Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

אני גרה בקהילה הליטאית בעפולה, ונרתמנו לעזרה.
הקהילה והישיבה כרוכות זו בזו, ועתידן הרוחני משולב.
(כאשר שאלו את הרב שטיינמן זצוק"ל האם להקים את הקהילה, הוא התנה את הצלחתה בהקמת ישיבה גדולה בעיר...
כשהקהילה הוקמה כאן, לפני שלוש עשרה וחצי שנה, היו פה 12 משפחות חרדיות בלבד. היום הקהילה מונה בלע"ר למעלה מ1000 משפחות שמצאו להם מקום מגורים, דירות במחירים הגיוניים, מוסדות לימוד איכותיים ואווירה רגועה.)
הישיבה הגדולה קיבלה ברוך ה' תרומה של מיליוני שקלים לבניין חדש ויפה עבור הישיבה
(הבניין הקודם היה כבר לא ראוי למגורים, ולא הצליח להכיל את כל הבחורים שרצו להסתופף תחת כנפי הישיבה.)
וברוך ה' עומדים לברך על המוגמר. אולם, לקראת סיום הבנייה, באופן לא צפוי מראש, עקב ההתייקרויות החדות והיוקר המאמיר,
נדרש עוד סכום עתק. העול נפל על כתפיו של ראש הישיבה, הרב רפאל בלום שליט"א.
אדם צנוע, משכמו ומעלה שכל רצונו היה רק לעסוק בתורה, לשמה.
מי שמכיר את הרב והרבנית יודע אילו אנשים מיוחדים הם.
הרבנית דואגת כאן לכל צרכי הקהילה, השמה לנשים, מכירות חודשיות מוזלות בסלון ביתם, קבלת פנים לכל אישה חדשה שבאה.
ועוד ועוד...
וכל זאת, בנוסף לניהול כל הצדדים הטכניים של ניהול הישיבה, עם כל מה שזה אומר... והכול בחיוך ובפשטות וכאילו זה מובן מאליו.

כל אחד מהקהילה כאן עושה כמיטב יכולתו להיות שותף,
וחשבתי... שעם ישראל כולו צריך לדעת מזה.
שותפות בהחזקת התורה היא זכות של כל יהודי ויהודייה באשר הם.
התורה לא ניתנה בצפון, ולא מוחזקת בעפולה

גם אם קשה לכם לסגור את החודש, גם אם יש הרבה הוצאות. ולכולם יש...
אני לא רב ולא באבא, אין לי כוחות להבטיח ישועות
אני רק אברכית נחמדה שמציעה לכם את הזכות להיות שותפים, להיות חלק.
אפילו בסכום קטן, בקביעות לכמה חודשים - זו תהיה עזרה גדולה.
https://causematch.com/yna/494847

(מי שיכול להעביר הלאה, גם לקהלים אחרים.
לכל אחד יש את הזכות להחזיק את בית ה'.)

https://causematch.com/YNA/494687/donate/
סרטון תדמית
https://www.youtube.com/watch?v=Bll-EKUnwv8
סרטון הסברה צרפתית
https://www.youtube.com/watch?v=m0hygRH0Lqk
סרטון הסברה אנגלית
https://www.youtube.com/watch?v=tmezdngED74
סרטון הסברה עברית
https://www.youtube.com/watch?v=IoErRHUwLtE

תצוגה מקדימה של סרטון ה-YouTube ‏סרטון תדמית ישיבת נחלת אברהם עפולה

סרטון תדמית ישיבת נחלת אברהם עפולה
תצוגה מקדימה של סרטון ה-YouTube ‏Ensemble, on peut le faire ! Rejoignez-nous et aidez-nous à réaliser notre objectif !

Ensemble, on peut le faire ! Rejoignez-nous et aidez-nous à réaliser notre objectif !
תצוגה מקדימה של סרטון ה-YouTube ‏Together We Can Do It - Join us and help us achieve our goal!

Together We Can Do It - Join us and help us achieve our goal!
תצוגה מקדימה של סרטון ה-YouTube ‏משלימים - הצטרפו אלינו ועזרו לנו להגיע למטרה!

משלימים - הצטרפו אלינו ועזרו לנו להגיע למטרה!
  • שכוייח!
Reactions: טורונטיאני1 //
1 תגובות
לא נעים לי הקטע הזה להיות בצד המתחנן אך אין לי ברירה אחרת.
הנני פונה אליכם בבקשה אישית לעזרה.
לא זה לא מאצ'ינג ! זה בקשה אלמנטרית לעזרה.
מורי חמי מלופף בחובות ענק מנישואי צאצאיו,
ולדאבונינו כבר עבר התקף לב אחרי נישואי לפני שלש שנים, כשהיה בחו"ל להתרים את נדיבי עמך ישראל לכיסוי חובותיו,
או אז החלטנו – בניו, שאנו מורידים ממנו חלק מהחובות שלו, ואכן הצלחנו להקל עליו במידת מה,
ועתה בעומדו לפני נישואי בנו הינו אובד עצות, אין לו עם מה לגשת לחתונה,
זו לא קלישאה!
זאת מציאות מרה!
גם לאחר ששהה בחו"ל יחד עם החתן,
מיד כשחזר נבלעו רוב הכספים בגלגל החובות האדיר שהוא מגלגל,

ועתה קמנו בניו וחתניו ולקחנו על עצמינו את עול החתונה כולו על שכמינו,
בכדי שלא יפול על כתפיו השחות של חמי התלמיד חכם
אנא אל תעמדו מנגד, אני לא מבקש עבור מאצ'ינג ולא עבור כל מוסד אחר.
אני מתרים עבורי, כן, עבורי ! עבור עצמי ובשרי שיהא לי במה לשלם את נישואי גיסי הקטן.
לכם זה יהיה תרומה חד פעמית שאתם כמעט ולא תרגישו בה.
ולמורי חמי זה חתיכת חיים, אתה תעניק לי שווער בריא ללא התקפי לב וגרורותיה.
אנא ממכם פתחו את ליבכם והרימו את נדבתכם למען בריאותו של חמי.
לתרומה מאובטחת בכרטיס אשראי לחץ כאן
  • תודה
Reactions: ירושלמי בלב1 //
2 תגובות
שלום וברכה לכולם
אני מתגורר אחת מהפריפריות החרדיות בצפון הארץ, לפני תקופה, בעקבות מקרה רפואי שהיה לי החלטתי לעבור קורס מקצועי של חובש רפואת חירום, ונכנסתי להתנדבות ככונן באחד מארגוני ההצלה.
לפני כשלושה חודשים קיבלתי מקרה בסמיכות אליי של דום לב, דום לב לגבר צעיר בן 32 ללא רקע רפואי כלל וכלל שלפתע התמוטט בבית הוריו, זמני המענה באיזור שלי הם לא מה שכולנו מכירים מבני ברק וירושלים, זה לוקח יותר זמן, בתוך 2 דק' מרגע קבלת המקרה הגעתי למקום עם חבר נוסף ויחד התחלנו בפעולות החייאה.

לאחר מספר דקות הצטרף אלינו כונן נוסף וצוות אמבולנס שלהם היה מכשיר דפיבירלטור, ההחייאה נמשכה במשך כ40 דקות, בצד עמדו ההורים ולא הבינו עדיין שבנם הצעיר כבר לא איתם. ז"ל.

אנחנו כמובן לא יודעים חשבונות שמים אבל באותם 10 דק' שעברו ממתי שאותו צעיר התמוטט מדום הלב ועד שהצטרף אלינו הכונן הנוסף שברשותו היה הדפיבירלטור מציל החיים צנחו באופן דרסטי הסיכויים להציל את חייו.

הנתונים מוכיחים שאם יגיע מכשיר דפיבירלטור בתוך 3 עד 5 דק' מהרגע שבו הלב מפסיק לפעום הסיכויים להציל את המטופל הם 70 אחוז לאחר מכן הם צונחים בעשרות אחוזים עם כל דקה שעוברת.

יח דעם חברי החלטנו לצאת ולפנות למכרים ולבקש מהם שיסייעו לנו לרכוש את אותו המכשיר, המלאך שמציל חיים.
העלות של מכשיר היא כ4000 ש"ח מתוכם השגתי כבר כ 2000 ש"ח, זה לא הרבה כסף, אם כל אחד שקורא את זה יתרום סכום סמלי. זה יכול להיות 15 ש"ח וזה יכול להיות 40 ש"ח בפעם הבאה שנתקל במקרה כזה יכול להיות שלהורים תהיה תקווה.

מדובר בהצלת חיים של ממש!

תדמיינו את הרגע שבו אני אכתוב כאן בעוד שבוע או בעוד חודש על אדם שבס"ד ניצל לאחר שהמכשיר מציל החיים הגיע בזמן, וזה בזכותך.
יש לך כאן אפשרות בסכום סמלי להציל חיים, פשוט להציל חיים.

כמובן שבדקתי ומצווה לתרום לדבר כזה גם מכספי מעשרות.

אם אתם מעוניינים להשתתף איתי בזה אשמח שתכתבו כאן ואני אצור עמכם קשר
יישר כח!

ניתן ליצור קשר בNG77755580 שטרודל ג'ימייל וכו'
שלום אנשים יקרים!
אני לא נוהגת להתעסק בעניינים כאלה אבל לאחר שנחשפתי למקרה הנ"ל, פשוט לא יכולתי להתעלם.
בת בית יעקב מדהימה!! בת 22 צדיקה ומיוחדת מאד, מגיעה מרקע משפחתי סבוך (אמא עם מחלת נפש..) כמובן שאף אחד לא יודע על מה שקורה בבית ולא יכול לעזור...
אותה בחורה הייתה במצב נפשי מאד לא פשוט, בכוחות לא לה היא נלחמה, נעזרה בטיפול רציני, וכיום היא במצב טוב יותר ב""ה.
היא עברה טראומות קשות ובכל זאת משקמת את עצמה, כרגע היא עובדת כמה שיכולה (ומעבר..) וכמובן מפרנסת את עצמה לגמרי, יש לה כבר חובות של עשרות אלפי שקלים...
המטפלת שלה ממליצה על 2 טיפולים רגשיים בשבוע ואף יותר, היא אומרת שפחות מזה זה לא אפקטיבי, אבל אין לה אפשרות לממן את הטיפול הזה!! זה הסיכוי שלה להשתקם כמו שצריך ולעזור לעצמה!!
וכאן אני מבקשת את עזרתכם, מי שיכול לעזור בעניין אפילו סכום חלקי שיעזור לה, ממעשרות וכד' שישלח מייל ואשלח פרטי חשבון להעברה miryam.meizam בשרודל...
אף אחד לא מעורב כאן בסיפור, ומי שיזכה לעזור פשוט זוכה להציל! פשוטו כמשמעו!!
יישר כח!!
היי, צהריים טובים ❤️
בעוד כמה שבועות אח שלי מתחתן בעזרת ה'!
אני ממש מצטערת שאני שולחת אבל אין לי ברירה.
עברנו סיפור מצער במשפחה ולכן הגענו למצב שרק אמא שלי מפרנסת אותנו...
אמא עובדת מבוקר עד ערב בעבודה לא פשוטה במשרה מלאה..
אם בחיי היום יום בקושי מסתדרים עם אוכל ומחיה עכשיו ערב שמחה זה פשוט קושי כפול ומכופל עד בלתי אפשרי.. אנחנו כולנו מתגייסים לעזור אבל חסר עדיין מלא כסף ליום החתונה😭 ולכן על אף האי נעימות אנחנו פונים לעם ישראל לעזרה.
אם יש לכם מעשרות או משהו לתרום אפילו קצת ממש ממש יעזורררר💔
ואם אפשר להעביר את ההודעה לעוד אנשים....
אנא!!תעזרו לי לשמח את אח שלי, שיגיע ליום חופתו בשמחה וברוגע. ועיזרו לאמא שתוכל לחתן ברוגע אחרי כל התלאות...
כל תרומה תעזור לנו.
אפילו כמה שקלים שאתם לא תרגישו אצלינו זה עוד דבר שיעזור לנו לחתונה.
תודה ענקית ובשמחות אצל כולם!
להלן קישור שאפשר לתרום בנדרים פלוס זה מגיע ישר לאמא שלי.

ובזכות המצווה תתברכו בכל הברכות אמן.

יש אפשרות למי שרוצה לתרום סכום גדול לראות מסמכים והמלצות ולאמת את הסיפור באישי.כמובן שאנחנו מנסים לשמור על השם הטוב של המשפחה ולא לתת פרטים מזהים אך אם מישהו רוצה לתרום סכום גדול שווה לנו.
. יהי רצון שתמיד תהיו מהנותנים אמן.
  • תודה
Reactions: hilasg1 //
4 תגובות
  • תודה
Reactions: משה שולמן1 //
1 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה