קבוצת הפקות סאונד ואולפן

מנהלת הקבוצה: אלישבע אבר

מוזיקה וסאונד >> תוכן מקצועי

זה לא הרבה זמן שאני עובד עם לקוחות ואני גם לא עוסק בזה כעיסוק עיקרי, אבל יש נקודה מסוימת שאשמח לשמוע מאנשים שבתחום קצת יותר זמן מה מצב השוק.

יש לי חבר טוב מוזיקאי מוכשר שלפני כמה שנים השקיע בציוד ופתח אולפן, אחרי עוד שיר בר מצווה ועוד הקלטה לסבא, הוא פרש ועכשיו הוא ספר... הוא הסביר לי שזה בגלל שהוא רוצה לעשות מוזיקה וזה לא מוזיקה.

לא הבנתי אותו, מה? עדיף להיות ספר מאשר לפחות לעשות איזשהו סוג של מוזיקה? אבל בזמן האחרון הבנתי אותו. אחרי שהקלטתי קבוצת ילדים קטנים ששרו- "יש לי סבאלה יקר" עברתי לשיר "סבא סבא סבא" ואז לשיר "אבא שלנו"... כולם נעים בין זיוף גמור לשירה "בסדר" וכולם כמובן מגיעים בלחץ של זמן, ולא איכפת להם אם יש רעש ברקע באמצע ההקלטה כי משלמים על כל רגע. אז לא עושים מוזיקה כי הם באים עם פלייבק ולא עושים סאונד כי מבחינתם זה מצויין וחבל לשלם על כל דקה.

אני שואל על הרמה האמצעית, לא ילדים זייפנים, ולא זמרים מקצועיים, אלא סגנון העבודות של- אנשים עם חוש מוזיקלי שרוצים להקליט שיר שהם הלחינו, או שירי שבת של המשפחה וכאלו. עושים מוזיקה בכיף, עם טעם אבל לא בקטע מקצועי של קריירה וכד' [זכיתי לעבוד עם כמה כאלו].

השאלה שלי היא: האם יש שוק אמצעי כזה? וכמה הוא גדול?

יש לי הרגשה שאם אני מפרסם אולפן, ורוצה להתפרנס מזה קצת, אני צריך להיות מוכן שרוב העבודה השוטפת היא כזאת, ורק מדי פעם זוכים "לכמה דקות של נחת", אכן?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה