מידע שימושי די לשתיקה!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • #1
רציתי לעורר פה את הציבור על זה שכל נסיעה בחברת קווים בין מודיעין עילית לירושלים ובני ברק צריכה להיות מזוויעה ונוראית, לא ייתכן שנהגים מקללים וצועקים באופן תמידי על הנוסעים בגלל שנאתם לעם ישראל, אני נוסע קבוע ובכל נסיעה מחדש קורה משהו אחר פעם הוא צועק על ילד פעם עוצר את האוטובוס ומקלל את כולם פעם סוגר דלתות על אנשים ועוצר קילומטר אחרי התחנה בכוונה, (מזל שעוד עצר) מעלים נוסעים נשים ותינוקות, ופותחים בדהירה בשביל שייפלו ויעופו.
ובעיקר על זה שהם נוסעים כמו מטורפים ומסכנים את כולם ואף אחד לא מעיז להעיר לנהג, וזה בגלל שמיד הוא מתנפל וצועק, והגיע הזמן שהציבור יקום ויעשה משהו, אי אפשר להמשיך ככה!!!

אני חושב שחלק גדול מהציבור שנוסעים בתחבורה ציבורית מרגישים ככה ולכן הגיע הזמן לעורר את מי שצריך ולשים לדברים האלה סוף אנחנו לא יכולים להיות תלויים בנהגים שמתנהגים כמו מחבלי חמאס לא פחות!!
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #3
צודק! השגתי תלונה למשרד התחבורה ולא חזרו אלי.
לכן אמרתי שצריך לארגן משהו מגובש ורציני או שהנוסעים יתחילו לתת את הטון בנסיעה וברגע שנהג מתנהג רע כולם צריכים לקום ולהעמיד אותו על מקומו ולא לתת להם לצעוק לקלל ולהתנהג ככה!!
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
זו כתובת המייל של היועץ של הרב מקלב - הרב בלויא:
<sgan שטרודל mot.gov.il> כולם מוזמנים לפנות ולהתלונן ובמקביל לפתוח פניה מקוונת במשרד התחבורה
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
יש משהו שאפשר לעשות? אין ספק שיש צורך במחאה.
באופן כללי מרגישה שבקווים לא דורשים מהנהגים אפילו מינימום שירות, והרבה מהערבים עושים מה שרוצים
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
כנ'''ל לגבי קוי בני ברק- מודיעין עילית
ועוד יותר גרוע
הקבלנים ושל קווים בעצמם
וע''ז נאמר במקום שאין איש
העיקר ש15 יוצא מהמסוף ולא עושה מסלול זה באמת מה שחשוב ;);)
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
כ"כ נכון ונורא
כמו כשמנוע כבה מרגישים כמה רעש היה כך כשנוסעים אם נהג משלנו פתאום מרגישים כמה רגוע
וכמה מלחיץ עם הבנידודים
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
פשוט מאוד
רושמים את המספר הסידורי של האוטובוס (רשום בדר"כ מעל הדלתות) בצירוף פרטים מדוייקים של הזמנים התחנה שעלו וירדו ופירוט התלונה, ומתלוננים בשירות הלקוחות של החברה .כל נהג שמקבל תלונה מנוסעים מקבל קנס כספי (200 ש"ח בדר"כ ואף יותר תלוי בתלונה ) בסוף החודש כשזה מנוכה מהמשכורת, ככל שיש יותר תלונות הנהג יפסיד מזה,
ואם הנהג עשה עבירה בטיחותית (למשל סגירת דלת על אנשים או נהיגה פרועה) היחס לזה הוא חמור מאוד ואז בשירות הלקוחות יעבירו אתכם לקצין בטיחות של החברה, ובמצב כזה הנהג יענש או יושעה מהחברה לתקופה.
עשיתי את מנסיון וזה עובד. בחברת דן
 
  • הוסף לסימניות
  • #10
כמה רעש היה כך כשנוסעים אם נהג משלנו
ומה תגיד על נהג משלנו במו"ע שמדליק מוזיקה (חסידית) בעוצמה מחרישת אוזניים וכשפעם העזתי לבקש ממנו שינמיך חטפתי צעקות?
(מהנוסעים, לא מהנהג שהנמיך בחוסר חשק בולט)
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
אני חושב שפשוט כל מי שנוסע באוטובוס וקורה משהו מיד כל האוטובוס צריך לדווח, ונכון שזה דורש טיפה מאמץ אבל זה כדאי כדי שהנהגים לא יעזו להתנהג בצורה כזו ונוכל לנסוע ברוגע. לגבי המהירות המטורפת שהם נוסעים אני לא יודע אם לכולם זה מפריע אבל אני חושב שזה סכנת נפשות, ולא פעם האוטובוס שנסעתי היה על סף תאונה ומי יודע מה יכול לקרות חס ושלום.

ובסופו של דבר העיקר זה שכל האטובוס יקום על רגליו ויחנך כל נהג שיתנהג בצורה מגעילה, גם על הדברים הכי קטנים שהוא עושה, למשל שעוצר הרבה אחרי שזה סתם התעללות רעה ללא סיבה והטרחה של נשים ותינוקות זקנים וכו'
ולא חסר מקרים!

כלל שצריכים לדעת. עם הבני דודים עובדים רק עם כוח!!!!
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
  • הוסף לסימניות
  • #15
  • הוסף לסימניות
  • #16
כולם צודקים, הנהגים באמת לא בסדר וקצרי רוח,
אבל, כשיש מישהו קצר רוח לא צריכים לעצבן אותו יותר.. ברוב המקרים זה באמת בעיה של הנהג, אבל לפעמים זה דווקא איזה נוסע שעומד על שלו וגורם לכל הנוסעים בזבוז זמן מיותר. קרה לי כבר פעם שנהג הוריד את כל האוטובוס ליד כלא עופר במקום שאין בו תחנה רק בגלל נוסע שהחליט ליצור ויכוח מיותר, וגרם לאוטובוס שלם לחכות שעה ורבע לאוטובוס חילופי...
אני בכל זאת בעד להגיש תלונה על נהגים לא בסדר כי יש כאלה והרבה, אבל ידוע שהערבים שונאים יהודים ובעיקר חרדים ולכן אם אפשר למנוע אפילו קצת עוגמת נפש אז למה לא?
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
אולי כדאי לארגן פנייה גדולה ורצינית מהרבה אנשים שיצטרפו ואולי זה יוכל לגרום למשהו בחברה
אני לא יודע מה איתכם אבל המצב לא יכול להמשך ככה אני כל הזמן רואה סיפורים על נהגים שמתנהגים כמו מחבלים רק בתפקיד של נהג אוטובוס אבל השנאה אותה שנאה ובמדינה שלנו מספיק קשה אבל אי אפשר גם לשתוק ולהפקיר את עצמנו בנושא הזה!
 
  • הוסף לסימניות
  • #18
כולם צודקים, הנהגים באמת לא בסדר וקצרי רוח,
אבל, כשיש מישהו קצר רוח לא צריכים לעצבן אותו יותר.. ברוב המקרים זה באמת בעיה של הנהג, אבל לפעמים זה דווקא איזה נוסע שעומד על שלו וגורם לכל הנוסעים בזבוז זמן מיותר. קרה לי כבר פעם שנהג הוריד את כל האוטובוס ליד כלא עופר במקום שאין בו תחנה רק בגלל נוסע שהחליט ליצור ויכוח מיותר, וגרם לאוטובוס שלם לחכות שעה ורבע לאוטובוס חילופי...
אני בכל זאת בעד להגיש תלונה על נהגים לא בסדר כי יש כאלה והרבה, אבל ידוע שהערבים שונאים יהודים ובעיקר חרדים ולכן אם אפשר למנוע אפילו קצת עוגמת נפש אז למה לא?
אז לדעתי זה טעות הגישה הזו כי אצלם זה לא קצרות רוח וכעס סתמי זה שנאה ואנטישמיות ואני לא מגזים!!
ואם לא יקומו הנוסעים ויצעקו עליו אז כל הנהגים ימשיכו להתנהג איך שבא להם ולזה אני חושב שצריך לשים סוף!!!!

וזה שהוא מוריד את כולם בגלל מישהו זה, עוד יותר גרוע שאנשים צריכים לרדת בגלל זה, היו צריכים להשאר שמה על אפו ועל חמתו למה מה קרה שהוא יוריד את כולם וכולם ירדו כמו עדר כבשים??? אין לו שום זכות לעשות דבר כזה גם אם מישהו מתווכח איתו ועל סיפור כמו שאתה אומר היה צריך לעשות בלאגן גדול אסור לשתוק!!
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #19
ברור שזו אנטישמיות ושנאה ולכן לא צריך להדליק אותה! הנהגים רק מחכים לסיבה כדי לאבד עשתונות ולגרום סבל לנוסעים כאילו זה באשמתם ולא באשמת הנהג. אז יופי, צעקת עליו והוא הצליח במה שהוא רצה... מה הענין?
 
  • הוסף לסימניות
  • #20
הערה אישית:
המעשים של הנהגים הם מעשים חמורים ורעים- חצופים וצריכים להענש בחומרה
אבל לקרוא להם מחבלים זה מחמאה לא מוצדקת לכל המחבלים פראי האדם חולי הנפש, לא מחמיאים למחבלים.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אחד הבעיות שכל משקיע מתחיל נתקל בהם,
זה שנניח אני שואל מישהו איזה מדד להשקיע, והוא עונה לדוגמא VOO, או שאני שואל אותו מה העמלות, והוא אומר שזה תלוי במינוף.
אז נניח שאני יודע מה זה מינוף, ומה זה VOO, כי אני שומע כל שבוע ממוצע של 50 פודקאסטים, ששליש מהם קשורים למניות.
אבל יש כאלה שאתה אומר להם VOO, והם אין להם מושג מה עושים עם זה.
הם לא יודעים איפה לוחצים באתר בשביל לחפש סוגים, מה זה אומר מינוף, (אני לא מתכוון מה זה אומר בז'רגון, אני מתכוון מה זה אומר בעברית של חיידר.)
הבעיה מתחיל ה מכך שמישהו שכבר מונח בתוך הקישקע של המניות, לא אוחז שיש פה מישהו ששואל מה לקנות, והוא מתכוון, איפה מכל הריבועים באתר ללחוץ, מה לכתוב שם, איזה תוצאה לבחור, מה ללחוץ עליה, איך לעשות את זה, וכאלה.
הוא רגיל לכך שמישהו שואל איזה לקנות, ואומרים לו "SFJF294938" והוא קונה את זה, ועוד עשור בא להגיד תודה.
אז אני פותח את האשכול הזה, לאנשים שצריכים תשובות על שאלות בעברית,
  • כמו, מה זה מינוף, ואיך אני מבין את זה אם אני לא יודע מה זה בורסה?
  • כמו, יש לי תיק בDJFHV, ואני רוצה לקנות משהו, מישהו יודע לומר לי את סדר הפעולות הנכון כדי ליפול על הדבר הנכון בצורה הנכונה?
  • כמו, החשבון שלי ננעל, ואני לא יודע מה זה אימולטור, ולא מה זה תוכנה. מישהו מוכן להסביר לי בעברית פשוטה?
הבאתי את הדוגמאות האלה כי אני אישית נתקלתי בשאלות האלה, והייתי צריך לחפור עמוק כדי לקבל תשובה שאני יכול לתרגם לשפה שלי בפוזיצייה הנוכחית. אז אני הסתדרתי, בגדול. אבל יש כאלה שיש להם שאלה, והם שואלים, ואז מגיע מישהו חשוב כזה, שמבין בהכל, ועונה משהו מאוד פשוט, שכל האנשים באשכול הבינו, אבל הוא לא. ולא נעים לו לשאול, מה זה מנייה בכלל, או מה זה סוג נייר, ומה זה אומר ניוד של תיק בכלל, ואז הם נשארים בלי תשובה, למרות שעם קצת סיעור מוחות, יוכלו גם לכתוב מדריך להשקעות פאסיביות לילדים.

על כן, אני פותח את האשכול הזה, שבו יוכלו לשאול שאלות, מהבייסיק של הבייסיק, עד לרמת ביאורי מילים, והעונים ינסו לתרגם את מונחי התשובה למשהו שיכול גם להיות שיעור בכיתה ד' על שור שנגח.
ואם לא הבנתם, תשאלו שוב, ושוב, ושוב. עד שתבינו. כי הטעות שעשיתם ב200 ש''ח שהשקעתם, אם לא תתקנו, תעשו אותה גם במיליון השני.
וגם, אם יש משהו שאתם יודעים שאנשים שואלים את עצמם, או שאתם לא הבנתם בתחילת הדרך, אתם יכולים להסביר, רק תנסו לשכוח קודם את כל מילון המושגים שלכם.
נ.ב.
אני חייב לציין שהייתי בטוח שיעיפו אותי לרוח כבר בשלב הרבה יותר מוקדם. וזה שיש פה אנשים, שהדיבידנד שלהם שווה כמו התיק שלי או פי מאה, ועונים בסבלנות, ועוזרים, ומסבירים, אין ספק שזה יוצר קירוב של העניין לאנשים הפשוטים
אז באמת תודה לכל משפחת פרוג ולכל המשקיעים, לא רק בתיק שלהם, אלא בלעזור לאחרים.
הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב קיים
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
0 תגובות
הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
9 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה