עוגות/עוגיות עוגיות פרח ריבה

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
עשיתי את של ניקי ב
יוצא טעים
אבל לדעתי לא שווה את הפצ'קריי...
אם אני מתבזבזת על עוגיות שלוקחות זמן אז מעדיפה משהו שווה יותר מעוגיות ריבה..
 

יעל נקודה קום

בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
עשיתי את של ניקי ב
ראיתי באתר של ניקי 3 מתכונים עם שינויים.
לכן מעדיפה מתכון עם נסיון
הילדות שלי אוהבות מאוד ריבה...
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש לי משהו מהמהם!
עם נסיון של מיליון פעמים....
תתזכרי אותי מחר או במוצש..
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
ראיתי באתר של ניקי 3 מתכונים עם שינויים.
לכן מעדיפה מתכון עם נסיון
הילדות שלי אוהבות מאוד ריבה...
אני עשיתי את זה

עוגיות פרח ריבה
אלו העוגיות פרח ריבה הראשונות שהכנתי אז אני קצת נוסטלגית בנוגע אליהן, יש מתכונים שמלווים אותי שנים ארוכות ולא משנה כמה זמן עבר אני ממשיכה להכין אותם, למתכונים טובים תמיד יש זמן ומקום ולא משנה כמה זמן עבר.
אני מידי פעם משנה את המילוי לפי רצון הילדים, יופי של עוגיות קלות וטעימות שלא נאמר יפהפיות.
40 עוגיות פרח ריבה
מרכיבים:
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
200 ג` חמאה קרה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
ביצה
חלמון
2 כפיות סוכר וניל
קורט מלח
מילוי:
ריבת תות
ממרח שוקולד
כל מילוי שאוהבים

הכנות:

1. בעזרת סכין חדה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהעביר למיקסר, להוסיף למיקסר את שאר המצרכים להפעיל אותו על מהירות בינונית עד שנוצרים גושי בצק / פירורים גסים מאוד, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור ולהכניס את הבצק למקרר לשעה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
3. לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק לעלה גדול, להכין מראש תבנית עם נייר אפייה, לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה, את החלק השני של הבצק לרדד לקרוץ צורות ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר.
4. להכניס את העוגיות לתנור ולאפות 10 דקות, העוגיות מזהיבות בתחתית ועדיין נותרות מעט רכות.
5. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור. למרוח ריבה על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגייה נוספת (חור) מעט ללחוץ.
כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא, נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
וזה שלי. יוצא מדהים!

בצק בסיס פריך
100 ג= 3/4 כוס א. סוכר
1 מרגרינה
1 א. אפיה
1 ביצה
1 ס. וניל
מערבבים הכול יחד
מקררים במקרר שעתיים(אני לא..)

לעוגיות ריבה:
מרדדים מהבצק עלים, קורצים בצורת פרח(לחצי מהפרחים קורצים עיגול קטן האמצע)
אופים בחום של 180 מעלות כ-10 ד'
על הפרחים המחוררים בוזקים א. סוכר-ליופי.
שמים מעט ריבת קונפיקטורה איכותית במרכז הפרחים השלמים
מצצמידים להם את הפרחים המחוררים, כך שהריבה מתפרסת מעט לצדדים וממלא את החור.
 

מוקה וניל

משתמש צעיר
בדיוק השבוע עשיתי את המתכון האחר של ניקי, אחד מתוך השלוש שהיא קוראת לו עוגיות פרח ריבה נימוחות.
באמת רכות ונימוחות... הילדים התלקקו וגם בלי הריבה הן היו טעימות
 

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תוד
וזה שלי. יוצא מדהים!

בצק בסיס פריך
100 ג= 3/4 כוס א. סוכר
1 מרגרינה
1 א. אפיה
1 ביצה
1 ס. וניל
מערבבים הכול יחד
מקררים במקרר שעתיים(אני לא..)

לעוגיות ריבה:
מרדדים מהבצק עלים, קורצים בצורת פרח(לחצי מהפרחים קורצים עיגול קטן האמצע)
אופים בחום של 180 מעלות כ-10 ד'
על הפרחים המחוררים בוזקים א. סוכר-ליופי.
שמים מעט ריבת קונפיקטורה איכותית במרכז הפרחים השלמים
מצצמידים להם את הפרחים המחוררים, כך שהריבה מתפרסת מעט לצדדים וממלא את החור.

תגידי איך הבצק?
 

יעל נקודה קום

בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
וזה שלי. יוצא מדהים!

בצק בסיס פריך
100 ג= 3/4 כוס א. סוכר
1 מרגרינה
1 א. אפיה
1 ביצה
1 ס. וניל
מערבבים הכול יחד
מקררים במקרר שעתיים(אני לא..)

לעוגיות ריבה:
מרדדים מהבצק עלים, קורצים בצורת פרח(לחצי מהפרחים קורצים עיגול קטן האמצע)
אופים בחום של 180 מעלות כ-10 ד'
על הפרחים המחוררים בוזקים א. סוכר-ליופי.
שמים מעט ריבת קונפיקטורה איכותית במרכז הפרחים השלמים
מצצמידים להם את הפרחים המחוררים, כך שהריבה מתפרסת מעט לצדדים וממלא את החור.
תודה רבה
אבל כמה קמח??
 

*חיה*

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מחפשת מתכון להכין לבד...
1582025914174.png

תודה
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
200 ג' מחמאה בטמפ' החדר
100 ג' סוכר
1 ביצה
תמצית וניל
300 ג' קמח
כפית שטוחה א אפיה
לערבב הכל לבצק נעים ואחיד, ולקרר כשעה
לרדד לעובי של כ-5 מ"מ, לקרוץ, ולאפות ב-160 כ-10 דק'.

עוגיות מדהימות שעומדות גם בפני עצמן, אני לא מכינה אותן עם הריבה.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
@shira bira , את נותנת לי לייק על מתכון עם מחמאה?? :):)

כמובן שאפשר להמיר לחמאה (לא ניסיתי). גם להמיר לשמן לא ניסיתי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira , את נותנת לי לייק על מתכון עם מחמאה?? :):)

כמובן שאפשר להמיר לחמאה (לא ניסיתי). גם להמיר לשמן לא ניסיתי.
ישנן עוד סיבות ללייק מלבד תוכן ההודעה ובכל מקרה לא נראה לי שאת מתלוננת על עוד לייק :)
 

ot!

משתמש מקצוען
נראה לכן אפשרי עם קמח מלא 80 %?
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
וזה שלי. יוצא מדהים!

בצק בסיס פריך
100 ג= 3/4 כוס א. סוכר
1 מרגרינה
1 א. אפיה
1 ביצה
1 ס. וניל
מערבבים הכול יחד
מקררים במקרר שעתיים(אני לא..)

לעוגיות ריבה:
מרדדים מהבצק עלים, קורצים בצורת פרח(לחצי מהפרחים קורצים עיגול קטן האמצע)
אופים בחום של 180 מעלות כ-10 ד'
על הפרחים המחוררים בוזקים א. סוכר-ליופי.
שמים מעט ריבת קונפיקטורה איכותית במרכז הפרחים השלמים
מצצמידים להם את הפרחים המחוררים, כך שהריבה מתפרסת מעט לצדדים וממלא את החור.
הכנתי עכשיו. יצא מצוין!
הבצק מעולה ונוח לעבודה.
תודה!!!
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אם את רוצה מתכון טעים ובריאותי,
אני הכנתי השבוע את אלו
רכיבים
לבצק –

5 כוסות קמח כוסמין 80%

3 כפות דבש

2/3 כוס שמן קוקוס

1/3 1 כוס מים רותחים

כף סודה לשתייה או אבקת אפייה ללא אלומיניום

למילוי –

(כמות מתאימה למילוי 1/3 מהבצק)

* 6 כפות ריבה ביתית ללא סוכר + 1/2 כוס קוקוס

* 3 כפות טחינה גולמית+3 כפות דבש + 1/2 כוס שקדים קצוצים

* 6 תמרים גדולים + 1/4 כוס מים רותחים + 1/2 כוס אגוזים קצוצים

לציפוי

3 כפות דבש

1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה
במיקסר / מעבד מזון / ביד מעבדים את רכיבי הבצק לבצק רך ונעים, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מכל שליש מרדדים עלה דק (1-2 מ"מ) בצורת מלבן, ממלאים במילית שבחרנו.

מגלגלים ופורסים פרוסות בעובי 1 ס"מ, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

בעזרת מברשת סיליקון מברישים בסירופ שהכנו מהדבש והמים (תורם גם לטעם וגם למרקם)

אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 12-15 דקות, עד להשחמה יפה. (צבע שחום יפה ייתן מרקם פריך יותר)

מומלץ לשמור בקפאה לשמירת הפריכות.

עוד משהו לפני שאשכח!
* הכמות של המילויים מספיקה למילוי שליש מכמות הבצק, אם בחרת במילוי אחד, עלייך לשלש את הכמות..



בהנאה ולבריאות!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה