כן. ממש ממכרות.
אחרי שמכינים פעם אחת לא מפסיקים לאכול ולרצות להכין שוב.
בצק שמכינים זריז במיקסר, אפשר תמיד להקפיא בגלילים ולאפות כשהאורחים עוד שניה בדלת.
עוגיות אגוזים
המתכון בכוס מדידה של 240 מ"ל
מצרכים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות ששהתה בטמפ' החדר 5-10 דקות.
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טובה.
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן.
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ו-1/4 כוסות אגוזי מלך טחונים דק (אני טוחנת במעבד מזון)
אופן ההכנה:
מניחים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה /K ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה.
בינתים מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה והאגוזים.
בעזרת לקקן מסירים את החמאה מהדפנות, מוסיפים את הביצה והוניל ומערבלים שוב עד שהם נטמעים.
מנמיכים מהירות לחצי, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומסדרים בניירות אפיה לצורת גליל/מלבן מוארך.
מגלגלים את נייר האפיה מעל הגלילים, מניחים בתבנית תנור כדי שצורתם תישמר ומקפיאים לשעה.
כעבור שעה מחממים תנור ל-175 מעלות. אם התנור חלש או שאתם רגילים לאפות בטורבו אפשר בטורבו.
מוציאים גליל ועל נייר האפיה פורסים את העוגיות בעובי של כחצי ס"מ.
מסדרים במרווחים על תבנית תנור ומעליה נייר האפיה האמור. אני מסדרת בד"כ 5-6 עוגיות בשורה.
אופים כ-15 דקות.
אני אוהבת לאפות עד שהן זהובות מאד אבל אפשר גם זהוב בהיר.
הערות:
1. אפשר להמיר בשקדים טחונים דק (קמח שקדים) התוצאה תהיה קצת פחות פריכה. אפשר לטחון כמה סוגי אגוזים.
2. לא ניסיתי להמיר במרגרינה. אישית חושבת שאין תחליף לחמאה במתכון הזה.
3. אם אין וניל אמיתי ממירים בשקיק סוכר וניל ומפחיתים כף מאבקת הסוכר.
4. אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3/4 כוס.
2. שני גיוונים מעולים מנסיון:
א. להמיר את כל האגוזים בפקאן ולהוסיף לתערובת ביחד עם הביצה 2 כפות מייפל (מתועש. את האמיתי אני שומרת לפנקייקס) כיון שהמייפל מתוק יש להפחית 4 כפות מהסוכר.
מתקבלות עוגיות מייפל פקאן מושלמות.
ב. להוסיף לקמח 1/3 כפית קינמון. מתקבלות עוגיות אגוזים קינמון טעימות מאד.
אחרי שמכינים פעם אחת לא מפסיקים לאכול ולרצות להכין שוב.
בצק שמכינים זריז במיקסר, אפשר תמיד להקפיא בגלילים ולאפות כשהאורחים עוד שניה בדלת.
עוגיות אגוזים
המתכון בכוס מדידה של 240 מ"ל
מצרכים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות ששהתה בטמפ' החדר 5-10 דקות.
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טובה.
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן.
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ו-1/4 כוסות אגוזי מלך טחונים דק (אני טוחנת במעבד מזון)
אופן ההכנה:
מניחים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה /K ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה.
בינתים מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה והאגוזים.
בעזרת לקקן מסירים את החמאה מהדפנות, מוסיפים את הביצה והוניל ומערבלים שוב עד שהם נטמעים.
מנמיכים מהירות לחצי, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומסדרים בניירות אפיה לצורת גליל/מלבן מוארך.
מגלגלים את נייר האפיה מעל הגלילים, מניחים בתבנית תנור כדי שצורתם תישמר ומקפיאים לשעה.
כעבור שעה מחממים תנור ל-175 מעלות. אם התנור חלש או שאתם רגילים לאפות בטורבו אפשר בטורבו.
מוציאים גליל ועל נייר האפיה פורסים את העוגיות בעובי של כחצי ס"מ.
מסדרים במרווחים על תבנית תנור ומעליה נייר האפיה האמור. אני מסדרת בד"כ 5-6 עוגיות בשורה.
אופים כ-15 דקות.
אני אוהבת לאפות עד שהן זהובות מאד אבל אפשר גם זהוב בהיר.
הערות:
1. אפשר להמיר בשקדים טחונים דק (קמח שקדים) התוצאה תהיה קצת פחות פריכה. אפשר לטחון כמה סוגי אגוזים.
2. לא ניסיתי להמיר במרגרינה. אישית חושבת שאין תחליף לחמאה במתכון הזה.
3. אם אין וניל אמיתי ממירים בשקיק סוכר וניל ומפחיתים כף מאבקת הסוכר.
4. אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3/4 כוס.
2. שני גיוונים מעולים מנסיון:
א. להמיר את כל האגוזים בפקאן ולהוסיף לתערובת ביחד עם הביצה 2 כפות מייפל (מתועש. את האמיתי אני שומרת לפנקייקס) כיון שהמייפל מתוק יש להפחית 4 כפות מהסוכר.
מתקבלות עוגיות מייפל פקאן מושלמות.
ב. להוסיף לקמח 1/3 כפית קינמון. מתקבלות עוגיות אגוזים קינמון טעימות מאד.