דרוש מתכון תעזרו לי עם הנינגה גריל

דבורי ג

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי נינגה גריל חדש ועדין לא כל כך מסתדרת לדעת על איזה תוכנית ומידת חום לעשות כל דבר
בטטות קוביות יצאו לי קשות מבפנים ושרופות מבחוץ
גם חזה עוף יצא יבש ושחום יותר מדי מבחוץ
תפוחי אדמה עם חזות, החזה נשרף והתפוחי אדמה לא התרככו מספיק
יש מישהי שמשתמשת קבוע ויכולה לתת לי הוראות טיפים או מתכונים אשמח מאד
בעיקר לסוגי התוכניות והמעלות וכמה זמן לשים.....
 

תות

משתמש פעיל
זה באמת הרבה נסיונות
יכולה להגיד שחזות / פרגיות אני שמה על גריל בינוני כ 8 דקות. בודקת כמובן לפני שנגמר מה המצב ואם צריך יותר או פחות.
עוף עם תפוחי אדמה כ1.5 שעות על בייק-אפיה (אני מאלו שבתנור רגיל שמות 3 שעות...)

בכל שימוש אני אחרי מחצית מהזמן הופכת את הכל שיקבל קריספיות מכל הכיוונים
 
נערך לאחרונה ב:

תות

משתמש פעיל
בגדול בתכנית בייק אפשר להשתמש כמו תנור רגיל רק בחצי מהזמן שאת רגילה.
שמה את התפוחי אדמה, בצל ושוקיים בתבנית התחתונה בלבד. אחרי מחצית מהזמן ערבבתי קצת .
 

תות

משתמש פעיל
בטיגון עשיתי ציפסים לפי ההוראות שהיה בחוברת.

גם שניצלים עשיתי, זה לקח לי יותר זמן להבין שצריך לשים טיפה שמן בשביל שיהיה קריספי או לרסס בתרסיס שמן. אל בקטנה ממש. עדיין בניסיונות להגיע לתוצאות מדויקות
 

בלומית

משתמש חדש
תפוחי אדמה מטורפים:
חתכי לחתיכות ובקערה ערבבי עם שמן ותבלינים, שימי בתכנית אייר פרי בתבנית החלקה)פלנצ'ה(
על 190 מעלות לחצי שעה במחצית הזמן מערבבים.
מעדן
 

מצפה לישועת ה'

משתמש רשום
יש לי נינגה גריל חדש ועדין לא כל כך מסתדרת לדעת על איזה תוכנית ומידת חום לעשות כל דבר
בטטות קוביות יצאו לי קשות מבפנים ושרופות מבחוץ
גם חזה עוף יצא יבש ושחום יותר מדי מבחוץ
תפוחי אדמה עם חזות, החזה נשרף והתפוחי אדמה לא התרככו מספיק
יש מישהי שמשתמשת קבוע ויכולה לתת לי הוראות טיפים או מתכונים אשמח מאד
בעיקר לסוגי התוכניות והמעלות וכמה זמן לשים.....
תפוחי אדמה לוקח להם זמן בנינ'גה (תלוי גם בזן ובטריות שלהם)
אפשר לבשל במים בערך 10 דקות ואז לתבל ולהכניס לגריל / אייר פריי לקריספיות וספיגת טעמים
מומלץ מאוד לקנות ספריי שמן
לא יעזור כלום אין כזה דבר טיגון בלי שמן
הטיגון באויר חם בסך הכל זה מפחית את הכמויות
שזה גם חשוב
בכללי חזה עוף יוצא יותר עסיסי באייר פריי מאשר בתוכנית גריל שמיועדת יותר לסטייקים
והעניין הוא להכניס את זה ממש סמוך לארוחה שזה מתקרר זה מתייבש קצת
אבל בסך הכל זה מכשיר מושלם אחרי שמתרגלים אליו הוא עצם הלוז של המטבח
 

מצפה לישועת ה'

משתמש רשום
בטטות יוצא לי מצוין באייר פריי קוביות קטנות (לסלט) ולרסס שמן
טורטיות גם יוצא מצוין אבל אם אתם מצפים אותם בביצה ופרורי לחם
זה מצריך טיגון עמוק
פוקצ'ה בשר (לחמא בעג'ין) ממש מוצלח באפייה
סלומון בגריל מעדן!!! אפשר להשתמש במדחום הדיגטלי שלהם
עראייס כבר הזכירו כאן בנינג'ה זה עולם אחר
והעיקר זה הניסוי והתהייה מה לעשות ככה לומדים...
 

מצפה לישועת ה'

משתמש רשום
אין לי מתכונים מדויקים הכל לפי העין והעניין...
אבל יש בגוגל הרבה דברים טובים חלקם ניסיתי וחלק סתם לקחתי את הרעיון
כמו זה: עראייס בנינג'ה
יש גם כאן
לגבי צ'יפס ראיתי שכמה כתבו שלא כ"כ הצליח להם
אנחנו שמים צ'יפס קפוא קנוי ויוצא מצויין
 

אפרת דר

משתמש פעיל
אין לי מתכונים מדויקים הכל לפי העין והעניין...
אבל יש בגוגל הרבה דברים טובים חלקם ניסיתי וחלק סתם לקחתי את הרעיון
כמו זה: עראייס בנינג'ה
יש גם כאן
לגבי צ'יפס ראיתי שכמה כתבו שלא כ"כ הצליח להם
אנחנו שמים צ'יפס קפוא קנוי ויוצא מצויין
על איזו תוכני את עושה את פוקצ'ה בשר
 

מצפה לישועת ה'

משתמש רשום
בצקים זה בבייק -אפיה
מכינים בצק שמרים
שמים לו למעלה תערובת של בשר טחון מתובל
בצל מטוגן/שום כתוש בהרט לפי הטעם שלכם
כדי שהשר לא יתפורר אפשר לשים בתערובת כף רסק עגבניות
יש כאלה ששמים מיץ רימונים מפוסטר זה יוצא חמוץ-מתוק
האפייה בנינג'ה יותר חזקה מתנור רגיל
ככה שמומלץ להוריד 10 או 20 מעלות ממה שאתם רגילים
וגם צריך לעקוב יותר
בהצלחה
 

אפרת דר

משתמש פעיל
בצקים זה בבייק -אפיה
מכינים בצק שמרים
שמים לו למעלה תערובת של בשר טחון מתובל
בצל מטוגן/שום כתוש בהרט לפי הטעם שלכם
כדי שהשר לא יתפורר אפשר לשים בתערובת כף רסק עגבניות
יש כאלה ששמים מיץ רימונים מפוסטר זה יוצא חמוץ-מתוק
האפייה בנינג'ה יותר חזקה מתנור רגיל
ככה שמומלץ להוריד 10 או 20 מעלות ממה שאתם רגילים
וגם צריך לעקוב יותר
בהצלחה
בתבנית של הטיגון? עם הרשת למטה ?
 

מרימבולה

משתמש רשום
יש לי נינגה גריל חדש ועדין לא כל כך מסתדרת לדעת על איזה תוכנית ומידת חום לעשות כל דבר
בטטות קוביות יצאו לי קשות מבפנים ושרופות מבחוץ
גם חזה עוף יצא יבש ושחום יותר מדי מבחוץ
תפוחי אדמה עם חזות, החזה נשרף והתפוחי אדמה לא התרככו מספיק
יש מישהי שמשתמשת קבוע ויכולה לתת לי הוראות טיפים או מתכונים אשמח מאד
בעיקר לסוגי התוכניות והמעלות וכמה זמן לשים.....
בגדול אני משתמשת בו כמו תנור בשרי לכל דבר,
רק צריך לשים לב (וזו גם המלצה של החברה) להוריד כעשר מעלות ממה שכתוב במתכונים הרגילים.
גם חשוב לרסס שמן. זה הבדל משמעותי.
בשביל להקל על הנקיון של התבניות אני בד"כ שמה נייר אפייה, לפעמים אפילו תבניות חד פעמיות, אבל צריך לקחת בחשבון שהבישול יקח יותר זמן עם תבנית נוספת.

באפיה אני מכינה עוגות שמרים, עוגיות, סופלה, וכו', (ניסיתי עוגות טורט, אבל לפעמים האמצע לא נאפה מספיק, החום אולי לא התפזר במידה שווה...) כאמור, חישוב מעלות כמו הרגיל מינוס עשר מעלות, וזמן אפיה בד"כ חצי מהזמן.
לפעמים מכינה עופות בתבנית חד פעמית מכוסה בניר אפייה ונייר כסף ואופה את העוף עם תפוחי אדמה כשעה ואפילו יותר כשלקראת סוף האפיה שמה על צליה לכמה דקות.
גם חזות עוף פרוסים - עשר דק' על 170 מעלות יוצא מעולה.

חימום חוזר - Reheat הוא אחד הטובים! בעצם זה כמו חימום אבל הופך את האוכל לקריספי וכמו חדש וטרי. (גם כאן, לשים לב לא לשים יותר מדי זמן, שלא יתייבש)

בגריל - מכינה כמובן עראייס, דגים, נקניקיות וכו' אבל הכי אוהבת את הפיתות- פוקאצ'ות. ארבע דקות אפייה על חום גבוה (HI) ויוצא נדיר!
גם אנטיפסטי הולך טוב עם הגריל, כשבע דק' עם חום מקסימלי.

בטיגון באוויר חם - מכינה שניצלים על 200 מעלות כשמונה דק',
צ'יפסים ב 200 מעלות כ 12 דק', (אם זה צ'יפס קנוי אז אפילו חמש עד שבע דק'),
תפוחי אדמה כעשרים דק' ב 200 מעלות.
בטטות על אותו רעיון רק חצי מהזמן.
בורקס תפו"א/בשר.
חזות ממולאים ועוד.

בצליה לא יצא לי הרבה להשתמש, יותר אם אני אופה עופות או תפו"א ורוצה לתת צליה בסיום.

הרבה הצלחה!
 

מרימבולה

משתמש רשום
יש לך מתכון לפוקאצ'ות?
אשמח מאוד
מתכון לפוקאצ'ות:
קילו קמח
שתי כפות שמרים
כארבע כוסות מים חמימים
שתי כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן

להתפיח שעה ואז ליצור עיגולים, לערבב שמן זית עם מלח, זעתר /פפריקה ושום, (או כל תוספת שתבחרו)
להתפיח עוד כעשרים דק' ולהניח על פלטת הגריל כשהיא רותחת עם הנייר אפיה,
אחרי כשתי דקות אפייה להוציא את הנייר אפייה, (כדי שייאפה היטב גם מלמטה..)
מיד אחרי האפיה להכניס לשקית נייר.
מעולה בהקפאה וחימום חוזר ב Reheat.

בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  12  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה