דרוש מתכון קראק פאי

dem

משתמש מקצוען
D I G I T A L
היה מתכון השבוע ב"בתוך"
 

נגעומדי

משתמש רשום
אפשר טובה ממישהו פה?
לצלם את אחד המתכונים הנ"ל- מקטיפה או מבתוך ולהעלות לכאן?
זה ממש ממש יעזור לי!!!!

תודה רבה
 

נגעומדי

משתמש רשום

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
לא נפתח לי
יש מצב את שמה פה צילום מסך של המתכון?

קראק פאי​

2 תבניות פאי בקוטר 20 ס"מ
או 5 תבניות בקוטר 12 ס"מ
לקלתיות עוגית שיבולת שועל:
  • 150 גר' חמאה קרה
  • ¼ כוס סוכר דמררה (50 גר')
  • ¼ כוס סוכר (50 גר')
  • כוס קמח (140 גר')
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • ½ 1 כוסות שיבולת שועל שלימה (150 גר')
  • 50 גר' חמאה רכה

למלית :
  • 200 גר' חמאה
  • כוס סוכר (200 גר')
  • ½ כוס סוכר דמררה (100 גר')
  • 3 כפות אבקת חלב (30 גר') – חובה!
  • ¼ כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • מיכל שמנת מתוקה (240 מ"ל)
  • 7 חלמונים

אופן ההכנה:
  1. מכינים עוגית שיבולת שועל: במעבד מזון מניחים את החמאה הקרה עם כל החומרים היבשים: סוכר, סוכר דמררה, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מעבדים לקבלת פירורים. מוסיפים ביצים ומעבדים לקבלת בצק דביק. מוסיפים שיבולת שועל ומאחדים אותה לתערובת במספר פולסים (זהירות! לא לטחון יותר מדי)
  2. משטחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בניר אפיה, לגובה כחצי ס"מ. אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות כ 20-25 דקות עד שהעוגיה מזהיבה לגמרי. שוברים את העוגיה לשברים גדולים – אם היא עדיין רכה במרכזה ממשיכים לאפות עוד 5 דקות לייבוש מלא. מצננים לגמרי.
  3. מעבירים את שברי העוגיה למעבד מזון וטוחנים יחד עם 50 גר' חמאה רכה לקבלת פירורים לחים.
  4. מרפדים את תבניות הפאי בתערובת הפירורים ומהדקים היטב, מעבירים למקפיא ל 15 דקות. אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות, 10 דקות.
  5. בינתיים מכינים את המלית: ממיסים חמאה ומצננים מעט. מניחים במעבד מזון סוכרים, אבקת חלב ומלח ומתחילים לערבל. מזלפים פנימה את החמאה המומסת, לאחר מכן מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל , ולבסוף מוסיפים את החלמונים. מעבדים כדקה לאיחוד כך שמתקבלת תערובת בהירה, קרמית וחלקה מאד.
  6. יוצקים את המלית על הקלתיות האפויות. אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות, מנמיכים לחום של 160 מעלות ואופים 10-15דקות נוספות. המלית צריכה להיות מעט רוטטת במרכזה.
  7. מצננים ושומרים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מחלצים את הפאי מהתבניות, ומפדרים באבקת סוכר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  21  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה