל טיסות בינלאומיות לאוסטריה והונגריה הן חריגות.
🤝
תנועת רכבות בינלאומית למדינות אלו מתבצעת בשותפות עם מפעילי רכבות הונגריה ואוסטרית. יש להם כללים משלהם: ולכן שם יש להדפיס את הכרטיס.
🤔
למה זה שונה?
-קרונות RIC אוקראינים (רכבת ישירה מס' 749 קייב - וינה) או רכבת הונגרית (מס' 146 צ'ופ - וינה) מבצעות תנועת מעבר. במהלך הנסיעה יכולים נציגי חברות הרכבת לבדוק מסמכי נסיעה, לסמן עליהם סימנים מתאימים, לרשום נתונים סטטיסטיים ודיווחים. העלות מתחלקת בין מסילות הברזל של המדינות ביחס למספר הקילומטרים שעברו הנוסעים בשטחה של מדינה כזו או אחרת, ולכן בדיקת הכרטיסים היא מרכיב של בקרה הדדית.
☝
️ מה אנחנו עושים?
📲
לכל הנוסעים שרכשו כרטיס באפליקציית UZ להונגריה או אוסטריה, אנו שולחים הודעה מוקפצת עדינה על הצורך בהדפסת הכרטיס החדש שנרכש. טופס הכרטיס עצמו מכיל גם מידע מסומן לגבי הצורך בהדפסת כרטיס אלקטרוני.
👀
אם הנוסע מסיבה כלשהי לא עמד בדרישה זו, עלולים להיווצר מצבים לא נעימים. בפרט, מפעילי רכבת של מדינות שכנות רשאים לדרוש תשלום עבור תנועת מעבר. היזהר, בדוק את מסמכי הנסיעה שלך. אם יש לכם ספק, התקשרו למוקד הקשר
📞
0800503111
 
  • הוסף לסימניות
  • #13
שוויץ תספק כספים נוספים לשיקום תשתית הרכבת של אוקראינה

בשנת 2024, שוויץ תספק כספים נוספים בסכום של 10 מיליון פרנק שוויצרי לשיקום תשתית הרכבת של אוקראינה. טיוטת ההסכם הנוסף המקביל להסכם המענק בין ממשלות אוקראינה וממשלת הקונפדרציה השוויצרית, שנחתמה ב-2022, אושרה על ידי קבינט השרים של אוקראינה ב-7 ביוני 2024.
ההסכם החדש מספק אספקת מחברי רכבת בשנים 2024-2025 לשיקום תשתית הרכבת, בעיקר בכיווני מסדרונות התחבורה הגובלים במדינות האיחוד האירופי: סלובקיה, רומניה, הונגריה, פולין, לכיוון הנמלים והטרנס- רשת התחבורה האירופית (TEN-T) . בפרט, מתוכננות עבודות בכיוונים הבאים: קייב - ז'מרינקה - פידבולוצ'סק - לבוב, ז'מרינקה - ופניארקה - אודסה; קייב – חרבינקה – קרסנוגרד – לוזובה; לבוב - אוז'הורוד; קייב – מירוניבקה – פיאטיכהטקי – צ'פלין.
Ukrzaliznytsia מתכננת לשחזר סך של 230 ק"מ של תשתית רכבת ולהגביר את המהירות והתפוקה בקטעים המתוקנים ולהבטיח תהליך הובלה חלק באמצעות תחבורה רכבת, תוך שימוש בחיבורים שצוינו.
ברצוננו להזכיר לכם כי הסכם המענק בין ממשלת אוקראינה לממשלת הקונפדרציה השוויצרית בנוגע לפרויקט התמיכה בחירום לשיפור ושיקום תשתית הרכבת של אוקראינה נחתם ב-23 בדצמבר 2022. היא סיפקה מימון בסכום של עד 14 מיליון פרנק שוויצרי של מחברי מסילה לשיפור ושיקום של עד 270 ק"מ של תשתית רכבת של אוקראינה מהחברה השוויצרית Schwihag AG. חיבורים אלה שימשו בדרכים חשובות כמו: קייב-אודסה, קייב-דניפרו, קייב-לבוב, לבוב-אוז'הורוד.
 
  • הוסף לסימניות
  • #14
האם יש בעיות בכניסה לאוקראינה לאדם שביקר ברוסיה / בלארוס ?
רציתי להיות בקבר החפץ חיים לפני ראש השנה אשמח למידע האם יעשו לי בעיות בכניסה לאוקראינה כיוון שהייתי בבלארוס קודם
שאלה טובה מאוד. באופן רשמי אין איסור כניסה על זרים לאוקראינה רק לאזרחי רוסיה ובלארוס, אבל הם בהחלט חשדנים לכאלה שביקרו במדינות "העוינות" הללו, כל שכן אם זה בסמיכות כה רבה לכניסה לאוקראינה, מה שיכול לעורר את חשדם ביותר. אני לא יודע אם ימנעו את הכניסה בפועל אבל עיכוב, חקירות ודרישת מסמכים וכו' זה סביר ביותר.
(אני באופן אישי הייתי בבלארוס בשנת הקורונה ובכל כניסה לאוקראינה אני רואה איך בקרי הגבול מתעכבים רבות על החותמות הבלארוסיות. כנראה כדי לראות שזה קדם למלחמה)
אולי כדאי לפנות לשגרירות אוקראינה בישראל בנושא לפני הנסיעה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #15
ישראל מהמדינות המובילות בשדה התעופה של קישינב בחודש מאי!

נמל התעופה של קישינב הודיע על עלייה משמעותית בתנועת הנוסעים במאי 2024. במהלך חודש זה שירת שער האוויר 349 אלף נוסעים, גבוה ב-85.3% מהנתון של מאי 2023.

המסלול הפופולרי ביותר בשדה התעופה של קישינב במאי 2024 היה אתר הנופש הטורקי אנטליה. כיוון זה היווה 19.4% מכלל התנועה של בירת מולדובה, או 68 אלף איש.

את המקום השני עם 11.4% מסך תנועת הנוסעים או 38 אלף איש תפסה גם העיר הטורקית איסטנבול. זהו המרכז של טורקיש איירליינס, המציעה קישורים למאות יעדים ברחבי העולם.

לונדון סוגרת את שלושת הראשונים. בירת בריטניה הגדולה נבחרה לטיסה על ידי 7.9% מהנוסעים בנמל התעופה של קישינב - 28 אלף איש.

להלן רשימה של המסלולים הפופולריים ביותר מנמל התעופה של קישינב והחלק של כל כיוון במבנה הכולל של תנועת הנוסעים:

אנטליה - 19.4%
איסטנבול - 11.4%
לונדון - 7.9%
שארם א-שייח' - 6.1%
ירוואן - 4.9%
תל אביב - 4.6%
מילאנו - 4%
וינה - 3.6%
פרנקפורט - 3.3%
ורשה - 3.2%
דבלין - 3.1%
רומא - 3.1%
בוקרשט - 3%
ונציה - 2.2%
מסלולים אחרים - 19.9%

המצב באוקראינה תרם תרומה משמעותית לצמיחת התנועה בקישינב. מאז שדות התעופה של אוקראינה סגורים לתעופה אזרחית בעקבות הפלישה הרוסית, עבור אוקראינים רבים, במיוחד מדרום אוקראינה, קישינב הפכה לשדה תעופה חלופי שממנו ניתן לנסוע.

נציין שחודש מאי כולל אמנם את הנסיעות שאחרי פסח, אבל עדיין לא מדובר בזמני נסיעה מובהקים שאז בוודאי הנתונים גבוהים עוד בהרבה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #16
משרד השיקום של אוקראינה ומסטרקארד ישתפו פעולה כדי לשקם את תעשיית התיירות במדינה
המשרד לפיתוח קהילות, שטחים ותשתיות של אוקראינה וחברת הטכנולוגיה הבינלאומית מאסטרקארד חתמו על מזכר הבנות במטרה ליצור תנאים להתאוששות עתידית של ענף התיירות ולפיתוח הפוטנציאל התיירותי של אוקראינה.

המזכר נחתם על ידי Serhii Derkach , סגן השר לפיתוח קהילתי, שטחים ותשתיות, וניקולא וילה , סגן נשיא בכיר לשיתוף פעולה עם המגזר הציבורי, חטיבת צמיחה אסטרטגית, Mastercard, במסגרת הוועידה הבינלאומית לשיקום אוקראינה, אשר התקיים ב-11-12 ביוני בברלין.

"שיקום ענף התיירות הוא אחד ממרכיבי ההתאוששות הכלכלית של המדינה להגדלת ההכנסות ממסים ולקידום פיתוח המותג של אוקראינה בכלל. כבר היום יש לפעול לפיתוח תשתיות תיירותיות שאמורות להיות כוללות ונגישות, לקדם את תיירות הפנים עבור הצרכן האוקראיני וליצור תנאים לעבודה משפטית בתחום התיירות. יחד עם מאסטרקארד, אנו מתכננים לעבוד בעיקר בתחום האנליטיקה והמחקר בתחום התיירות באוקראינה על מנת לפתח אסטרטגיה לקידום אוקראינה כיעד תיירותי ולפתח אזורים וקהילות אוקראינים על בסיס מגמות שזוהו. ", הדגיש סלחי דרקך.

התזכיר קובע שיתוף פעולה בתחומים הבאים:

קידום אזורי אוקראינה כיעדי תיירות ברמה המקומית והבינלאומית;

שיפור איכות מוצרי התיירות הלאומיים;

דיגיטציה של ענף התיירות ותמיכה בפיתוח שירותים דיגיטליים בקרב עסקים זעירים, קטנים ובינוניים העוסקים בענף התיירות;

קידום משיכת השקעות לפיתוח ענף התיירות;

ניתוח יעדי תיירות פופולריים, מגמות וחוויות טיול באוקראינה לפיתוח ויישום אסטרטגיית תיירות יעילה של המדינה.

"אנו במסטרקארד מאמינים ששותפות בין המדינה למגזר הפרטי היא מרכיב הכרחי לצמיחה כלכלית וחדשנות. במשך עשורים רבים, החברה שלנו תמכה בממשלות בדרך לשינוי הדיגיטלי שלהן, והיום אנו ממשיכים לתמוך בהתאוששות אוקראינה. אנו שמחים לשתף פעולה עם משרד השיקום ולתרום לפיתוח התיירות באוקראינה, באמצעות הרשת הגלובלית, הטכנולוגיה והאנליטיקה שלנו. באמצעות מרכז החדשנות של הנסיעות שלנו ב-Mastercard, כמו גם מספר לא מבוטל של שותפויות נסיעות ותיירות ברחבי העולם, אנו ממשיכים לתמוך בשינוי של מגזר הנסיעות כדי להפוך אותו לבר-קיימא ומכיל יותר. כחלק מהשותפות הזו, המטרה שלנו היא לעזור לאוקראינה לנצל את הפוטנציאל והמורשת המרשימים שלה, וברגע שהמצב יאפשר, לפתוח מחדש את המדינה לעולם", אומר ניקולה וילה.

כמו כן חתמה מאסטרקארד גם על מזכר שיתוף פעולה עם נמל התעופה הבינלאומי בוריספיל, הקובע את הרחבת השותפות על מנת להבטיח רמת שירות גבוהה לנוסעי נמל התעופה לאחר חידוש הטיסות, ברגע שהמצב הביטחוני באוקראינה מאפשר. זה הפך ליוזמה נוספת של החברה לתמיכה באוקראינה. במהלך השנים, מאסטרקארד, יחד עם סוכנויות ממשלתיות, בנקים ושותפי מסחר, מפתחים את מערכת התשלומים והאקולוגית הדיגיטלית של המדינה, תוך הבטחת תפעול חלק של תשלומים ללא מזומן ושירותים דיגיטליים. החברה גם תומכת באופן פעיל ביזמים אוקראינים, ומשיקה מוצרים פיננסיים מיוחדים, שירותים ויוזמות המסייעים בפיתוח והגדלת העסק שלהם.
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
כתבה מהתקשורת האוקראינית על חג השבועות באומן

עד ה-11 ביוני התאספו באומן כ3,000 חסידים לעלייה לרגל השנתית לשבועות.

השנה חג שבועות נחגג בין ה-11 ל-13 ביוני. המלחמה המתמשכת לא מונעת מאנשים לבקר את קברו של רבי נחמן, מייסד חסידות ברסלב, שאליו נוסעים המוני חסידים.

"זו לא בעיה עבורם להתגבר על דרך כזו, כי כולם רוצים לבוא לכאן כמו ראש השנה - בשירה ובריקודים הם לא משתמשים בכלי נגינה - הם שרים ומוחאים כפיים כולם מצפים שהתורה תתגלה להם אחרת", אמר נתן בן נון, יו"ר קרן הצדקה הבינלאומית רבי נחמן מברסלב.

חג שבועות הוא חג שבו חוגגים יהודים את קבלת התורה, מצוות ה', המכתיבות את עקרונות היסוד והכללים של האמונה היהודית.
 
  • הוסף לסימניות
  • #18
איך מגיעים מצ'כיה לאוקראינה בשנת 2024? (מתוך visitukraine)

  • רכבת מצ'כיה לאוקראינה
1. בין פראג למוקאצ'בו פועלת הרכבת פראג - קושיצה - מוקצ'בו .

  • יציאה מפראג בשעה 22:13, הגעה לתחנת ביניים בסלובקיה בשעה 08:33, הגעה למוקאצ'בו בשעה 14:04.
2. אתה יכול גם להגיע לאוקראינה עם העברה בפשמישל :

  • (RJ 1023), פראג-פשמישל, יציאה ב-21:56, הגעה לפשמישל ב-07:43.
  • בהמשך, ניתן להמשיך את המסלול ברכבת 706 IC+, פשמישל - קייב, יציאה ב-09:35, הגעה לבירת אוקראינה ב-19:57.
3. עוד מסלול נוח - עם העברה בצ'ופ :

  • רכבת RJ 1021 יוצאת מפראג בשעה 21:52 ומגיעה לצ'ופ בשעה 12:03.
  • השלב הבא הוא רכבת חוצה אוקראינה: 346, צ'ופ - צ'רנוביץ (דרך Mukachevo, Stryi, Ivano-Frankivsk) - יציאה מצ'ופ בשעה 12:03, הגעה לצ'רנוביץ בשעה 21:32. 60, צ'ופ-קייב (דרך לבוב, טרנופול, חמלניצקי, ויניצה) - יציאה ב-14:24, הגעה לקייב ב-07:47.
באוטובוס מצ'כיה לאוקראינה

לצ'כיה ולאוקראינה יש קשר אוטובוס קרוב. שוק הסעות האוטובוסים מיוצג על ידי מספר רב של חברות, ממובילים מנוסים עם צי גדול ועד לחדשים בתעשייה:

  • רגהבוס . אוטובוסים של חברה זו יוצאים מפלז'ן, פראג, ברנו ואולומוץ' וייקחו נוסעים לצ'רנוביץ, סניאטין, קולומיה, איבנו-פרנקיבסק, קאלוש, דולינה, סטרי, לבוב, רהוב, טיאצ'בו, חוסט, אירשאבה, מוקצ'בו ואוז'הורוד.
  • איסט אקספרס (סיור מוסיל) . עם הספק הזה, אוקראינים וזרים יוכלו לנסוע מפראג, פלז'ן ומערים אחרות לאזורים המרכזיים והמזרחיים של אוקראינה, כולל קייב, חרקוב, זפורוז'יה ואודסה. אוטובוסים יוצאים מספר פעמים ביום.
  • ד.מ.ד גרופ מסיעה נוסעים לשלושה אזורים מערביים של אוקראינה: אזור לבוב, אזור איבנו-פרנקיבסק וטרנסקרפטיה. בצ'כיה עוצרים אוטובוסים בערים גדולות (פראג, ברנו) ובערים קטנות יותר.
  • חרקיב וצ'רקסי מחוברים על ידי חברת סבד טרנס .
  • ניתן להגיע מפראג לקייב באוטובוסי TransTempo .
  • ל- FlixBus אין חיבור ישיר של פראג-קייב, אבל יש הצעות עם העברה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #19
שבועות תשפ"ד: גלריה ממראות קיבוץ חג השבועות באומן

למרות הדרכים הארוכות והמתישות למעלה מ3,000 מחסידי ברסלב הגיעו למדינת אוקראינה כדי להשתתף בקיבוץ חג השבועות תשפ"ד על קברו של רבי נחמן מברסלב בעיר הגעגועים אומן.

כפי המקובל בקרב חסידי ברסלב, חג השבועות – יום קבלת התורה הוא אחד מזמני הקיבוץ של חסידי ברסלב באומן לצד שבת חנוכה והקיבוץ הגדול של אומן ראש השנה.

לקראת הקיבוץ דאגו פעילי איחוד ברסלב באומן לקשט את היכלי הציון בענפי אילנות כנהוג בכל תפוצות ישראל לכבוד חג קבלת התורה והביאו את אווירת החג לכלל העולים לעיר הקודש אומן.

כפי שכבר פורסם, צוותי עבודה מתוגברים של איחוד ברסלב נערכו במלוא המרץ לקראת קיבוץ חג השבועות בעיר אומן, ובין השאר נערכו עבודות הסדרה בדרך הכהנים באומן, וכן תיקון ושיפור כל הדרוש במתחם קברו של רבי נחמן מברסלב.

 
  • הוסף לסימניות
  • #20
ממשלת אוקראינה תעביר 250 מיליון גריבנה מנמל יוג'ני לנמל התעופה בוריספיל

הממשלה של אוקראינה מתכננת להעביר 250 מיליון גריבנה, שיועדו לפיתוח נמל יוג'ני, לצרכי נמל התעופה בוריספיל בבירה.

מידע זה פורסם על ידי חבר הפרלמנט האוקראיני אלקסיי גונצ'רנקו, על פי דיווח של אתר התחבורה הימית של אוקראינה (cts).

"משרד התשתיות שופע רעיונות מפוקפקים. הם החליטו לקחת 250 מיליון גריבנה מנמל יוג'ני ולתת אותם לכיסוי חובות נמל התעופה בוריספיל. החשוב הוא שמדובר בכספים שנמל יוג'ני היה אמור להשקיע בפיתוח התשתיות, מה שהיה מגדיל את היכולת שלו לשנע מטענים מאוקראינה. אבל בבוריספיל מתכננים להוציא את הכספים על סגירת חובות ורכישות מפוקפקות", כתב גונצ'רנקו.

"הנמלים שלנו היום - זו התשתית הבסיסית של הכלכלה. בלי נמלים לא היה לנו כסף להגנה, כי המסחר הגדול מתנהל בים. פיתוח הנמלים יספק מיליארדים בהכנסות נוספות", הוסיף ח"כ.

משרד הפיתוח של הקהילות, השטחים והתשתיות של אוקראינה נמנע כרגע מלהגיב לידיעה.

יש לציין, שדרך המסדרון הימי של אוקראינה מהנמלים אודסה, יוג'ני וצ'ורנומורסק יוצאו במאי 6.7 מיליון טון מטענים, מתוכם 4.5 מיליון טון מוצרי חקלאות. למעשה, חצי מכמות המטענים המיוצאת דרך המסדרון הים השחור מגיעה דווקא מנמל יוג'ני.

בנוגע לנמל התעופה בוריספיל, השלטונות האוקראינים שוקלים את האפשרות לשקם את פעילותו עוד במהלך המלחמה. אשתקד חברת הנמל רכשה שירותי ניקיון בסך 50 מיליון גריבנה, שהוסברו בכך שאף שהנמל נמצא בשפל בגלל המצב הצבאי, עדיין יש צורך בתחזוקת המתקנים השונים.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
שבוע שעבר זכה הניק @100 אחוז ב601 שקלים. ברכות!
גם השבוע תתקיים ההגרלה לכל העומדים בכללי המיזם
מתחילים את ההגרלה ב200 ש"ח
תודה ל @מחשבים זה אני !
מי תורם להגדלת סכום הזכייה לכבוד שבת ולזיכוי הרבים?
כללי המיזם בהודעה ההבאה!
  • תודה
Reactions: 100 אחוז1 //
7 תגובות
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!


כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.


עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​


תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה