חגים עוגת הגבינה הפסחית (והמושלמת) של אמא

בנברקית

משתמש מקצוען
כן זה צריך המון
לכן אני משתמשת רק לדברים שלא צריכים הרבה (כמו עוגת גבינה;))
הקמח שוקע ואז שופכים את המים
צריך לשטוף כמה פעמים כדי שיהיה לבן
אין מה לומר, נשמע מרתק :)
ותמיד הערכתי את האנשים שככה משקיעים בהידורים. אשריכם!

@shira bira בזכותך יש לי עוגת גבינה בתנור ויהיה לי משהו מפנק לשבת. תודה!
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
@shira bira
הכנתי תעוגה הזו הערב לשבועות
לא יצא כמו שצריך בכלל
היא לא מאוד תפחה
וגם היה לי ממש קשה לאחד את הבלילות
איפה טעיתי?
כרגע היא במנוחה בתנור
אני ממש מתביישת להוציא אותה
אולי שמנת וריבת חלב מעליה יעשו לה טוב?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
הכנתי תעוגה הזו הערב לשבועות
לא יצא כמו שצריך בכלל
היא לא מאוד תפחה
וגם היה לי ממש קשה לאחד את הבלילות
איפה טעיתי?
כרגע היא במנוחה בתנור
אני ממש מתביישת להוציא אותה
אולי שמנת וריבת חלב מעליה יעשו לה טוב?
א. אני לא בטוחה שזו עוגה שעוברת הקפאה.
ב. אם התקשית לאחד בלילות אז כנראה שהקצף חלבונים היה קשה מדי. מקציפים עד לקצף גמיש ויציב אבל לא נוקשה כמו של נשיקות.
ג. לגבי ציפוי- כל מה שאתם אוהבים יהיה מצוין.
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
א. אני לא בטוחה שזו עוגה שעוברת הקפאה.
ב. אם התקשית לאחד בלילות אז כנראה שהקצף חלבונים היה קשה מדי. מקציפים עד לקצף גמיש ויציב אבל לא נוקשה כמו של נשיקות.
ג. לגבי ציפוי- כל מה שאתם אוהבים יהיה מצוין.
אז לאכול את כל שלושת התבניות השבת???
זה המוןןןן בשביל המשפחה שלי
אולי אשלח לשכנים
אפשר לצפות גם אחרי קירור, נכון?
כלומר ציפיתי רק עוגה אחת, אני יכולה לשים במקרר את האחרות בלי ציפוי ולצפות מחר בשמנת וקליקים?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אז לאכול את כל שלושת התבניות השבת???
זה המוןןןן בשביל המשפחה שלי
אולי אשלח לשכנים
אפשר לצפות גם אחרי קירור, נכון?
כלומר ציפיתי רק עוגה אחת, אני יכולה לשים במקרר את האחרות בלי ציפוי ולצפות מחר בשמנת וקליקים?
מנסיון, אמור לצלוח מצויין הקפאה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות?
סליחה אין שמן/?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אין צורך בשמן.
את העוגה מפרידים בכל מקרה כדי למנוע צניחה. זה לא קשור לציפוי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פשוט מחליפים את קמח תפוחי האדמה בקמח חיטה.
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
שירה נראה מדהים
הבעיה שאין לאימי תנור חלבי
יש למישהי מתכון לעוגה קרה חלבית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה