• הוסף לסימניות
  • #1
כללים למשתתפים באשכול עדכונים זה:
• אשכול זה מיועד לדיווחים בלבד, עדכונים מהנעשה במלחמה, חדשות נקיות ומוסמכות.​
• האשכול אינו מיועד לדיונים, ציטוטים, בדיחות, פרשנויות, כתבות, תמונות, סרטונים, קבצים כלשהם, בקשות תפילה ותהילים (מלבד הפרק היומי), בקשות עזרה וחסד, סיפורי גבורה וניסים, בקשות מקור לדיווחים, שאלות ובירורים על דיווחים. כמו כן, אין להעלות ידיעות ושמועות אודות אירועים מיוחדים שאין עליהן מקור מוסמך, כמו נפילת חייל בקרב, שחרור חטופים, להקת כטב"מים לדימונה וכדו'. וכמובן שאין לכתוב הודעות הנוגדות את הצנזורה, או מכילות תוכן שאינו ראוי לאתר פרוג, או מכיל תוכן קשה לקריאה.​
• דירוג חיובי: נתקלתם בידיעה מרעישה, ציון דרך במלחמה, דרגו אותה בצד שמאל, וכך יוכלו לצפות בה בקלות בסינון ע"פ דירוג.
• דירוג שלילי: נתקלתם בהודעה כפולה? דרגו אותה במינוס, וכך תעזרו לנו לאתר בקלות הודעות כפולות ומיותרות. תודה מראש!

יש לקרוא כללים אלו היטב, משתמש שיעבור על הכללים - יאבד את הרשאת הכתיבה בפורום מיידית ללא אזהרה •
חדש!!! הפרק היומי של אשכול העדכונים, באשכול נפרד, הצטרפו אלינו, כל יום פרק, להצלחת כלל ישראל!
  • אשכול נספח שבועי לדיונים והרחבות + הסקר השבועי - בנספח בלבד.​
  • כללים חדשים בהרחבה - חובת קריאה - כאן.​
  • אשכול תפילות - כאן.​
  • הפרק היומי - כאן.​
  • תיעוד מהמלחמה באשכול הייעודי בלבד - כאן.​
  • רץ ברשת - חחחרבות ברזל - כאן.​
  • הודעות צבע אדום - כאן.​
  • שמות הנרצחים - כאן.​
  • הודעות פוליטיות הקשורות למלחמה - כאן.​
  • רוצים לקבל הרשאה בפורום חדשות ועדכונים?! לחצו כאן.​
  • חמ"ל פרוגיסטי לבקשות עזרה סיוע ומידע - כאן.​

אנו כאן בפרוג מתפללים לשובם לשלום של החטופים והחיילים, להחלמתם המהירה של הפצועים, ליבנו עם הנופלים ומשפחותיהם, ומייחלים יחד עם כל בית ישראל לביאת משיח צדקנו במהרה, אמן.
לבקשת רבים נצרף פה בל"נ מידי יום פרק תהילים בהודעה נעוצה, עצרו לרגע מהדיווחים ונקרא יחד את הפרק היומי!
• קראתם, סמנו חיובי להודעה זו. כך נספור כמה משתמשים השתתפו בקריאה •
(אנא, אל תדרגו חיובי/שלילי הודעה זו מלבד סימון לאמירת התהילים)
 
צבא ארה"ב הודיע במהלך הלילה כי יירט כטב"ם וטיל בליסטי נגד ספינות בדרום הים האדום, ששוגר על ידי החות'ים בתימן. "לא נגרם נזק לאף אחת מ-18 הספינות שנמצאות באזור ולא דווח על נפגעים".
 
"הצבי ישראל על במותיך חלל"
קהילת כוכב יעקב מבכה ומודיע בצער רב וביגון על נפילתו ועלייתו למרומים של הבחור היקר
סרן (מיל') הראל שרביט הי"ד

בנם של הרב יצחק ונוגה שרביט היקרים.
אשר נפל בקרבות בעזה.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים

אנו מחבקים את משפחת שרביט בשעתם הקשה, ומבקשים מבורא עולם שיגיד לצרותינו די.

*ההלוויה תתקיים היום בשעה 11:30 בהר הרצל.
 
דובר צה״ל:

כוחות צה"ל מרחיבים את הפעילות במרחב חאן יונס; כלי טיס מאויש מרחוק זיהה מחבל מכוון RPG על הכוחות, טנקים מצוות הקרב 460 חיסלו אותו בטרם ירה

לוחמי צוות הקרב החטיבתי 460 חיסלו במהלך היממה האחרונה עשרות מחבלים בהתקלויות שונות, בתקיפות מהאוויר וע"י ירי צליפה, מקלעים וטנקים.

באחד האירועים, כלי טיס זיהה מחבל האוחז RPG ורץ לעבר הלוחמים, הכוחות חיסלו את המחבל בירי טנקים בטרם ירה לעבר כוחותינו.

לוחמי צוות הקרב החטיבתי של חטיבת הצנחנים החלו אמש בהתקפה להשמדת תשתיות טרור בעיר חאן יונס במהלכה זיהו מחבל מוציא RPG מתוך פיר והשליכו מספר רימונים לעברו.

עוד זיהו הלוחמים מספר מחבלים שהסתתרו במבנה וחיסלו אותם באמצעות ירי טנק.
בנוסף, צוות קרב חטיבתי 7 זיהה בחאן יונס מחבל שהיה במרחק של כ-100 מטרים מהכוחות, הלוחמים הכווינו כלי טיס מאויש מרחוק שחיסל את המחבל.
באירוע אחר, צוות הקרב איתר חוליית מחבלים שהתבצרה במבנה ומטוס קרב תקף את המבנה וחיסל את המחבלים.

צוות הקרב החטיבתי 261 (בה"ד 1) סרקו בהכוונה מודיעינית בביתו של מחבל חמאס בפאתי ג'באליה, במהלך הסריקות אותרו בביתו תעודות הסמכה צבאיות של ארגון הטרור חמאס, אמצעי לחימה, וחוברות למידה על צה"ל. בנוסף, נמצאו על ידי הלוחמים תמונות ילדים מחזיקים בנשק, רימונים ו-RPG.
 
מה אנו למדים מהודעת דו"צ.

1. צק"ח 460 הכולל גם את גדוד 50 מהנח"ל , מתקדמים לכיבוש דראג' ותופאח , השכונות שורצות מחבלים עדיין במספרים שלא פוגשים במקומות אחרים בצפון הרצועה .

2. חטיבת הצנחנים הצטרפה לאוגדת האם שלה 98 , לראשונה מתחילת המלחמה , ופועלת במרחב חאן יונס , כרגע 7 חטיבות פועלות במרחב .

3, חטיבות גולני ו188 חזרו לרצועה לאחר כמה ימי חופשה , דו"צ עדיין לא ניפק מידע על מיקומם החדש ופעילותם .
 
נערך לאחרונה ב:
השר מיקי זוהר ל'ישראל היום': "אם לא נשמיד טוטאלית את חמאס, נתקוף את חיזבאללה ברמה הכי קשה שיש שלא יעז יותר לאיים על תושבי הצפון ונכה משמעותית באיראן, שהיא ראש הנחש - לא תהיה לנו האפשרות להמשיך ולשגשג במזרח התיכון. אמרתי גם לנתניהו שכל התפיסה שלו חייבת להשתנות - הציבור לא יקבל משהו אחר, ובצדק".
 
שר האוצר בצלאל סמוטריץ התייחס לדיווח לפיו ביידן דרש מנתניהו להעביר כספי מיסים לפלסטינים, וכתב: "יש לנו הרבה כבוד לארה"ב בעלת בריתנו הטובה בעולם ולנשיא ביידן שהוא חבר אמת של ישראל, אבל לעולם לא נפקיר את גורלנו בידי זרים. כל עוד אני שר האוצר לא יעבור שקל אחד למחבלים הנאצים בעזה" (עמליה דואק).
 
מה אנו למדים מהודעת דו"צ.

1. צק"ח 460 הכולל גם את גדוד 50 מהנח"ל , מתקדמים לכיבוש דראג' ותופאח , השכונות שורצות מחבלים עדיין במספרים שלא פוגשים במקומות אחרים בצפון הרצועה .

2. חטיבת הצנחנים הצטרפה לאוגדת האם שלה 98 , לראשונה מתחילת המלחמה , ופועלת במרחב חאן יונס , כרגע 7 חטיבות פועלות במרחב .

3, חטיבות גולני ו188 חזרו לרצועה לאחר כמה ימי חופשה , דו"צ עדיין לא ניפק מידע על מיקומם החדש ופעילותם .
ובהמשך לזה ,
קצין ולוחם מביה"ס להנדסה צבאית , נפצעו קשה בקרב בצפון הרצועה .
גדוד 614 של ביה"ס פועל תחת חטיבה 460
 

בניגוד לדיווח אתמול בעיתון א-שרק על הגעה צפויה של משלחת חמאס לקהיר, מבהיר הבוקר בכיר החמאס אסאמה חמדאן כי אין ביקור של משלחת חמאס בקהיר וגם לא נראה כזה בקרוב. לדבריו חמאס “עודנה בוחנת” את ההצעות שהונחו בפניה.​

 
עמית סגל ב'ידיעות': התקווה להסדרה מדינית עם חיזבאללה נגוזה. נותרה תקווה רעועה לכמה חודשי הודנא זמנית בחסות צרפתית־אמריקנית, וזמן לא ארוך לאחריהם, כך סבורים כמעט כולם, מלחמת לבנון השלישית
 
הטלגרף הבריטי בכותרת על כניסת טנקים ישראליים למרכז רצועת עזה עם תמונה ראשית של חסידי גור חמושים בנשקים ארוכים בחתונת נכדת האדמו"ר השבוע.
 
גורמים בכירים בצה"ל -
אם חשבנו שנוכל לדחות את המערכה הרצינית בצפון עד לסוף החורף, בעקבות עליות המדרגה של החיזבאללה ייתכן ונאלץ להסלים משמעותית את הלחימה, עד כניסה קרקעית, כבר בשבועות / החודשים הקרובים.
 

בנט חושף ב'וול סטריט ג'ורנל': "תקפנו בסיס באיראן"​

ח״כ יולי אדשלטיין תוקף את בנט שחשף סודות מדינה: ״יש כאלה שמתגייסים למען המדינה ויש כאלה שמגייסים את המדינה למענם״.
גורם בממשלה למיכאל שמש: ״התנהלות בנט - חוסר אחריות יוצא דופן שנובע משיקולים פוליטיים צרים ומזעזעים״.
 
חיזבאללה החל להשתמש לראשונה בטיל קורנט מדגם EM - דגם שלא נעשה בו שימוש עד כה מול ישראל, ושנכנס לייצור סדרתי רק בשנים האחרונות. את הפרטים חשף שי ניב בתוכנית 'מהצד השני' ב'כאן 11'.

לדגם ה-EM של טיל הקורנט יש טווח כפול מזה של טיל הנ"ט הרוסי הרגיל שישראל מכירה גם מהזירה הלבנונית וגם מהלחימה בעזה. כלומר, את הדגם החדיש ניתן לשגר לטווח של עד 10 קילומטרים.

בנוסף, יש לדגם החדיש את היכולת לירות לפחות שני טילים בזה אחר זה לאותה מטרה. לפי סוכנות הידיעות הרוסית TASS, הדבר נועד לא רק כדי למקסם את הפגיעה, אלא גם כדי להתגבר על מערכת ההגנה הישראלית "מעיל רוח", שהותקנה על גבי טנקים ונגמ"שים ישראליים וגם על הטנק אברמס האמריקני.
בחדרי חרדים
 
מקורות פלסטינים מדווחים על מותו של פעיל הזרוע הצבאית של חמאס חמדי ע'נדור, בנו של אחמד ע'נדור, מח"ט צפונית בזרוע הצבאית של חמאס (ומספר 3 בזרוע הצבאית של חמאס שחוסל בחודש נובמבר)
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".


מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה