• הוסף לסימניות
  • #1
כללים למשתתפים באשכול עדכונים זה:
• אשכול זה מיועד לדיווחים בלבד, עדכונים מהנעשה במלחמה, חדשות נקיות ומוסמכות.​
• האשכול אינו מיועד לדיונים, ציטוטים, בדיחות, פרשנויות, כתבות, תמונות, סרטונים, קבצים כלשהם, בקשות תפילה ותהילים (מלבד הפרק היומי), בקשות עזרה וחסד, סיפורי גבורה וניסים, בקשות מקור לדיווחים, שאלות ובירורים על דיווחים. כמו כן, אין להעלות ידיעות ושמועות אודות אירועים מיוחדים שאין עליהן מקור מוסמך, כמו נפילת חייל בקרב, שחרור חטופים, להקת כטב"מים לדימונה וכדו'. וכמובן שאין לכתוב הודעות הנוגדות את הצנזורה, או מכילות תוכן שאינו ראוי לאתר פרוג, או מכיל תוכן קשה לקריאה.​
• דירוג חיובי: נתקלתם בידיעה מרעישה, ציון דרך במלחמה, דרגו אותה בצד שמאל, וכך יוכלו לצפות בה בקלות בסינון ע"פ דירוג.
• דירוג שלילי: נתקלתם בהודעה כפולה? דרגו אותה במינוס, וכך תעזרו לנו לאתר בקלות הודעות כפולות ומיותרות. תודה מראש!

יש לקרוא כללים אלו היטב, משתמש שיעבור על הכללים - יאבד את הרשאת הכתיבה בפורום מיידית ללא אזהרה •
חדש!!! הפרק היומי של אשכול העדכונים, באשכול נפרד, הצטרפו אלינו, כל יום פרק, להצלחת כלל ישראל!
  • אשכול נספח שבועי לדיונים והרחבות + הסקר השבועי - בנספח בלבד.​
  • כללים חדשים בהרחבה - חובת קריאה - כאן.​
  • אשכול תפילות - כאן.​
  • הפרק היומי - כאן.​
  • תיעוד מהמלחמה באשכול הייעודי בלבד - כאן.​
  • רץ ברשת - חחחרבות ברזל - כאן.​
  • הודעות צבע אדום - כאן.​
  • שמות הנרצחים - כאן.​
  • הודעות פוליטיות הקשורות למלחמה - כאן.​
  • רוצים לקבל הרשאה בפורום חדשות ועדכונים?! לחצו כאן.​
  • חמ"ל פרוגיסטי לבקשות עזרה סיוע ומידע - כאן.​

אנו כאן בפרוג מתפללים לשובם לשלום של החטופים והחיילים, להחלמתם המהירה של הפצועים, ליבנו עם הנופלים ומשפחותיהם, ומייחלים יחד עם כל בית ישראל לביאת משיח צדקנו במהרה, אמן.
לבקשת רבים נצרף פה בל"נ מידי יום פרק תהילים בהודעה נעוצה, עצרו לרגע מהדיווחים ונקרא יחד את הפרק היומי!
• קראתם, סמנו חיובי להודעה זו. כך נספור כמה משתמשים השתתפו בקריאה •
(אנא, אל תדרגו חיובי/שלילי הודעה זו מלבד סימון לאמירת התהילים)
 
פועלים פלסטינים מחברון בונים את המכשול החדש בגבול בין ישראל לרצועת עזה, למרות החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני שלא לאשר לפועלים מיהודה ושומרון לצאת ולעבוד מחוץ לשטחי הגדה המערבית. כך דיווח הכתב הצבאי יואב זיתון באתר ynet. לפי הדיווח מי שמעסיק אותם זהו משרד הביטחון.
(בחדרי חרדים)
 
מוריה אסרף:
האמריקנים ביקשו שישראל תאפשר מחוות הומניטריות נוספות כדי לזרז את האפשרות להגיע לעסקת חטופים. רה״מ השיב שהוא לא מוכן למחוות הומניטריות – עד שישראל לא תקבל הוכחה שהחטופים קיבלו את התרופות.
 
חיל האוויר תקף ביממה האחרונה מפקדות מבצעיות, עמדות שיגור ומבנים צבאיים של חמאס, כך עדכן דובר צה"ל. במהלך הקרבות בח'אן יונס, צוות הקרב של חטיבה 7 חיסלו 12 מחבלים במספר היתקלויות. כמו כן, חטיבת האש 215 הכווינה כלי טיס שתקף רכב וחיסל בו שלושה מחבלים של ארגון הטרור.
בנוסף צק"ח צנחנים חיסלו מספר מחבלים במרחב חאן יונס, וצק"ח הנח"ל מספר מחבלים במרכז הרצועה .

סייען של מג"ד צברא בעיר עזה , חוסל בתקיפה אוירית נוספת . וכן חולייה נספת במרכז הרצועה .

ס"ה למעלה מ20 חוסלו ביממה האחרונה
 

קנדה: מפגינים פרו פלסטינים מקללים את עבדאללה מלך ירדן שהגיע לביקור בקנדה.

בין הקריאות שהופנו לעברו: משת”פ (ג’אסוס), וחמור.
ביקורת הופנתה כלפיו על כך שמשאיות הירקות הנכנסות מירדן לישראל מגיעות לשוק הישראלי ולא כסיוע לרצועת עזה.
לדבריהם מעשיו של עבדאללה מהווים אות קלון..
אבו עלי
 
קלמן ליבסקינד ב'מעריב': רונן צור גורר את משפחות החטופים למאבק הפוליטי שלו בנתניהו, בשבוע שעבר הפיץ קונספירציה מכוערת לפיה הממשלה מממנת בעקיפין קמפיין נגד החטופים ולראשיה אין עניין בהחזרתם הביתה.
מכונת הרעל שלו פועלת בחסות עיתונות פוליטית רדודה שמהדהדת כל דבר שטנה נגד הממשלה
 

הפגנה ספונטנית הלילה בתל א-סלטאן ברפיח..

המפגינים קוראים להסתלקותו של יחיא סנוואר: ارحل ارحل يا سنوار

(בתרגום לעברית- לך מפה יא סינוואר..)
אבו עלי
 
עמית סגל:

על חולצתו של לוטננט גנרל ג'יימס גלין (דרגה מקבילה לרב אלוף) לא נותר כמעט מקום: היא מעוטרת בעשרים ושלושה עיטורים שונים, מכוכב הארד דרך לב הארגמן וכל מה שבאמצע. הוא לחם בשלוש יבשות, שחרר את כוויית, תמרן קרקעית בעיראק. זה האיש ששלח הנשיא ביידן לישראל באמצע אוקטובר כדי "לעזור למפקדי צה"ל לחשוב על השאלות הקשות שלפניהם".

היום כבר אפשר לספר יותר. הגנרל הגיע יחד עם עוד שני קצינים בכירים כדי לומר שלוש מילים: אין סיכוי לתמרון.
גלין נפגש עם גנץ, איזנקוט, גלנט, הלוי ונתניהו, ושפעו אזהרות שמבוססות על ניסיונו בלחימה בעיראק. האמריקנים הציגו נתונים, ניתחו ניתוחים, סיפרו סיפורים, ומסקנתם אחת: מטרות המלחמה לא יושגו בתמרון קרקעי, שיהיה כבד ימים וכבד דמים.

ההערכה האמריקנית דיברה על עד עשרים הרוגים ליום לכוחות צה"ל. המחיר ששילמנו מאז כבד, אבל עומד בערך על עשירית מכך. האמריקנים הציעו מבצע ממוקד, עם יעדים יותר מינוריים. באחד הדיונים אמר להם גנץ: התכנית שלכם אפשרית אם היעד הוא אלפי קילומטר מהמדינה, לא כשהיעד יושב 500 מטר מאזרחים שלכם.

אבל הביטחון האמריקני, או יותר נכון: חוסר הביטחון, עשה את שלו. באותם ימים, ימי התהילה של האלוף במיל' בריק, מלאה הקריה בנביאי זעם שהזהירו את ראש הממשלה ואת קבינט המלחמה מתמרון. באקלים ההוא, שבו האמון בצה"ל עוד היה מפוזר לרסיסים בחדר הקבינט, דבריהם נפלו על אזניים קשובות.

הסוף ידוע: החמאס טרם הוכרע, אבל כבר כעת אין עוד דוגמה בלוחמה המודרנית למה שעושה צה"ל ברצועת עזה. הוא נלחם במערך מנהרות מפלצתי ומפרק אותו חתיכה אחר חתיכה, מחסל ומשתק מחצית מהכוח הלוחם היריב, כובש יעדים שנתפסו בלתי ניתנים לכיבוש. במבצע החטיבתי האחרון בצפון הרצועה לקח שעה בלבד להגיע מהגבול אל אזור בית החולים שיפא. צבאות זרים מתעניינים בשילוב אוויר-יבשה-ים שמופעל על ידי צה"ל.

בשבוע שעבר רמזו לאזהרות הזעם האמריקניות גם נתניהו וגם גנץ. "היו מי שהזהירו אותנו מלהיכנס לעזה", אמר יושב-ראש המחנה הממלכתי, "אך לוחמינו מוכיחים נחישות יוצאת דופן ויכולות פורצות דרך בלחימה מול צבא טרור שעוד יילמדו בעולם". הוא לא הגזים.
 
הפרשן הצבאי אלון בן דוד ב׳מעריב׳: ״אם בחודשיים הראשונים למלחמה חמאס שלט וניהל את חלוקת הסיוע, בחודש השלישי הוא נאלץ כבר להילחם ולהפעיל כוח מול ההמון הרעב, ובשבועות האחרונים נראים אנשי חמאס מסתערים יחד עם ההמון על המשאיות בתקווה לחטוף פיסה מהסיוע״..
 
הפרשן הצבאי אלון בן דוד ב׳מעריב׳: ״אל תאמינו להצגות של חמאס, הוא בקריסה. מ-24 הגדודים של חמאס נותרו רק 6 גדודים שמתפקדים, וגם חמאס יודע שצה"ל נמצא במרחק החלטה מלפרק גם אותם. בצר להם, מנסים המפקדים שנותרו ליצור מראית עין של שליטה בשטח״.
 
עוד מאלון בן דוד ב׳מעריב׳: ״צה״ל פוגש בכל רחבי הרצועה מחבלים מותשים שיוצאים ממנהרות ונכנעים. הם מספרים שנגמר להם האוויר ונגמרו גם המים ושכבר שבועות לא שמעו מהמפקדים שלהם. ככה נראית קריסה של ארגון צבאי״.
 
רשות המעברים הפלסטינית:
“ירידה משמעותית בכמות משאיות הסיוע שנכנסו לרצועה בשבוע החולף בעקבות חסימת מעבר כרם שלום על ידי ישראלים.”

עוד ציינה הרשות כי אתמול נכנסו לרצועת עזה דרך מעבר רפיח רק 20 משאיות (אולי בשל החסימה במעבר ניצנה, שם מתבצע הבידוק – א”ע)
 

היום בשעה 15:00 צפוי מזכ”ל חזבאללה, חסן נסראללה לשאת נאום..

אם יחיה עד אז...

מאז נאומו האחרון ביום שלישי אחה”צ ועד לשעות הבוקר היום, הודיע חזבאללה על 12 הרוגים מקרב אנשיו. בנוסף נהרגו עוד 3 פעילי תנועת אמל ולמעלה מעשרה תושבים לבנוניים..
אבו עלי
 
דובר צה״ל: ״כוחות מיוחדים של צה״ל עורכים סריקות בבית החולים נאסר למציאת חטופים, טרם נמצאו ממצאים לכך. אנחנו ממשיכים בסריקות. עד כה עצרנו במרחב בית החולים עשרות מחבלים, בהם כאלה שהשתתפו בטבח 7.10, ומצאנו אמצעי לחימה - בהם רימונים ופצצות מרגמה שהיו ממוקמים בתוך שטח בית החולים״.
 
הודעות הועברו לאשכול חדש
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

תודה רבה ל @אסתר אייזנבאך על מתן במה לרעיונות מעניינים לתעסוקת ילדים, ואחרי שהעסקנו אותם 3 וחצי שבועות, שמענו כ"כ הרבה משפטים חמודים שלהם, ואותם נביא היום לקדמת הבמה.
האתגר היום לקחת משפט חמוד/ חכם מהילדים שלנו או מהאשכול "משפטים חמודים של ילדים" וליצור לו תמונה בכל סגנון שעולה על דעתכם...
אם בחרתם משפט מהאשכול הנ"ל, נא לתייג (עם @ לפני השם) את הניק + המשפט.
בהצלחה!!!


📌כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹
פטפוטים וחוכמות ילדיכם בנספח


⏰זמני האתגר:
מהערב (מהשניה הקרובה... )ועד למחרת בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו לפני או אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!

@הדר 310

בן שלוש וחצי אוכל פומלה.
"אמא, זה כל כך טעים וגם חמוץ הגורילה הזאת!"

1774385901459.png


@נקניקית
בפורים:
"הלוואי שאמא תשתכר ואז נדע את כל הסודות שהיא אמרה באנגלית".
1774386628607.png
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה