דרוש מידע כולסטזיס לפני לידה (מחלת כבד)

  • הוסף לסימניות
  • #21
לא היתה לי רעלת, אלא כוליסטזיס שלמרבה המזל התפתח רק בסוף ההריון (לידה בשבוע 36)
אחרי הלידה סיפרה לי אחות בבית חולים שהיה להם מקרה דומה לפני 8 שנים (נכון לאז) והיולדת נפטרה ל"ע יחד עם העובר, לכן צריך לדעת שזה לא צחוק, אבל גם לא כל כוליסטזיס הוא כ"כ קריטי, צריך להיות צמודים למעקב ולהקשיב לרופאים כי להם ניתנה הרשות לרפא.
אז בואי נעשה לך ולכולן סדר כדי שלא תבהלנה סתם
מה שהיה לך זה תופעה שיכולה לקרות מכולוסטאזיס שאינו מטופל תרופתית! וזה כן רעלת זה לא ה"רעלת" הרגילה אבל זה כן רעלת והיה לך בעיקר פגיעה בכבד ולכן האינזימי כבד שלך היו מאד גבוהים וז מה שקורה בכולוסטאזיס במספרים שהם מעל 100
כולוסטאזיס כשלעצמו כשאין עליה באינזימי כבד לא מסוכן ליולדת נקודה! וחשוב לדעת את זה ומחקרית נצפו מקרים של מות עובר ברחם רק במספרים שהם מעל 100 . אין כמעט היסטוריה של מקרים אחרים. אבל בגלל שהם חייבים להיות עם יד על הדופק ובגלל שאם לא מטפלים המצב יכול להחמיר במהירות. מטפלים בתרופות לעימדון מרה ומעקב תנועות . מוניטור וכו...

מחלת כבד כחלק מרעלת היריון (Preeclampsia)​

מתאפיינת בטריאדה של יתר לחץ דם, בצקת וחלבון בשתן (פרוטאינוריה) בטרימסטר השלישי ומופיעה ב5-10% מההריונות. מעורבות כבדית נדירה אך מורה על מחלה קשה יותר. רמות אנזימי כבד יכולות לעלות לפי 10-20 מהנורמה. בילירובין בדרך כלל לא עובר את ה-5 מ"ג/ד"ל.

אין טיפול מיוחד במעורבות כבדית והחשיבות היא שזה מהווה התוויה לרעלת היריון קשה עם צורך דחוף ליילד על מנת למנוע רעלת היריון ממאירה (Eclampsia), קרע בכבד ונמק.

תסמונת HELLP​

רעלת היריון קשה יכולה להיות מלווה ב-2-12% מן המקרים בהמוליזה [H], עליה באנזימי כבד [EL] וטרומבוציטופניה [LP]. התסמונת מופיעה בדרך כלל סביב שבוע 27. קשת התסמינים כוללת כאב בטן (65%), בחילות והקאות (30%), כאב ראש (30%), דימומים (9%) וצהבת (5%).

  • אטיולוגיה - מנגנון הופעת רעלת היריון על סיבוכיה כגון תסמונת HELLP אינו מובן. יש טענה כי מדובר בפגם שלייתי שאינו מאפשר לכלי הדם השלייתיים לעמוד בעומס הלחץ הנדרש בטרימסטר שלישי. בנוסף, יש גם תצפית גנטית המרמזת על כך שמדובר בתסמונת אוטוזומלית רצסיבית. כמו כן, יש עדויות למנגנון חיסוני (אימוני) (המערכת החיסונית של האם אל מול תאי הזרע של האב) בחלק מהמקרים. נשים עם שחלות פוליציסטיות (PCOS) ונשים הסובלות מקרישיות יתר נמצאות בסיכון מוגבר לפתח את התסמונת. רעלת היריון שכיחה גם בקרב נשים המפתחות הופעה חריפה של כבד שומני בהיריון (AFLP - ‏ Acute fatty liver of pregnancy). המכנה המשותף בין רעלת היריון (כולל תסמונת HELLP) ו-AFLP הנו פגם מיטוכונדריאלי בחמצון בטא בשל חסר בשרשרת ארוכה מסוג Hydroxyacyl-coa-dehydrogenase) 7). מנגנון נוסף שהוצע הנו עקה חמצונית ופראוקסידציה של שומנים (Lipid peroxidation) בתגובה לתת פעילות אנדותליאלית.
  • מעבדה – נצפה בעליית AST (אספרטאט טרנסאמינאזה) בממוצע עד פי 6-8 מהנורמה, עליה קלה בבילירובין, ירידת טסיות מתחת ל-150000 וסמני המוליזה (עליית רמת LDH (לקטאט דהידרוגנאזה) ובילירובין לא ישיר).
  • אבחנה - האבחנה אינה פשוטה. אין תסמין או בדיקת מעבדה שהנם אבחנתיים. האבחנה צריכה להיעשות מהר עקב הסיכון לאם ולעובר.
האבחנה דורשת 3 קריטריונים;

  1. המוליזה - שברי כדוריות אדומות במשטח דם, עליית רמת LDH בסרום ועליה בבילירובין לא ישיר
  2. עליה ב-AST - מעל 70
  3. טרומבוציטופניה מתחת ל-150000
התסמונת מחולקת לפי רמת טסיות לקשה (פחות מ-50000 טסיות), בינונית (טסיות בין 50000-99000) ומחלה קלה (טסיות מעל 100000). באבחנה מבדלת יש לשלול סיבות נוספות לטרומבוציטופניה כגון ITP (ארגמנת תרומבוציטופנית חיסונית), סיבות אחרות לדלקת כבד כגון דלקת כבד נגיפית וכמובן הופעה חריפה של כבד שומני בהיריון שבדרך כלל תופיע כמחלה יותר קשה (6).

  • טיפול- תסמונת HELLP לרוב חולפת לאחר הלידה. אם האבחנה נעשית באיחור והלידה אינה מבוצעת בזמן, יתפתחו סיבוכים כגון אי-ספיקת כליות וקרע של הכבד, שטף דם או אוטם תוך-כבדי. הטיפול הנו בעיקרון שמרני. חשוב לזכור כי אם במהלך הטיפול השמרני ביחידה לטיפול נמרץ, נצפית נטייה לירידת רמת הטרנסאמינאזות ועליית רמת הטסיות בדם, מומלץ להמתין ולעקוב ולא לבצע לידה אלקטיבית במקרים בהם העובר עדיין לא בשל. להבשלת הריאות מומלץ טיפול בסטרואידים. לא הוכחה תרומת פלסמהפרזיס לאחר הלידה. במרבית המקרים ההבראה מלאה ובמקרים נדירים וקשים יש לשקול השתלת כבד.
  • פרוגנוזה - הסיכון לסיבוכים בהריונות נוספים בחולות שלקו ב-HELLP גבוה עם שכיחות גבוהה יותר של רעלת היריון, HELLP חוזר, איחור בגדילה תוך רחמית, היפרדות שליה, עליה בשיעור תמותה סביב-לידתית (פרינטלית) ופגות (1,2).

עמדון מרה (כולסטזיס) תוך כבדי בהיריון ((ICP) ‏ Intrahepatic cholestasis of pregnancy)​

Postscript-viewer-shaded.png
ערך מורחבעימדון מרה תוך כבדי בהיריון - Intrahepatic cholestasis of pregnancy



  • קליניקה - מחלה המתבטאת בגרד עז, עליה ברמת חומצות המרה בדם עם היסטולוגיה המתאימה לעמדון מרה (כולסטזיס) בביופסית כבד. הכולסטזיס מופיע בדרך כלל במחצית השנייה של ההיריון, נעלם לאחר הלידה ויכול להופיע בהריונות הבאים. הביטוי הראשון והעיקרי הנו גרד שמתחיל בשבוע 25-32 להיריון אך יתכן גם קודם . הגרד חמור ביותר בכפות הידיים והרגליים ומחמיר בלילה. צהבת תופיע ב-10-25% מהמקרים כשבועיים עד 4 שבועות אחרי הופעת הגרד. עמדון המרה הקשה עלול לגרום לצואה שומנית (סטאטוריאה) עם ירידה בספיגת ויטמיני ADEK.
  • מעבדה - רמת אמינוטרנספרזות יכולה לעלות מפי 2 עד פי 10-20 מהנורמה. רמת הבילירובין בדרך כלל לא עוברת את ה-5 מ"ג לדציליטר. ALK-P (פוספטאזה בסיסית) עולה (לא תורם בהיריון מבחינה אבחנתית), ובכ-30% מהמקרים יש עליה גם ברמת GGT (גמא-גלוטאמיל טרנספראזה). ערכי המעבדה והתסמינים נוטים להיות תנודתיים במהלך ההיריון.
  • אטיולוגיה - הפתוגנזה איננה ידועה. המחלה פוגעת יותר בקבוצת נשים ממוצא אתני מסוים כגון יוצאות סקנדינביה ויוצאות צ'ילה. לא נמצא קשר לקבוצות HLA. יתכן כי מדובר ברגישות יתר לאסטרוגן במהלך ההיריון.
  • אבחנה - עליית רמות חומצות מרה בסרום מוכיחה את האבחנה. באבחנה מבדלת יש לשלול צמקת מרתית ראשונית, מחלת כבד כרונית חסימתית, דלקת כבד נגיפית, פגיעה כבדית כתוצאה משימוש בתרופות וחסימת דרכי מרה.
  • טיפול- הסכנה העיקרית ב-ICP היא לעובר ולכן נדרשת הפניית המטופלת למעקב ביחידה להיריון בסיכון גבוה. ברגע שריאות העובר מפותחות מומלץ על לידה אלקטיבית. מבחינת האם הטפול הראשוני הוא תמיכת. אורסוליט משפר את הגרד ונסבל על ידי האם והעובר. המינון המקובל הוא 15 מ"ג/ק"ג/יום. כולסטירמין עוזר אך יכול להחמיר צואה שומנית (סטאטוריאה). ניתן לתת גם דקסמטזון במינון של 12 מ"ג ליום לשבוע. היתרון של תרופה זו הוא בכך שהיא עוזרת בהבשלת ריאות העובר, אך עם זאת היא פחות יעילה לגרד מאורסוליט (4).
  • פרוגנוזה - שיפור מיידי מופיע לאחר הלידה. כ-60% מהנשים תפתחנה בעיה דומה בהיריון הבא או אף עם גלולות למניעת היריון. במחקר פיני שכלל מעל 10000 נשים נמצא שמטופלות הסובלות מ-ICP נמצאות בסיכון מוגבר להתפתחות אבני מרה, דלקת לבלב חריפה, דלקת כבד נגיפית מסוג סי ושחמת שלא על רקע אלכוהולי (5).
 
  • הוסף לסימניות
  • #22

הגדרות ורקע:

כולסטזאיס (ICP) היא מחלת כבד האופיינית לתקופת ההיריון בלבד ונחשבת למחלה הכבדית הנפוצה ביותר בהריון. תסמיני המחלה נגרמים מעליה ברמת מלחי המרה בדם אשר מלווים לרוב גם בעליה באנזימי הכבד.
התסמין הנפוץ ביותר הוא גרד. הגרד לרוב מתחיל בכפות הידיים והרגליים ובעיקר בשעות הלילה, אך יכול לערב את כל האזורים בגוף ולהתרחש בכל שעות היום. תסמינים נוספים אשר יכולים להתלוות לגרד הם ירידה בתיאבון, בחילות והקאות אך השכיחות לכך נמוכה יותר.
שכיחות המחלה היא כ 1-2% מכלל ההריונות אבל היא נפוצה יותר בנשים עם היסטוריה של ICP בהריונות קודמים, בהריונות מרובי עוברים או במקרים של גיל אימהי מבוגר. סיבוכים אפשריים של המחלה הם: לידה מוקדמת, הופעת רעלת הריון, המצאות מים מקוניאלים, קשיי נשימה לילוד בהיוולדו וקיפוח עוברי במקרים נדירים.
מקובל להגיד כי הסיכון לסיבוכי הריון קשור עם רמת מלחי המרה בדם (נמדד במיקרומול לליטר) כאשר:
  • עד 10 – רמה תקינה
  • 10-20 – מחלה בדרגה קלה
  • 20-40 – מחלה בדרגה בינונית
  • 40 ומעלה – מחלה בדרגה גבוהה
למרות זאת, מקובל שהסיבוכים המשמעותיים ביותר של ICP מתרחשים בעיקר כאשר מלחי המרה מעל ל-100.
 
  • הוסף לסימניות
  • #23
גם אני סבלתי מכולסטזיס הריון ראשון מחודש שישי הריון שני מחודש שמיני ,
הייתי במעקב, טיפול באורסוליט כמובן וקבלתי זירוז שבוע 38
לפי מה שהוסבר לי , זה מסוכן לעובר רק ממש בסוף, לכן זירזו- (בטוח תלוי ברמת הכולסטזיס)
ברוך השם אח"כ 3 הריונות רגילים, אבל זה סיוטטט, לא יכלתי לתפקד
אגב, אצלי המשיך גרד אחרי הלידה גם, הלכתי לבדיקות מקיפות והיה לי בעיה בתפקודי בלוטת התריס ,בעקבות ההריון אחרי כדורים לאיזון הסתיים ברוך השם.
אחרי 2 הריונות עם כולוסטזיס היה לך הריונות בלי??
יש סיכוי?
אני אחרי 2 עם, ורועדת מזה..
 
  • הוסף לסימניות
  • #25
לי יש כולוסטאזיס חמור מתחילת ההריון. מה את רוצה לדעת?
לקחת אורסוליט במינון גבוה לדאוג שהמספרים יורדים. אין מה לעשות חוץ מזה
יש רופא בלניאדו מאד מומחה בתחום ולא מלחיץ. אני אישית זה רחוק לי
לקנות מקל גרוד למצוא משחה שמרגיע את הגרד כמובן תלוי ברמת הגרד
לא להיבהל מרופאים
הי הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות בנוגע לזה , אין לי אפשרות לשלוח הודעה אישית
יש מצב שאת שמה לי מייל ? ממש ממש יעזור לי!
 
  • הוסף לסימניות
  • #26
אם הרופא מלחיץ כנראה שזה משה שהוא צריך לעשות.
יש לי חברה טובה שסובלת מזה, ובלידה אחת היא איבדה את הילד כי היא התלבטה אם ללכת ללדת כשהרופאה אמרה, לקח לה כמה שעות מ..... עד.
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #27
הי הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות בנוגע לזה , אין לי אפשרות לשלוח הודעה אישית
יש מצב שאת שמה לי מייל ? ממש ממש יעזור לי!
אני פתחתי את האשכול, עברתי עם זה הרבה...
אשמח לעזור אם את רוצה
תשימי מייל
 
  • הוסף לסימניות
  • #29
אחרי 2 הריונות עם כולוסטזיס היה לך הריונות בלי??
יש סיכוי?
אני אחרי 2 עם, ורועדת מזה..
הי, פתאום נכנסת לאשכול הזה ורואה שהפנית לי שאלה.. אם מענין לך עדין אז כן ברוך השם היו לי 2 הריונות עם כולסטזיס שהסתימו בזירוז בשבועות 38 ו39 ואח"כ ברוך השם עוד 3 הריונות רגילים לחלוטין.
 
  • הוסף לסימניות
  • #30
הי, פתאום נכנסת לאשכול הזה ורואה שהפנית לי שאלה.. אם מענין לך עדין אז כן ברוך השם היו לי 2 הריונות עם כולסטזיס שהסתימו בזירוז בשבועות 38 ו39 ואח"כ ברוך השם עוד 3 הריונות רגילים לחלוטין.
מעניין שמת לב אם הכולסטזיס מגיע דווקא בהריוניות של בנים או בנות?
אצלי בינתיים הגיע רק בבנים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #31
מעניין שמת לב אם הכולסטזיס מגיע דווקא בהריוניות של בנים או בנות?
אצלי בינתיים הגיע רק בבנים.
אצלי היה גם בבת.
אפרופו תאוריות - הילדים שהיו אצלי עם כולסטזיס יש להם אטופיק,
עוד מישהי שמה לב?
חשבתי על תיאוריה אולי החומצות מרה עשו את זה?
 
  • הוסף לסימניות
  • #32
אצלי היה גם בבת.
אפרופו תאוריות - הילדים שהיו אצלי עם כולסטזיס יש להם אטופיק,
עוד מישהי שמה לב?
חשבתי על תיאוריה אולי החומצות מרה עשו את זה?
אצלי בתאומים לאחת היה אטופיק קל,
באמת מעניין.
 
  • הוסף לסימניות
  • #34
לסובלות מכולסטזיס הריוני
אתן לוקחות מתחילת ההריון ממש אורסוליט? עד כמה זה קריטי?
 
  • הוסף לסימניות
  • #35
הי, פתאום נכנסת לאשכול הזה ורואה שהפנית לי שאלה.. אם מענין לך עדין אז כן ברוך השם היו לי 2 הריונות עם כולסטזיס שהסתימו בזירוז בשבועות 38 ו39 ואח"כ ברוך השם עוד 3 הריונות רגילים לחלוטין.
וואו אני אחרי שלוש לידות רצופות עם כולאוסטזיס ואת ממש מנחמת אותי שאפשר הריון בלי כלאוסטזיס
מעניין שמת לב אם הכולסטזיס מגיע דווקא בהריוניות של בנים או בנות?
אצלי בינתיים הגיע רק בבנים.
אצלי גם בנים וגם בנות
 
  • הוסף לסימניות
  • #36
אם בהריון האחרון היה לי כולסטזיס בפעם הראשונה אחרי מס' לידות ב"ה
הכולסטזיס כבר מההתחלה היה מאוד גבוה
ואמרו שבהריון הבא פשוט יתחילו כדורים
השאלה היא האם מתחילים אותם מההתחלה ממש?
 
  • הוסף לסימניות
  • #37
אם בהריון האחרון היה לי כולסטזיס בפעם הראשונה אחרי מס' לידות ב"ה
הכולסטזיס כבר מההתחלה היה מאוד גבוה
ואמרו שבהריון הבא פשוט יתחילו כדורים
השאלה היא האם מתחילים אותם מההתחלה ממש?
היי,
גם אני באותו מצב כמוך... עדיין לפני לידה.
הבנתי מהרופא כבד שזה מאד מאד נדיר שמופיע פתאום אחרי הריונות ללא כולסטאזיס ולדעת שיש עוד נשים, זה מנרמל את התחושה :)
אפשר להתכתב איתך בפרטי? מעניין אותי לדעת אם הערכים והגרד התנרמלו אצלך מיד לאחר הלידה, האם הייתה החמרה לקראת סוף ההריון? באיזה שבוע המליצו לך ללדת? או כל מה שמתאים לך לשתף....
אני חדשה כאן ואין לי מושג איך שולחים הודעה פרטית, אשמח אם את יודעת...
תודה!
 
  • הוסף לסימניות
  • #38
לגבי הטיפול התרופתי בכולסטאזיס-
כולן כתבו על אורסוליט, חשוב שתדעו שיש עוד תרופה בשם כולסטיראמין, כדאי לשאול את הרופא על הוספת התרופה הזו בנוסף לאורסוליט במקרים עם ערכים מאד גבוהים...
הרבה בריאות בעז"ה!
 
  • הוסף לסימניות
  • #39
היי,
גם אני באותו מצב כמוך... עדיין לפני לידה.
הבנתי מהרופא כבד שזה מאד מאד נדיר שמופיע פתאום אחרי הריונות ללא כולסטאזיס ולדעת שיש עוד נשים, זה מנרמל את התחושה :)
אפשר להתכתב איתך בפרטי? מעניין אותי לדעת אם הערכים והגרד התנרמלו אצלך מיד לאחר הלידה, האם הייתה החמרה לקראת סוף ההריון? באיזה שבוע המליצו לך ללדת? או כל מה שמתאים לך לשתף....
אני חדשה כאן ואין לי מושג איך שולחים הודעה פרטית, אשמח אם את יודעת...
תודה!
מעדכנת טרי מלפני 4 חודשים ברוך ה'
גילו ממש בזמן כי עשיתי בדיקות משבוע 20 בכל חודש למלחי מרה
מיד עם הגרד הקל שהחל ועם התוצאה שיש כולסטזיס, התחילו טיפול תרופתי והייתי מאוזנת עד הסוף. ילדו אותי בשבוע 37
הערכים לא תמיד מתאזנים עם הכדורים, ממש מקווה שאצלך כן!!!!
 
  • הוסף לסימניות
  • #40
מעדכנת טרי מלפני 4 חודשים ברוך ה'
גילו ממש בזמן כי עשיתי בדיקות משבוע 20 בכל חודש למלחי מרה
מיד עם הגרד הקל שהחל ועם התוצאה שיש כולסטזיס, התחילו טיפול תרופתי והייתי מאוזנת עד הסוף. ילדו אותי בשבוע 37
הערכים לא תמיד מתאזנים עם הכדורים, ממש מקווה שאצלך כן!!!!
תודה על העדכון ומזל טוב!
מעודד לשמוע ונותן תקווה!
אצלי לרוב הערכים מאוזנים (עם 1200 מ"ג אורסוליט ו 8 מ"ג כולסטירמין...) אבל מידי פעם יש הפתעות :(
בשורות טובות!!
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!


כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.


עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​


תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה