עוגיות

cherry c

משתמש סופר מקצוען
עוגיות (טחינה בטעם) חלבה

2 ו1/3 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1 כוס חד פעמית טחינה גולמית
200 גרם מרגרינה רכה (אפשר 170)
2 שקיות סוכר וניל

לערבב בחלק של הK, לקרוץ עיגולים קטנים במרווחים.
לאפות בתנור מחומם ל180 10 דקות
להוציא כשמתעצב עוד לפני שמשחים ולתת לזה להתקרר לפני שנוגעים (אני אוהבת לשפוך מהתבנית החמה שלא ימשיך להאפות)

ציפוי:
100 גרם שוקולד מומס
לטבול חצי עוגיה קרה בשוקולד. ככה יוצא צורה יפה וטעימה

הציפוי לא חובה אבל מאוד מאוד מוסיף לקונטרה של הטעמים.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגיות שוקו צ'יפס רכות בלי מרגרינה
1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
1 חבילה אינסטנט פודיננג
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
2 כוסות שוקוצ'יפס

לערבב וליצור עוגיות. לאפות 9-10 דקות בחום 170 מעלות
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגיות שוקו-שוקו

לערבב היטב:
1 כוס שמן
1 כוס סוכר חום
2/3 כוס סוכר לבן

להוסיף:
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית א. אפיה
2 ביצים

להנמיך מיקסר להכי נמוך ולהוסיף:
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח

200 גרם שוקולד קצוץ או שוקו צ'יפס
לערבב רק עד שנהיה עיסה, ולא יותר.

ליצור עוגיות ולהניח במרחק- הן מתפשטות!

לאפות 8-10 דקות בחום 175 מעלות

בתאבון!!!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפס
מערבבים (אפשר בשקית הקפאה עבה):
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר דמררה או לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
כפית תמצית וניל / שקיק סוכר וניל
2 כפות מיץ או מים
1/2 1 כוס קמח
3/4 1 כוס קוואקר אינסטנט
1/2 1 כפית אבקת אפיה

כשכמעט אחיד, מוסיפים
150 גר' שוקו צ'יפס (כאילו אני שוקלת...)
זהירות- השוקו צ'יפס יכול לעשות חורים בשקית.

ליצור עוגיות על תבנית עם נייר אפיה

אם רוצים- אפשר לוותר על השוקו צ'יפס ולשים במקום עדשים מעל.

לאפות בחום 180 מעלות ל 8-12 דקות, או עד שזהוב
 

ששל

משתמש מקצוען
עוגיות שוקולד צ'יפס קלות וטעימותתתתת
אני עושה אותם גדולות, כמו אלו ששמים בתוכם גלידה

2/3 כוס שמן
ביצה
כפית ת. וניל
חצי כוס סוכר
חצי כוס סוכר חום

לערבב בכף

להוסיף:
כוס קמח
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית א. אפיה
חצי כפית ס. לשתיה
קורט מלח

לערבב בכף רק עד שמתאחד
להוסיף איך שאתם אוהבים: שוקולד צ'יפס, פקאנים (לא מסוכרים), חמוציות, עדשים
ליצור עם הידיים (לפעמים צריך להרטיב את הידיים) עיגולים גדולים
לאפות בחום בינוני 10-15 דק', תלוי בתנור.

אפשר להוסיף את התוספות רק אחרי שיש עיגולי עוגיות בתבנית, זה יוצא מהמם (לפקאנים פחות טוב, הם נופלים

הילדים משתגעים מהעדשים

כדי שיצא ממש טעים חשוב שוקולד צ'יפס של אופנהיימר, ועדשים של מגדים
 

שםמשתמש

משתמש פעיל
עוגיות רעידות אדמה- קרין גורן

כמות: כ-50 עוגיות
חומרים

350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר או חלב
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי

אופן ההכנה
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר


גיוונים:
לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.
 

tamar89

משתמש פעיל
זה מתכון מניקי ב.. אני מכינה את זה בתור שוקולד ציפס וזה טעים טעים

חיתוכיות שוקולד צ'יפס פרווה
עוגיות מעולות, עוגיות על בסיס שמן שיוצאות נפלא פינוק נהדר לילדים שמאוד אוהבים את העוגיות האלה. 10 דקות הכנה זה כל העניין והתנור עושה את כל השאר. עוגיות זהובות ורכות עם המון שוקולד צ’יפס. תדמיינו את הטעם הנהדר ותלכו להכין.

מרכיבים:
2 ביצים גדולות
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
חצי כוס סוכר חום דמררה
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
חצי כפית סודה לשתייה
כף אבקת אינסטנט וניל
280 ג’ קמח (2 כוסות)
כפית א. אפייה
שלושת רבעי כוס שוקולד צ’יפס

הכנות:
1. להשתמש בוו ההקצפה (בלון) ולהקציף כשתי דקות את הביצים והסוכר, לעצור להוסיף את השמן ולהמשיך להקציף עוד כדקה.
2. לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים, להחליף לוו הגיטרה ולהוסיף את יבשים לערבל עד שהכל בצק אחיד.
3. להרטיב את הידיים ולשטח את הבצק על נייר אפייה, לקחת מערוך מעט להרטיב אותו לשטח את הבצק למלבן בגודל 29X18.
4. להעביר את הנייר אפייה לתבנית לסדר יפה מכל הכיוונים.
*3. לחמם את התנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, לאפות כ 30 דקות, זה מזהיב יפה. להמתין לצינון ואז לחתוך לקוביות.
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפס
מערבבים (אפשר בשקית הקפאה עבה):
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר דמררה או לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
כפית תמצית וניל / שקיק סוכר וניל
2 כפות מיץ או מים
1/2 1 כוס קמח
3/4 1 כוס קוואקר אינסטנט
1/2 1 כפית אבקת אפיה

כשכמעט אחיד, מוסיפים
150 גר' שוקו צ'יפס (כאילו אני שוקלת...)
זהירות- השוקו צ'יפס יכול לעשות חורים בשקית.

ליצור עוגיות על תבנית עם נייר אפיה

אם רוצים- אפשר לוותר על השוקו צ'יפס ולשים במקום עדשים מעל.

לאפות בחום 180 מעלות ל 8-12 דקות, או עד שזהוב
למה לא בקערה כמו בן אדם?
 

SHLOMTZY

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
למי שיש זמן לשטוף כלים אחרי האפיה כמו בן אדם, שיערבב בקערה או במיקסר
נהנית מהפרקטיקה שלך...
ואשתף משלי-
בעוגות גבינה/דמוי, כשצריך לבסיס פרורים עם חמאה
אני ממיסה ישירות את החמאה בתבנית ובתוכה מערבבת עם הפרורים
אם יש לך עוד קיצורי דרך, אשמח להחכים!
 

SHLOMTZY

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מחפשת מתכון לעוגיות מוצלחות ללא מרגרינה
תודה
העלו כאן כמה שנראים ממש מוצלחים
אגב, שוקוציפס אני קונה בחנות מוצרי אפיה 72%
הם מעולים!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  11  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה