עוגת כושי:
1 1/2 מרגרינה
3 כוסות סוכר
5 ביצים
3/4 כוס יין מתוק פשוט
3 כפות קוניאק
3 כוסות קמח
1 א. אפיה
3/4 כפית סודה לשתיה
5 כפות קקאו
1 1/2 כוסות מים רותחים.
מערבבים היטב מרגרינה סוכר וביצים. (אולי אפשר להחליף חלק בשמן, לא ניסיתי, אבל מירב הסיכויים שהעוגה תהיה יותר רטובה).
מוסיפים את שאר המוצרים (כדאי להניח יבשים ולשפוך מעל את הנוזלים כדי שלא כל המטבח יהיה מקומח. חשוב מאוד להכניס את הסודה לשתיה וא. אפיה עם הקמח שיתערב הייטב, אחרת יש 'בועות' מרות בעוגה)
ממלאים תבנית בינונית עמוקה עד שליש מהגובה. אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש.
עוגת מיץ פ. שוקולד:
8 חלמונים
1 כוס מיץ תפוזים (הכי פשוט, של ג'אמפ וכד')
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
1/2 שקית א. אפיה
50 גר' שוקולד מגורר
8 חלבונים 7 כפות סוכר.
מערבים חלמונים, מיץ, שמן וסוכר ולתערובת אחידה, מוסיפים קמח, א. אפיה ושוקולד מגורר. מקציפים חלבונים עם 7 כפות סוכר ומערבים בעדינות את הכל ביחד.
(אפשר קודם להקציף את החלבונים ואז להוסיף בזהירות את שאר הרכיבים, העוגה קצת פחות גבוהה, אבל גם פחות לכלוך במטבח)
אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש.
לשתי העוגות האלו מעולה קצף לבן מתקשה:
מרתיחים עד להמסה מלאה (סירופ): (לא הולך במיקרו, רק בסיר על אש אמיתית)
2 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס מים
1/2 כפית מלח (כן!)
מקציפים: 4 חלבונים
1 כפית וניל.
כשמתחיל להיווצר קצף טוב, מוסיפים בזהירות את סירופ הסוכר. משאירים את המיקסר להקציף חזק רבע שעה (גם אם נראה שהקצף מוכן קודם), עד שהקצף ממלא את הקערה.
עובדים עם הקצף בזריזות, כי הוא מתייבש באוויר.
שימו לב לא לכסות את הקערה בניילון כדי לשמור על הקצף, אם הסירופ סוכר ששפכתן היה רותח. האדים יהרסו את הקצף.
הקצף מייבש במהלך לילה+, ושומר על העוגה טרייה בפנים.
1 1/2 מרגרינה
3 כוסות סוכר
5 ביצים
3/4 כוס יין מתוק פשוט
3 כפות קוניאק
3 כוסות קמח
1 א. אפיה
3/4 כפית סודה לשתיה
5 כפות קקאו
1 1/2 כוסות מים רותחים.
מערבבים היטב מרגרינה סוכר וביצים. (אולי אפשר להחליף חלק בשמן, לא ניסיתי, אבל מירב הסיכויים שהעוגה תהיה יותר רטובה).
מוסיפים את שאר המוצרים (כדאי להניח יבשים ולשפוך מעל את הנוזלים כדי שלא כל המטבח יהיה מקומח. חשוב מאוד להכניס את הסודה לשתיה וא. אפיה עם הקמח שיתערב הייטב, אחרת יש 'בועות' מרות בעוגה)
ממלאים תבנית בינונית עמוקה עד שליש מהגובה. אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש.
עוגת מיץ פ. שוקולד:
8 חלמונים
1 כוס מיץ תפוזים (הכי פשוט, של ג'אמפ וכד')
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
1/2 שקית א. אפיה
50 גר' שוקולד מגורר
8 חלבונים 7 כפות סוכר.
מערבים חלמונים, מיץ, שמן וסוכר ולתערובת אחידה, מוסיפים קמח, א. אפיה ושוקולד מגורר. מקציפים חלבונים עם 7 כפות סוכר ומערבים בעדינות את הכל ביחד.
(אפשר קודם להקציף את החלבונים ואז להוסיף בזהירות את שאר הרכיבים, העוגה קצת פחות גבוהה, אבל גם פחות לכלוך במטבח)
אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש.
לשתי העוגות האלו מעולה קצף לבן מתקשה:
מרתיחים עד להמסה מלאה (סירופ): (לא הולך במיקרו, רק בסיר על אש אמיתית)
2 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס מים
1/2 כפית מלח (כן!)
מקציפים: 4 חלבונים
1 כפית וניל.
כשמתחיל להיווצר קצף טוב, מוסיפים בזהירות את סירופ הסוכר. משאירים את המיקסר להקציף חזק רבע שעה (גם אם נראה שהקצף מוכן קודם), עד שהקצף ממלא את הקערה.
עובדים עם הקצף בזריזות, כי הוא מתייבש באוויר.
שימו לב לא לכסות את הקערה בניילון כדי לשמור על הקצף, אם הסירופ סוכר ששפכתן היה רותח. האדים יהרסו את הקצף.
הקצף מייבש במהלך לילה+, ושומר על העוגה טרייה בפנים.